fbpx

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 10 USB Extension Plug Terbaik Malaysia 2022 (Berkualiti)

USB Extension Plug terbaik murah
"Senang kan, boleh cucuk je terus cable USB kita untuk charge."

Senang kan kalau plug ada USB port sekali ni? Boleh terus cucuk je cable USB untuk charge Smartphone, Tablet tak pun Powerbank kita tu.

Tapi jarang la kita jumpa Plug dinding rumah kat Malaysia ni yang ada sekali USB port. Ramai orang beli Extension Plug yang ada USB port je – so boleh sambung pada plug dinding kita tu. Untuk korang yang nak beli USB Extension Plug terbaik dan berkualiti tu, pastikan pilih yang selamat dan praktikal OK?

So hari ni kita nak tengok Top 10 Jenama USB Extension Plug Terbaik yang bagus dan selamat – korang boleh beli kat Lazada Shopee je. Kami dah susun siap-siap senang korang boleh beli dari trusted online Seller terus. Beli yang ori guys! OK jom!

Tips Pilih USB Extension Plug Terbaik

Kebanyakkan kita mungkin tak tahu yang USB Extension Plug pun ada had kuasanya yang tersendiri. Jangan sebab nak jimat, cucuk banyak plug alatan elektrik yang besar sekali dalam satu USB Extension Plug.

Mana tahu kan, ada yang antara kita suka dengar lagu dengan Bluetooth Speaker sambil memasak kat dapur. Kalau nak tahu, setiap 1 alatan elektrik itu berbeza kuasanya dan Extension Plug pun berbeza kuasanya.

Jadi, korang kena beli USB Extension Plug berkualiti yang sesuai untuk pakai banyak plug alatan elektrik dalam satu masa. Antara tips pilih Extension Plug dengan USB port ialah:

Keselamatan

Ini antara tips yang paling penting. Kalau tersalah guna, boleh mengundang bahaya seperti litar pintas yang boleh akibatkan kebakaran. Pastikan korang pilih Extension Plug yang dilengkapi fius yang menjadi sebahagian ciri penting keselamatan.

Jenis USB Port

Jenis USB port ada yang USB Type A dan USB Type C. Jadi pilih ikut keperluan.

Ciri Tambahan

Sesetengah Extension Plug dilengkapi dengan ciri tambahan lain seperti Surge Protector – ianya memberikan perlindungan berterusan untuk peralatan elektrik dari kilat. Selain itu, ada juga datang dengan aksesori timer yang fungsinya untuk aktifkan dan matikan aliran elektrik pada masa yang kita nak. Boleh pilih ikut keperluan ya!

Semua produk ini boleh dibeli terus di :

Point Ringkas & List

Pilihan Shoptrack

USB Extension Plug Terbaik di Malaysia

Sponsored
4.7/5
4.7/5
Sponsored

LDNIO SC4408 Electrical Socket Smart Extension

Overview:
4 Socket power
4 USB Port Type A dengan 3.4A USB Volt Output
Dari RM45 - RM50
Kalau korang kaki travel, sangat rekomen USB Extension Plug terbaik SC4408 Electrical Socket Smart Extension dari LDNIO sebab sesuai digunakan untuk standard international plug dan adapter. Range harganya dalam RM45 ke RM50, jadi ianya masih dalam kategori sederhana. Ada 4 soket power dengan indikator LED dan setiap soket itu ada suis on/off jadi boleh tutup suis apabila tidak digunakan jadi boleh jimat banyak tenaga elektrik. Malah ada juga 4 USB port Type A dengan volt output USB sebanyak 3.4A. Power cord nya pula jenis heavy duty dengan panjang 2m. Selain dari perlindungan overcharge barangan elektrik, ada juga ciri keselamatan Child Security Door yang membantu menghalang objek asing daripada dimasukkan ke dalam soket, terutamanya dapat melindungi kanak-kanak dari terkena renjatan elektrik. Apa yang membezakan Extension Plug ini dari yang lain ialah design-nya yang bercerun itu memudahkan korang untuk pasang dan cabut plug dari soket itu.
Baca Detail
Brand Official Store di Shopee
Scan & Add to Cart
QR Code https://shope.ee/VmbbRDQe
1
1

Moxom MX-ST06 2-Meter Wall Extension Plug Cord

USB Extension Plug terbaik ada USB-C
Overview:
4 socket power
6 USB Port Type A + 2 USB Port Type C dengan 3.4A USB Volt Output
Dari RM40 - RM45

USB Extension Plug terbaik pilihan Shoptrack seterusnya ialah MX-ST06 2-Meter Wall Extension Plug Cord dari Moxom. Extension Plug dengan USB port ini direka untuk kegunaan rumah dan travel. Dengan harga dibawah RM50, ada 4 anti statik soket power, 6 USB port Type A, 2 USB port Type C dengan Auto ID 3.4A dapat cas dengan cepat, korang tak perlu berebut untuk cas alatan elektronik lagi. Malah, tak perlu risau kalau perlu guna 12 soket dan port sekaligus sebab dengan ada nya fungsi perlindungan, aliran elektrik akan auto terputus jika ada lebihan arus, lebihan voltan, dan lebih suhu. Selain itu, ianya diperbuat daripada bahan mesra alam, tahan lama dan mudah alih. Malah, dengan panjang 2m power cord, USB Extension Plug ini juga boleh digantung sebab ianya ringan.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shope.ee/2VD7aKRns0
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/claux5y
2
2

LDNIO SC3604 Power Strip

Overview:
3 soket power
6 USB Port Type A dengan 3.4A USB Volt Output
Dari RM35 - RM45

Bagi yang berminat untuk membeli USB Extension Plug versi lebih murah dari LDNIO, sangat rekomen Extension Plug dengan USB SC3604 Power Strip ini. Harganya hanyalah sekitar RM35-RM45 dan bersaiz kompak sesuai nak digunakan di mana-mana ruang. Ianya ada 6 port USB port Type A dan 3 anti statik soket power universal untuk digunakan semua jenis produk digital secara serentak. Malah, panjang kabelnya ialah 2 meter dan Extension Plug ini menggunakan bahan tahan api. Selain itu, ada satu butang on/off untuk kawal dengan senang. Ciri keselamatan nya pula dilengkapi perlindungan lebihan kuasa dan perlindungan dari kanak-kanak.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shope.ee/8p7B7zyYPQ
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/claux6g
3
3

TP-Link Kasa KP303 3 Outlets Wifi Smart Strip Power Extension Plug

USB Extension Plug wireless support Wifi
Overview:
3 soket power
2 USB Port Type A dengan 2.4A USB Volt Output
Dari RM150 - RM200

Apa yang menariknya tentang Extension Plug dengan USB port dari TP Link Kasa KP303 ini, ianya boleh set timer atau on/off outlet pada masa tertentu dengan menggunakan remote control secara wireless, jadi sangat efisien untuk mengurangkan penggunaan kuasa. Ianya boleh dikawal di mana-mana dengan menggunakan Smart app dari Smartphone, dan boleh bagi arahan dengan voice command melalui Alexa mahupun Google Assistant. 3 soket power pintar ini boleh dikawal secara bebas dan 2 port USB Type A dengan 2.4A volt output yang sentiasa on. Ciri keselamatan termasuk built in surge protector, melindungi alatan elektronik semasa kilat. Harganya pula dalam range RM150-RM200, walaupun agak mahal, sangat berbaloi dengan semua ciri yang ada itu.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shope.ee/7evDjv12Hq
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/claux6z
4
4

LDNIO SC2311 2 Universal Port + 3 Port USB 20W PD & QC3.0 Power Socket

USB Exention Plug terbaik dengan Power Delivery
Overview:
2 soket power
2 USB Port Type A dan 1 USB Port Type C dengan 1.67A USB Volt Output
Dari RM30 - RM35

Kalau korang cari USB Extension Plug terbaik yang boleh cas dengan cepat, sangat rekomen LDNIO SC2311. Ianya diperbuat dari bahan tahan api, dan dengan QC3.0, alatan elektrik akan cas 4x lagi cepat dari biasa. Bagi pengguna produk Apple, korang boleh cas tanpa menggunakan adapter lagi dengan USB port Type C ini. Selain itu, ada juga 2 soket power universal dan 2 USB Port Type A dengan 1.67A USB volt output. Malah, dengan satu kali tekan sahaja, boleh on/off lampu pada waktu siang atau malam. Ada juga ciri keselamatan Child Security Door yang membantu mengelakkan kanak-kanak dari terkena renjatan elektrik. Harganya pula dari RM30-RM35.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shope.ee/5zmzksXNJp
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/claux8y
5
5

Philips Extension Socket SIRIM Certified Multiple Plug

USB Extension Plug ada SIRIM
Overview:
2 soket power
2 USB Port Type A dengan 2.1A USB Volt Output
Dari RM40 - RM75

Untuk pengetahuan korang, jenama Philips sememangnya terkenal dengan peralatan elektrik termasuk lah Extension Plug dengan USB port. Harganya dalam range RM40-RM75. Kualitinya pula sangat memuaskan, ada cop SIRIM Malaysia dan ada built in surge protector jadi korang boleh guna dengan rasa selamat. Suis on/off setiap satu soket itu ada lampu LED jadi senang nak control bila nak guna atau tidak. Ada 2 soket power dengan fius 13A, sesuai digunakan untuk alatan elektrik yang besar dan juga ada 2 USB Port Type A dengan 2.1A USB volt output.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shope.ee/9UMrvKoaAr
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/clauxa7
Pilihan Ramai
LDNIO SC3412 PD Power Strip (3 Socket, 3 USB-A, 1 USB-C)
Best Selling
Lazada

LDNIO SC3412 PD Power Strip (3 Socket, 3 USB-A, 1 USB-C)

LDNIO SK3662 Power Strip (3 Socket, 6 USB-A)
Shopee

LDNIO SK3662 Power Strip (3 Socket, 6 USB-A)

Belkin Surge Protection Power Extension (8 Socket, 2 USB-A)
Shopee

Belkin Surge Protection Power Extension (8 Socket, 2 USB-A)

LDNIO SK3467 Extension Plug (3 Socket, 3 USB-A, 1 USB-C)
Rating Terbaik
Lazada

LDNIO SK3467 Extension Plug (3 Socket, 3 USB-A, 1 USB-C)

Trending

Advertisement

Soalan Lazim

Antara Jenama Extension Plug dengan USB port yang bagus ialah LiNDO, Moxom, TP-Link, Phillips dan Belkin.
Jangan risau. Ianya selamat digunakan dengan syarat volt output alatan elektrik itu tidak melebihi volt output USB port dekat Extension Plug itu.
Anggaran harga USB Extension Plug yang bagus ialah dari RM30 hingga RM189.
#Hashtag
Share Artikel Ini
Share info ini

Artikel ini ditulis oleh

Kiah Shoptrack
Kiah Shoptrack
Homemaker yang positif dan friendly. Seorang yang suka explore makanan, serta juga suka baking pada waktu cuti.