fbpx

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 10 Vacuum Cleaner Terbaik Malaysia 2022 (Murah & Tahan)

Vacuum Cleaner Terbaik Murah
"Compact dan mudah digunakan"

Nak cari vacuum cleaner berwayar? Kami senaraikan di sini 10 Vacuum Cleaner terbaik di pasaran Malaysia bagi tahun 2022.

Cordless vs Corded Vacuum

Sekarang vacuum cordless semakin popular. Tapi tak semua orang yang suka pakai vacuum cordless (tanpa wayar), ada juga yang sangat mementingkan kuasa penyedutan atau nak pakai vacuum dengan lebih lama. Jadi mana satu yang sesuai untuk korang?

Vacuum cordless menggunakan bateri seperti lithium untuk berfungsi. Sebab ni, vacuum cordless lebih ringan, senang diguna dan boleh juga digunakan untuk kereta atau tangga. Tapi vacuum cordless tak boleh tahan selama vacuum berwayar dan selalu ada kekuatan penyedutan dalam 150kw manakala vacuum cleaner berwayar selalu dalam 300kw untuk harga yang sama. Selain kekuatan penyedutan, vacuum berwayar pula tak perlu charge setiap 1 jam jadi sesuai untuk bersih satu rumah terus.

Vacuum yang kami senarai di bawah adalah jenis berwayar, kalau korang nak cari jenis tanpa wayar, tengok senarai Vacuum Cordless kami ni. Kalau ada budget lebih sikit, nak lagi senang kerja, boleh cuba Robot Vacuum jugak. Ok lets go!

Boleh dibeli di :

Point Ringkas & List

Pilihan Shoptrack

Vacuum Cleaner Terbaik di Malaysia

Sponsored
4.7/5
4.7/5
Sponsored
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Philips 2000 Series Bagless Vacuum Cleaner XB2023-61

Vacuum Cleaner Terbaik pilihan Shoptrack
360W kuasa sedutan
Super Clean Air Filter, kapasiti 1.3L
Berat 4.4kg, reka bentuk moden, pilihan premium
Memperkenalkan salah satu Vacuum Bagless Terbaik dari jenama Philips. Model 2000 series XB2023 ni memberikan prestasi unggul dengan motor tahan lama 1500W dengan teknologi PowerCyclone 4 yang direka dari Netherlands untuk kuasa sedutan yang tinggi membuatkannya layak menjadi Vacuum Cleaner Terbaik pilihan Shoptrack. Tanpa bag, Vacuum Corded Terbaik pilihan premium ni menggunakan Super Clean Air Filter yang boleh menangkap >99%* partikel habuk kecil sehingga 1.3L. Bereka bentuk moden dan cuma 4.4kg, model kompak & ringan ni mudah dibawa kemana-mana.
Baca Detail
Brand Official Store di Shopee
1
1
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Vacuum Cleaner Samsung VCC4353V4R

Vacuum Cleaner Bagless terbaik
Kekuatan penyedutan 360W
Dengan HEPA filter dan 1.3L kapasiti habuk
Twin Chamber System yang tak menggunakan beg habuk

Pilihan pertama vacuum cleaner terbaik kali ni adalah Samsung VCC4353V4R. First impression kami adalah design dia yang lawa dan nampak canggih. Ada kekuatan penyedutan sehingga 360W yang kira agak kuat, dengan HEPA filter dan 1.3L kapasiti untuk bekas habuk. Ciri special dalam model ni adalah dia ada Twin Chamber System iaitu 2 bekas untuk habuk untuk filter berdasarkan saiz partikle habuk. Maksudnya bukan saja lebih senang bersih, tapi tak perlu risau kena replace beg habuk banyak kali sebab dia tak pakai beg untuk habuk.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
2
2
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Vacuum Cleaner Philips PowerPro FC9350/62

Kekuatan penyedutan 350W + teknologi PowerCyclone5
Bagless vacuum cleaner – tak perlu pakai beg habuk
Ringan dan kompak dengan 4.5KG, tak perlu risau keberatan

Untuk korang yang ada bajet tinggi sikit, pilihan kedua vacuum cleaner terbaik kami adalah Philips PowerPro FC9350/62. Model ni memang ada penyedutan yang power dengan teknologi PowerCyclone5 dan kekuatan penyedutan 350W. Teknologi ni membuatkan peralihan udara dan habuk lebih efisien dan kuat. Tambah lagi, vacuum ni tak pakai beg untuk habuk, jadi memang senang untuk bersihkan. Juga datang dengan EPA 10 Filter dan dengan berat 4.5kg dan roda yang besar, tak perlu risau nak angkat naik tangga atau alih ke tempat lain.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
3
3
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Vacuum Cleaner Karcher VC3 Plus Multi-Cyclone

Vacuum Cleaner tahan lasak terbaik
350W kuasa sedutan
HEPA 12 filter, kapasiti 0.9L
4.5kg, tahan lasak, pilihan premium

Jenama Karcher memang popular dengan peralatan pembersihan yang tahan lasak. Kalau korang cari Vacuum Corded Terbaik yang tahan lama, untuk kerja heavy duty, dan ada bajet yang lebih, boleh konsider pilihan premium model VC3 Plus ni. Walaupun berkuasa sedutan 350W model VC3 Plus ni mampu membersihkan carpet dan lantai dengan teliti. Sesuai untuk orang yang alergik dengan habuk, Vacuum Cleaner Terbaik jenis bagless ni guna HEPA 12 filter dengan kapasiti 0.9L yang senang untuk dibersihkan. Mudah digunakan dan agak ringan (4.5kg), sangat sesuai untuk warga muda dan tua.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
4
4
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Vacuum Cleaner Electrolux Z1220

Vacuum Cleaner bajet terbaik
Kekuatan penyedutan 300W
1L kapasiti beg untuk habuk
Ringan (3.9KG), kompak dan murah

Satu lagi pilihan vacuum cleaner terbaik berwayar dalam kategori bajet adalah Electrolux Z1220. Vaccuum ni memang simple dan ‘straight-forward’ tapi ada kekuatan penyedutan yang agak power dengan 300W. Ada 3 filtration level dan menggunakan beg dengan kapasiti 1L yang kecil dari model lain. Tapi Vacuum ni sangat ringan (3.9KG), kompak dan berpatutan. Untuk harga yang murah, takda apa yag korang boleh complaint sangat sebab kekuatan penyedutan dia untuk jarak harga macam ni, antara yang terbaik di pasaran.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
5
5
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Vacuum Cleaner Panasonic MC-CL571 Bagless Mega Cyclone

360W kuasa sedutan
HEPA filter, kapasiti 2.2L
3kg, kompak dan ringan, pilihan mampu milik

Satu lagi plihan Vacuum Cleaner Terbaik jenis bagless dari Panasonic. Model MC-CL571 ni lebih berkuasa tinggi 1600W dengan teknologi MEGA Cyclone. Harga pun jauh lebih murah. Vacuum Corded Terbaik jenis bagless ni guna filter HEPA berkapasiti 2.2L yang senang untuk dibersihkan. Dah la harga mampu milik, power, ringan dan kompak pulak tu. Cuma 3kg je. Senang korang nak tarik dan vacuum keliling rumah! Nak simpan pun tak makan ruang yang besar. Memang layak jadi Vacuum Cleaner Terbaik lah!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Pilihan Ramai
Karcher Multi-Purpose Vacuum Cleaner WD1 (Wet & Dry)
Best Selling
Shopee

Karcher Multi-Purpose Vacuum Cleaner WD1 (Wet & Dry)

Midea Bagless Vacuum Cleaner MVCV12KGR
Shopee

Midea Bagless Vacuum Cleaner MVCV12KGR

Samsung VC18M2120SB-ME Vacuum Cleaner
Rating Terbaik
Shopee

Samsung VC18M2120SB-ME Vacuum Cleaner

Hetch Cyclone Vacuum Cleaner CVC-1408-HC
Shopee

Hetch Cyclone Vacuum Cleaner CVC-1408-HC

Produk Berkaitan

Airbot Universal Vacuum Stand
Lazada

Airbot Universal Vacuum Stand

Advertisement
#Hashtag
Share Artikel Ini
Share info ini

Artikel ini ditulis oleh

Kiah Shoptrack
Kiah Shoptrack
Homemaker yang positif dan friendly. Seorang yang suka explore makanan, serta juga suka baking pada waktu cuti.
Rating Artikel
4.5/5