fbpx

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 10 Water Jet Terbaik di Malaysia 2022 (Kuat & Tahan)

Water Jet Terbaik
"Jimat masa & tenaga!"

Ada Water Jet satu dekat rumah memang lebih senang kan? Banyak benda boleh cuci dengan lebih cepat, lebih bersih pakai Water Jet ni. Macam cuci motor, kereta, dinding, lantai atau longkang yg kotor tu. Dan kelebihannya, mudah untuk kita mencuci tempat yg sukar nak kita capai, kotoran melekat yg banyak & yg best nya, ia menjimatkan masa kalau nak cuci kotoran yg banyak. Cepat kerja kita.

Kalau musim banjir, kebanyakan nya akan guna Water Jet sebab senang nak cuci bekas kotoran banjir atau lumpur. Korang jgn risau harga Water Jet memang banyak yg murah dari jenama terkenal sekarang ni. Boleh beli ikut budget masing-masing. Pilih mengikut kesesuian penggunan korang.

Korang yang suka DIY tu, try check review Cordless Drill kami. Buat sendiri memang lebih jimat!

Psi VS Pressure Bar

Kebiasaannya Water Jet guna Pressure Bar utk korang tahu power output. Tapi kenapa guna Pressure Bar? Bukannya guna Psi?

Psi & Pressure Bar memang unit ukur tekanan. Psi ukur satu tekanan sebagai daya 1-kilogram pada satu kawasan inci persegi. Pressure Bar ukur tekanan sebagai daya pada unit permukaan secara serentak.

Sebab tulah guna Pressure Bar. Korang boleh tahu berapa daya/ power yg dilepaskan ke permukaan masa guna. Penting korang tahu jenis kegunaan korang dgn kadar Pressure Bar tau.

Boleh refer guide ni untuk senang faham:

1 Bar = 1450 PSI

  • 100 – 110  Bar = Sesuai untuk tugas ringan – mencuci kereta, membersihkan kotoran
  • 110 – 160 Bar = Sesuai untuk tugas sederhana – pembersihan kotoran berat
  • 160 – 200 Bar = Sesuai untuk tugas berat – basuh lori/lori, pembersihan industri

Tips Pilih Water Jet Terbaik

Apa yg perlu korang tahu sebelum pilih Water Jet Terbaik? Ni kami share sikit tips –

Watt Power / Pressure Bar

Water Jet Terbaik mestilah yg tinggi Watt sebab lebih powerful. Pressure Bar ikut kesesuaian kegunaan korang. Boleh refer guide kat atas tadi.

Saiz & Berat

Saiz Water Jet Terbaik yg ideal utk light use mestilah saiz kompak & ringan so mudah bergerak. Kalau heavy use, lebih baik beli yg berat utk lebih stabil + kurang getaran.

Jenis Kegunaan

Check dulu kegunaan Water Jet ni utk korang – Light use, medium use atau heavy use. Lepas tu baru korang senang pilih berdasarkan Watt, Pressure Bar & Aksesori tambahan.

Aksesori Tambahan & Warranty

Pilih Water Jet Murah dgn pakej aksesori tambahan berguna. Senang korang nak guna utk semua jenis kerja nanti. Dan pastikan pilih brand yg ada waranti ya.

Ok jom kita check jenama Water Jet apa yang terbaik pilihan kami di Shoptrack! Lazada Shopee je senang!

Boleh dibeli di :

Point Ringkas & List

Pilihan Shoptrack

Water Jet Terbaik di Malaysia

Sponsored
4.7/5
4.7/5
Sponsored
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Bosch EasyAquatak 100 High Pressure Washer

Powerful 1100 Watt + Max. 100 Bar
Saiz kompak mudah dibawa dgn berat 3 Kg
360° Nozzle, 3 Meter hose & 6 Bulan Waranti
BOSCH EasyAquatak 100 adalah antara Water Jet Terbaik di pasaran. Water Jet pump yang powerful dgn 1100 Watt + max. 100 Bar + max. flow rate 270 l/h sesuai korang yg medium use. Datang dgn saiz kompak mudah utk korang bawa kemana saja. Berat medium – 3Kg sgt stabil & kurang getaran masa guna. Kelebihan Water Jet ni ada fungsi 360° nozzle dgn pump besi – senang korang guna tempat sempit & tahan lasak. Aksesori lain adalah 5m wire cable, 3m PVC hose, 450ml detergent catridge, & fungsi push-fit connection. Tak lupa waranti selama 6 bulan! Berbaloi dgn harganya.
Baca Detail
Brand Official Store di Shopee
1
1
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Karcher K2050 High Pressure Washer

Powerful 1200 Watt + Max. 100 Bar
Saiz besar + stabil dgn berat 5 Kg
Rotary Nozzle, 5 Meter hose & 1 Tahun Waranti

Satu Water Jet terbaik pilihan Shoptrack semestinya KARCHER K2050. Saiz yg agak besar + berat 5 Kg memang buatkan Water Jet ini stabil guna dgn lasak & heavy use. Material utk body juga sgt kukuh & tahan lama. Korang jgn pening fikir pasal performance ! Water Jet Murah ni sgt power beb - 1200 Watt dgn max. 100 Bar confirm tersenyum korang masa guna. Kelebihan KARCHER K2050 adalah nozzle jenis rotary sesuai cuci kotoran degil & kulat. Model ini lengkap dgn high pressure gun, spray lance, dirt blaster, 3m hose, garden hose adaptor, water filter & waranti selama 1 Tahun. Water Jet Terbaik yg lengkap!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
2
2
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Apache TurboSpray® HM4411 High Pressure Washer

Powerful 1200 Watt + Max. 110 Bar
Design simple + tahan lasak dgn berat 6 Kg
Adjustable Nozzle, Safety Switch & 2 Tahun Waranti

Pilihan Water Jet terbaik Shoptrack seterusnya adalah APACHE HM4411. Model ni dalam kategori Water Jet murah tapi power. Sesuai utk korang yg kawkaw heavy use. Memang powerful - 1200 Watt & max. 110 Bar segala jenis kotoran boleh settle. Design simple tona orange dgn berat 6 Kg confirm stabil & tak ada gegaran. Korang jgn risau Water Jet Murah ni tahan lasak tau ! Features padu APACHE HM4411 adalah adjustable nozzle dari 0°-45° angle & safety lock switch utk elak pressure gauze tercabut. Lengkap dgn aksesori seperti nozzle gun, extra lance, inlet adaptor, cleaning tool & 3.5m hose. Paling penting 2 tahun waranti tau memang terlajak berbaloi.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
3
3
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Black & Decker PW1450TD High Pressure Washer

Sangat powerful 1400 Watt + Max. 105 Bar
Design moden dgn tona warna Orange/Black dgn berat 6.6 Kg
Rotary Nozzle & 1 Tahun Waranti

BLACK & DECKER PW1450TD adalah Water Jet terbaik dgn harga mampu milik & lengkap dgn aksesori. Model ni sesuai korang yg medium use. 1400 Watt – antara Water Jet yg paling powerful dgn max. 105 Bar & max. flow rate 426 l/h. Tiada masalah power lost tau ! Overall design moden dgn tona orange/ hitam dari jauh boleh nampak. Tak lupa rotary nozzle & adjustable nozzle mudahkan guna + lebih efisyen. Kelebihan Water Jet Murah ni adalah lebih senyap & lengkap aksesori nozzle gun, detergent dispenser, garden connector, water filter & waranti semestinya 1 Tahun. Harga berpatutan yg berbaloi.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
4
4
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Riino Optimus HA-RO-LT304 High Pressure Washer

Sangat powerful 1400 Watt + Max. 110 Bar
Design futuristik warna merah dgn berat 4.3 Kg
Adjustable Nozzle, Water Resistant & 2 Tahun Waranti

Water Jet terbaik pilihan Shoptrack seterusnya adalah RIINO Optimus HA-RO-LT304 yg sgt powerful tau! Dgn 1400 Watt + max. 110 Bar dijamin perform utk heavy use. Overall look yg futuristic & moden dgn tona merah memang cantik. Berat hanya 4 Kg so korang boleh angkat kemana saja sambal tersenyum. Kelebihan Water Jet Murah jenama RIINO ni pada 3 jenis semburan – high pressure direct injection, fan-shaped jet & foam spray. Extra features, ada heat protection, water resistant, quick connect & lengkap pelbagai aksesori. Haa tak lupa waranti selama 2 tahun beb!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
5
5
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Bosch Universal Aquatak 130 High Pressure Washer

Tersangat powerful 1700 Watt + Max. 130 Bar
Design ergonomic dgn berat 7.8 Kg sangat stabil
3 in 1 Nozzle, push-fit connect & 6 bulan waranti

Siapa tak kenal BOSCH Universal Aquatak 130 High Pressure Washer. Water Jet ni sgt powerful - 1700 Watt memang tiada tandingan. Max. 130 Bar daya output juga buatkan kerja cuci korang senang & cepat. Dgn harga premium, korang dpt Water Jet heavy duty dengan design ergonomic + siap handle dgn berat 7 Kg. Model ni sangat stabil & tiada gegaran tau ! Dan tayar besar confirm senang nak bergerak. Antara kelebihan Water Jet ni adalah 3 in 1 nozzle, push-fit connection, high pressure foam system & motor yg senyap. Waranti diberikan 6 bulan utk model yg padu ni memang wajib beli.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Pilihan Ramai
BLACK & DECKER BW15 1500W High Pressure Washer
Shopee

Black & Decker BW15 1500W High Pressure Washer

KARCHER K2.350 High Pressure Washer
Lazada

Karcher K2.350 High Pressure Washer

ANEKA APC1450 High Pressure Washer
Shopee

Aneka APC1450 High Pressure Washer

APACHE TurboSpray® HV4213 High Pressure Washer
Lazada

Apache TurboSpray® HV4213 High Pressure Washer

Advertisement

Soalan Lazim

Psi dan Bar adalah unit ukur tekanan. Psi lebih kepada ukuran daya tekanan dalam sesebuah ruang. Bar pula adalah ukuran daya tekanan pada sesebuah permukaan.
Semua Water Jet selamat digunakan. Utk lebih selamat, pastikan korang beli Water Jet yg ada SIRIM dan safety features yg banyak.
Anggaran harga Water Jet Terbaik di Malaysia antara RM 800 – RM 200 bergantung kepada saiz watt, pressure bar & jenama.
#Hashtag
Share Artikel Ini
Share info ini

Artikel ini ditulis oleh

Joe Shoptrack
Joe Shoptrack
Tech, DIY dan travel antara topik yang sering menjadi bacaan Joe. Seorang yang chill dan santai seperti berjalan di tepi pantai.
Rating Artikel
4.5/5