fbpx

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 5 Hand Blender Terbaik di Malaysia 2022 Pilihan Online

Hand Blender Terbaik
"Guna buat Juice boleh, blend yang dlm periuk pun boleh"

Kenapa pilih Hand Blender? Sebab Hand Blender ni mudah nak simpan, senang nak cuci dan senang nak pakai kat dapur kita tu. So, hari ni kita nak tengok 5 Hand Blender terbaik yang popular dan berkualiti pilihan rakyat Malaysia yang ada di Shopee & Lazada. Jom kita start!

Hand Blender vs Blender Biasa

Setiap rumah mesti ada sekurang kurangnya mesin kisar atau blender yang biasa kan? Tapi selalu leceh kan nak keluarkan, plug dengan basuh blender bila habis guna. Apa kata try guna hand blender? Dengan hand blender, korang boleh senang simpan, guna dan basuh so korang boleh fokus kat benda lain.

Seperti yang kita tahu, blender ni bertujuan untuk mengisar atau menghaluskan bahan bahan masak, boleh buat jus atau pes pes masakan. So, walaupun tujuan dia sama, namun ada perbezaan antara dua jenis blender ni seperti saiz, bentuk, mobility dan kekuatan motor.

Hand blender terkenal dengan sifat kompak iaitu senang nak simpan dan tidak mengambil ruang yang besar. Selain itu, hand blender ni pun senang nak cuci berbanding dengan blender biasa. Akhir sekali, hand blender ni boleh digunakan terus untuk mengisar bahan masakan dalam periuk korang sebab dia mudah alih.

Kalau nak cari Blender biasa, lihat sini senarai Blender Terbaik kami. Dengan hand blender terbaik sekali dengan hand mixer, korang boleh level up cooking skill korang!

Semua produk ini boleh dibeli terus di :

Point Ringkas & List

Pilihan Shoptrack

Hand Blender Terbaik di Malaysia

1
1

Hand Blender Giselle 600W KEA0115

Overview:
Kapasiti bekas – 800ml
Boleh kisar masakan panas + stainless steel blade & stick
Low Noise + 4in1 Function

Pilihan hand blender terbaik pertama jatuh kepada Brand Giselle. Untuk model ni, ia didatangi dengan set yang menjadikan ia pelbagai fungsi. Dengan harga yang mampu milik, korang akan dapat Chopper Bowl (boleh guna untuk kisar cili, bawang, isi ayam), Plastic Jar (boleh kisar buah/sayur untuk buat jus), Whisk (boleh guna untuk mengadun bancuhan kek) dan mesin hand blender itu sendiri. Model dari Giselle ni datang dengan Stainless Steel stick and blade membuatkan ia tahan lasak dan juga tahan untuk mengisar masakan panas. Senang korang nak buat Puree! Overall, kalau korang cari Hand Blender yang multi functional, boleh la beli yang ni!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
2
2

Hand Blender Kelen Munoz 4-in-1

Overview:
Kapasiti bekas – 500ml & 600ml
Safety Lock + overheat Protection
4in1 Function + ergonomic

Buat korang yang suka warna merah, mungkin hand blender terbaik kedua dari brand Kelen Munoz ni untuk korang! Fungsi model ni sama seperti dari Brand Giselle tadi iaitu turut mempunyai pelbagai fungsi. Untuk model Kelen Munoz, ia ada 2 speed control yang membolehkan korang pilih yang bersesuaian dengan jenis bahan korang. Selain itu design dari model ni ergonomic, jadi selesa korang nak pegang. Ia juga didatangi dengan Stainless Steel blade dan juga guard anti-limpahan. Bagi harga, ia juga lebih kurang dengan brand Giselle. So kalau korang cari model yang striking color, boleh pilih yang ni!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
3
3

Hand Blender Khind BH600M

Overview:
Kapasiti bekas – 700ml
Turbo Function + variable speed setting
4in1 Function dengan warna pastel

Pilihan hand blender terbaik ketiga adalah dari Khind! Model ni juga jenis 4in1 dengan kapasiti 700ml. Yang menarik buat model ni, ia ada banyak speed setting yang korang boleh pilih ikut kesesuaian bahan korang. Ia pun ada turbo function kalau korang nak extra laju bila kisar. Sesuai untuk korang yang nak blend cepat-cepat. Lagi satu, warna model dari khind ni warna mint untuk korang yang minat pastel color. Comel!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
4
4

Hand Blender Panaletrik 850W 4 in 1

Overview:
Kapasiti bekas – 800ml
Rubberized speed button + quick release for detaching
4in1 Function

Pilihan keempat hand blender terbaik jatuh kepada Panaletrik. Sekali imbas, design model ni sama dengan model Giselle. Fungsi juga sama, ada kapasiti 800ml dan 4-in-1 function. Juga ada quick release untuk senang detach dan basuh. Yang berbeza cuma dari segi harga. Harga dari Panaletrik lebih murah berbanding Giselle. Jadi pilihan nya terletak di tangan korang, kalau korang minat lebih minat design dari Panaletrik, boleh pilih yang ni!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
5
5

Hand Blender Philips Promix HR2531/01

Overview:
Kapasiti bekas – 500ml
Ergonomic design + Pisau anti-tumpah
Teknologi kisar Promix Advance untuk kisaran lebih optimal

Pilihan terakhir untuk hand blender terbaik ialah dari Philips. Untuk model ni, ia hanya datang dengan 1 bekas sahaja tapi tak apa korang boleh guna bekas sendiri. Yang menarik tentang Philips, ia didatangi dengan teknologi Promix Advanced iaitu teknologi yang dicipta khas yang menggunakan bentuk segi-tiga di bahagian blender bagi membolehkan bahan dikisar lebih konsisten secara optimal. Philips punya blade design pun jenis anti-tumpah, so korang tak yah risau kalau dapur korang berkecah. Harga Philips pun masih mampu milik. So kalau korang jenis yang suka simple design tetapi "does the job", boleh pilih Philips Promix!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular

Trending

Advertisement

Soalan Lazim

Hand blender terkenal dengan sifat kompak iaitu senang nak simpan dan tidak mengambil ruang yang besar. Selain itu, hand blender ni pun senang nak cuci berbanding dengan blender biasa.
Jenama Hand Blender terbaik top 5 pilihan Shoptrack bagi tahun 2022 adalah Giselle, Kelen Munoz, Khind, Panaletrik & Philips.
Anggaran harga untuk Hand Blender yg dijual di Shopee & Lazada adalah sekitar RM80 – RM150.
#Hashtag
Share Artikel Ini
Share info ini

Artikel ini ditulis oleh

Hana Shoptrack
Hana Shoptrack
Environmentalist yang cinta pada alam semulajadi. Home gardening adalah hobby masa lapang Hana. Juga aktif dalam Yoga dan weekend hiking.