fbpx

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 10 Treadmill Terbaik di Malaysia 2022 (Murah & Kualiti)

Treadmill Terbaik
"20 minit sehari dapat kurangkan 30% risiko penyakit jantung!"

Dalam checklist 2022 resolutions korang mesti ada ‘amalkan gaya hidup sihat’ kan? Kalau korang ni jenis busy, tak sempat nak keluar, ada satu Treadmill dekat rumah sekali dengan dumbbell pun dah cukup untuk exercise. Boleh jogging dan briskwalking dalam rumah, nak lari pun tak perlu space yang luas. Bersukan berpeluh ni kan baik utk kesihatan jantung kita.

Kalau dulu harga Treadmill ni mahal, tapi sekarang ni banyak pilihan tau. Dah ada Treadmill murah dan budget. Saiz Treadmill pun banyak jenis. Yang penting ia berkualiti dan boleh pakai lama. Beli online dkt Shopee & Lazada ni kadang lagi jimat – boleh bayar secara installment, credit card dan paling baru – paylater. Antara jenama yang terbaik adalah Gintell, Ogawa, Kingsmith, Fitness concept dan lain lain. Ok jom kita check jenama apa yang jadi pilihan Shoptrack untuk Treadmill terbaik yang ada di Malaysia!

Tips Pilih Treadmill Terbaik

Untuk pilih Treadmill yang terbaik, korang kena consider faktor-faktor ni:

Bajet

Bajet ialah antara pengukur treadmill mana yang korang nak beli – yang low end, mid end or high end. Tapi ingat, lebih tinggi harga, lebih berkualiti dan banyak fungsi. Ikut bajet anda.

Saiz Treadmill

Yang ni kena tengok ruang yang ada dekat rumah korang. Sebelum beli, ukur dulu ruang yang korang bakal letak Treadmill tu. Selalunya saiz standard satu Treadmill ialah lebih kurang 3’ lebar dan 7’ panjang.

Jenama + Waranti

Jenama pun penting bila nak beli Treadmill ni sebab Treadmill ni alatan sukan yang canggih. So better cari Brand yang memang pakar dan offer waranti yang lama. Treadmill murah tak semestinya tak bagus. Ikut jenama jugak.

Spesifikasi

Lagi banyak fungsi dan program, lagi best bila nak workout.  Antara specs yang korang boleh tengok adalah – Saiz belt, kelajuan, berat maksimum, Inclination, audio, pre-program menu dan kestabilan.

Exercise kalau ada muzik baru semangat sikit kan? Tengok sini Earbuds Terbaik yang kalis peluh!

Semua produk ini boleh dibeli terus di :

Point Ringkas & List

Pilihan Shoptrack

Treadmill Terbaik di Malaysia

Sponsored
4.7/5
4.7/5
Sponsored

Xiaomi Kingsmith Walking Pad A1

Treadmill murah terbaik senang lipat
Overview:
Produk Mid-end, Saiz 1432 x 547 x 129mm, Waranti 1 tahun
Horsepower 1.25HP, Berat maksimum 100kg
Boleh dilipat, wireless remote, LED Display
Bersenam sambil bekerja dengan Xiaomi Kingsmith Walking Pad A1! Treadmill terbaik dari Xiaomi ni lebih kepada briskwalking and jogging. Bersaiz 1432 * 547 * 129mm, treadmill ni sesuai untuk ruang kecil sebab dia boleh dilipat dan simpan bawah meja kerja korang. Dengan waranti 1 tahun, Horsepowernya ialah 1.25 dan berat maksimum sekitar 100kg. Dengan harga yang sederhana, ia datang dengan wireless remote yang boleh kawal 3 mod ( standby, manual, automatik), dan kelajuan. Ia juga ada LED display untuk paparkan durasi aktiviti. Untuk yang ada ruang yang limited, Xiaomi Walking Pad A1 ni untuk korang.
Baca Detail
Brand Official Store di Shopee
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/7crpy5m
1
1

GINTELL SmarTREK Plus

Overview:
Produk High-end, Saiz 1610 x 810 x 240mm, Waranti 2 tahun
Horsepower 3HP, Berat maksimum 130kg
Tikar lari anti-jatuh, 40 program preset, boleh dilipat

Bersenam seperti di Gym dengan Gintell SmarTrek Plus Treadmill! Produk high end ni bersaiz 1610 x 810 x 240mm, dan berkuasa 3HP. Treadmill ni boleh menampung berat sehingga 130kg. Selain waranti 2 tahun, Model SmarTREK Plus ni datang dengan 40 program preset untuk kepuasan bersenam. Dengan tikar lari anti-jatuh, korang boleh berlari sehingga 16km/j. Ia boleh dilipat untuk mudah disimpan. Dengan teknologi, Double wave cushioning, ia akan menyerap sehingga 40% impak untuk melindungi sendi sendi. Kalau korang memang ada budget extra, Gintell ialah pilihan treadmill terbaik.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/499mx9m
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8zux3
2
2

OGAWA Flash Trek Pro Treadmill

Overview:
Produk High-end, 1640 x 730 x 1275mm, Waranti 1 tahun
Horsepower 2HP, Berat Maksimum 100kg
Stereo speaker, USB port (MP3), boleh dilipat

Satu lagi pilihan untuk Treadmill high end ialah dari jenama terkemuka OGAWA. Bersaiz 1640 x 730 x 1275mm dan berkuasa 2HP, Treadmill Flash Trek Pro ni boleh tampung berat sehingga 100kg. Dengan LED Display yang lebar, korang boleh letak handphone / ipad, so sambil bersenam, korang boleh tgk fitness video dan dengar lagu sebab dia ada stereo speaker dan USB port untuk connect MP3. Untuk runners, korang boleh berlari sehingga 16km/j atas Treadmill ni. Ia juga boleh dilipat dan ada waranti 1 tahun.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/vghwfmm
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8zv1e
3
3

Johnson Fitness Tempo T81 Treadmill

Overview:
Produk budget, 1860 x 700 x 1320mm, Waranti 10 tahun
Horsepower 1.75HP, Berat maksimum 115kg
4 preset program, IdealZone system, Built in Audio

Hilangkan stress dengan Treadmill terbaik dari Johnson Fitness. Dengan sistem IdealZone, (Tikar treadmill dipecahkan kepada 3 bahagian – Impact, Transition dan Push-off Zone) yang support dan menyerap kejutan bila perlu. Bersaiz agak besar dari saiz standard, Treadmill Johnson Fitness ni ideal untuk ruang yang lebar. Ia mampu menampung berat sehingga 115kg dengan berkuasa 1.75 HP. Dengan 4 preset program, korang boleh pilih workout pilihan korang. Dengan Built in Audio, korang boleh dengar musik sambil bersenam. Waranti Treadmill ni memberi perlindungan sehingga 10 tahun untuk Drive Motor.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/xrd2cpm
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8zv1w
4
4

Xiaomi Kingsmith Walking Pad R1 Pro Treadmill

Overview:
Produk Mid-end, 1500 x 720 x 900mm, Waranti 1 tahun
Horsepower 1.25HP, Berat maksimum 110kg
Boleh dilipat, ciri ciri keselamatan

Satu lagi pilihan dari jenama Xiaomi iaitu Walking Pad R1 Pro. Yang berbeza dari model A1 adalah dari segi saiz, berat maksimum. Model R1 pro datang dengan armrest dan ia direka untuk support aktiviti lari. Dari segi Horsepower, Model R1 pro lebih tinggi iaitu 1.25HP. Rekabentuk Treadmill R1 Pro sangat kompak dan boleh dilipat, dan ia ada ciri ciri keselamatan macam child lock, overload protection dan speed limit. Dengan waranti 1 tahun dan harga yang masih mampu milik, Xiaomi Kingsmith Walking Pad R1 Pro ni antara Treadmill terbaik yang korang boleh pilih.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/ppg9y8m
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8zv2a
5
5

Fitness Concept Trax TrailRunner

Overview:
Produk budget, 1720 x 720 x 1240mm, Waranti 10 tahun
Horsepower 1.75HP, Berat maksimum 110kg
Heart rate monitor, USB & MP3 port, anti slip side rail

Treadmill terbaik yang paling mampu milik ialah dari Fitness Concept Trax TrailRunner. Bersaiz sederhana dan mampu menampung berat sehingga 110kg. Yang best, dia ada heart rate monitor, anti slip side rail dan boleh dengar lagu dengan USB & MP3 port. Berkuasa 1.75HP, Treadmill ni ada waranti 10 tahun untuk motor tau. Juga boleh dilipat, senang untuk disimpan lepas habis pakai.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/zmytsqm
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8zv2o
Pilihan Ramai
GINTELL SporTrek Treadmill
Shopee

GINTELL SporTrek Treadmill

Fitness Concept DQUE Moon Walker Treadmill
Shopee

Fitness Concept DQUE Moon Walker Treadmill

Johnson Fitness Tempo TS1 Treadmill
Lazada

Johnson Fitness Tempo TS1 Treadmill

Amazfit AirRun Fitness Treadmill
Shopee

Amazfit AirRun Fitness Treadmill

Advertisement

Soalan Lazim

Kebaikan ada Treadmill di rumah adalah boleh berjalan,berlari bila bila masa lebih lebih lagi pada waktu malam dan lebih selamat.
Anggaran harga Treadmill yang bagus ialah lebih kurang RM 1200 – RM 3000 keatas bergantung kepada jenis Treadmill dan fungsi.
Jenama Treadmill yang popular di Malaysia adalah, Fitness Concept, Gintell dan Ogawa.
#Hashtag
Share Artikel Ini
Share info ini

Artikel ini ditulis oleh

Luna Shoptrack
Luna Shoptrack
Working mother yang expert dalam multitasking. Deco rumah, thai food dan Ikea adalah suatu ketenangan bagi Luna.