fbpx
Shoptrack Logo

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 10 Kipas Siling Terbaik Malaysia 2024 (Kualiti Tahan)

Hari ini : ✨ Ramadan Sale hari ini di Lazada & Shopee! Diskaun menarik sempena menyambut bulan Ramadan penuh keberkatan ini! Lebih jimat! 🌙

Kipas Siling Terbaik
"Brand mana yg ada kualiti dan tahan lama?"

Anda ada plan nak tukar Kipas Siling rumah yang baru? Tak pun ada buat renovation rumah, nak tambah kipas-kipas baru untuk rumah baru. Ok dah. Tak payah pening kepala, ini senarai 10 Kipas Siling Terbaik di Malaysia bagi tahun 2024 yang kami susun untuk anda. Senarai ini antara Kipas Siling yang popular di Shopee & Lazada! Jom!

Cara Pilih Kipas Siling

Kipas siling datang dalam pelbagai jenis dan jenama. Antara jenama Kipas Siling yang bagus, tahan di pasaran Malaysia  sekarang adalah KDK, Panasonic, Mistrak, Khind, Elmark dan juga Rezo. Ada yang berlampu, ada yang pendek, panjang, 4 blade dan 5 blade. Jadi consider beberapa faktor di bawah untuk agak-agak kesesuaian kipas siling untuk rumah korang.

Korang nak beli kipas untuk ruang tamu atau bilik tidur? Ikut panduan simple di bawah:

  • Ruang bilik bawah 68m2 = kipas 44 – 54 inci.
  • Ruang bilik 69m2 sehingga 121m2 = kipas 50 – 72 inci.
  • Ruang bilik atas 121m2 = kipas 54 – 72 inci.

Pastikan ada jarak keluasan sekitar kipas (kipas ke dinding) sebanyak 45cm.

Jangan lupa juga untuk ukur jarak antara kipas dan siling dan jarak antara kipas ke lantai.

  • Tinggi bilik bawah 2.4m = pilih kipas jenis low profile.
  • Tinggi bilik atas 2.7m = pilih kipas jenis downrod.

Untuk kipas downrod (besi yang menghubungkan kipas ke siling), pilih ketinggian downrod yang betul. Tengok detail ketinggian downrod kipas yang korang nak beli.

Antara faktor utama lain adalah kekuatan kelajuan kipas (RPM – rotation per minute), bunyi bising, warranti dan penggunaan elektrik. Faktor lain seperti switch kipas, jumlah blade dan sebagainya cuma faktor secondary. Jadi, kami pilih di bawah kipas siling terbaik dengan mengambil kira semua faktor ni.

Share Artikel Ini
Point Ringkas & List
Pilihan Shoptrack

Kipas Siling Murah Terbaik di Malaysia 2024

Recommended
4.7/5
4.7/5
QR Code https://shope.ee/6pPWLZvAAb
Recommended
⚡ Ramadan Sale Today! Best Price, Save More!

Kipas Siling KDK K14YZ 5 dengan remote control

Kipas Siling jimat elektrik 5 bintang terbaik
Overview:
5 blade 56 inci dengan kelajuan kipas 95 - 183 RPM
Jimat elektrik bertaraf 5 bintang (max 69W) + Energy Savings Condenser Motor
Ada remote control : 3 Speed, 3 Set Timer dan Sleep Mode
KDK memang terkenal dengan jenama Kipas yang bagus dan berkualiti pilihan rumah-rumah di Malaysia. Model K14YZ ni antara model terbaru di pasaran yang popular sebagai kipas jimat elektrik 5 bintang. Lengkap dengan remote control yang mempunyai kawalan 3 tahap kelajuan, 3 tahap timer dari 1, 3 dan 6 jam, serta fungsi sleep mode dimana kipas beroperasi dalam kadar bunyi yang lebih senyap. Model ini mempunyai dua pilihan warna – iaitu kelabu dan hitam. Mempunyai 5 bilah kipas bersaiz 56 inch yg tidak terlalu lebar – sememangnya sgt sesuai untuk di pasang pada ruang tamu, bilik tidur atau pun untuk dipasang di luar rumah. Mempunyai rekabentuk yang simple dan ringkas – sesuai untuk dipadankan dengan semua jenis deko dan rekaan siling rumah anda. Model ni memang berbaloi beli!
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
1
Shopee
QR Code https://shope.ee/AUOwH2EJhw
Lazada
QR Code https://invol.co/cl8y8qu

Scan & Add to Cart

1
⚡ Ramadan Sale Today! Best Price, Save More!

Kipas Siling Khind CF615

Kipas Siling murah yang jimat elektrik
Overview:
3 blade 60 inci dengan kelajuan kipas 120 - 280 RPM
5 tahap kelajuan & jimat elektrik bertaraf 5 bintang (max 80W)
Murah, low noise dan tahan lama
Kipas siling terbaik pertama adalah Khind CF615B. Kipas ni adalah antara model terbaik dalam kategori harga murah. Dengan 3 blade 60 inci dan kelajuan kipas yang boleh mencecah 120 – 280 RPM, kipas ni tiada tandingan dari segi harga yang ditawarkan. Dari segi design, nampak macam kipas biasa tapi kekuatan utama kipas ni datang dari ketahanan. Dengan powder coating dekat setiap blade dan ball bearing motor, korang tak perlu takut cepat rosak. Ia datang sekali dengan 5 tahap kelajuan untuk fleksibiliti, low noise (<62dB) dan juga jimat elektrik dengan power consumption 22W hingga 80W iaitu bertaraf 5 bintang. Kalau korang dalam bajet yang limited dan tak perlu lampu, ni kipas siling terbaik untuk rumah korang.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
2
Shopee
QR Code https://shp.ee/r3b3dd7
Lazada
QR Code https://invol.co/cl8y8r4

Scan & Add to Cart

2
⚡ Ramadan Sale Today! Best Price, Save More!

Kipas Siling Rezo Ventus MY56

Overview:
5 blade 56 inci dengan kelajuan kipas 101 - 260 RPM
5 tahap kelajuan & jimat elektrik bertaraf 5 bintang (max 80W)
Reka bentuk yang ada style dengan harga murah
Nak cari kipas siling terbaik murah yang juga ada style sikit? Kipas siling Rezo Ventus MY56 boleh menenuhi kriteria ni. Dengan 5 blade 56 inci dan kelajuan 101 – 260 RPM, kipas ni bukan saja boleh menyejukkan bilik korang tapi juga ada boleh tambah kecantikan terutama kalau siling korang berwarna putih sebab kipas ni datang dengan warna hitam untuk tambah kontras. Reka bentuk ia juga tak nampak macam kipas murah walaupun harganya dalam kategori murah. Ciri lain termasuk 5 tahap kelajuan, jimat elektrik bertaraf 5 bintang (80W) dan datang sekali dengan remote control.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
3
Shopee
QR Code https://shp.ee/mwg6f25
Lazada
QR Code https://invol.co/cl8y8rd

Scan & Add to Cart

3
⚡ Ramadan Sale Today! Best Price, Save More!

Kipas Siling Elmark EL 921

Overview:
5 acrylic blade 54 inci
Dengan remote control, timer dan 3 tahap kelajuan
SIRIM certified
Pilihan ketiga kipas siling terbaik adalah Elmark EL 921. Jenama kipas Elmark ni sangat popular dan dikira sebagai antara yang terbaik dalam pasaran kipas. Model EL 921 ni datang dengan 5 blade acrylic bersaiz 54 inci yang ada nampak berkilat. Harga kipas ni dalam kategori mid-range iaitu harga sederhana dengan motor AC yang boleh membawa kelajuan tinggi. Datang sekali dengan remote control, timer dan 3 tahap kelajuan. Juga SIRIM certified. Untuk korang yang berminat untuk dapatkan kipas siling dengan reka bentuk sedikit unik, boleh lah consider kipas ni.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
Advertisement
4
Shopee
QR Code https://shp.ee/vgxzpr5
Lazada
QR Code https://invol.co/cl8y8ti

Scan & Add to Cart

4
⚡ Ramadan Sale Today! Best Price, Save More!

Kipas Siling Panasonic Bayu 5

Overview:
5 blade 56 inci dengan kelajuan kipas 95 - 183 RPM
3 tahap kelajuan & jimat elektrik bertaraf 5 bintang (max 69W)
Dengan remote control dan low noise <54dB
Dalam kategori kipas siling terbaik yang memang berkualiti dengan harga yang premium sikit, belum lagi ada kipas siling yang boleh menandingi populariti Panasonic Bayu 5. Kipas ni memang antara kegemaran dan pilihan di pasaran dengan 5 blade 56 inci yang membawa kelajuan 95 – 183 RPM. Kekuatan kipas ni datang dari low noise iaitu hanya 54 dB berbanding model lain yang selaunya atas 60dB. Juga bertaraf 5 bintang Energy Saving (max 69W), korang tak perlu takut bil elektrik melambung naik. Kipas ni juga mampu memberikan Air Delivery sebanyak 215m3/min. Datang dengan warna putih atau hitam.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
5
Shopee
QR Code https://shope.ee/10WBqWUKxO
Lazada
QR Code https://invol.co/cl8y8ty

Scan & Add to Cart

5
⚡ Ramadan Sale Today! Best Price, Save More!

Kipas Siling KDK K15V0

Overview:
3 blade 60 inci dengan kelajuan kipas 81 - 264 RPM
Jimat elektrik bertaraf 5 bintang (max 82W) + Energy Savings Condenser Motor
Harga yang menarik dan berbaloi
Pesaing dalam kipas siling terbaik kategori mid-range, kipas siling KDK K15V0 menawarkan ciri jimat elektrik, keselamatan dan kelajuan tinggi dengan harga yang berpatutan. Dengan 3 blade 60 inci yang lebar, kipas siling ni mampu membawa kelajuan 81 – 264 RPM dengan bertaraf Energy Savings 5 bintang (82W) dengan motor Energy Savings Condenser, iaitu khas untuk penjimatan elektrik. Beza kipas siling dari model lain adalah ia menggunakan switch dinding bukan remote control dan juga ada noise level <62dB. Tapi dengan harga yang mampu milik, tak ada apa yang boleh komplain sangat.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Pilihan Ramai
Kipas Siling Mistral MCF-60LE Ceiling Fans (60)

Kipas Siling Mistral MCF-60LE (60")

Lihat Harga Terkini
Rating Terbaik
Kipas Siling Milux MCF-6001 Ceiling Fans (60)

Kipas Siling Milux MCF-6001 (60")

Lihat Harga Terkini
Kipas Siling Deka J5S Ceiling Fans (56)

Kipas Siling Deka J5S (56")

Lihat Harga Terkini
Best Selling
Kipas Siling Panasonic Bayu 3 F-M12DEVBWH Baby Ceiling Fans (48)

Kipas Siling Kecil Panasonic Bayu 3 F-M12DEVBWH (48")

Lihat Harga Terkini

Produk Berkaitan

WD-40 MultiPurpose Spray (191ml)

WD-40 MultiPurpose Spray (191ml)

Lihat Harga Terkini
Best Selling
Opolar-20,000mAh-Rechargeable-Fan-+-Remote

Opolar 20,000mAh Rechargeable Fan + Remote

Lihat Harga Terkini
Wajib Ada
Opolar-10,000mAh-Portable-Clip-Fan

Opolar 10,000mAh Portable Clip Fan

Lihat Harga Terkini
Schneider-Pieno-Flush-Switch

Schneider Pieno Flush Switch

Lihat Harga Terkini
Share Artikel Ini
Advertisement

Soalan Lazim

Antara jenama Kipas Siling yang bagus, tahan di pasaran Malaysia sekarang adalah KDK, Panasonic, Mistrak, Khind, Elmark dan juga Rezo.
Perkara perlu tahu sebelum beli Kipas Siling secara online adalah kesesuaian saiz kipas dengan saiz bilik dan ketinggian bilik. Selain itu, kadar penjimatan elektrik, waranti dan kelajuan kipas juga memainkan peranan yang penting.
Anggaran harga untuk kipas siling di Malaysia adalah dari RM90 – RM350 untuk satu unit.
#Hashtag
Artikel ini ditulis oleh
Joe Shoptrack
Joe Shoptrack
Tech, DIY dan travel antara topik yang sering menjadi bacaan Joe. Seorang yang chill dan santai seperti berjalan di tepi pantai.
Inspirasi Travel
REVIEW BERKAITAN
Lihat kategori lain
error: Content is protected.