fbpx
Shoptrack Logo

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 10 Vacuum Cleaner Terbaik Malaysia 2024 (Murah & Tahan)

Hari ini : ✨ Raya Sale di Shopee & Lazada! Diskaun menarik sempena Raya tahun ini! Lebih Jimat, Lebih Bijak! 🌙

Vacuum Cleaner Terbaik Murah Malaysia
"Compact dan mudah digunakan"

Nak cari vacuum cleaner berwayar? Kami senaraikan di sini 10 Vacuum Cleaner terbaik di pasaran Malaysia bagi tahun 2024, yang berbaloi beli dan popular di Lazada dan Shopee! Jom kita check!

Cordless vs Corded Vacuum

Sekarang vacuum cordless semakin popular. Tapi tak semua orang yang suka pakai vacuum cordless (tanpa wayar), ada juga yang sangat mementingkan kuasa penyedutan atau nak pakai vacuum dengan lebih lama. Jadi mana satu yang sesuai untuk korang?

Vacuum cordless menggunakan bateri seperti lithium untuk berfungsi. Sebab ni, vacuum cordless lebih ringan, senang diguna dan boleh juga digunakan untuk kereta atau tangga. Tapi vacuum cordless tak boleh tahan selama vacuum berwayar dan selalu ada kekuatan penyedutan dalam 150kw manakala vacuum cleaner berwayar selalu dalam 300kw untuk harga yang sama. Selain kekuatan penyedutan, vacuum berwayar pula tak perlu charge setiap 1 jam jadi sesuai untuk bersih satu rumah terus.

Vacuum yang kami senarai di bawah adalah jenis berwayar, kalau korang nak cari jenis tanpa wayar, tengok senarai Vacuum Cordless kami ni. Kalau ada budget lebih sikit, nak lagi senang kerja, boleh cuba Robot Vacuum jugak. Ok lets go!

Share Artikel Ini
Point Ringkas & List
Pilihan Shoptrack

Jenama Vacuum Cleaner Terbaik di Malaysia 2024

Recommended
4.7/5
4.7/5
Raya Mega Sale Malaysia 2024
QR Code https://shope.ee/20STWQ56HM
Recommended
⚡ Raya Sale: Best Price, Save More Today!

Daewoo Pro Wet & Dry Vacuum Cleaner Series 30L

Vacuum Cleaner Wet & Dry Murah Terbaik
Overview:
Kuasa sedutan 1400W, 15kPa.
Kapasiti 30-liter, lebih besar dari model lain.
Pilihan murah tapi tiada HEPA filter.
Daewoo Pro Vacuum Cleaner Series bagi kami, antara vacuum cleaner murah terbaik terutama untuk yang tiada bajet besar. Dengan kuasa sedut 15kPa pada 1400W dan kadar aliran udara 1.5 m³/min, model ni boleh perform dengan baik dengan harga bawah RM200. Kapasitinya 30-liter jadi korang tak perlu selalu kosongkan dan boleh bersihkan rumah dalam masa yang lebih lama. Ada juga versi 20-liter dan 15-liter kalau nak lagi murah. Model ni agak ringan tapi rodanya tu kecil dan senang rosak, kalau korang tak berhati-hati, berbanding model yang lebih mahal yang ada roda yang lebih besar dan kukuh. Kabel pula sepanjang 4.5 meter dan suction hose 1.5 meter, senang untuk bergerak dan guna. Termasuk juga crevice nozzle, round brush, dan multipurpose brush untuk pelbagai jenis pembersihan. Tapi, vacuum ni takde filter HEPA dan sedikit bising berbanding model yang lebih mahal.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
1
Raya Mega Sale Malaysia 2024
Shopee
QR Code https://shp.ee/fj9v77v
Lazada
QR Code https://invol.co/clh869d

Scan & Add to Cart

1
⚡ Raya Sale: Best Price, Save More Today!

Vacuum Cleaner Samsung VCC4353V4R

Vacuum Cleaner Bagless terbaik
Overview:
Kekuatan penyedutan 360W
Dengan HEPA filter dan 1.3L kapasiti habuk
Twin Chamber System yang tak menggunakan beg habuk
Pilihan pertama vacuum cleaner terbaik kali ni adalah Samsung VCC4353V4R. First impression kami adalah design dia yang lawa dan nampak canggih. Ada kekuatan penyedutan sehingga 360W yang kira agak kuat, dengan HEPA filter dan 1.3L kapasiti untuk bekas habuk. Ciri special dalam model ni adalah dia ada Twin Chamber System iaitu 2 bekas untuk habuk untuk filter berdasarkan saiz partikle habuk. Maksudnya bukan saja lebih senang bersih, tapi tak perlu risau kena replace beg habuk banyak kali sebab dia tak pakai beg untuk habuk.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
2
Raya Mega Sale Malaysia 2024
Shopee
QR Code https://shp.ee/59wqe9v
Lazada
QR Code https://invol.co/cl8y8e3

Scan & Add to Cart

2
⚡ Raya Sale: Best Price, Save More Today!

Vacuum Cleaner Philips PowerPro FC9350/62

Vacuum terbaik Philips untuk rumah
Overview:
Kekuatan penyedutan 350W + teknologi PowerCyclone5
Bagless vacuum cleaner – tak perlu pakai beg habuk
Ringan dan kompak dengan 4.5KG, tak perlu risau keberatan
Untuk korang yang ada bajet tinggi sikit, pilihan kedua vacuum cleaner terbaik kami adalah Philips PowerPro FC9350/62. Model ni memang ada penyedutan yang power dengan teknologi PowerCyclone5 dan kekuatan penyedutan 350W. Teknologi ni membuatkan peralihan udara dan habuk lebih efisien dan kuat. Tambah lagi, vacuum ni tak pakai beg untuk habuk, jadi memang senang untuk bersihkan. Juga datang dengan EPA 10 Filter dan dengan berat 4.5kg dan roda yang besar, tak perlu risau nak angkat naik tangga atau alih ke tempat lain.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
3
Raya Mega Sale Malaysia 2024
Shopee
QR Code https://shope.ee/20G3QkWenZ
Lazada
QR Code https://invol.co/clafa9h

Scan & Add to Cart

3
⚡ Raya Sale: Best Price, Save More Today!

Vacuum Cleaner Karcher VC3 Plus Multi-Cyclone

Vacuum Cleaner tahan lasak terbaik
Overview:
350W kuasa sedutan
HEPA 12 filter, kapasiti 0.9L
4.5kg, tahan lasak, pilihan premium
Jenama Karcher memang popular dengan peralatan pembersihan yang tahan lasak. Kalau korang cari Vacuum Corded Terbaik yang tahan lama, untuk kerja heavy duty, dan ada bajet yang lebih, boleh konsider pilihan premium model VC3 Plus ni. Walaupun berkuasa sedutan 350W model VC3 Plus ni mampu membersihkan carpet dan lantai dengan teliti. Sesuai untuk orang yang alergik dengan habuk, Vacuum Cleaner Terbaik jenis bagless ni guna HEPA 12 filter dengan kapasiti 0.9L yang senang untuk dibersihkan. Mudah digunakan dan agak ringan (4.5kg), sangat sesuai untuk warga muda dan tua.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
Advertisement
4
Raya Mega Sale Malaysia 2024
Shopee
QR Code https://shope.ee/9p7HL5o7Sy
Lazada
QR Code https://invol.co/cl8y8fa

Scan & Add to Cart

4
⚡ Raya Sale: Best Price, Save More Today!

Vacuum Cleaner Electrolux Z1220

Vacuum Cleaner bajet terbaik
Overview:
Kekuatan penyedutan 300W
1L kapasiti beg untuk habuk
Ringan (3.9KG), kompak dan murah
Satu lagi pilihan vacuum cleaner terbaik berwayar dalam kategori bajet adalah Electrolux Z1220. Vaccuum ni memang simple dan ‘straight-forward’ tapi ada kekuatan penyedutan yang agak power dengan 300W. Ada 3 filtration level dan menggunakan beg dengan kapasiti 1L yang kecil dari model lain. Tapi Vacuum ni sangat ringan (3.9KG), kompak dan berpatutan. Untuk harga yang murah, takda apa yag korang boleh complaint sangat sebab kekuatan penyedutan dia untuk jarak harga macam ni, antara yang terbaik di pasaran.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
5
Raya Mega Sale Malaysia 2024
Shopee
QR Code https://shope.ee/7f2mlFgMG9
Lazada
QR Code https://invol.co/clafab7

Scan & Add to Cart

5
⚡ Raya Sale: Best Price, Save More Today!

Vacuum Cleaner Panasonic MC-CL571 Bagless Mega Cyclone

Vacuum rumah terbaik Panasonic
Overview:
360W kuasa sedutan
HEPA filter, kapasiti 2.2L
3kg, kompak dan ringan, pilihan mampu milik
Satu lagi plihan Vacuum Cleaner Terbaik jenis bagless dari Panasonic. Model MC-CL571 ni lebih berkuasa tinggi 1600W dengan teknologi MEGA Cyclone. Harga pun jauh lebih murah. Vacuum Corded Terbaik jenis bagless ni guna filter HEPA berkapasiti 2.2L yang senang untuk dibersihkan. Dah la harga mampu milik, power, ringan dan kompak pulak tu. Cuma 3kg je. Senang korang nak tarik dan vacuum keliling rumah! Nak simpan pun tak makan ruang yang besar. Memang layak jadi Vacuum Cleaner Terbaik lah!
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Pilihan Ramai
Best Selling
Karcher Multi-Purpose Vacuum Cleaner WD1 (Wet & Dry)

Karcher Multi-Purpose Vacuum Cleaner WD1 (Wet & Dry)

Lihat Harga Terkini
Midea Bagless Vacuum Cleaner MVCV12KGR

Midea Bagless Vacuum Cleaner MVCV12KGR

Lihat Harga Terkini
Rating Terbaik
Samsung VC18M2120SB-ME Vacuum Cleaner

Samsung VC18M2120SB-ME Vacuum Cleaner

Lihat Harga Terkini
Hetch Cyclone Vacuum Cleaner CVC-1408-HC

Hetch Cyclone Vacuum Cleaner CVC-1408-HC

Lihat Harga Terkini

Produk Berkaitan

Best Selling
Sticky-Roller-Dust-&-Hair-Removal

Sticky Roller Dust & Hair Removal

Lihat Harga Terkini
Wajib Ada
Microfiber-Dry-Flat-Mop-With-Bucket

Microfiber Dry Flat Mop With Bucket

Lihat Harga Terkini
Foldable-Sweeper-2-in-1-Broom-&-Dustpan

Foldable Sweeper 2 in 1 Broom & Dustpan

Lihat Harga Terkini
Yellow-Lemon-Fragrant-Liner-Bag-20L-(48cm-x-54cm)

Lemon Fragrant Liner Bag 20L

Lihat Harga Terkini
Share Artikel Ini
Advertisement
#Hashtag
Artikel ini ditulis oleh
Kiah Shoptrack
Kiah Shoptrack
Homemaker yang positif dan friendly. Food dan baking memang favourite 'things to explore' Kiah. Add to cart pulak adalah satu theraphy bagi Kiah. Haiiii!
Inspirasi Travel
REVIEW BERKAITAN
Lihat kategori lain
error: Content is protected.