fbpx

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 10 Mesin Waffle Maker Terbaik 2022 Malaysia (Dari RM69)

Waffle Maker Terbaik
"Waffle panas makan dengan Ice Cream vanilla pun sedap"

Korang peminat waffle? Selalu beli dekat kedai? Apa kata korang buat sendiri dekat rumah. Boleh korang letak topping favourite korang sendiri. Jimat pun jimat. Boleh buat banyak and share dengan family korang. So hari ni kita nak tengok Waffle Maker murah yang best and korang boleh pilih ikut budget korang. Jom kita tengok 10 Waffle Maker terbaik di Malaysia pilihan kami.

Cara Guna Waffle Maker

Waffle Maker ni mesin pembuat waffle elektronik (guna elektrik). Korang cuma perlu bancuhkan adunan waffle je, lagi senang kalau guna hand mixer. Lepas tu letak minyak atau planta di permukaan Waffle Maker, tuang kat mesin dan beberapa dalam 1-2 minit kemudian siap la. Tapi ada jugak mesin waffle yang pelbagai fungsi. So korang boleh buat sandwich, donat, takoyaki dan lain lain dalam satu mesin. Korang kena tukar jenis tray je. Pastikan jugak korang tau tips jaga dan bersihkan waffle maker tu.

Semua produk ini boleh dibeli terus di :

Point Ringkas & List

Pilihan Shoptrack

Waffle Maker Terbaik di Malaysia

1
1

Waffle Maker Mini

Overview:
Datang dengan Malaysia Plug
Comel & kompak serta murah
Permukaan non-stick - senang bersih

Waffle Maker terbaik pertama pilihan Shoptrack adalah jenis mini ni. Size dia yang kecik sesuai untuk korang yang bujang. Untuk mak mak pun boleh try beli yang ni, mesti anak korang suka sebab hasil waffle dia comel sangat. Kebanyakan waffle maker di pasaran Malaysia menggunakan plug dari China. So korang kena ada International Adaptor siap siap. Tapi Mini Waffle Maker yang kami pilih ni pakai Malaysia Plug. So senang je korang teruk plug in dan boleh terus pakai. Tray dia jenis non-stick. Tak de la melekat waffle korang nanti. Mini Waffle ni yang paling murah buat rekomendasi kali ni. Bawah RM30 je!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/4459vem
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8y98a
2
2

Waffle Maker Sokany

Overview:
Kawalan suhu automatik
Pemanasan double sided
Pemegang anti-panas

Pilihan waffle maker terbaik kedua kami adalah dari brand Sokany. Waffle maker yang ni besar sikit. Sekali buat korang boleh dapat 2 waffle. Yang best tentang Waffle maker Sokany ni, kedua kedua permukaan dia akan panas secara serentak so waffle korang akan cepat masak secara sekata. Waffle maker ni ada kawalan suhu automatik, and dia lampu indikator untuk bagitahu waffle korang dah siap. Pemegang dia pun jenis anti-panas, selamat nak pakai. Harga pun berpatutan, bawah RM40 je. Produk ni memang bagus!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/c4ifxym
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8y98i
3
3

Waffle Maker Bakelang

Overview:
4 warna menarik
11 pilihan tray
Kaki anti-gelincir (non-skid feet)

Pilihan ketiga dari Shoptrack adalah dari brand Bakelang. Yang menarik tentang pilihan model ni, korang boleh pilih jenis tray selain waffle. Ada 11 pilihan antaranya untuk buat donat, brownie, takoyaki ke. Hasil waffle dari mesin ni berbentuk bulat dan size waffle dia besar macam dekat kedai. Kaki mesin waffle ni jenis anti-gelincir. Dan yang paling best, korang boleh pilih 4 jenis warna mengikut pilihan korang. Untuk harga ia mahal sedikit berbading waffle maker terbaik lain. Tapi masih dalam bajet, bawah RM120.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/rdxju3m
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8y98z
4
4

Waffle Maker 5 in 1

Overview:
Pelaras suhu manual
Rekabentuk dan warna yang menarik
5 in 1 maker

Pilihan keempat adalah jenis 5in1. Kalau korang beli yang ni korang akan dapat 5 jenis tray terus! So korang bukan boleh buat waffle je, korang boleh buat donut, sandwich, takoyaki dan Eggettes! Best kan? Dah la design cantik. Cara nak guna pun simple. Dia ada 30mins pelaras suhu. So korang boleh setting sendiri berapa lama korang nak ikut jenis tray apa yang korang pilih. Lepastu, waffle maker ni senang nak simpan sebab bentuk dia slim and then wire dia korang boleh lilit je keliling. Tak banyak makan space. Harga dia bawah RM90 je. Berbaloi dan memang antara waffle maker terbaik di pasaran!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shope.ee/8pAnjGr6zh
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8y9bg
5
5

Waffle Maker Bongdou 3 in 1

Overview:
Rekabentuk elegan
Leather Handle
3 in 1 maker

Pilihan waffle maker terbaik terakhir untuk waffle maker kali ini adalah dari Brand Bongdou. Dalam banyak banyak design, bagi saya design ni yang paling cantik. Sekali pandang tak macam waffle maker, macam bag. Sangat elegan. Untuk model ni,korang akan dapat 3 jenis tray. Tray dia jenis removable dan non-stick. Lepas tu waffle maker ni datang dengan leather handle. Senang korang nak angkat pergi mana mana. Harga dia sama dengan rekomendasi 5in1 waffle maker tadi. Bawah RM90 je!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shope.ee/7A2ZkIDW7M
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl665n0
Pilihan Ramai
PerySmith 3-in-1 Waffle Maker WM360
Best Selling
Shopee

PerySmith 3-in-1 Waffle Maker WM360

Russell Taylors Belgian Waffle Maker WM-25
Best Selling
Lazada

Russell Taylors Belgian Waffle Maker WM-25

Trio TWM-85 Waffle Maker
Rating Terbaik
Shopee

Trio TWM-85 Waffle Maker

Double Head Electric Waffle Maker
Shopee

Double Head Commercial Waffle Maker

Produk Berkaitan

Protective-Kitchen-Oven-Glove
Wajib Ada
Shopee

Protective Kitchen Oven Glove

Non-Stick-Cooling-Rack-Tray
Best Selling
Shopee

Non Stick Cooling Rack Tray

Transparent-Plastic-Measuring-Jug
Wajib Ada
Shopee

Transparent Plastic Measuring Jug

Magnetic-Lcd-Digital-Display-Kitchen-Timer
Shopee

Magnetic Lcd Digital Kitchen Timer

Trending

Advertisement

Soalan Lazim

Sebenarnya ia terpulang kepada korang, korang suka yang besar ke, yang mudah alih ke or yang banyak fungsi, sebab semua jenis pun ok. Lagi satu korang kena check Waffle Maker tu pakai plug jenis apa, kalau selain malaysia plug, korang kena ada adaptor siap siap.
Selalunya tak lebih 5 minit bergantung kepada saiz Waffle Maker yang korang pilih.
Anggaran harga Waffle Maker terbaik yang juga murah yang ada di Shopee & Lazada adalah sekitar RM30 – RM120 je.
#Hashtag
Share Artikel Ini
Share info ini

Artikel ini ditulis oleh

Hana Shoptrack
Hana Shoptrack
Environmentalist yang cinta pada alam semulajadi. Home gardening adalah hobby masa lapang Hana. Juga aktif dalam Yoga dan weekend hiking.