fbpx
Shoptrack Logo

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 10 Wireless Charger Terbaik Malaysia 2024 (Murah & Laju)

Hari ini : ✨ Raya Sale di Shopee & Lazada! Diskaun menarik sempena Raya tahun ini! Lebih Jimat, Lebih Bijak! 🌙

Wireless Charger Terbaik Murah Malaysia
"Boleh tahan laju jugak wireless charger ni"

Pengecas tanpa wayar bagi kami ialah satu trend yang akan jadi lebih popular dalam masa terdekat. Cuma setakat ni, wireless chargers agak mahal dan perlahan berbanding pengecas biasa. Tapi teknologi makin bertambah baik. Nak try? Ini pilihan kami untuk Top 10 Wireless Charger Terbaik di Malaysia.

Cara Kami Pilih

Ini faktor yang kami ambil kira untuk senarai wireless charger terbaik ni.

Qi Charging Standard

Mungkin korang pernah dengar Qi Charging. Ia adalah piawaian pengecasan tanpa wayar – wireless charging – yang paling awal dan paling efisien. Model yang kami pilih semua guna Qi Charging.

Watt

Kami pilih charger dengan wattage 10-15W. Tapi adapter yang korang guna juga akan memainkan peranan sama ada korang boleh dapat tak sampai 15W. Kalau smartphone korang support fast charging, better ambil charger yang support sehingga 15W.

Jenis

Kami pilih jenis stand, pad atau magsafe. Jenis stand terbaik untuk letak atas meja atau dalam kereta, pad pula boleh guna untuk charge peranti lain dan magsafe memang best kalau nak guna phone sambil charging.

Harga

Kebanyakan wireless charger datang dengan harga RM20 – RM80. Yang kami pilih berharga dari RM30 hingga RM150.

Share Artikel Ini
Point Ringkas & List
Pilihan Shoptrack

Wireless Charger Terbaik di Malaysia 2024

Recommended
4.7/5
4.7/5
Raya Mega Sale Malaysia 2024
QR Code https://shope.ee/3VGXT8gmYr
Recommended
⚡ Raya Sale: Best Price, Save More Today!

Baseus Jelly Fast Qi Wireless Charger

Wireless Charger murah terbaik
Overview:
Tahan lama dan harga berpatutan.
Sesuai untuk semua peranti dengan Qi Charging.
Wattage sehingga 15W.
Baseus Jelly ialah antara wireless charger terbaik yang paling tahan lama, walaupun murah. Untuk semua peranti dengan Qi Charging. Sehingga 15W yang boleh kira agak standard. Boleh guna untuk charge earbuds case jugak, asalkan earbuds case ada Qi Charging la. Design agak baik tapi permukaannya agak licin, kami kena guna permukaan meja yang rata dan stabil. Apa-apa pun, memang berbaloi.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
1
Raya Mega Sale Malaysia 2024
Shopee
QR Code https://shope.ee/1q8JUDwccx
Lazada
QR Code https://invol.co/cljaczf

Scan & Add to Cart

1
⚡ Raya Sale: Best Price, Save More Today!

Apple MagSafe Charger

Wireless Charger Apple Terbaik
Overview:
Reka bentuk yang senang guna tapi agak mahal.
Direka khas untuk pengguna iPhone.
Cas yang laju dengan sokongan sehingga 15W.
Charger ni jenis MagSafe iaitu sejenis Qi Wireless Charging yang lebih laju disebabkan magnet ring di sekitar charging coil dalam iPhone 12 ke atas, membuatkan magnet lebih kuat. Boleh snap terus ke phone, tak perlu risau pasal permukaan. Hanya sesuai untuk iPhone. Produk original so korang jangan risau. Support sehingga 15W dan kualiti memang terbaik tapi harganya agak mahal guys!
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
2
Raya Mega Sale Malaysia 2024
Shopee
QR Code https://shope.ee/fwM6Ah6rB
Lazada
QR Code https://invol.co/cljaczv

Scan & Add to Cart

2
⚡ Raya Sale: Best Price, Save More Today!

Charby Orbit 15W Wireless Charger

Wireless Charger iPhone Murah
Overview:
Alternatif berpatutan untuk pengguna Apple MagSafe.
Compatible dengan smartphone Android dengan penggunaan metal ring atau pad.
Dilengkapi dengan reka bentuk stylish vegan leather.
Kalau korang tak nak bazir banyak sangat duit untuk Apple MagSafe, ini alternatif. Yang bestnya, wireless charger ni juga boleh digunakan untuk smartphone Android (Huawei, Xiaomi, etc) – asalkan korang guna metal ring atau pad dari brand ni. Support sehingga 15W dan korang boleh expect charging lebih kurang sama laju dengan Apple MagSafe. Ada vegan leather juga yang buat ia nampak “luxe” sikit.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
3
Raya Mega Sale Malaysia 2024
Shopee
QR Code https://shope.ee/7UmgEpEbSg
Lazada
QR Code https://invol.co/cljad0d

Scan & Add to Cart

3
⚡ Raya Sale: Best Price, Save More Today!

EYD Q740 15W Wireless Charger Phone Stand

Wireless Charger Android terbaik
Overview:
Pilihan murah tapi berkualiti untuk pengecas tanpa wayar berbentuk stand.
Boleh digunakan secara mendatar atau menegak untuk keselesaan maksimum.
Dengan sokongan fast charging sehingga 15W untuk smartphone iOS dan Android.
EYD Q740 ni satu alternatif wireless charger terbaik kalau korang tak nak spend banyak kat wireless charger, murah je. Jenis stand so korang boleh letak atas meja atau dalam kereta (tapi kena adjust2 sikit la). Boleh guna secara mendatar atau menegak. Support sehingga 15W dan smartphone iOS atau Android dengan Qi.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
Advertisement
4
Raya Mega Sale Malaysia 2024
Shopee
QR Code https://shope.ee/7f66RDTxbM
Lazada
QR Code https://invol.co/cljad0z

Scan & Add to Cart

4
⚡ Raya Sale: Best Price, Save More Today!

Aukey LC-A3 3-in-1 AirCore Wireless Charging Station

Wireless Charger Smartwatch terbaik
Overview:
Solusi praktikal untuk cas serentak pelbagai peranti seperti Airpods & Apple Watch.
Menggabungkan fungsi pengecasan stand, pad, dan dok dalam satu unit.
Sokongan cas max 10W, tak berapa laju macam charger lain.
Kalau korang ada banyak peranti yang kena cas, seperti smartwatch dan earbuds, mesti annoying kan nak kena cas satu-satu? Kalau korang ada charging station macam ni, settle je. Model ni combine charging stand, pad dan dock. Tapi charging stand untuk phone tu cuma 10W dan tak berapa laju dan dock dan pad tu cuma untuk sesetengah peranti Apple saja macam AirPods dan Apple Watch.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
5
Raya Mega Sale Malaysia 2024
Shopee
QR Code https://shope.ee/8UfDQotyDN
Lazada
QR Code https://invol.co/cljad1i

Scan & Add to Cart

5
⚡ Raya Sale: Best Price, Save More Today!

Anker B2529 PowerWave II Stand Wireless Charger

Overview:
Pengecas tanpa wayar yang sangat berkualiti tinggi.
Menyokong pengecasan secara menegak atau mendatar.
Boleh cas tanpa perlu buka casing kalau bahan casing sesuai, serta dilengkapi dengan sokongan sehingga 15W.
Kalau korang nak wireless charger yang sangat reliable, korang kena try Anker B2529 PowerWave 2 ni. Ia antara yang paling mahal tapi confirm kualiti tinggi punya. Support cas menegak atau mendatar. Yang bestnya, kalau phone korang ada casing yang bukan jenis material keras, korang tak perlu buka casing. Letak je, charger ni boleh terus cas. Support sehingga 15W, dan datang sekali dengan power adapter so korang tak perlu cari adapter yang sesuai untuk dapatkan full 15W.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Pilihan Ramai
Best Selling
Baseus 15W Magnetic Wireless Charger

Baseus 15W Magnetic Wireless Charger

Lihat Harga Terkini
Hoco CW33 3-in-1 Wireless Charger

Hoco CW33 3-in-1 Wireless Charger

Lihat Harga Terkini
Recommended
Kuulaa 6-in-1 Stand Wireless Charger

Kuulaa 6-in-1 Stand Wireless Charger

Lihat Harga Terkini
Best Selling
EYD Q3 Car Wireless Charger

EYD Q3 Wireless Charger Kereta

Lihat Harga Terkini

Produk Berkaitan

Rating Terbaik
Aukey LS02 Fitness Tracker

Aukey Smart Watch Fitness Tracker LS02

Lihat Harga Terkini
Best Selling
Anker A1617 PowerCore III 10000mAh Wireless Power Bank

Anker PowerCore III 10000mAh Wireless Powerbank

Lihat Harga Terkini
Best Selling
Amgras Magnetic 10000mAh Wireless Powerbank

Amgras Magnetic 10000mAh Wireless Powerbank

Lihat Harga Terkini
Wajib Ada
Aukey 100W USB C to C Power Delivery Cable

Aukey 100W USB C to C Power Delivery Cable

Lihat Harga Terkini
SanDisk Ultra A1 MicroSD XC 1 Memory Card (64GB)

SanDisk Ultra A1 MicroSD XC 1 Memory Card (64GB)

Lihat Harga Terkini
Best Selling
Edifier X6 True Wireless Stereo Earbuds

Edifier X6 True Wireless Stereo Earbuds

Lihat Harga Terkini

Kesimpulan

Sebagai rumusan, ini faktor yang kami pertimbangkan:

  • Qi Charging Standard: Model yang kami pilih semua guna Qi Charging.
  • Watt: Kami pilih charger dengan wattage 10-15W.
  • Jenis: Kami pilih jenis stand, pad atau magsafe.

Ini pilihan kami untuk wireless charger terbaik di Malaysia:

Panduan Pilih Wireless Charger Terbaik

Sebelum korang decide nak beli Wireless Charger, ada beberapa faktor  yang penting korang kena check dulu.

Check Kalau Smartphone Korang Ada Wireless Charging

Pertama, korang kena pastikan smartphone korang support wireless charging dengan Qi Standard lah. Misalnya, iPhone 8 ke atas, Samsung Galaxy S6 ke atas.

Tapi jangan ingat hanya sebab beli phone model yang baru, automatically dia dah ada wireless charging ya. Tak semua model ada feature tu.

Kalau phone korang tak ada wireless charging, jangan risau, korang boleh beli wireless charging adapter.

Check Wattage

Setiap smartphone ada wattage berbeza untuk pengecasan. So, pastikan korang tahu berapa watt yang smartphone korang support. Kebanyakan wireless chargers yang ada kat Malaysia datang dengan 15W max – maksudnya boleh sokong sehingga 15W.

Tapi ada jugak charger yang claim dia punya wattage lagi tinggi, tapi bear in mind lah yang nak dapat cas laju tu kena guna power adapter yang betul. Kalau tak, slow je dia cas.

Ada Benda Lain Yang Nak Cas Tanpa Wayar?

Selain phone, korang ada earbuds case atau smartwatch yang boleh cas tanpa wayar tak? Kalau ada, korang kena pilih charger yang sesuai dengan permukaan dia.

Ada jugak wireless charger yang boleh cas banyak peranti sekali gus, kadang-kadang dinamakan “multicharger”. Contoh macam Aukey LC-A3 Wireless Charging Station, boleh cas banyak benda serentak.

Berapa Banyak Nak Kena Belanja?

Yang ni memang penting, korang kena fikir betul-betul bajet korang nak spend untuk beli wireless charger. Sebab tak murah sangat, dan tak cas laju sangat pun berbanding cas biasa.

Biasanya lah, harga wireless chargers kat Malaysia ni dalam range RM20 – RM80 je. Banyak juga pilihan ada dalam range harga tu.

Okaylah, so kesimpulannya, sebelum beli wireless charger, korang kena check dulu kalau phone korang support wireless charging, pastu tengok wattage yang sesuai, fikir kalau ada benda lain yang korang nak cas tanpa wayar, dan jangan lupa bajet korang. 

Apa Itu Qi Wireless Charging? 

Qi Wireless Charging adalah standard untuk pengecasan tanpa wayar menggunakan teknologi “inductive charging”. Ia satu standard yang popular dalam industri teknologi dengan jenama seperti Apple dan Samsung menggunakannya dalam model phone diorang. 

Qi Wireless Charging sangat efisien dan dianggap sebagai standard terbaik untuk cas tanpa wayar, memudahkan pengguna dengan cara mudah dan praktikal mengisi cas peranti hanya dengan meletakkannya di atas charging pad atau dock yang bersesuaian.

Share Artikel Ini
Advertisement

Soalan Lazim

Antara jenama Wireless Charger terbaik yang korang wajib pertimbangkan adalah Baseus, Apple, Charby, EYD, Aukey, Anker, Hoco, Kuula dan Auula. Semua jenama ini mengeluarkan produk berkualiti tinggi dengan harga berpatutan.
Pertama, check kalau smartphone korang ada wireless charging. Kalau tiada, boleh guna wireless charger adapter. Kedua, check wattage yang sesuai dengan smartphone terutama kalau nak fast charging.
Biasanya, harga wireless chargers kat Malaysia ni dalam anggaran RM20 – RM80 je. Banyak juga pilihan yang ada dalam anggaran harga ini.
#Hashtag
Artikel ini ditulis oleh
Joe Shoptrack
Joe Shoptrack
Tech, DIY dan travel antara topik yang sering menjadi bacaan Joe. Seorang yang chill dan santai seperti berjalan di tepi pantai.
Inspirasi Travel
REVIEW BERKAITAN
Lihat kategori lain
error: Content is protected.