fbpx
Shoptrack Logo

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 5 Baby Car Seat Terbaik & Murah Malaysia 2024 (Newborn)

Baby Car Seat Terbaik
"Untuk keselamatan & keselesaan baby anda"

Kepada parents yang bakal menimang cahaya mata mesti tahu antara barang yang penting kena beli bila nak ada newborn baby ialah Baby Car Seat. Selalunya Baby Car Seat ni akan ambil portion yang lebih dalam bajet new parents.

So harini Shoptrack akan bantu parents diluar sana untuk memilih antara 5 Baby Car Seat terbaik yang mampu milik tapi berkualiti, so apa yang korang bakal laburkan untuk keselamatan anak akan lebih berbaloi!

Baby Car Seat Wajib Ke?

Pada awal tahun 2020, kerajaan Malaysia telah mewajibkan penggunaan Baby Car Seat di dalam kenderaan bagi memastikan keselamatan kanak-kanak. Ini kerana statistic kemalangan yang melibatkan kematian kanak-kanak adalah di tahap yang membimbangkan.

Atas dasar itu, penggunaan car seat yang mengikut standard keselamatan yang ditetapkan oleh United Nations Regulation iaitu R44 dan R129 dapat membantu mengurangkan risiko kehilangan nyawa jika berlaku kemalangan.

So demi keselamatan anak tersayang, tidak salah korang melabur sedikit untuk kebaikan berpanjangan. Macam baby stroller, tak semestinya perlu beli yang mahal, ada Baby Car Seat mampu milik diluar sana yang mematuhi piawaian. Jom kita tengok 5 Baby Car Seat terbaik pilihan kami di Shoptrack.

Share Artikel Ini
Point Ringkas & List
Pilihan Shoptrack

Baby Car Seat Terbaik di Malaysia 2024

1
Shopee
QR Code https://shp.ee/exy5kpd
Lazada
QR Code https://invol.co/cl665vu

Scan & Add to Cart

1
⚡ Best Price Today! Save More!

Baby Car Seat KOOPERS PAGO

Overview:
Umur – Newborn sehingga 4 tahun
Berat – 0 – 18kg
Airmesh Fabrik yang boleh mengurangkan haba dan peluh
Koopers Pago adalah pilihan baby car seat terbaik pertama yang terlantas dalam fikiran! Kalau korang nak tahu, brand Koopers ni buatan Malaysia. Kualiti brand koopers ni memang setanding dengan brand brand lain di luar sana. Yang menarik dengan model Pago ni, fabrik yang digunakan ialah sejenis airmesh iaitu kain bernafas yang boleh mengurangkan haba dan peluh. Model ini juga menggunakan sistem 5 points harness untuk keselamatan optimal dan mempunyai tambahan support kepala dan badan buat bayi yang baru lahir. Ia juga mempunyai 3 posisi kedudukan yang boleh dilabuhkan mengikut keselesaan. Koopers Pago ni mencapai piawaian keselamatan iaitu piawai R44. Harga pula cuma bawah RM300. Berbaloi.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
2
Shopee
QR Code https://shope.ee/4pibVIOX7B
Lazada
QR Code https://invol.co/cl665vz

Scan & Add to Cart

2
⚡ Best Price Today! Save More!

Baby Car Seat Sweet Cherry LB303 Dean

Overview:
Umur – Newborn sehingga 4 tahun
Berat – 0 – 18kg
3 warna menarik - merah, purple dan biru
Pilihan kedua baby car seat terbaik kami adalah dari brand Sweet Cherry. Brand Sweet Cherry ni juga buatan Malaysia. Model LB303 Dean ni juga boleh di adjust untuk anak korang pakai sampai umur 4 tahun atau 18kg. So padding dia ditanggalkan mengikut kesesuaian umur dan berat. Model ini pun ada 3 posisi kedudukan yang boleh dilabuhkan mengikut keselesaan. Yang best tentang model ni, ia ada 3 warna menarik untuk korang pilih. Dan jangan risau Model LB303 ni turut mencapai piawaian keselamatan iaitu R44. Harga pulak paling murah untuk rekomendasi dari kami hari ni!
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
3
Shopee
QR Code https://shp.ee/e527ifd
Lazada
QR Code https://invol.co/cl665w5

Scan & Add to Cart

3
⚡ Best Price Today! Save More!

Baby Car Seat Crolla Alpha

Overview:
Umur – Newborn sehingga 7 tahun
Berat – 0 – 25kg
Sistem Harness Automatik & fabrik yang boleh ditanggal untuk basuh
Pilihan ketiga dari Shoptrack adalah dari brand Crolla. Model Crolla Alpha ni boleh digunakan sampai anak korang umur 7 tahun, atau 25kg. Dengan cuma bermodalkan RM300 korang boleh pakai selama 7 tahun. Baru RM 42 setahun. Barbaloikan? Sistem harness yang digunakan adalah automatik dan menggunakan jenis 5 point harness. Selain itu model dari Crolla ni senang untuk dipasang didalam kereta korang. Fabrik dia juga boleh ditanggalkan untuk korang basuh kalau kotor. Crolla Alpha juga tidak ketinggalan dari mengikuti piawai keselamatan R44. Memang layak digelar Top 5 baby car seat terbaik!
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
4
Shopee
QR Code https://shope.ee/1q587EK8zy
Lazada
QR Code https://invol.co/clhdc8z

Scan & Add to Cart

4
⚡ Best Price Today! Save More!

Mamakiddies Ultimo 360 Baby Car Seat

Overview:
For newborn to 12 years old.
0 – 36kg body weight.
Side protection, 5 point harness and adjustable headrest.
Korang yang sedang cari Baby Car Seat dengan harga sederhana, Mamakiddies Ultimo Baby Car Seat boleh menjadi pilihan yang tepat. Direka khas untuk bayi berumur 0-3 bulan, Baby Car Seat yang serba boleh ini boleh digunakan oleh kanak-kanak sehingga berumur 12 tahun dan support berat sehingga 36kg. Dengan mekanisme recline yang mudah dan lima kedudukan recline, anak korang boleh tidur lena dengan selesa semasa perjalanan jauh dengan kereta. Selain itu, kerusi ini dilengkapi dengan perlindungan side impact, sandaran kepala boleh diubah suai, dan 5 point harness untuk memastikan bayi korang secure. Putaran 360 darjah menjadikan ianya mudah untuk angkat atau letak anak korang atas seat ni, dan sandaran kepala yang boleh disesuaikan mengikut ketinggian menjamin keselesaan bila anak korang semakin membesar. Baby Car Seat ni mematuhi R44, jadi tak perlu risau.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
5
Shopee
QR Code https://shp.ee/vrvmdxd
Lazada
QR Code https://invol.co/clh8avb

Scan & Add to Cart

5
⚡ Best Price Today! Save More!

Baby Car Seat Joie Steadi

Overview:
Umur – Newborn sehingga 4 tahun
Berat – 0 – 18kg
Sistem perlindungan side impact menyerap hentakan sis dan belakang
Pilihan terakhir untuk baby car seat terbaik mampu milik kali ni adalah dari UK brand iaitu Joie. Brand Joie ni memang popular di kalangan parents sebab kualitinya yang bagus. Model Joie steadi ni salah satu model yang mampu milik diantara model model yang lain dari Joie. Seperti brand Snapkis tadi, Joie Steadi ini turut ada sistem perlindungan side impact. Padding dari Joie juga tebal so anak korang akan selesa bila duduk dalam carseat dalam jangka masa yang panjang. Ia juga boleh ditanggalkan untuk tujuan pembersihan. Walaupun harga nya agak sedikit mahal dari rekomendasi yang lain, tapi kalau korang nak go for international brand, why not kan? Sebab carseat ni pun mencapai piawaian keselamatan R44.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Pilihan Ramai
Prego Orbitz 360 Baby Car Seat

Prego Orbitz 360 Baby Car Seat

Lihat Harga Terkini
Little One CSB Baby Car Seat

Little One CSB Baby Car Seat

Lihat Harga Terkini

Produk Berkaitan

Baby Infant Car Reverse Mirror

Baby Infant Car Seat Rear View Mirror

Lihat Harga Terkini
Baby Car Seat Cushion Pad (3 Variation)

Baby Car Seat Cushion Pad (3 Variation)

Lihat Harga Terkini
Share Artikel Ini
Advertisement

Soalan Lazim

Ada banyak jenama Baby Car Seat yang korang boleh dapatkan dengan bajet RM300 antaranya jenama tempatan iaitu Sweet Cherry, Crolla, dan Koopers.
Antara ciri ciri yang penting bila nak beli Baby Car Seat adalah korang kena pastikan car seat yang dipilih tu mengikut standard keselamatan yang ditetapkan oleh United Nation Regulation iaitu R44 atau R129.
Adalah disarankan untuk pasang Baby Car Seat menghadap ke belakang bagi kanak-kanak yang beratnya 0-18kg dan pasang menghadap ke hadapan bermula dari 9kg ke atas.
#Hashtag
Artikel ini ditulis oleh
Kiah Shoptrack
Kiah Shoptrack
Homemaker yang positif dan friendly. Food dan baking memang favourite 'things to explore' Kiah. Add to cart pulak adalah satu theraphy bagi Kiah. Haiiii!
Inspirasi Travel
REVIEW BERKAITAN
Lihat kategori lain
error: Content is protected.