fbpx

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 10 Printer Terbaik di Malaysia 2022 (Student & Office)

Printer Terbaik Murah
"Printer budget untuk Student & Kerja"

Ada Printer sendiri dekat rumah ialah investment yang bijak lagi lagi kalau korang seorang student atau home business owner! Selain dari jimat masa nak pergi kedai printing, korang juga boleh jimat duit dengan cetak dokumen sendiri. Ada banyak jenis jenama Printer bagus dekat pasaran sekarang. Ada budget Printer yang murah dan ada juga Printer pelbagai fungsi atau dipanggil ALL-IN-ONE printer. Alang alang nak beli and nak pakai lama boleh pilih option ni. Beli online selalu lagi murah, lagi lagi time SALE! Ok jom kita tengok Printer Terbaik di pasaran!

Best juga kan kalau ada sistem audio atas meja kerja korang? Boleh tengok review Speaker Desktop terbaik Shoptrack di sini!

Tips Pilih Printer Terbaik

Pertama sekali yang korang kena tahu, ada macam macam jenis Printer dekat luar sana, antara yang common adalah jenis Inkjet, Laser Jet dan Thermal.

Jenis-Jenis Printer 

  • Inkjet – Pakai ink sebagai medium (Bagus untuk kegunaan rumah, student & small home office)
  • Laserjet – Pakai toner sebagai medium (Sesuai untuk office dan volume document yang tinggi)
  • Thermal – Pakai kertas thermal tanpa sebarang ink (kecil dan mudah alih dengan kualiti cetakan yang rendah)

Ini antara tips lain untuk korang follow untuk pilih Printer yang sesuai:

Kekerapan Penggunaan

Printer Inkjet bagus untuk print gambar berwarna resolusi tinggi dan cetak dokumen sikit-sikit sebab ink nya agak sedikit mahal walaupun kos Printer nya selalu lebih murah. Kalau korang nak guna for heavy printing, efficient dan lebih ekonomi, boleh consider printer Laser Jet. Tapi kalau just cari printer yang bagus untuk student, pilih jenis Inkjet pun dah cukup.

Fungsi Extra

Kalau korang nak guna untuk print je, printer basic dah cukup. Tapi kalau nak pelbagai fungsi, beli yang ALL-IN-ONE sebab boleh print, copy dan scan. Ada juga Printer yang datang dengan  fungsi extra macam WiFi untuk wireless printing (boleh print direct je dari Smartphone korang). Cool kan?

Ok jom kita tengok jenama printer terbaik yang mana sesuai untuk keperluan korang. Scroll down!

Semua produk ini boleh dibeli terus di :

Point Ringkas & List

Pilihan Shoptrack

Jenama Printer Terbaik di Malaysia

Sponsored
4.7/5
4.7/5
Sponsored

HP DeskJet 2336 All-in-One Printer (7WQ05B)

Printer All-in-one terbaik
Overview:
Inkjet, Kartrij hitam dan tiga warna
Budget Printer, Sesuai untuk kegunaan rumah
Print, scan dan copy, Built-in port USB, Senang nak guna
Print, scan dan copy dokumen setiap hari dengan Printer all-in-one terbaik HP yang paling berpatutan daripada vendor pencetak #1 di dunia. Dapatkan teks dan grafik yang jelas dengan kartrij dakwat original HP yang berkos rendah. Printer Inkjet ini ada 5 butang yang senang nak guna dan 1 built-in port USB. Nak pakai senang je, korang hanya perlu sambungkan Printer dengan aplikasi HP Smart. Kelajuan Printer ni ialah 7.5 ppm (hitam) dan 5.5 ppm (warna). Memang sesuai untuk kegunaan rumah.
Baca Detail
Brand Official Store di Lazada
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl9y357
1
1

Epson EcoTank L3256 A4 WiFi All in One Ink Tank Printer

Printer Wifi terbaik All-in-one
Overview:
Inkjet, Botol dakwat hasil tinggi
Mid range printer. Sesuai untuk kegunaan Business
Print, scan dan copy, Reka bentuk tangki yang compact, WiFi

Epson EcoTank L3256 ini direka untuk meningkatkan penjimatan kos perniagaan dan produktiviti cetakan. Sistem tangki dakwatnya yang sistematik memastikan proses refill ink anti tumpah - Printer ni jenis All-in-one so dia boleh print, scan dan copy tetapi. Juga ada extra feature macam sambungan WiFi yang mudah - mobile printing pun boleh! Dengan Teknologi Tanpa Haba Epson korang boleh capai pencetakan berkelajuan tinggi pada penggunaan kuasa yang lebih rendah. Dengan harga sederhana, Epson Ecotank ni memang pilihan Printer terbaik yang bijak untuk home business korang!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/meejcd9
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8yt3l
2
2

Canon Pixma MG3070S All In One Wireless Printer

Printer terbaik untuk student
Overview:
Inkjet, Kartrij hitam dan warna
Budget printer, Bagus untuk students dan kegunaan rumah
Auto power on/off, Wireless, Rekabentuk kompak

Printer murah seterusnya adalah daripada Canon Pixma MG3070S. Wireless All-In-One printer mampu milik yang datang dengan cloud dan mobile printing. Nikmati wireless setup yang mudah, pencetakan dan pengimbasan dengan aplikasi SELPHY. Printer ini sesuai untuk pelajar universiti sebab ia guna kartrij dakwat yang mampu milik untuk percetakan berkualiti tinggi. Dengan fungsi Auto Power ON ia boleh mengesan arahan printing dan akan menghidupkan dan mematikan Printer secara automatik dengan sambungan USB. Untuk kategori Printer bajet, kelajuan printing Standard ISO (A4): sehingga 8.0 ipm hitam / 4.0 ipm warna dah cukup bagus!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/c2ckr89
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8yt41
3
3

Brother DCP-T420W Ink Tank Printer

Printer terbaik untuk pejabat
Overview:
Ink tank printer
Mid range printer, bagus untuk kegunaan rumah dan bisnes
Wireless, printer yang laju dan berkos rendah

Nikmati pencetakan tanpa perlu risau tentang kos dengan Brother DCP-T420W Ink tank Printer. Printer ini menawarkan kelajuan cetakan sehingga 16/9 ipm yang mempercepatkan kerja korang supaya korang boleh jimat lebih masa. Reka bentuk mesra pengguna Tangki Dakwat refill direka bentuk untuk meminimalkan risiko comot dan kebocoran. Dengan hanya satu botol Dakwat, korang boleh print sehingga 7,500+ halaman dalam warna hitam dan 5,000+ halaman dalam warna! Built-in Wi-Fi membolehkan korang print terus dari Smartphone korang. Printer mampu milik ini kecil dan sesuai untuk rumah atau pejabat dengan volume cetakan yang lebih tinggi.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/3kzez29
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8yt4j
4
4

Canon Pixma MG2577S All In One Inkjet Printer

Printer terbaik untuk rumah
Overview:
Inkjet, Kartrij
Budget printer. Sesuai untuk kegunaan rumah dan pelajar
Kompak, ringan dengan Hi-speed 2.0 USB

Canon Pixma MG2577S ini adalah Printer terbaik All-In-One mampu milik dengan fungsi print, copy dan scan asas. Printer ini agak kompak dan ringan, bagus untuk ruang yang kecil. Kartrij kos rendah yang berpatutan membolehkan korang mencetak grafik berkualiti tinggi. Menggunakan USB 2.0 berkelajuan tinggi, Printer ini bagus untuk pengguna yang non-heavy.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/m9rb529
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8yt50
5
5

HP Printer DeskJet Plus Ink Advantage 6475

Printer wireless terbaik
Overview:
Inkjet, Kartrij
Mid range printer, bagus untuk kegunaan harian dan bisnes
Cetakan dua muka, WiFi, USB

Tingkatkan produktiviti dengan pengimbasan berbilang halaman dengan HP Printer Deskjet Plus Ink Advantage 6475. Dengan Printer ni, korang boleh print, scan, copy dan menghantar faks terus dari Smartphone korang melalui HP Smart App. Boleh print double sided, 35 halaman auto-feeder membantu anda menyelesaikan kerja scan dan copy dengan cepat. Pencetak ini berfungsi dengan sambungan wireless dan boleh digunakan untuk mencetak daripada smartphone.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shope.ee/5UtuZoWrGC
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8yt6i
Pilihan Ramai
Epson EcoTank L1256 Ink Tank Printer
Shopee

Epson EcoTank L1256 Ink Tank Printer

HP Printer Ink Tank Wireless 415
Shopee

HP Printer Ink Tank Wireless 415

Canon Pixma TS3470 Compact Wireless All In One Printer
Best Selling
Shopee

Canon Pixma TS3470 Wireless All In One Printer

Brother DCP-T220 A4 3 in 1 Tank Printer
Recommended
Lazada

Brother DCP-T220 A4 3 in 1 Tank Printer

Produk Berkaitan

Belkin-Single-Socket-Surge-Protector
Wajib Ada
Shopee

Belkin Single Socket Surge Protector

Ugreen-PD-60W-USB-C-to-Type-C-2.0-Cable
Best Selling
Lazada

Ugreen PD 60W USB C to Type C 2.0 Cable

Logitech M720 Multi-Device Wireless Mouse
Wajib Ada
Lazada

Logitech M720 Multi-Device Wireless Mouse

Edifier X6 True Wireless Stereo Earbuds
Best Selling
Lazada

https://invol.co/clf8vc5

Trending

Advertisement

Soalan Lazim

Printer Inkjet menggunakan Ink untuk mencetak manakala Printer jenis LaserJet biasanya menggunakan toner.
Harga anggaran bagi Printer yang bagus dan berkualiti di Malaysia bermula dari serendah RM180+ untuk basic Printer, sehingga RM600+ untuk Printer All-in-one.

Kebiasaannya, harga bagi Printer jenis Inkjet lebih murah berbanding Printer jenis LaserJet.
Jenama Pencetak terbaik di Malaysia ialah Epson, HP, Brother dan Canon.
#Hashtag
Share Artikel Ini
Share info ini

Artikel ini ditulis oleh

Luna Shoptrack
Luna Shoptrack
Working mother yang expert dalam multitasking. Deco rumah, thai food dan Ikea adalah suatu ketenangan bagi Luna.