fbpx
Shoptrack Logo

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 10 Basikal Senaman Terbaik Malaysia 2024 (Berkualiti)

Hari ini : ✨ Mid-Year Mega Sale di Shopee & Lazada! Diskaun Sehingga 70%! Lebih Jimat, Lebih Bijak!

Basikal Senaman Terbaik
"Jom bakar kalori kat rumah"

Berbasikal adalah antara senaman yang merangkumi seluruh badan. Dengan mengayuh basikal ia boleh memberi korang pelbagai manfaat kesihatan macam menguatkan betis, kaki, pinggul dan melatih otot-otot di teras, belakang dan glute korang.

Banyak kelebihan berbasikal ni antaranya boleh meningkatkan sistem kardiovaskular dan membakar kalori dengan lebih cepat (boleh bakar kira-kira 400 kalori sejam tau). Why not korang spend a bit duit untuk beli your own personal Basikal Exercise? Ia adalah pelaburan yang baik untuk kesihatan. Dan dengan ada nya salah satu Basikal Exercise Terbaik, korang boleh ada rutin senaman rumah tetap dan still boleh exercise walaupun cuaca buruk.

Berbanding dengan Treadmill – Basikal Senaman sesuai untuk warga emas atau orang yang sakit sendi yang tidak dinasihatkan untuk menjalankan rutin senaman berimpak tinggi. Ok jom kita tengok Basikal Senaman terbaik di Malaysia 2024 yang korang boleh beli dari Shopee atau Lazada!

Tips Pilih Basikal Senaman

Tak tahu nak pilih macam mana? Boleh follow tips ni –

Saiz & Bajet

Ok first korang kena tentukan bajet yang korang ada dan dari situ korang boleh filter yang mana korang mampu beli. Basikal Senaman yang mahal selalunya ada banyak extra features, tapi tak bermakna yang murah tak bagus. Saiz pun penting juga. Senang korang nak arrange kat mana nak letak nanti.

Had Berat & Kestabilan

Pilih basikal yang boleh menampung berat badan korang dan cukup stabil untuk keselamatan bila korang kayuh nanti. Selalunya Basikal Senaman boleh menampung sehingga 100kg.

Level Resistance 

Level resistance ni penting kalau korang nak Basikal Senaman yang boleh customise workout mengikut fitness goals korang. Maksudnya boleh mix kelajuan, boleh laras mcm tengah panjat bukit dan berbasikal jarak jauh.

Jenis Basikal Senaman

Ada pelbagai jenis Basikal Senaman seperti – Upright (Senaman yang ringan, sesuai untuk beginner), Recumbent (Seat yang lebih selesa dengan back support, sesuai untuk orang yang ada masalah belakang/ joint), Dual action (sama macam basikal biasa tapi untuk indoor, sesuai untuk yang nak buat High Intensity workout).

Share Artikel Ini
Point Ringkas & List
Pilihan Shoptrack

Jenama Basikal Senaman Terbaik di Malaysia 2024

Recommended
4.7/5
4.7/5
QR Code https://shope.ee/5perWJohyQ
Recommended
⚡ Mid-Year Sale! Best Price, Save More!

Decathlon Domyos Fitness Indoor Exercise Bike

Basikal Senaman murah terbaik
Overview:
Pilihan mampu milik, 103cm x 50cm x 138cm
Had berat - 100kg, Berat basikal - 29.7kg
Level resistance - 8, jenis upright
Basikal Senaman terbaik dari Decathlon ni jenis upright. Dengan harga mampu milik, korang akan dapat basikal bersaiz 103cm x 50cm x 138cm, level resistance hingga tahap 8. Basikal yang berat 29.7kg ni mampu menampung sehingga 100kg berat. Antara kelebihan lain adalah tempat duduk yang selesa, kayuhan yang smooth dan reka bentuk yang stabil. Sangat sesuai untuk beginner.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
1
Shopee
QR Code https://shp.ee/5h8zd9f
Lazada
QR Code https://invol.co/cl9ird1

Scan & Add to Cart

1
⚡ Mid-Year Sale! Best Price, Save More!

Johnson Fitness Horizon Comfort 5 Upright Bike

Basikal exercise terbaik Johnson Fitness
Overview:
Pilihan premium, 120cm x 55cm x 136cm
Had berat - 136kg, Berat basikal - 39kg
Level resistance - 20, jenis upright
Kalau nak cari yang premium boleh pilih Basikal Senaman terbaik dari Johnson Fitness. Model Horizon Comfort 5 ni ialah jenis basikal upright yang bersaiz 120cm x 55cm x 136cm. Dengan had berat sehingga 136kg, basikal 36kg ni ada 20 level resistance untuk workout yang pelbagai. Walaupun harga agak mahal, ia agak berbaloi sebab korang akan dapat pemegang ergonomik, cardio compass heart rate display, mod energy saver dan audio feature dimana korang boleh dengar lagu dari built-in speaker dengan connect HP/MP3/Tablet dengan audio input jack yang sedia ada. Kira macam your own private cycling class la!
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
2
Shopee
QR Code https://shp.ee/bra6idf
Lazada
QR Code https://invol.co/cl9irdz

Scan & Add to Cart

2
⚡ Mid-Year Sale! Best Price, Save More!

GINTELL X-Spinno Spinning Bike

Basikal exercise murah Gintell
Overview:
Pilihan bajet, 113cm x 46cm x 88cm
Had berat - 120kg, Berat basikal - 20kg
Jenis dual-action
Kalau you guys nak cari Basikal Senaman terbaik yang jenis dual-action yang masih kategori murah, boleh pilih dari jenama Gintell. Model X-Spinno Spinning Bike ni bersaiz 113cm x 46cm x 88cm dan mampu menampung berat sehingga 120kg. Basikal ni just 20kg je agak ringan kalau nak alih kemana mana. Rekaan pun menarik. Basikal ni ada 6 jenis posisi senaman tau. Yang best lagi tentang Basikal Senaman dari Gintell ni, dia support aplikasi yang boleh track korang punya workout progress dan akses kepada virtual workout program! Menarik kan?
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
3
Shopee
QR Code https://shp.ee/hxgsb5f
Lazada
QR Code https://invol.co/cl9irfo

Scan & Add to Cart

3
⚡ Mid-Year Sale! Best Price, Save More!

Vigor Fitness S1 Spinning Exercise Bike

Overview:
Pilihan bajet, 110cm x 46cm x 91cm
Had berat - 100kg, Berat basikal - 21kg
Jenis dual-action
Satu lagi pilihan bajet untuk Basikal Senaman terbaik jenis dual-action iaitu dari Vigor Fitness. Bersaiz 110cm x 46cm x 91cm dan berat cuma 21kg, ia mampu menampung sehingga 100kg tau. Dengan harga yang sangat murah, korang akan dapat Basikal Senaman yang boleh adjust level resistance dia, ada pulse sensor, anti-gelincir, phone holder dan user-friendly control panel. Memang berbaloi guys.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
Advertisement
4
Shopee
QR Code https://shp.ee/w63wtyf
Lazada
QR Code https://invol.co/cl9irgp

Scan & Add to Cart

4
⚡ Mid-Year Sale! Best Price, Save More!

Yesoul M1 Spinning Exercise Bike

Overview:
Pilihan mampu milik, 100cm x 51cm x 125cm
Had berat - 120kg, Berat basikal - 31kg
Level resistance - 100, Jenis upright
Basikal Senaman terbaik dari Yesoul ini membolehkan korang menikmati senaman yang berimpak rendah atau senaman gaya spinning class dari keselesaan rumah korang sendiri. Bersaiz 100cm x 51cm x 125cm dan 31kg berat, ia mampu menampung sehingga 120kg! Mampu menyelaras sehingga 100 level resistance, Basikal Senaman Terbaik jenis upright ni sangat senyap dan ada teknologi pintar Bluetooth, teknologi magnet tunggangan lancar, tempat duduk boleh laras dan ketinggian pemegang, dan reka bentuk moden yang menarik. Dengan harga mampu milik, korang akan dapat Basikal Senaman Terbaik yang elegan!
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
5
Shopee
QR Code https://shp.ee/tvuwnaf
Lazada
QR Code https://invol.co/cl9iri2

Scan & Add to Cart

5
⚡ Mid-Year Sale! Best Price, Save More!

Fitness Concept Maxx Sportex Spinning Bike

Overview:
Pilihan mampu milik, 98cm x 50cm x105cm
Had berat - 110kg, Berat basikal - 33kg
Jenis dual-action
Satu lagi pilihan mampu milik bagi basikal jenis dual-action ialah dari Maxx Sportex Spinning Bike. Bersaiz cuma 98cm x 50cm x105cm dan 33kg berat, ia sesuai untuk korang yang berat bawah 110kg. Dengan harga yang berpatutan, korang akan dapat 10 tahun waranti, brek emergency, tempat duduk boleh laras dan dua roda kecil yang memudahkan korang alih Basikal ni kemana mana! Sesuai untuk korang yang nak buat High Intensity Workout!
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Pilihan Ramai
Rating Terbaik
Decathlon Domyos Indoor Road Exercise Bike

Decathlon Domyos Indoor Road Exercise Bike

Lihat Harga Terkini
Gintell Aero Fitness Bike FT204

Gintell Aero Fitness Bike FT204

Lihat Harga Terkini
Rating Terbaik
Vigor Fitness Spinning Indoor Exercise Bike S3

Vigor Fitness Spinning Indoor Exercise Bike S3

Lihat Harga Terkini
Best Selling
Yesoul Spinning Magnetic Bike S3

Yesoul Spinning Magnetic Bike S3

Lihat Harga Terkini
Share Artikel Ini
Advertisement

Soalan Lazim

Antara jenama Basikal Senaman terbaik di pasaran Malaysia sekarang adalah Johnson Fitness, Decathlon dan Yesoul.
Anggaran harga Basikal Senaman Terbaik yang ok bermula dari RM399 – RM2,899 mengikut jenis dan features ditawarkan.
Cara pilih Basikal Senaman yang sesuai ialah teliti dia punya saiz, jenis, had berat, level resistance dan yang paling penting kena tak dengan bajet korang.
#Hashtag
Artikel ini ditulis oleh
Picture of Luna Shoptrack
Luna Shoptrack
Working mother yang expert dalam multitasking. Deco rumah, thai food dan Ikea adalah suatu ketenangan bagi Luna.
Inspirasi Travel
REVIEW BERKAITAN
Lihat kategori lain
error: Content is protected.