fbpx

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 10 Food Processor Terbaik Malaysia 2022 (Jenama Kualiti)

Food Processor Terbaik Murah Malaysia
"Senang dan mudah untuk masak"

Jom kita tengok 10 jenama Food Processor terbaik yang ada di Shopee & Lazada, pilihan ramai untuk korang pertimbangkan.

Banyak habiskan masa utk ‘prep’ bahan bahan sebelum masak? Bagi yang biasa ke dapur mesti tahu yang Food Processor adalah ‘gadget’ yang wajib ada di dapur untuk memendekkan masa dalam penyediaan makanan.

Dengan hanya satu alat, bahan-bahan seperti bawang, cili, telur even daging yang hendak di cincang siap dengan sekelip mata. Tambah lagi dengan Hand Mixer, senang la korang nak buat masakan kegemaran.

Kegunaan Food Processor

Food processor adalah satu alat yang membolehkan korang mengisar, menghiris, menguli, mencincang dan macam macam lagi dengan hanya menggunakan satu alat. Ia tidak sama dengan blender di mana hasil bahan after dikisar dengan blender selalunya cair (liquefy) atau ‘puree’. Kalau korang nak bahan korang seperti dicincang halus/kasar macam pakai pisau, korang kena cari food processor!

Semua produk ini boleh dibeli terus di :

Point Ringkas & List

Pilihan Shoptrack

Food Processor Terbaik di Malaysia

1
1

Food Processor Philips Compact HR7320

Overview:
Kategori green product - Jimat elektrik
Tahan lasak dan sesuai untuk heavy use
2.1L Kapasiti (sesuai untuk 4-5 serving)

Pilihan popular untuk food processor terbaik adalah Philips Daily Collection. Sedikit pricey tapi seperti mana yang korang tahu brand Philips memang terkenal dengan kualitinya. Kapasiti model ini juga besar sesuai untuk korang yang berkeluarga besar. Mempunyai 2 speed setting, model ini menggunakan stainless steel blade yang mempunyai ciri ergonomic jenis 2in1 yang membolehkan korang hiris and cincang dalam 1 masa. Overall kalau korang cari yang tahan lasak, jimat elektrik dan berkualiti boleh la consider model ni.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/3778fbd
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8y7ef
2
2

Food Processor Pensonic PB-5001

Overview:
Multi functional – ada 6 jenis blade untuk 6 jenis hasil kisar
2L kapasiti (sesuai untuk 4-5 serving)
Double safety switch dengan overheat protection

Pilihan kedua food processor terbaik adalah Pensonic Food Processor yang memang sangat berbaloi untuk korang invest. Model ni multi-functional. Korang even pilih jenis blade mana yang korang nak guna untuk suit preference hasil bahan kisar korang. So dengan hanya 1 alat, macam macam korang boleh buat. Jus, Soup, Sambal? You name it. Harga pulak berpatutan. Model ni pun ada 2 speed setting dan saiz jug dia juga sesuai untuk korang yang berkeluarga besar.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/mhcxwqd
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8y7hi
3
3

Food Processor Kenwood FP120

Overview:
Ciri keselamatan yang bagus
1.4L kapasiti (sesuai untuk 3-4 serving)
1 speed + pulse action

Model FP120 dari Kenwood ni juga terkenal dengan kualiti dan ketahanan. Model ni juga mementingkan safety feature iaitu full safety interlock dimana ia tidak akan beroperasi jika bekas tidak ditutup dengan rapat. Model ini hanya ada 1 speed + pulse setting, senang untuk korang control. Ia juga guna Stainless Steel knife blade yang tidak akan karat dan tumpul. Harga Kenwood jatuh dalam kategori midrange dalam senarai Top 5 food processor terbaik ni. Sesuai untuk korang yang ada bajet sederhana tapi mementingkan kualiti dan keselamatan.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/9gg8fjd
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8y7ht
4
4

Food Processor Giselle Multifunctional Blender (500W) KEA0221WH

Overview:
Multi functional – ada 8 jenis blade untuk 8 jenis penggunaan
1.8L Kapasiti (sesuai untuk 3-5 serving)
Harga sesuai untuk pilihan budget rendah

Kalau korang bajet tak banyak untuk beli Food Processor, model Food Processor dari Giselle ni antara pilihan terbaik dengan aksesori tambahan yang banyak. Datang lengkap dengan 8 jenis blade/aksesori tambahan - dari nak buat juice, blend daging, sayur atau pun boleh jugak nak buat uli doh tepung. Best kan? Dari segi harga, apa yang kami boleh cakap, memang berbaloi dan murah. Kualitinya sesuai dengan harganya! Pilihan rakyat marhaen!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shope.ee/4fLZerKDn4
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cleoh3l
4
4

Food Processor Russell Taylors Multifunction HB-6

Overview:
Sesuai untuk bajet bawah RM100
2 jenis – Hand Blender and Processor
Practical - Boleh blend guna mangkuk sendiri!

Pilihan bijak food processor terbaik untuk korang yang ada bajet bawah RM100 sahaja. Model ini 2in1 boleh guna macam blender biasa korang atau food processor. Hasil kisar hand blender ni halus sesuai untuk korang yang nak masak sup ke buat juice or cili boh. Lagi best, korang boleh blend dlm mangkuk korang sendiri atau tukar kepada mod food processor untuk hasil yang lebih kasar. Model ni pakai 2-pin plug ya!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shope.ee/A9gWCujEwa
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cleoh48
Pilihan Ramai
Boboduck 4 in 1 Baby Food Processor F9005
Best Selling
Shopee

Boboduck 4 in 1 Baby Food Processor F9005

KitchenAid Mini Food Processor 5KFC3516
Rating Terbaik
Shopee

KitchenAid Mini Food Processor 5KFC3516

Riino Multifunctional Food Processor SBLLT359
Best Selling
Shopee

Riino Multifunctional Food Processor SBLLT359

Panasonic Food Processor MK-5087M
Shopee

Panasonic Food Processor MK-5087M

Produk Berkaitan

Stainless-Steel-Mixing-Bowl-with-Silicone-Base
Shopee

Stainless Steel Mixing Bowl

Hanging-Trash-Plastic-Bag-Holder
Wajib Ada
Shopee

Hanging Trash Plastic Bag Holder

Multi-function-Transparent-Food-Storage-Box
Wajib Ada
Shopee

Multi-function Transparent Food Storage Box

Non-Stick-Baking-Paper-Sheets-With-Cutter
Shopee

Non Stick Baking Paper Sheets

Trending

Advertisement

Soalan Lazim

Jenama Food Processor pilihan Shoptrack adalah Philips, Pensonic, Kenwood, Russel Taylor & Giselle.
Food processor boleh menghasilkan bahan makanan seperti dicincang atau dikisar, tidak sama dengan Blender yang akan menghasilkan bahan cair.
Jenama Food Processor yang bagus selalunya dalam lingkungan harga RM100 – RM800. Bergantung juga pada fungsi dan aksesori tambahan yang ada.
#Hashtag
Share Artikel Ini
Share info ini

Artikel ini ditulis oleh

Hana Shoptrack
Hana Shoptrack
Environmentalist yang cinta pada alam semulajadi. Home gardening adalah hobby masa lapang Hana. Juga aktif dalam Yoga dan weekend hiking.