fbpx

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 10 Coffee Maker Terbaik di Malaysia 2022 (Murah & Cepat)

Coffee Maker Terbaik Murah
"Kopi panas always ready!"

Secawan kopi setiap pagi bukan saja boleh tingkatkan mood, ia juga boleh bantu korang lebih alert dan bertenaga untuk mulakan hari yang baru. Kalau ada satu Coffee Maker Terbaik dekat rumah, senang je nak dapat kopi yang fresh. Drip Coffee Maker ni bukan saja boleh kekalkan kopi korang sentiasa suam, Coffee maker juga biasanya senang nak guna dan senang je nak bersihkan. Jimat pun jimat dari minum luar kan? 

Ok jom kita tengok pilihan popular Coffee Maker Terbaik yang korang boleh beli dari Shopee dan Lazada!

Beza Coffee Maker vs Coffee Machine

Apa beza Coffee Maker dengan Coffee Machine? 

Coffee Maker atau Drip Coffee Maker ialah mesin yang lebih simple dan mampu milik berbanding Coffee Machine. Bergantung kepada hasil bancuhan kopi yang korang nak, Coffee Maker menghasilkan kopi dalam kuantiti yang banyak dengan cara bancuhan air panas dan biji kopi yang dikisar melalui kaedah drip. 

Kalau korang check review Coffee Machine atau Espresso Coffee Machine kami ni, mesin Espresso adalah mesin kopi yang lebih kompleks dan lebih mahal. Ini kerana kaedah yang digunakan oleh Coffee Machine lebih rumit dan hasilnya juga lebih pekat (espresso). 

Dari segi rasa, bancuhan Coffee Machine lebih strong, sesuai untuk korang yang suka minum kopi artisan macam latte, americano dan macchiato. Tapi kalau korang cari yang on the go, cepat, dan senang nak maintain, pilih Coffee Maker.

Tips Beli Coffee Maker Terbaik

Saiz 

Pilih Drip Coffee Maker mengikut saiz/kapasiti yang korang perlukan. Sebab Coffee Maker ni selalunya akan bancuh mengikut kapasiti air yang telah ditetapkan. Untuk elakkan pembaziran, check berapa banyak cawan yang boleh dihidangkan setiap teko.

Material & Ciri Tambahan

Coffee Maker yang basic biasanya disertakan dengan Teko Kaca dan badan yang diperbuat dari plastik Food-Grade. Sesetengah Drip Coffee Maker ada ciri tambahan yang berguna macam fungsi keep-warm, Automatic shut off, drip stop dan sebagainya.

Boleh dibeli di :

Point Ringkas & List

Pilihan Shoptrack

Jenama Coffee Maker Terbaik di Malaysia

Sponsored
4.7/5
4.7/5
Sponsored
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Philips Daily Collection Coffee Maker (HD7432 | HD7432/20)

Coffee Maker Terbaik Bawah 1L
Hidangan 2 hingga 7 cawan, Kapasiti air 0.6L
Indikasi level air, Drip stop, Automatic shut-off
Teko Kaca, Dishwasher safe, removable filter
Dapatkan kopi yang fresh dengan cuma 10 minit! Philips Daily Collection (HD7432 | HD7432/20) antara pilihan Coffee Maker Terbaik Shoptrack. Dengan cuma 1 butang, Drip Coffee Maker ni boleh hasilkan 2-7 cawan kopi dari tangki air 0.6L. Rekaan yang kompak dan simple ni ada indikasi level air, fungsi drip stop (membolehkan korang menuang secawan kopi sebelum kitaran membancuh penuh selesai) dan Automatic shut-off selepas 30 minit selesai bancuhan untuk penjimatan tenaga dan keselamatan. Teko kaca dan removable filter dia boleh dibasuh menggunakan dishwasher tau. Untuk korang yang bujang dan just nak minum kopi sorang sorang, Philips Daily Collection ni memang pilihan yang tepat.
Baca Detail
Brand Official Store di Shopee
1
1
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Morgan Coffee Maker MCM-NB12C

Hidangan 10 hingga 12 cawan, Kapasiti air 1.5L
Anti-Drip, Non-stick coating
Rekaan ergonomik, keep warm, removable filter

Pilihan Coffee Maker Terbaik seterusnya ialah Morgan Coffee Maker MCM-NB12C. Mampu membancuh 10 ke 12 cawan kopi, Drip Coffee Maker berkapasiti 1.5L sangat mampu milik. Dengan rekaan ergonomik, ia datang dengan pelbagai fungsi penting seperti Anti-drip dan keep warm diatas plat non-stick coating. Dilengkapi dengan teko kaca dan removable filter, Coffee Maker Terbaik dari Morgan ni sesuai untuk korang yang on budget dan nak Coffee Maker yang boleh bancuh kopi sekali banyak.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
2
2
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Giselle Fully Sealed Coffee Bean Grinder and Drip Coffee Machine with Inductive Switch (KEA0331)

Hidangan sehingga 4 cawan, Kapasiti air 0.4L
Overheating protection, safety lock
Kisar dan seduh,Dish washer safe, Smart scale indication

Giselle mengeluarkan Coffee Maker Terbaik yang beza dari yang lain! Model KEA0331ni datang sekali dengan grinder! Dengan 1 sentuhan butang, Drip Coffee Maker ni boleh kisar dan seduh kopi dalam masa 4 minit! Berkapasiti 0.4L, Coffee Maker Terbaik ni boleh bancuh sehingga 4 cawan kopi! Selain tu dia juga ada overheating protection, smart scale indication dan safety lock dimana pengisar akan berfungsi hanya bila unlocked sahaja. Setiap pembelian datang dengan cawan kaca, sudu, berus, filter, blade dan pemegang lutsinar yang dishwasher safe. Jadi kalau korang cari Coffee Maker dengan rekaan modern dan industrial, jangan cari yang lain!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
3
3
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Pensonic Coffee Maker with Removable Filter Anti-Drip Device PCM-1902

Hidangan 9 hingga 11 cawan, Kapasiti air 1.25L
Indikasi level air, Anti drip, Anti-slip feet
Plat pemanasan, lampu indikator

Satu lagi pilihan Coffee Maker Terbaik iaitu dari jenama Pensonic. Model PCM-1902 berkapasiti 1.25L ni mampu untuk menghidang 9 ke 11 cawan kopi! Pengunaan yang simple, suis on/off dengan indikator lampu memudahkan korang membancuh kopi dengan cepat. Drip Coffee Maker Pensonic ni lengkap dengan indikasi level air, fungsi anti drip, plat pemanasan dan anti-slip feet. Oh ya, lupa nak cakap, yang paling best, harga dia super murah lagi lagi bila beli dari Shopee!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
4
4
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Morphy Richards Coffee Maker 162030

Hidangan 10 hingga 12 cawan, Kapasiti air 1.8L
Indikasi level air, Anti drip, Automatic shut-off
Timer, keep warm

Ok kalau korang ada budget lebih, boleh konsider jenama Morphy Richards ni sebab ia antara Drip Coffee Maker yang premium di pasaran. Apa yang membuatkan harga Coffee Maker model 162030 ni mahal ialah, rekaannya yang elegan dengan finishing rose gold, stainless steel dan matte black. Berkapasiti 1.8L, ia boleh bancuh dari 10 ke 12 cawan sekaligus. Ia juga ada indikasi level air, fungsi anti-drip, automatic shut-off, timer dan fungsi keep warm.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
5
5
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

KHIND Coffee Maker CM1215

Hidangan 12 cawan, Kapasiti air 1.5L
Anti Drip
Paparan digital, Timer, Badan Stainless Steel dan Polypropylene

Kalau korang cari Coffee Maker yang rekaan dia lain dari yang biasa dengan harga yang murah, KHIND Coffee Maker CM1215 pilihan yang tepat. Dengan Kapasiti besar 1.5L, Drip Coffee Maker ni boleh bancuh sehingga 12 cawan kopi dalam 1 masa. Ada fungsi anti-drip, ia juga datang dengan paparan digital dan timer untuk memudahkan proses pembancuhan kopi korang. Walaupun harga murah, Coffee Maker Terbaik dari KHIND ni diperbuat dari campuran material Stainless Steel dan Polypropylene! Setiap pembelian datang dengan jug kaca dan Bakul penapis yang boleh tanggal dan basuh.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Pilihan Ramai
ELBA Coffee Maker ECM-D1280 (1.2L)
Shopee

ELBA Coffee Maker ECM-D1280 (1.2L)

Pensonic Coffee Maker PCM-1900 (1.2L)
Shopee

Pensonic Coffee Maker PCM-1900 (1.2L)

Cornell Coffee Maker CCM-S10WH (1.25L)
Rating Terbaik
Shopee

Cornell Coffee Maker CCM-S10WH (1.25L)

Cornell BlueBae Coffee Maker CCM-E075X (0.75L)
Shopee

Cornell BlueBae Coffee Maker CCM-E075X (0.75L)

KONKA American Coffee Machine KCF-CS2 (0.3L)
Best Selling
Shopee

KONKA American Coffee Machine KCF-CS2 (0.3L)

Advertisement

Soalan Lazim

Bergantung kepada selera korang. Kalau korang jenis nak minum kopi O macam bancuh sendiri pilih la Coffee Maker sebab Coffee Machine ni lebih kepada espresso dan kopi artisanal macam latte dan americano.
Antara tips nak pilih Coffee Maker Terbaik ialah pilih Coffee Maker mengikut kapasiti hidangan yang korang nak. Kalau ramai nak minum, pilih yang boleh bancuh banyak sekaligus.
Antara jenama Coffee Maker Terbaik yang popular di Malaysia adalah Philips, Morgan, Elba, Giselle dan Pensonic.
#Hashtag
Share Artikel Ini
Share info ini

Artikel ini ditulis oleh

Hana Shoptrack
Hana Shoptrack
Environmentalist yang cinta pada alam semulajadi. Home gardening adalah hobby masa lapang Hana. Juga aktif dalam Yoga dan weekend hiking.
Rating Artikel
4.5/5