fbpx
Shoptrack Logo

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 10 Jenama Bread Maker Terbaik Malaysia 2024 (Berkualiti)

Hari ini : ✨ Mid-Month Sale di Shopee & Lazada! Diskaun Sehingga 50%! Lebih Jimat, Lebih Bijak!

Bread Maker Terbaik
"Harga roti naik lagi? Takpe kita buat sendiri je!"

Kalau korang jenis suka makan roti hari hari, why not korang cuba buat sendiri? Ya dengar je pun macam susah kan nak buat roti ni? Buat roti kalau manual memang leceh, tapi pakai Bread Maker/Mesin Pembuat Roti semua jadi senang je ok! Tekan tekan jadi. Bukan setakat jimat, nak cuba buat resepi roti yang fresh dan lembut bila-bila pun boleh. Best kan? Hari ni Luna nak rekomen Bread Maker Terbaik yg popular sekarang, senang boleh beli dekat Lazada & Shopee. Tekan tekan, barang depan rumah dah. Sampai!

Cara Pilih Bread Maker

Banyak faktor yang korang boleh consider bila nak beli Bread Maker. Antaranya adalah –

Saiz Mesin

Kecil dan Kompak atau Besar? Kalau kecil mudah nak simpan dan sesuai untuk ruang yang padat. If ruang korang besar, tak salah pilih yang besar.

Kapasiti Pan Roti

Ini terletak kepada korang. Jika keluarga korang ramai, pilih Bread Maker yang boleh masak roti yang besar

Butang ‘Delayed Start’ Timer

Butang ni penting sebab ia membolehkan korang masukkan bahan roti siap siap dan menetapkan pemasa supaya Bread Maker dihidupkan kemudian. Biasanya boleh pakai time malam supaya bila korang bangun, roti dah siap and fresh!

Kawalan Kerak

Boleh pilih mesin yang ada ‘viewing window’ dan ada ‘adjustable crust setting’ untuk kawal kerak roti korang

Warmer

Fungsi ‘Keep Warm’ sangat membantu untuk mengekalkan roti anda panas dan sedia untuk dimakan

Share Artikel Ini
Point Ringkas & List
Pilihan Shoptrack

Mesin Pembuat Roti Terbaik di Malaysia 2024

Pilihan Terbaik
4.7/5
4.7/5
QR Code https://shp.ee/8irqsw5
Pilihan Terbaik
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

MMX Bread Maker - Inspire Series MMXBDM-3000G

Mesin pembuat roti terbaik di Shopee
Overview:
15 program masakan
Kapasiti – 3.5LB (Saiz XL)
15 jam ‘Delay Timer’, 1 jam fungsi ‘Keep Warm’
Untuk keluarga ramai, Luna memang suggest Bread Maker dari MMX ni kerana Saiz dan Kapasitinya (3.5LB)! Bukan sahaja reka bentuk dan warna yang menarik, Ia juga mempunyai 2 ‘kneading blade’ untuk menguli adunan roti dan 15 program masakan yang ditetapkan! Untuk kawalan kerak, Model Inspire Series ni mumpunyai 3 pilihan iaitu (Light, Medium, Dark). Selain itu, ia juga mempunyai 3 pilihan saiz roti iaitu (1kg/1.25kg/1.5kg). Yang paling penting ia ada 15 jam Delay Timer dan 1 jam fungsi ‘Keep Warm’. Bread Maker dari MMX ni jatuh kepada kategori budget kerana harga dia sangat mampu milik.
Baca Detail
Brand Official Store di Shopee
Advertisement
1
Shopee
QR Code https://shp.ee/d9v56e5
Lazada
QR Code https://invol.co/cl8ysb2

Scan & Add to Cart

1
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

Panasonic Automatic 1 Loaf Bread Maker SD-P104

Bread Maker terbaik pilihan Shoptrack
Overview:
13 menu sedia ada
Dispenser bahan secara automatik
13 jam ‘Delay Timer’
Bread Maker terbaik yang menjadi pilihan Luna seterusnya ialah dari Jenama Panasonic. Yang buat Luna tertarik dengan Model SD-P104 ni ialah dia punya dispenser bahan secara automatik. Dia ada ruang untuk korang letak kacang, kismis dan yis. So korang boleh set bila bahan ni nak dicampurkan dalam adunan roti korang. Model ni mempertengahkan 5 langkah operasi. So korang yang beginner dalam pembuatan roti ni sesuai sangat pilih Bread Maker ni sebab korang just ikut step yang disediakan je. Confirm jadi roti korang. Untuk Bread Maker Panasonic ni, dia ada 13 menu sedia ada dan 13 jam jam ‘Delay Timer’. Ia juga ada fungsi Sensor Suhu dan Kawalan Kerak. Walaupun ia dari kategori High End, bagi Luna dengan apa fungsi yang korang dapat, ia sangat lah berbaloi.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
2
Shopee
QR Code https://shp.ee/fwy7695
Lazada
QR Code https://invol.co/cl8ysbc

Scan & Add to Cart

2
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

PerySmith Bread Maker Ecohealth Series PS2500

Overview:
19 program masakan
Kapasiti – 2LB (Saiz L)
Ada Overheat protection sensor
Jenama Pery Smith ialah Bread Maker terbaik pilihan Luna yang seterusnya! Fungsi best yang Luna nak highlight ialah ia ada Smart overheat protection, so roti korang tak perlu risau tentang Bread Maker jadi overheat. Dengan 19 program masakan yang disediakan, korang boleh pilih je jenis roti apa yang korang nak, just masukkan bahan dan tekan butang, lepas tu siap, senang sangat! Sama seperti kebanyakan Bread Maker lain, ia turut ada 15 jam Delay Timer, 1 jam fungsi Keep Warm, dan Kawalan Kerak. Harga juga di bawah kategori pilihan Budget.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
3
Shopee
QR Code https://shp.ee/fyffx35
Lazada
QR Code https://invol.co/cl8ysbk

Scan & Add to Cart

3
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

TRIO Bread Maker TBM-106

Overview:
15 program masakan
Kapasiti – 750g saiz Loaf
Datang dengan aksesori tambahan
Bread Maker kategori Budget seterusnya ialah dari Jenama TRIO! Yang Luna suka tentang Model TBM-106 ni ialah dia ada ruang tingkap untuk korang tengok progres roti korang. Bread Maker ni juga datang dengan 15 program masakan, 15 jam Delay Timer, kawalan kerak dan 1 jam fungsi Keep Warm. Bila korang beli Model TBM-106 ni, korang akan dapat sekali aksesori seperti cawan dan sudu pengukur. Saiz roti yang dihasilkan juga saiz medium. Cukup untuk 4-5 orang sekali makan.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
Advertisement
4
Shopee
QR Code https://shp.ee/x4s6645
Lazada
QR Code https://invol.co/cleeka1

Scan & Add to Cart

4
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

Giselle Bread Maker KEA0345

Overview:
15 program masakan
Kapasiti – 3LB (Saiz L)
Ada 3 Level Crust Control + Set Bread Pan, Cup & Spoon
Ok, untuk Bread Maker dari Giselle ni dia datang lengkap dengan set ada pan, cup dan spoon siap. Dari segi fungsi, ianya lengkap dengan semua fungsi utama bagi sebuah Bread Maker terbaik murah – ada delay function, crust control sampai 3 level, timer untuk keep-warm dan yg best nya, dia ada LCD display yg senang korang nak guna. Tersedia juga dengan 15 pre-set menu masakan yg korang boleh cuba satu-satu nanti ok? Selesai masalah. Masuk-masuk doh, tekan-tekan menu, tunggu je. Siap! Bread Maker ni juga kira bersaiz besar. Muat sampai 3 LB (Pound) Maksimum berat doh roti yg boleh masuk dalam ni adalah 1.5kg. Satu pilihan yg bijak!
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
5
Shopee
QR Code https://shp.ee/p5567e5
Lazada
QR Code https://invol.co/cl8ysce

Scan & Add to Cart

5
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

Russell Taylors Bread Maker Large BM-10

Overview:
19 program masakan
Kapasiti – 2LB (Saiz L)
Boleh menguli 1kg adunan roti
Jenama Russell Taylors ialah pilihan Luna yang seterusnya! Dengan kapasiti 2LB, korang boleh mengadun 1kg adunan roti dalam Bread Maker ni! Pot yang digunakan diperbuat dari material non-stick. Tidak ketinggalan, Model BM-10 ni pun ada 19 program masakan, 15 jam Delay Timer, 1 jam Keep Warm dan pilihan kawalan kerak. Oh ya, kalau korang ni jenis pelupa, Bread Maker ni ada fungsi keselamatan iaitu ia akan switch off mesin lepas 10 minit korang habis pakai Bread Maker ni. Dengan harga mampu milik, korang akan dapat Bread Maker yang senang digunakan, senang dibasuh dan senang untuk disimpan. Berbaloi baloi!
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Pilihan Ramai
Rating Terbaik
Pensonic Bread Maker PBM-2000

Pensonic PBM-2000 Bread Maker

Lihat Harga Terkini
Kenwood Bread Maker Stainless Steel BM450

Kenwood Bread Maker Stainless Steel BM450

Lihat Harga Terkini
Best Selling
Lotus's Bread Maker BM1333 (2L)

Lotus's Bread Maker BM1333 (2L)

Lihat Harga Terkini
MUGEN Smart Bread Maker V2 MBM-7000

MUGEN Smart Bread Maker V2 MBM-7000

Lihat Harga Terkini

Produk Berkaitan

Wajib Ada
Stainless-Steel-Mixing-Bowl-with-Silicone-Base

Stainless Steel Mixing Bowl

Lihat Harga Terkini
Wajib Ada
Transparent-Plastic-Measuring-Jug

Transparent Plastic Measuring Jug

Lihat Harga Terkini
10pcs-Measuring-Spoon-Set

10pcs Measuring Spoon Set

Lihat Harga Terkini
Best Selling
Protective-Kitchen-Oven-Glove

Protective Kitchen Oven Glove

Lihat Harga Terkini
Non-Stick-Cooling-Rack-Tray

Non Stick Cooling Rack Tray

Lihat Harga Terkini
Best Selling
KONKA-Wireless-Portable-Electric-Food-Mixer

KONKA Wireless Electric Food Mixer

Lihat Harga Terkini
Share Artikel Ini
Advertisement

Soalan Lazim

Antara jenama Bread Maker terbaik di Malaysia pilihan Shoptrack adalah Panasonic, Trio, MMX, Giselle, Russell Taylors dan PerySmith.
Harga Bread Maker di Malaysia bermula dari RM250 – RM1000.
Tips paling penting ialah kapasiti saiz roti yang korang nak buat mengikut saiz keluarga korang.
#Hashtag
Artikel ini ditulis oleh
Picture of Luna Shoptrack
Luna Shoptrack
Working mother yang expert dalam multitasking. Deco rumah, thai food dan Ikea adalah suatu ketenangan bagi Luna.
Inspirasi Travel
REVIEW BERKAITAN
Lihat kategori lain
error: Content is protected.