fbpx
Shoptrack Logo

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 12 Mesin Pencukur Terbaik 2024 (Rambut, Bulu & Janggut)

Mesin Pencukur Terbaik untuk Bulu Janggut Rambut Malaysia
"Lagi senang, lagi laju - cuba try je!"

Korang pernah try tak Mesin Pencukur Elektrik? Memang senang. Untuk yang selalu kena shave, korang mesti tau betapa bosannya rutin kena cukur setiap pagi, kan? Pencukur pakai buang selalu tak berapa selesa dan result pun tak berapa baik berbanding pencukur elektrik, lagi-lagi bila dah panjang rambut tu.

Walaupun harganya mahal berbanding pencukur biasa, dalam jangka masa panjang, sebenarnya pencukur elektrik lebih berbaloi sebab ia boleh tahan lebih lama.

Rambut panjang? Senarai Hair Dryer Terbaik ni mungkin menarik.

Cara Kami Pilih

Antara faktor penting Mesin Puncukur yang korang perlu pertimbangkan adalah:

Harga

Ramai orang tak pernah pakai mesin pencukur elektrik sebab harganya selalu macam tak berbaloi kan? Jangan risau, dalam senarai ni, kami ada pilih pencukur misai, janggut dan rambut untuk bajet kecil, sederhana dan besar dan serendah RM60 je!

Shaver Vs Trimmer

Tak semua mesin pencukur sama. Ada perbezaan trimmer dan shaver. Jenis shaver boleh guna untuk cukur rambut bersih dan trimmer pulak untuk potong atau trim saja.

Kapasiti Bateri & Tempoh Cas

Dalam senarai kami, ada mesin pencukur yang menggunakan bateri AA. Maksudnya korang tak perlu cas. Yang lain-lain semua pakai bateri yang boleh cas pakai USB dan akan ambil 2-8 jam untuk cas untuk tempoh operasi 30-100 minit.

Design & Ciri Keselamatan

Semua mesin pencukur rambut yang kami pilih ialah jenis tanpa wayar dan boleh guna untuk rambut dan kulit basah atau kering. Semua yang kami pilih juga jenis kalis air.

Share Artikel Ini
Point Ringkas & List
Pilihan Shoptrack

Mesin Pencukur Murah Terbaik di Malaysia 2024

Recommended
4.7/5
4.7/5
QR Code https://shope.ee/2VQPf2ftc0
Recommended
⚡ Best Price Today! Save More!

Philips Shaver Series 5000 Wet & Dry Electric Shaver S5880/20

Mesin Pencukur Terbaik Keseluruhan
Overview:
Pros: Charging laju, pencukuran lembut dan lancar, dengan tech SkinIQ.
Cons: Mahal.
Spesifikasi - Tempoh Operasi: 60 minit | Tempoh Cas: 1 jam | Design: Tanpa wayar | Jenis Bateri: USB rechargeable.
Philips S5880 ialah salah satu mesin pencukur terbaru dari jenama Philips. Mesin ni agak high tech – ia boleh adjust kuasa mengikut ketebalan rambut korang. Teknologi ni dinamakan SkinIQ. Design agak unik – ada bilah 360 darjah – bila mula pakai korang akan rasa janggal sikit tapi hasilnya memang terbaik. Paling best: baterinya memang power: 1 jam cas untuk 1 jam tempoh operasi.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
1
Shopee
QR Code https://shope.ee/20U94F5VX7
Lazada
QR Code https://invol.co/clk39kk

Scan & Add to Cart

1
⚡ Best Price Today! Save More!

Panasonic ES3831 Wet & Dry Shaver Pubic Hair Trimmer

Mesin Pencukur Bulu Murah Terbaik
Overview:
Pros: Mampu milik, design ergonomik dan ringan.
Cons: Guna bateri AA.
Spesifikasi - Tempoh Operasi: - | Tempoh Cas: - | Design: Tanpa wayar | Jenis Bateri: AA.
Ini mesin pencukur bajet untuk korang yang first time nak cuba. Dengan harga bawah RM100, korang boleh dapat pencukur yang agak baik dengan grip yang agak ergonomik. Jenis bilah untuk mesin ni ialah 1-bilah dengan kuasa motor 8,500 RPM – memberikan pencukuran yang lancar dan lembut. Memang cantik kalau dibandingkan dengan harganya. Ringan dan senang nak pegang.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
2
Shopee
QR Code https://shope.ee/4VBU2xjkkV
Lazada
QR Code https://invol.co/clk39kv

Scan & Add to Cart

2
⚡ Best Price Today! Save More!

Philips Series 1000 Wet & Dry Electric Shaver S1103/02

Mesin Pencukur Misai/Janggut USB terbaik
Overview:
Pros: Mampu milik, pencukuran yang selesa dan kalis air.
Cons: Bateri ambil masa lama untuk cas.
Spesifikasi - Tempoh Operasi: 30 minit | Tempoh Cas: 8 jam | Design: Tanpa wayar | Jenis Bateri: USB rechargeable.
Philips S1103 ni mesin pencukur jambang mid-range yang hampir sama dengan Philips S5880 tapi jauh lebih murah. Pencukuran memang lembut dan lancar dan kulit pun tak rasa gatal dan tak selesa lepas guna. Kalis air IPX7 dan boleh basuh sepenuhnya. Bilahnya memang tajam dan grip pun senang pegang tapi yang tak best, baterinya kena cas 8 jam untuk 30 minit je guna.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
3
Shopee
QR Code https://shope.ee/j4gkho6F
Lazada
QR Code https://invol.co/clk39l8

Scan & Add to Cart

3
⚡ Best Price Today! Save More!

Konka Portable Mini Men's Razor Waterproof Shaver

Mesin Pencukur Portable Murah
Overview:
Pros: Murah, ringan dan senang nak bawa ke mana-mana.
Cons: Bilah yang tak sebaik mesin pencukur elektrik lain.
Spesifikasi - Tempoh Operasi: 60 minit | Tempoh Cas: 2 jam | Design: Tanpa wayar | Jenis Bateri: USB rechargeable.
Konka Portable Razor ni mesin pencukur bajet untuk lelaki. Pencukurannya tak sebarapa baik macam mesin lain tapi ia ringan, senang nak bawa ke mana-mana dan sangat murah. Design mesin ni bulat yang memang akan rasa pelik tapi OK je sebenarnya dan bateri pun agak bagus dengan runtime 60 minit selepas 2 jam cas. Overall, kalau tak nak belanja banyak sangat, boleh try mesin ni.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
Advertisement
4
Shopee
QR Code https://shope.ee/1LESHEkebR
Lazada
QR Code https://invol.co/clk39lh

Scan & Add to Cart

4
⚡ Best Price Today! Save More!

Xiaomi Mijia Electric Shaver Trimmer S100

Mesin Pencukur Murah
Overview:
Pros: Murah, kalis air, bilah 360 darjah.
Cons: Grip yang tak berapa selesa, bilah tak tajam seperti mesin lain.
Spesifikasi - Tempoh Operasi: 100 mins | Tempoh Cas: 2 jam | Design: Tanpa wayar | Jenis Bateri: USB rechargeable.
Untuk yang tak nak belanja banyak sangat duit untuk mesin pencukur sebab jambang, bulu atau rambut korang tak perlu selalu cukur, mesin pencukur Xiaomi S100 ni mungkin untuk korang. Ia ada design bilah 360 darjah macam Philips S1103 tapi grip kat mesin ni memang tak best. Kalis air IPX7 dan boleh guna untuk rambut dan kulit kering dan basah. Ada 100 minit tempoh operasi selepas cas 2 jam.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
5
Shopee
QR Code https://shope.ee/9pD0OuQHZM
Lazada
QR Code https://invol.co/clk39mc

Scan & Add to Cart

5
⚡ Best Price Today! Save More!

Panasonic ES-SL10 Electric Shaver Pubic Hair Trimmer

Mesin Pencukur Misai Mid-Range Terbaik
Overview:
Pros: Grip yang selesa pegang, 3-bilah razor seperti pencukur biasa, senang basuh.
Cons: Guna bateri AA.
Spesifikasi - Tempoh Operasi: - | Tempoh Cas: - | Design: Tanpa wayar | Jenis Bateri: AA.
Panasonic ES-SL10 ni mesin pencukur mid-range yang hampir sama dengan pencukur 3-bilah yang biasa tapi jauh lebih sedap guna dan lebih laju. Boleh guna kering dan basah dan ada grip yang antara terbaik dalam senarai kami. Sangat senang untuk pegang. Senang juga untuk basuh tapi yang tak berapa best, ia guna bateri AA, bukan bateri yang boleh cas. Tapi ni bergantung kepada citarasa lah kan?
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Pilihan Ramai
Recommended
Philips 8-in-1 Face & Hair Trimmer MG3730:15

Philips 8-in-1 Face & Hair Trimmer MG3730/15

Lihat Harga Terkini
Konka Electric USB Hair Trimmer

Konka Electric USB Hair Trimmer

Lihat Harga Terkini
Rating Terbaik
Panasonic ER-GK20 Body Hair Trimmer ER-GK20-K401

Panasonic ER-GK20 Body Hair Trimmer ER-GK20-K401

Lihat Harga Terkini
Philips Electric Intimate Hair Trimmer PQ206:18

Philips Electric Intimate Hair Trimmer PQ206/18

Lihat Harga Terkini
Kadonio Men's Electric Shaver 2-in-1 Trimmer

Kadonio Men's Electric Shaver 2-in-1 Trimmer

Lihat Harga Terkini
Best Selling
Enchen BlackStone Electric Shaver for Men & Women

Enchen BlackStone Electric Shaver for Men & Women

Lihat Harga Terkini

Kesimpulan

Ini adalah beberapa faktor yang kami ambil kira bila pilih Mesin Pencukur terbaik:

  • Harga: Pilihan dari harga serendah RM60, sesuai untuk semua bajet. Rata-rata bawah RM300.
  • Shaver Vs Trimmer: Ada yang untuk cukur bersih, ada yang untuk trim je.
  • Kapasiti Bateri & Tempoh Cas: Ada yang pakai bateri AA dan ada yang boleh cas pakai USB. Tempoh cas dari 1 – 8 jam untuk penggunaan dari 30 hingga 100 minit. 
  • Design & Ciri Keselamatan: Setiap mesin pencukur yang kami pilih jenis tanpa wayar, untuk rambut basah dan kering, dan kalis air.

Ini pilihan kami untuk Top 12 Mesin Pencukur terbaik di Malaysia:

  • Philips Shaver Series 5000 Wet & Dry Electric Shaver S5880/20
  • Panasonic ES3831 Wet & Dry Shaver Pubic Hair Trimmer
  • Philips Series 1000 Wet & Dry Electric Shaver S1103/02
  • Konka Portable Mini Men’s Razor Waterproof Shaver
  • Xiaomi Mijia Electric Shaver Trimmer S100
  • Panasonic ES-SL10 Electric Shaver Pubic Hair Trimmer
  • Philips 8-in-1 Face & Hair Trimmer MG3730/15
  • Konka Electric USB Hair Trimmer
  • Panasonic ER-GK20 Body Hair Trimmer ER-GK20-K401
  • Philips Electric Intimate Hair Trimmer PQ206/18
  • Kadonio Men’s Electric Shaver 2-in-1 Trimmer
  • Enchen BlackStone Electric Shaver for Men & Women

 

Share Artikel Ini
Advertisement

Soalan Lazim

PIlihan kami untuk Mesin Pencukur Terbaik untuk cukur misai, janggut dan bulu di Malaysia adalah dari jenama Philips, Panasonic, Konka, Xiaomi, Kadonio dan Enchen BlackStone.
Mesin pencukur elektrik ada banyak kelebihan berbanding pencukur biasa. Antaranya adalah pencukuran yang lebih cepat dan licin, proses pencucian yang lebih senang, dan tak perlu selalu buang dan tukar mata bilah.
Harga Mesin Pencukur di Malaysia semakin rendah berbanding dulu. Sekarang, korang boleh dapat satu Mesin Pencukur yang bagus dengan bajet bawah RM250.
#Hashtag
Artikel ini ditulis oleh
Joe Shoptrack
Joe Shoptrack
Tech, DIY dan travel antara topik yang sering menjadi bacaan Joe. Seorang yang chill dan santai seperti berjalan di tepi pantai.
Inspirasi Travel
REVIEW BERKAITAN
Lihat kategori lain
error: Content is protected.