fbpx
Shoptrack Logo

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 10 Blender Terbaik di Malaysia 2024 (Tahan & Power)

Hari ini : ✨ Raya Sale di Shopee & Lazada! Diskaun menarik sempena Raya tahun ini! Lebih Jimat, Lebih Bijak! 🌙

Blender Terbaik Murah Malaysia
"Make sure pilih ikut keperluan rumah anda tau!"

Blender antara gajet yang wajib ada dekat di dapur. Ada orang guna blender untuk buat juice atau smoothies, dan ada guna untuk kisar bahan masak macam sambal. Sekarang Blender semua multipurpose & banyak jenis– blender heavy duty, blender juicer dan blender chopper. Kalau korang punya Blender dah sampai masa nak tukar, jom tengok Blender Terbaik yang popular di pasaran sekarang, boleh beli kat Shopee atau Lazada je!

Blender vs Food Processor

Secara am, fungsi dua gajet ni sama je iaitu mengisar bahan, tapi hasil kisar antara dua ni lain sebenarnya. Ini antara perbezaan ketara:

Saiz dan bentuk

Bentuk Blender lebih kepada tinggi dan memanjang dan sesuai digunakan untuk bahan cecair dan ia juga anti-tumpah. Food processor pula lebih lebar dan besar.

Fungsi dan hasil

Kalau korang nak hasil bahan kisar yang halus dan cecair (puri), Blender lebih sesuai sebab hasil bahan kisar food processor lebih kasar dan kurang berair.

Jenis Bilah

Bilah Blender tidak terlalu tajam seperti Food Processor. Selalu nya berbentuk bintang yang ada 4-8 bilah. Bilah food processor lebih tajam dan mampu mengisar bahan yang keras seperti kekacang. Selalunya berbentuk S.

Stand Blender atau Hand Blender?

Untuk korang senang buat keputusan, Stand Blender lebih kepada ketahanan dan lebih power selalunya berbanding Hand Blender. Tapi Hand Blender lebih mudah alih dan senang untuk di simpan. Lebih suka Hand Blender? Boleh jugak baca review Hand Blender Terbaik kami susun di Shoptrack ni.

OK jom kita tengok jenama Blender terbaik pilihan kami.

Share Artikel Ini
Point Ringkas & List
Pilihan Shoptrack

Jenama Blender Terbaik di Malaysia 2024

Recommended
4.7/5
4.7/5
Raya Mega Sale Malaysia 2024
QR Code https://shope.ee/3AeSUks4Mi
Recommended
⚡ Raya Sale: Best Price, Save More Today!

Philips ProBlend Crush Technology Series 5000

Blender terbaik keseluruhan
Overview:
Harga sederhana
5 tetapan preset, Overheat protection, butang quick clean
Kapasiti 2L + multi choppper
Blender dari Philips ProBlend Series 5000 ini ialah antara blender terbaik kategori mid end. Dengan kapasiti 2L, blender ni ada 5 tetapan preset, boleh kisar ais 2x lebih laju dan hasil kisar lebih halus dengan motor yang energy efficient. Juga ada overheat protection. Blender ni ada butang ‘quick clean’ untuk memudahkan korang bersih kan selepas pakai dan datang dengan aksesori tambahan iaitu multi chopper.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
1
Raya Mega Sale Malaysia 2024
Shopee
QR Code https://shope.ee/6UqqqAaR2R
Lazada
QR Code https://invol.co/clh8vrj

Scan & Add to Cart

1
⚡ Raya Sale: Best Price, Save More Today!

Philips Blender (Mill + Jar) 450W (HR2041/HR2041/50)

Blender Rumah Terbaik
Overview:
Pilihan terbaik untuk kegunaan harian di rumah
Motor yang kuat, 1 speed + 1 pulse
Kapasiti 1 Liter + 1 tambahan dengan 1 jar mill
Kalau cari blender untuk rumah yang simple dan serba boleh, model HR2041/50 ni antara model yang terbaik. Menggunakan bilah stainless steel untuk pengisaran yang lebih efektif, motor yang kuat dan ada nya butang 1 speed + 1 pulse hasil kisaran dari Blender ni halus. Sesuai untuk buat blend cili, smoothies dan juice. Rekabentuk blender ni sangat simple dan minimalis, saiz nya kecil tapi masih tetap power untuk kegunaan harian di dapur. Datang dengan 2 jar yang berkapasiti 1 liter dan 1 mill untuk kegunaan mengisar kacang, kopi tak pun rempah-rempah juga. Yang menarik pasal model ni, kalau nak kisar ais batu pun tak ada masalah! Memang salah satu pilihan blender terbaik untuk rumah!
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
2
Raya Mega Sale Malaysia 2024
Shopee
QR Code https://shp.ee/zpc7ktz
Lazada
QR Code https://invol.co/clh8nw5

Scan & Add to Cart

2
⚡ Raya Sale: Best Price, Save More Today!

Khind Blender BL320T

Overview:
Pilihan budget
Warna yang menarik, Pelbagai fungsi grinder, 2 speed + 1 pulse
Kapasiti 1L + grinder
Blender terbaik dalam kategori bajet seterusnya ialah dari Khind. Model BL320T datang dengan warna yang menarik dan suis keselamatan untuk guna blender dengan selamat. Kaki blender ini jenis anti slip, dan bilahnya pakai stainless steel. Selain dari 1L jar, ia juga datang dengan grinder pelbagai fungsi tambahan yang boleh grind kacang atau biji kopi. Blender ni ada butang 2 speed + 1 pulse. Untuk harga yang sangat murah, korang akan dapat blender basic yang memang bagus.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
3
Raya Mega Sale Malaysia 2024
Shopee
QR Code https://shp.ee/5bjnqdz
Lazada
QR Code https://invol.co/cl8ysu0

Scan & Add to Cart

3
⚡ Raya Sale: Best Price, Save More Today!

Tefal High Speed Blender Perfect Mix+ BL811D

Blender heavy duty terbaik untuk rumah
Overview:
Pilihan High End
3 tetapan preset, 6 bilah stainless steel yang berkualiti
Kapasiti 2L
Untuk korang yang nak beli Blender untuk buat business ice blended atau coconut shake ke, boleh pilih Blender Terbaik ni dari Tefal. Model BL811D ni ada 3 tetapan preset yang smart – smoothie, Ice Crush dan Autoclean. Motor blender ni direka dengan sistem ventilasi untuk menghalang dari overheating. Selain dari 6 bilah pisau stainless steel yang berkualiti, ia juga datang dengan jar kaca yang berkapasiti 2L. Walaupun agak mahal, Blender Tefal ni memang berkualiti tinggi dan tahan lasak, sesuai sangat untuk korang yang nak guna untuk business atau selalu masak di rumah.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
Advertisement
4
Raya Mega Sale Malaysia 2024
Shopee
QR Code https://shope.ee/2feBoHCXxB
Lazada
QR Code https://invol.co/clhauv6

Scan & Add to Cart

4
⚡ Raya Sale: Best Price, Save More Today!

Panasonic Twin Jug Blender with Dry Mill MX-EX1031WSK

Overview:
Pilihan bajet.
Twin jugs dengan dry mill yang boleh muat sehingga 50g.
Kapasiti 1L.
Tengah cari blender yang tak mahal? Boleh consider Panasonic Twin Jug Blender, Model MX-EX1031WSK. Harga dia bawah RM150, jadi berbaloi la beli. Blender ni ada safety feature – thermal cut off – jadi takyah risau sangat masa nak guna. Dengan kapasiti 1L, sama je dengan pilihan yang lain dalam bajet yang sama, tapi apa yang buat dia lain dari yang lain ialah jug tambahan dan dry mill yang boleh letak 50g bahan – perfect kalau nak grind rempah. Walaupun takde semua features fancy macam blender yang mahal, dia tetap pilihan yang bagus kalau korang taknak habiskan banyak duit. Dia agak efficient, boleh dipercayai dan sesuai untuk dapur yang kecik. Jadi, kami rekomen Panasonic Twin Jug Blender untuk sesiapa yang bajet rendah tapi nak blender yang berfungsi dan boleh dipercayai.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
5
Raya Mega Sale Malaysia 2024
Shopee
QR Code https://shp.ee/689kg2z
Lazada
QR Code https://invol.co/cl8ysuu

Scan & Add to Cart

5
⚡ Raya Sale: Best Price, Save More Today!

Samu Giken Smart Blender

Overview:
Harga mid end - sederhana
8 bilah stainless steel, 12 butang fungsi masakan
Kapasiti 1.75L
Alternatif Blender berharga mid end yang korang boleh pilih ialah dari jenama Samu Giken. Blender ni bukan blender tipikal yang biasa korang tengok dekat pasaran. Dia ada 12 butang fungsi makanan yang memudahkan korang. Nak buat susu soya? Tekan je. Dia akan blend ikut hasil yang ditetapkan. Dengan kapasiti 1.75L, jar dari blender ni menggunakan Borosilicate glass yang tahan panas. 8 bilah stainless steel Blender ni boleh blend dari bahan yang lembut sehingga bahan yang keras. Yang paling best, blender ni ada timer dan fungsi keep warm. Memang lain dari yang lain.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Pilihan Ramai
Best Selling
Riino Multifunctional Blender LITE with Food Processor (16 Pcs) - SBLLT359

Riino Multifunctional Blender SBLLT359 (16 Pcs)

Lihat Harga Terkini
Rating Terbaik
Swissthomas Heavy Duty High Speed Blender 2.5L

Swissthomas Heavy Duty High Speed Blender 2.5L

Lihat Harga Terkini
Best Selling
Russell Taylors 7in1 Multi-Food Processor Blender Juicer B2

Russell Taylors 7in1 Multi-Food Processor Blender

Lihat Harga Terkini
Kenwood Blender - BLP10A0WH

Kenwood Blender - BLP10.A0WH

Lihat Harga Terkini

Produk Berkaitan

Best Selling
Multi-function-Transparent-Food-Storage-Box

Multi-function Transparent Food Storage Box

Lihat Harga Terkini
Food-Grade-Vacuum-Sealer-Machine

Food Grade Vacuum Sealer Machine

Lihat Harga Terkini
Wajib Ada
Reusable-Food-Sealing-Clip

Reusable Food Sealing Clip

Lihat Harga Terkini
Hanging-Trash-Plastic-Bag-Holder

Hanging Trash Plastic Bag Holder

Lihat Harga Terkini
Share Artikel Ini
Advertisement

Soalan Lazim

Antara jenama Blender terbaik yang berkualiti di pasaran Malaysia sekarang adalah Tefal, Philips, Panasonic, Khind, Kenwood dan Riino.
Perbezaan ketara ialah dari segi rupa bentuk dan hasil kisaran. Hasil kisaran Blender lebih kepada bentuk cecair.
Harga Blender berbeza dari serendah RM66 (budget), RM200+ (mid end) dan RM600+ (high) end).
#Hashtag
Artikel ini ditulis oleh
Luna Shoptrack
Luna Shoptrack
Working mother yang expert dalam multitasking. Deco rumah, thai food dan Ikea adalah suatu ketenangan bagi Luna.
Inspirasi Travel
REVIEW BERKAITAN
Lihat kategori lain
error: Content is protected.