fbpx
Shoptrack Logo

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 12 Jenama Cordless Drill Terbaik 2024 (Power & Kualiti)

Hari ini : ✨ Mid-Year Mega Sale di Shopee & Lazada! Diskaun Sehingga 70%! Lebih Jimat, Lebih Bijak!

Cordless Drill Terbaik Murah
"DIY je senang..."

Kenapa Cordless Drill? Sebab Cordless Drill (gerudi tangan) mudah digunakan, wireless & banyak kegunaan utk rumah korang. Harini, Joe nak share Top 12 Cordless Drill Terbaik Malaysia 2024 patut ada dekat rumah korang dan boleh didapati di Shopee & Lazada. Let’s go !

Selain dari Cordless Drill, produk perkakas rumah seperti Robot Vacuum Cleaner juga berguna untuk rumah korang tau!

Hammer Drill vs Impact Drill

Korang tahu beza Impact Drill dan Hammer Drill ? Senang, Impact Drill berfungsi dgn bantuan impact force, sesuai drill kayu & jubin. Hammer Drill berfungsi sebagai hammer + drill dan lebih kuat dengan bantuan hammer force, sesuai drill permukaan keras – batu, konkrit. Fungsi yang sama, tapi Hammer Drill lebih mahal compared dengan Impact Drill tau!

Tips Pilih Cordless Drill Terbaik

Untuk mudahkan korang beli, boleh follow tips Joe nak share utk pilih Cordless Drill terbaik dan sesuai.

Jenis Kegunaan

Check dulu kegunaan korang ya! Kalau beli utk kegunaan rumah sesuai beli yg light duty. Kalau beli utk kerja kerja pembinaan, lebih sesuai yg heavy duty.

Output & Ketahanan Bateri

Cordless Drill terbaik mesti hasilkan output yg tinggi & bateri yg tahan lasak. Tidak sesuai output & bateri yg kecil sebab mudah rosak & tak tahan lama.

Fungsi

Pastikan terdapat fungsi utama – forward/reverse rotation, drill chuck adjuster & speed adjuster. Lebih banyak fungsi, lebih berbaloi beli.

Tool Set

Pilih pakej termasuk tool set – mata drill, mata skru, pengecas bateri dan beg. So, boleh terus guna lepas korang beli!

Share Artikel Ini
Point Ringkas & List
Pilihan Shoptrack

Cordless Drill Murah Terbaik di Malaysia 2024

Recommended
4.7/5
4.7/5
QR Code https://shp.ee/tqm2hcz
Recommended
⚡ Mid-Year Sale! Best Price, Save More!

BOSCH GSB 120-LI Cordless Drill

Cordless Drill terbaik Bosch
Overview:
Harga medium utk kegunaan high duty
Bateri lithium dgn output 12V
Saiz drill diameter besar - 7mm
Cordless Drill terbaru dipasaran adalah BOSCH GSB 120-LI Cordless Drill. Design ringkas + output 12V sesuai kegunaan heavy duty & tahan lasak utk jangka masa panjang. Cordless Drill wireless dgn 2-speed gearbox utk lebih torque. Ada 2 mode fungsi tau, drilling & screwing! dgn max. impact rate yg tinggi – 22,500bpm & max. drill diameter besar – 7mm. Fungsi tambahan lain seperti forward/stop/reverse rotation & torque adjuster. Korang tak perlu risau, produk ini lengkap dgn bateri, pengecas bateri, mata skru, mata drill & beg. Dan ada waranti selama 6 bulan memang berbaloi dgn harga medium!
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
1
Shopee
QR Code https://shp.ee/raznhiz
Lazada
QR Code https://invol.co/cl8yt10

Scan & Add to Cart

1
⚡ Mid-Year Sale! Best Price, Save More!

MAKITA TD110DWAE Cordless Drill

Overview:
Kegunaan lasak dgn harga high end
Bateri jenis slide & output 12V
Design ergonomic dgn LED light
Antara Cordless Drill terbaik pilihan Shoptrack adalah MAKITA TD110DWAE Cordless Drill yg fokus utk kegunaan screwing. Korang yg guna secara lasak, model ini best sebab output 12V yg besar. Kelebihan pada design handle – ergonomic & sangat selesa ketika guna tau! Dan 1.4” hex chuck utk korang tukar screw bit dgn cepat. Produk wireless ini datang dgn bateri jenis slide & multi-contact terminal. So, performance masih stabil walaupun getaran yg kuat. Korang jgn risau, ada built-in LED light utk kegunaan dalam gelap & brake electric utk keselamatan. Datang dgn 2 bateri, pengecas bateri, mata skru, beg & waranti setahun memang berbaloi dgn harga yg high end.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
2
Shopee
QR Code https://shp.ee/wbtrzez
Lazada
QR Code https://invol.co/cl8yt1i

Scan & Add to Cart

2
⚡ Mid-Year Sale! Best Price, Save More!

KEELAT KCD004 36V Cordless Drill

Cordless Drill murah terbaik heavy-duty
Overview:
Kegunaan heavy duty dgn harga budget
Bateri lithium dgn output 36V
Design ringkas & cas penuh hanya 1 jam
Cordless Drill terbaik seterusnya adalah KEELAT 36V Cordless Drill. Datang dgn overall design ringkas + soft grip sangat selesa dipegang. Sesuai kegunaan heavy duty sbb ada 3 fungsi utama – impact drill, hammer drill & screwing dgn max. rotation speed 1150rpm. Output 36V memang powerful utk korang yang suka lenjan habis! Dan jimat masa mengecas korang sbb quick charge mode – 1 jam cas penuh. Fungsi tambahan produk ini semestinya auto lock chunk, built-in LED light, forward/stop/reverse rotation & torque adjuster. Datang dgn 2 bateri, pengecas bateri, hard case & 24 aksesori. Pembelian tersangat berbaloi dgn harga budget.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
3
Shopee
QR Code https://shope.ee/9UQ77WZN3Z
Lazada
QR Code https://invol.co/cl8yt1u

Scan & Add to Cart

3
⚡ Mid-Year Sale! Best Price, Save More!

DEWALT DCD700 Cordless Drill

Overview:
Kegunaan heavy duty & harga medium
Bateri lithium tahan lasak dgn output 12V
Design kompak + warna menarik
DEWALT DCD700 Cordless Drill terbaik dalam katagori heavy duty. Dengan harga medium korang dapat Cordless Drill perfect ! Design kompak + warna kuning menarik dgn rubber handle lebih selesa. Output tinggi – 12V dgn bateri tahan lasak – XR 1.3Ah Li-on memang best. Fungsi utama screwing dgn 15 adjustable torque & 10mm saiz chuck. Kelebihan DEWALT DCD700 Cordless Drill pada automatic spindle lock bateri. Pantas & lincah tukar bateri & stabil. Fungsi tambahan ada speed setting, forward/stop/reverse rotation, LED light & brake elektronik utk keselamatan. Produk lengkap dgn pengecas pantas, 33 mata skru & beg. Terlajak berbaloi!
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
4
Shopee
QR Code https://shp.ee/expeb9z
Lazada
QR Code https://invol.co/cl8yt26

Scan & Add to Cart

4
⚡ Mid-Year Sale! Best Price, Save More!

BOSCH GSB 180-LI Cordless Drill

Cordless Drill untuk dinding & batu
Overview:
Harga high end utk kegunaan heavy duty
Output besar 18V & ciri keselamatan tinggi
Design tahan lasak
Kalau cakap pasal Cordless Drill terbaik, mestilah ada jenama Bosch. Bosch GSB 180-LI Cordless Drill boleh jadi produk kegunaan harian & juga extreme. Design simple tetapi tahan lasak + built quality mantap. Output besar – 18V dgn ciri keselamatan jenis cut off. LED light akan blinking tanda current overload. Korang boleh guna dgn senang hati. Fungsi utama adalah drilling & screwing dgn 20 torque adjuster. Kelebihan BOSCH GSB 180-LI Cordless Drill korang senang servis motornya dgn menukar carbon brush sahaja! Pembelian yg berbaloi lengkap dgn 2 bateri, pengecas, 41 set aksesori & case. Huh ada waranti 6 bulan tau!
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
5
Shopee
QR Code https://shope.ee/3q02tyfbDo
Lazada
QR Code https://invol.co/clkxztw

Scan & Add to Cart

5
⚡ Mid-Year Sale! Best Price, Save More!

SAMU GIKEN Cordless/Wireless Drill Screwdriver with Li-ion Battery (16.8V) BD216OR

Cordless Screwdriver Drill Murah
Overview:
Harga medium utk kegunaan medium/high duty
Bateri litium dgn output 16.8V
Design senang pegang, ringan dan murah
Kalau korang tengah cari drill tanpa wayar yang berpatutan dan taknak keluar duit banyak, Samu Giken Cordless/Wireless Drill Screwdriver dengan Bateri Li-ion 16.8V BD216OR ni boleh jadi pilihan. Ia dilengkapi dengan bateri Li-ion 16.8V, ada 18 setting tork dan kelajuan maksimum 1400 RPM, menyediakan kombinasi kuasa dan ketepatan untuk pelbagai jenis kerja. Reka bentuknya yang compact, keyless chuck untuk tukar bit dengan mudah, dan lampu LED untuk keadaan cahaya rendah menjadikan ia praktikal untuk kegunaan harian. Datang dengan pelbagai bit dalam satu casing, ia direka untuk kemudahan dan kecekapan, sesuai untuk peminat DIY dan pengguna profesional di Malaysia.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
6
Shopee
QR Code https://shope.ee/1AzHjDCuyD
Lazada
QR Code https://invol.co/clkxzu6

Scan & Add to Cart

6
⚡ Mid-Year Sale! Best Price, Save More!

Black & Decker Cordless Driver Drill (12V) With 13-Piece Accessories Box LD12SP

Wireless Drill murah untuk kegunaan ringan
Overview:
Harga medium utk kegunaan light duty
Bateri litium dgn output 12V
Cas ambil masa 1.5 jam saja
BLACK & DECKER LD12SP Cordless Driver Drill yang ada motor 12V dan kapasiti chuck 10mm, memang sesuai untuk pelbagai jenis kerja menggerudi dan memasang skru. Dengan setting tork dua arah (8Nm/16Nm) dan no-load speed 0-900 RPM, ia menawarkan kekuatan dan ketepatan sekaligus. Bateri 1.5 Ah boleh dicas dalam kira-kira 1.5 jam, senang je untuk mula kerja drilling korang. Tambah lagi, set 13 aksesori dan lampu LED siap built-in meningkatkan kegunaan dan keselesaan. Reka bentuk ergonomik buat ia selesa guna walaupun dalam jangka masa panjang, ideal untuk peminat DIY dan home improvement. Harga pun ok berbaloi, tak mahal sangat.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
8
Shopee
QR Code https://shope.ee/9expqvrCHB
Lazada
QR Code https://invol.co/clkxzu9

Scan & Add to Cart

8
⚡ Mid-Year Sale! Best Price, Save More!

Total Li-ion S12 Cordless Drill (12V) TDLI12325

Cordless Drill terbaik dari jenama Total
Overview:
Harga medium utk kegunaan light duty
Bateri litium dgn output 12V
Kapasiti chuck 0.8-10mm
Total Li-ion S12 Cordless Drill (12V) TDLI12325, dengan harga bawah RM200, model ni merupakan drill medium-end yang ideal untuk kerja ringan atau light duty. Ia dilengkapi dengan bateri Lithium-ion 12V, kawalan kelajuan variable hingga 1350rpm, dan torque maksimum 22 NM, menjadikannya sesuai untuk pelbagai tugas, dari projek DIY di rumah hingga kerja profesional basic. Dengan dua bateri 1.5Ah, lampu LED, dan pelbagai jenis drill bits, cordless drill ni satu kit yang berbaloi dengan kosnya. Bagi kami, memang salah satu cordless drill terbaik di Malaysia dalam kategori light duty: prestasi solid dan harga berpatutan. Warna pun cantik.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Pilihan Ramai
Best Selling
KEELAT 18V Cordless Drill

KEELAT 18V Cordless Drill

Lihat Harga Terkini
Best Selling
4S Professional™ S112T Cordless Drill

4S Professional™ S112T Cordless Drill

Lihat Harga Terkini
PRODIY PID 12V Cordless Drill

PRODIY PID 36V Cordless Drill

Lihat Harga Terkini
DongCheng Cordless Driver Drill (12V) DCJZ1202E

DongCheng Cordless Driver Drill (12V) DCJZ1202E

Lihat Harga Terkini

Produk Berkaitan

Wajib Ada
Keelat-Leather-Protection-Safety-Gloves

Keelat Leather Protection Safety Gloves

Lihat Harga Terkini
Wajib Ada
Bosch-34-Piece-Drill-&-Screwdriver-Bit-Set

Bosch 34 Piece Drill & Screwdriver Bit Set

Lihat Harga Terkini
Wajib Ada
Bosch-Multi-Function-Hand-Tool-Mixed-Kit-(15-Pcs)

Bosch Multi-Function Hand Tool Mixed Kit (15 Pcs)

Lihat Harga Terkini
Best Selling
Bosch-46pcs-Ratchet-Screwdriver-&-Nutsetter-Set

Bosch Ratchet Screwdriver & Nutsetter Set (46pcs)

Lihat Harga Terkini
Bosch-Range-Finder-Laser-Meter-Tool-GLM40

Bosch Range Finder Laser Meter Tool GLM40

Lihat Harga Terkini
Keelat-Multi-function-Waterproof-Power-Tool-Bag

Keelat Multi-function Waterproof Power Tool Bag

Lihat Harga Terkini
Share Artikel Ini
Advertisement

Soalan Lazim

Senang je, Impact Drill berfungsi dengan bantuan impact force, sesuai untuk kegunaan DIY seperti drill kayu, jubin, kepingan besi dan juga pemasangan skru. Dari segi harga, ianya lebih murah. Sesuai bagi kegunaan pertukangan ringkas dan ringan di rumah.

Hammer Drill pula berfungsi sebagai hammer + drill dan lebih kuat dengan bantuan hammer force, sesuai untuk digunakan pada permukaan yang lebih keras seperti batu, konkrit dan kerja-kerja pertukangan yang lebih berat dan kasar.

Biasanya Hammer Drill lebih mahal berbanding dengan Impact Drill kerana fungsi dan kekuatan power yang ada pada drill tu.
Pastikan korang tahu untuk kegunaan Light Duty atau Heavy Duty. Selain itu, pilih produk output besar dan bateri tahan lasak – untuk kegunaan yang lebih lama tanpa perlu caj selalu. Last sekali, pilihlah yang lengkap dengan aksesori tambahan sekali.
Tips untuk penggunaan jangka panjang adalah sentiasa tukar bateri setelah habis digunakan. Selain itu, tidak terlalu ‘over-use’ utk elak kerosakan motor. Dan terakhir, pastikan Cordless Drill dibersihkan selepas guna.
#Hashtag
Artikel ini ditulis oleh
Picture of Joe Shoptrack
Joe Shoptrack
Tech, DIY dan travel antara topik yang sering menjadi bacaan Joe. Seorang yang chill dan santai seperti berjalan di tepi pantai.
Inspirasi Travel
REVIEW BERKAITAN
Lihat kategori lain
error: Content is protected.