fbpx

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 5 Hand Mixer Terbaik di Malaysia 2021 Ada Kualiti

Hand Mixer Terbaik

"Buat kuih raya pun best jugak tahun ni"

Hi korang! Ni mesti jenis suka baking-baking kan? Oven dah ada, so hari ni Hana nak share dengan korang 5 Hand Mixer terbaik yang korang boleh beli di Shopee atau Lazada, dengan harga yang murah je bawah RM150. Ok jom kita start!

Kenapa Portable Hand Mixer?

Portable Hand Mixer ni adalah satu alat yang boleh bantu korang untuk mencampur, mengadun dan menggaul bahan di dalam satu mangkuk. Ia sama kalau korang guna cara tradisional iaitu menggaul guna senduk/sudu tapi kalau korang guna Hand Mixer ni, kerja korang lebih laju dan selalunya adunan korang akan lebih sekata. Tak ada lah korang lenguh nak kacau doh guna tangan kan?

Semua Hand Mixer ni jugak jenis kompak, so senang korang nak simpan lepas habis pakai sebab tak banyak makan ruang.

Boleh dibeli di :

Point Penting & List

Hand Mixer Terbaik di Malaysia

Pilihan Shoptrack
1
1

Hand Mixer Kenwood HMP30

Antara handmixer yang paling powerful di pasaran!
5 speeds setting dengan 450W dan dengan 2 aksesori: beaters & dough hooks
Tahan lasak, selesa, sesuai untuk heavy use, dishwasher safe & lightweight

Pilihan hand mixer terbaik pertama saya adalah dari jenama Kenwood! Seperti yang korang tahu Kenwood punya barang memang berkualiti. Motor model ini ialah 450 watts, so memang powerful untuk korang yang jenis 'keen bakers'. Ada 5 speed setting untuk kesesuaian jenis adunan. Model ini datang dengan 2 jenis stainless steel aksesori iaitu ‘beaters’ dan ‘dough hooks’. Tambah lagi, 2 parts ni dishwasher safe tau. Model Kenwood ni di design untuk korang selesa pegang. So tak ada hal kalau korang terlebih guna lama sebab tak sakit tangan. Overall kalau korang cari yang tahan lasak, selesa nak pegang dan berkualiti boleh la consider model ni.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
2
2

Hand Mixer Philips HR3705 300W

Ada cord clips untuk kemasan & senang guna
5 speeds setting dengan 300W dan dengan 2 aksesori: beaters & dough hooks
Ada pemegang Anti-Slip yang selesa, ringan & rekabentuk ergonomic

Hand Mixer Philips ni sangat layak digelar salah satu hand mixer terbaik. Untuk model ni, ia pun datang dengan dua aksesori sama seperti Kenwood tadi. Parts dia pun dishwasher safe. Hand mixer dari Philips ni ada butang eject yang besar untuk release beaters / dough hooks tadi dengan hanya satu sentuhan. Motor pulak guna 300W boleh tahan powerful. Ia ringan, rekabentuk yang ergonomic membuatkan ia senang untuk pegang. Harga sedikit murah berbanding Kenwood tadi.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
3
3

Hand Mixer Philips HR3700 200W

Color Mint Green yang menarik
3 speeds setting dengan 200W & 1 aksesori: beaters
Ringan dan sesuai untuk pembeli bajet sederhana

Ini alternative lain untuk korang yang suka Brand Philips. Apa yang menarik dengan model ni, ia datang dengan warna Mint Green! Cantik kan. Beza model HR3700 dengan model HR3705 ni, model ni cuma ada 3 speed settings je. Motor dia pun tak kuat sangat cuma 200W. Untuk aksesori, HR3700 hanya datang dengan beaters. Dough hooks 'optional' kalau nak korang boleh add on. Harga HR3700 jatuh dalam kategori hand mixer terbaik harga 'midrange'. Sesuai untuk korang yang ada bajet sederhana.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
4
4

Hand Mixer PerySmith HB300 300W

Pilihan sesuai bajet bawah RM100
6 speeds setting + Turbo dengan 300W & 3 aksesori: whisk, beaters & dough hooks
Design dan warna yang elegan dan value for money

Pilihan bijak untuk korang yang ada bajet bawah RM100 sahaja. Tapi walaupun harga dia mampu milik, model ni tidak kurang dengan fungsinya! Datang dengan warna merah menyala. Sesuai untuk korang yang suka dengan warna yang menonjol. Perysmith Hand Mixer ni dapat 3 jenis premium stainless steel aksesori iaitu whisk, beaters dan dough hooks! Dalam pandangan saya, design Pery smith ni lebih elegan berbanding model yang lain. Motor dia quite powerful – 300 watts. Ia ada 6 speed settings serta Turbo. Disebabkan produk ni value for money, saya pilih sebagai salah satu hand mixer terbaik. Memang best!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
5
5

Hand Mixer Khind HM300

Pilihan sesuai bajet bawah RM100
Aksesori tahan karat SUS304 & dengan 2 aksesori
6 speeds setting + Turbo & lightweight

Antara alternative lain untuk korang yang nak cari hand mixer terbaik tapi untuk bajet bawah RM100. Kalau korang berminat dengan Perry smith punya function tadi tapi tak nak color yang terang, korang boleh pilih Model Khind ni sebab function dia sama! Cuma model Khind ni hanya datang dengan 2 aksesori sahaja ya! Harga pun murah. Memang sesuai untuk korang yang bajet rendah.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular

Voucher Terhad

Existing Customer Only

CNYPHSMP

Get 16% Coins Cashback
min. spend RM50, capped at 800 Coins
Valid : 19 Jan - 2 Feb 2022 only
Shopee-App-Logo
Max one usage per user. Applicable for existing customer only. Applicable on app only.
Existing Customer Only

CNYPHSMP

Get 16% Coins Cashback
min. spend RM50, capped at 800 Coins
Valid : 22 Jan 2022 only
Max one usage per user. Applicable for existing customer only. Applicable on app only.

Soalan Lazim

Portable Hand Mixer lebih kompak dan senang untuk diguna berbanding Stand Mixer.
Jenama Portable Hand Mixer terbaik pilihan Shoptrack adalah Kenwood, Philips, Khind & Perrysmith.
Anggaran harga untuk Portable Hand Mixer adalah dari RM50 – RM200.
#Hashtag
Share Artikel Ini
Share info ini

Artikel ini ditulis oleh

Hana Shoptrack
Hana Shoptrack
Environmentalist yang cinta pada alam semulajadi. Home gardening adalah hobby masa lapang Hana. Juga aktif dalam Yoga dan weekend hiking.
Send this to a friend