fbpx

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 5 Baby Car Seat Terbaik & Murah di Malaysia 2022

Baby Car Seat Terbaik

"Untuk keselamatan & keselesaan baby anda"

Kepada parents yang bakal menimang cahaya mata mesti tahu antara barang yang penting kena beli bila nak ada newborn baby ialah Baby Car Seat. Selalunya Baby Car Seat ni akan ambil portion yang lebih dalam bajet new parents.

So harini Shoptrack akan bantu parents diluar sana untuk memilih antara 5 Baby Car Seat terbaik yang mampu milik tapi berkualiti, so apa yang korang bakal laburkan untuk keselamatan anak akan lebih berbaloi!

Baby Car Seat Wajib Ke?

Pada awal tahun 2020, kerajaan Malaysia telah mewajibkan penggunaan Baby Car Seat di dalam kenderaan bagi memastikan keselamatan kanak-kanak. Ini kerana statistic kemalangan yang melibatkan kematian kanak-kanak adalah di tahap yang membimbangkan.

Atas dasar itu, penggunaan car seat yang mengikut standard keselamatan yang ditetapkan oleh United Nations Regulation iaitu R44 dan R129 dapat membantu mengurangkan risiko kehilangan nyawa jika berlaku kemalangan.

So demi keselamatan anak tersayang, tidak salah korang melabur sedikit untuk kebaikan berpanjangan. Macam baby stroller, tak semestinya perlu beli yang mahal, ada Baby Car Seat mampu milik diluar sana yang mematuhi piawaian. Jom kita tengok 5 Baby Car Seat terbaik pilihan kami di Shoptrack.

Boleh dibeli di :

Point Ringkas & List

Baby Car Seat Terbaik di Malaysia

Pilihan Shoptrack
1
1

Baby Car Seat KOOPERS PAGO

Umur – Newborn sehingga 4 tahun
Berat – 0 – 18kg
Airmesh Fabrik yang boleh mengurangkan haba dan peluh

Koopers Pago adalah pilihan baby car seat terbaik pertama yang terlantas dalam fikiran! Kalau korang nak tahu, brand Koopers ni buatan Malaysia. Kualiti brand koopers ni memang setanding dengan brand brand lain di luar sana. Yang menarik dengan model Pago ni, fabrik yang digunakan ialah sejenis airmesh iaitu kain bernafas yang boleh mengurangkan haba dan peluh. Model ini juga menggunakan sistem 5 points harness untuk keselamatan optimal dan mempunyai tambahan support kepala dan badan buat bayi yang baru lahir. Ia juga mempunyai 3 posisi kedudukan yang boleh dilabuhkan mengikut keselesaan. Koopers Pago ni mencapai piawaian keselamatan iaitu piawai R44. Harga pula cuma bawah RM300. Berbaloi.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
2
2

Baby Car Seat Sweet Cherry LB303 Dean

Umur – Newborn sehingga 4 tahun
Berat – 0 – 18kg
3 warna menarik - merah, purple dan biru

Pilihan kedua baby car seat terbaik kami adalah dari brand Sweet Cherry. Brand Sweet Cherry ni juga buatan Malaysia. Model LB303 Dean ni juga boleh di adjust untuk anak korang pakai sampai umur 4 tahun atau 18kg. So padding dia ditanggalkan mengikut kesesuaian umur dan berat. Model ini pun ada 3 posisi kedudukan yang boleh dilabuhkan mengikut keselesaan. Yang best tentang model ni, ia ada 3 warna menarik untuk korang pilih. Dan jangan risau Model LB303 ni turut mencapai piawaian keselamatan iaitu R44. Harga pulak paling murah untuk rekomendasi dari kami hari ni!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
3
3

Baby Car Seat Crolla Alpha

Umur – Newborn sehingga 7 tahun
Berat – 0 – 25kg
Sistem Harness Automatik & fabrik yang boleh ditanggal untuk basuh

Pilihan ketiga dari Shoptrack adalah dari brand Crolla. Model Crolla Alpha ni boleh digunakan sampai anak korang umur 7 tahun, atau 25kg. Dengan cuma bermodalkan RM300 korang boleh pakai selama 7 tahun. Baru RM 42 setahun. Barbaloikan? Sistem harness yang digunakan adalah automatik dan menggunakan jenis 5 point harness. Selain itu model dari Crolla ni senang untuk dipasang didalam kereta korang. Fabrik dia juga boleh ditanggalkan untuk korang basuh kalau kotor. Crolla Alpha juga tidak ketinggalan dari mengikuti piawai keselamatan R44. Memang layak digelar Top 5 baby car seat terbaik!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
4
4

Baby Car Seat Snapkis Transformers

Umur – Newborn sehingga 4 tahun
Berat – 0 – 18kg
Sistem perlindungan side impact menyerap hentakan sis dan belakang

Pilihan keempat baby car seat terbaik dari kami adalah dari Brand Singapura iaitu Snapkis. Snapkis transformer ni juga boleh dilaraskan untuk menyesuaikan dengan anak korang yang akan membesar. Yang menarik tentang car seat piawai R44 ini, ia didatangi dengan sistem perlindungan side impact dimana bahagian kepala carseat ini diperkuat dengan lapisan bahan buih yang menyerap hentakan sisi dan belakang serta merta untuk membantu mengelakkan trauma kepala yang serius. Dengan bajet bawah RM350, korang mampu untuk melindungi anak tersayang.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
5
5

Baby Car Seat Joie Steadi

Umur – Newborn sehingga 4 tahun
Berat – 0 – 18kg
Sistem perlindungan side impact menyerap hentakan sis dan belakang

Pilihan terakhir untuk baby car seat terbaik mampu milik kali ni adalah dari UK brand iaitu Joie. Brand Joie ni memang popular di kalangan parents sebab kualitinya yang bagus. Model Joie steadi ni salah satu model yang mampu milik diantara model model yang lain dari Joie. Seperti brand Snapkis tadi, Joie Steadi ini turut ada sistem perlindungan side impact. Padding dari Joie juga tebal so anak korang akan selesa bila duduk dalam carseat dalam jangka masa yang panjang. Ia juga boleh ditanggalkan untuk tujuan pembersihan. Walaupun harga nya agak sedikit mahal dari rekomendasi yang lain, tapi kalau korang nak go for international brand, why not kan? Sebab carseat ni pun mencapai piawaian keselamatan R44.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Pilihan Ramai
Prego Orbitz 360 Baby Car Seat
Lazada

Prego Orbitz 360 Baby Car Seat

Little One CSB Baby Car Seat
Shopee

Little One CSB Baby Car Seat

Produk Berkaitan

Baby Infant Car Reverse Mirror
Shopee

Baby Infant Car Seat Rear View Mirror

Baby Car Seat Cushion Pad (3 Variation)
Shopee

Baby Car Seat Cushion Pad (3 Variation)

Voucher Terhad

Existing Customer Only

PH25SMP

Get 16% Coins Cashback
min. spend RM50, capped at 800 Coins
Valid : 20 - 24 May 2022 only
Shopee-App-Logo
Max one usage per user. Applicable for existing customer only. Applicable on app only.
New Customer Only

SHP25MP

Get RM18 off
min. spend RM20
Valid : 20 - 24 May 2022 only
Shopee-App-Logo
Max one usage per user. Applicable for new customer only. Applicable on app only.
New Customer Only

SHP25ST

Get RM18 off
min. spend RM20
Valid : 20 - 24 May 2022 only
Shopee-App-Logo
Max one usage per user. Applicable for new customer only. Applicable on app only.
Existing Customer Only

IA44PH

Get 15% Coins Cashback
min. spend RM50, capped at 800 Coins
Valid : 20 - 24 May 2022 only
Shopee-App-Logo
Max one usage per user. Applicable for existing customer only. Applicable on app only.
Existing Customer Only

PH25SMP

Get 16% Coins Cashback
min. spend RM50, capped at 800 Coins
Valid : 23 Mei 2022 only
Max one usage per user. Applicable for existing customer only. Applicable on app only.
New Customer Only

SHP25MP

Get RM18 off
min. spend RM20
Valid : 23 Mei 2022 only
Max one usage per user. Applicable for new customer only. Applicable on app only.
New Customer Only

SHP25ST

Get RM18 off
min. spend RM20
Valid : 23 Mei 2022 only
Max one usage per user. Applicable for new customer only. Applicable on app only.
Existing Customer Only

IA44PH

Get 15% Coins Cashback
min. spend RM50, capped at 800 Coins
Valid : 23 Mei 2022 only
Max one usage per user. Applicable for existing customer only. Applicable on app only.

Soalan Lazim

Ada banyak jenama Baby Car Seat yang korang boleh dapatkan dengan bajet RM300 antaranya jenama tempatan iaitu Sweet Cherry, Crolla, dan Koopers.
Antara ciri ciri yang penting bila nak beli Baby Car Seat adalah korang kena pastikan car seat yang dipilih tu mengikut standard keselamatan yang ditetapkan oleh United Nation Regulation iaitu R44 atau R129.
Adalah disarankan untuk pasang Baby Car Seat menghadap ke belakang bagi kanak-kanak yang beratnya 0-18kg dan pasang menghadap ke hadapan bermula dari 9kg ke atas.
#Hashtag
Share Artikel Ini
Share info ini

Artikel ini ditulis oleh

Kiah Shoptrack
Kiah Shoptrack
Homemaker yang positif dan friendly. Seorang yang suka explore makanan, serta juga suka baking pada waktu cuti.