fbpx

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 10 Blender Terbaik di Malaysia 2022 (Dari RM69)

Blender Terbaik
"Make sure pilih ikut keperluan rumah anda tau!"

Blender antara gajet yang wajib ada dekat di dapur. Ada orang guna blender untuk buat juice atau smoothies, dan ada guna untuk kisar bahan masak macam sambal. Sekarang Blender semua multipurpose & banyak jenis– blender heavy duty, blender juicer dan blender chopper. Kalau korang punya Blender dah sampai masa nak tukar, jom tengok Blender Terbaik yang popular di pasaran sekarang, boleh beli kat Shopee atau Lazada je!

Blender vs Food Processor

Secara am, fungsi dua gajet ni sama je iaitu mengisar bahan, tapi hasil kisar antara dua ni lain sebenarnya. Ini antara perbezaan ketara:

Saiz dan bentuk

Bentuk Blender lebih kepada tinggi dan memanjang dan sesuai digunakan untuk bahan cecair dan ia juga anti-tumpah. Food processor pula lebih lebar dan besar.

Fungsi dan hasil

Kalau korang nak hasil bahan kisar yang halus dan cecair (puri), Blender lebih sesuai sebab hasil bahan kisar food processor lebih kasar dan kurang berair.

Jenis Bilah

Bilah Blender tidak terlalu tajam seperti Food Processor. Selalu nya berbentuk bintang yang ada 4-8 bilah. Bilah food processor lebih tajam dan mampu mengisar bahan yang keras seperti kekacang. Selalunya berbentuk S.

Stand Blender atau Hand Blender?

Untuk korang senang buat keputusan, Stand Blender lebih kepada ketahanan dan lebih power selalunya berbanding Hand Blender. Tapi Hand Blender lebih mudah alih dan senang untuk di simpan. Lebih suka Hand Blender? Boleh jugak baca review Hand Blender Terbaik kami susun di Shoptrack ni.

OK jom kita tengok jenama Blender terbaik pilihan kami.

Semua produk ini boleh dibeli terus di :

Point Ringkas & List

Pilihan Shoptrack

Blender Terbaik di Malaysia

Sponsored
4.7/5
4.7/5
Sponsored

Philips ProBlend Crush Technology Series 5000

Overview:
Harga sederhana
5 tetapan preset, Overheat protection, butang quick clean
Kapasiti 2L + multi choppper
Blender dari Philips ProBlend Series 5000 ini ialah antara blender terbaik kategori mid end. Dengan kapasiti 2L, blender ni ada 5 tetapan preset, boleh kisar ais 2x lebih laju dan hasil kisar lebih halus dengan motor yang energy efficient. Juga ada overheat protection. Blender ni ada butang ‘quick clean’ untuk memudahkan korang bersih kan selepas pakai dan datang dengan aksesori tambahan iaitu multi chopper.
Baca Detail
Brand Official Store di Shopee
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/ewqix2z
1
1

Philips Daily Collection Blender HR2059

Overview:
Pilihan budget
Motor yang kuat, 1 speed + 1 pulse
Kapasiti 1.2L + 2 jar blender

Philips juga ada Blender dalam budget range. Model HR2059 ni menggunakan bilah stainless steel untuk pengisaran yang lebih efektif. Dengan motor yang kuat dan ada nya butang 1 speed + 1 pulse hasil kisaran dari Blender ni halus. Sesuai untuk buat smoothies dan juice. Buat korang yang minimalis, blender ni ada sistem penyimpanan wayar dibawah Blender tu sendiri, so ruang dapur korang akan lebih kemas. Datang dengan 2 jar yang berkapasiti 1.2 liter.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shope.ee/5KavVe5hhp
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cleek52
2
2

Khind Blender BL320T

Overview:
Pilihan budget
Warna yang menarik, Pelbagai fungsi grinder, 2 speed + 1 pulse
Kapasiti 1L + grinder

Blender terbaik dalam kategori bajet seterusnya ialah dari Khind. Model BL320T datang dengan warna yang menarik dan suis keselamatan untuk guna blender dengan selamat. Kaki blender ini jenis anti slip, dan bilahnya pakai stainless steel. Selain dari 1L jar, ia juga datang dengan grinder pelbagai fungsi tambahan yang boleh grind kacang atau biji kopi. Blender ni ada butang 2 speed + 1 pulse. Untuk harga yang sangat murah, korang akan dapat blender basic yang memang bagus.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/zpc7ktz
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8ysti
3
3

Tefal High Speed Blender Perfect Mix+ BL811D

Overview:
Pilihan High End
3 tetapan preset, 6 bilah stainless steel yang berkualiti
Kapasiti 2L

Untuk korang yang nak beli Blender untuk buat business ice blended atau coconut shake ke, boleh pilih Blender Terbaik ni dari Tefal. Model BL811D ni ada 3 tetapan preset yang smart – smoothie, Ice Crush dan Autoclean. Motor blender ni direka dengan sistem ventilasi untuk menghalang dari overheating. Selain dari 6 bilah pisau stainless steel yang berkualiti, ia juga datang dengan jar kaca yang berkapasiti 2L. Walaupun agak mahal, Blender Tefal ni memang berkualiti tinggi dan tahan lasak, sesuai sangat untuk korang yang nak guna untuk business atau selalu masak di rumah.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/5bjnqdz
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8ysu0
4
4

MMX Kelen Munoz Blender KMPCB1750

Overview:
Produk budget
BPA Free jar yang dibuat dari plastik tritan, 2 speed + 1 pulse
Kapasiti 1.75L + grinder

Lagi satu Blender Terbaik budget ialah dari jenama MMX. Model KMPCB1750 ni guna BPA free jar yang dibuat dari plastik tritan yang kuat. Blender hitam merah berkapasiti 1.75L ni mampu untuk mengisar ais. So sesuai untuk smoothies, juice, dan bahan bahan masak lain. Ia pun ada overheat protection dan kaki anti slip. Dengan harga mampu milik, Blender dari MMX ni memang berbaloi nak beli.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/dckwfpz
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8ysul
5
5

Samu Giken Smart Blender

Overview:
Harga mid end - sederhana
8 bilah stainless steel, 12 butang fungsi masakan
Kapasiti 1.75L

Alternatif Blender berharga mid end yang korang boleh pilih ialah dari jenama Samu Giken. Blender ni bukan blender tipikal yang biasa korang tengok dekat pasaran. Dia ada 12 butang fungsi makanan yang memudahkan korang. Nak buat susu soya? Tekan je. Dia akan blend ikut hasil yang ditetapkan. Dengan kapasiti 1.75L, jar dari blender ni menggunakan Borosilicate glass yang tahan panas. 8 bilah stainless steel Blender ni boleh blend dari bahan yang lembut sehingga bahan yang keras. Yang paling best, blender ni ada timer dan fungsi keep warm. Memang lain dari yang lain.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/689kg2z
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8ysuu
Pilihan Ramai
Riino Multifunctional Blender LITE with Food Processor (16 Pcs) - SBLLT359
Best Selling
Shopee

Riino Multifunctional Blender SBLLT359 (16 Pcs)

Toshiba 700W Shark Teeth 2.0L Heavy Duty Blender BL-70PR2NMY
Rating Terbaik
Lazada

Toshiba Heavy Duty Blender BL-70PR2NMY

Russell Taylors 7in1 Multi-Food Processor Blender Juicer B2
Best Selling
Shopee

Russell Taylors 7in1 Multi-Food Processor Blender

Kenwood Blender - BLP10A0WH
Lazada

Kenwood Blender - BLP10.A0WH

Produk Berkaitan

Multi-function-Transparent-Food-Storage-Box
Best Selling
Shopee

Multi-function Transparent Food Storage Box

Food-Grade-Vacuum-Sealer-Machine
Shopee

Food Grade Vacuum Sealer Machine

Reusable-Food-Sealing-Clip
Wajib Ada
Shopee

Reusable Food Sealing Clip

Hanging-Trash-Plastic-Bag-Holder
Shopee

Hanging Trash Plastic Bag Holder

Trending

Advertisement

Soalan Lazim

Perbezaan ketara ialah dari segi rupa bentuk dan hasil kisaran. Hasil kisaran Blender lebih kepada bentuk cecair.
Harga Blender berbeza dari serendah RM66 (budget), RM200+ (mid end) dan RM600+ (high) end).
Jenama Blender terbaik semestinya dari jenama terkemuka – Tefal dan Philips sebab ia terkenal dengan ketahanannya.
#Hashtag
Share Artikel Ini
Share info ini

Artikel ini ditulis oleh

Luna Shoptrack
Luna Shoptrack
Working mother yang expert dalam multitasking. Deco rumah, thai food dan Ikea adalah suatu ketenangan bagi Luna.