fbpx
Shoptrack Logo

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 10 Toner Muka Terbaik Malaysia 2024 (Mesra Kulit)

Hari ini : ✨ Mid-Year Mega Sale di Shopee & Lazada! Diskaun Sehingga 70%! Lebih Jimat, Lebih Bijak!

Toner Muka Terbaik
"Toner membantu mengurangkan kulit muka kusam"

Tengah cari toner yang sesuai untuk kulit muka anda? Hari ini Hana nak share 10 Jenama Toner Muka terbaik yang biasa korang tengok ada di Watsons tak pun farmasi di Malaysia yang korang boleh beli di Shopee & Lazada. Baik, jom kita check!

Kebaikan Guna Toner Muka

Toner merupakan produk yang digunakan sebagai langkah pembersihan tambahan dan boleh meningkatkan kadar penyerapan sesuatu produk jika kita memakainya. Jadi, step penggunaan toner ini adalah selepas membersihkan muka. Kebiasaannya, produk pencuci muka akan membuatkan PH level kulit akan berubah. Dengan menggunakan toner ini, ia akan dapat mengembalikan semula PH level kepada neutral. Toner muka juga boleh membantu untuk menyingkirkan sel kulit mati. Bila kulit muka tiada sel kulit mati, barulah muka korang tidak akan nampak kusam!

Nak routine skincare yang lagi complete, boleh check review kami bagi Moisturizer dan Sunscreen terbaik yang ada di Shopee & Lazada.

Share Artikel Ini
Point Ringkas & List
Pilihan Shoptrack

Jenama Toner Muka Terbaik di Malaysia 2024

1
Shopee
QR Code https://shp.ee/ieyrwzv
Lazada
QR Code https://invol.co/cl8ya69

Scan & Add to Cart

1
⚡ Mid-Year Sale! Best Price, Save More!

Toner Muka NUTOX Astringent 125ml

Overview:
Sesuai untuk kulit muka jenis kombinasi dan berminyak
Melembab kulit muka
Mampu menghalus dan mengecilkan liang roma
Toner muka terbaik pertama, Nutox Astringent Toner mempunyai B’Nest Collagen yang mampu untuk memperbaiki keadaan kulit dan melindungi daripada tanda-tanda penuaan yang kelihatan. Toner ini juga mampu untuk menghaluskan serta mengecilkan liang roma kulit muka kalau korang pakai dengan konsisten. Selain tu, korang yang kulit muka jenis kombinasi dan berminyak confirm suka toner ni sebab dia boleh mengembalikan semula kelembapan kulit lepas korang cuci muka tanpa buat muka korang rasa heavy. Cara pemakaian toner ni pun mudah je, lepas cuci muka korang just spray toner ni and gently tepuk lembut kulit muka korang untuk biar toner ni serap. Confirm kulit muka rasa fresh! Simple kan!
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
2
Shopee
QR Code https://shp.ee/exng5jd
Lazada
QR Code https://invol.co/cldegst

Scan & Add to Cart

2
⚡ Mid-Year Sale! Best Price, Save More!

Toner Muka COSRX AHA/BHA Clarifying Treatment 150ml

Overview:
Sesuai untuk kulit muka jenis normal-berminyak
Mengandungi molekul AHA & BHA organik
Mampu mengurangkan whitehead dan blackhead
Toner muka terbaik kedua daripada Cosrx ini mengandungi acid Alpha Hydroxy Acid (AHA) & Beta Hydroxy Acid (BHA)! Kedua-dua acid ni banyak benefit kepada kulit kalau kita pakai dengan cara yang betul nak pulak bahan yang digunakan bagi AHA dan BHA dalam toner ini adalah organik. AHA bagus untuk mengurangkan whiteheads, kulit kasar dan kusam manakala BHA pula elok untuk mengurangkan blackheads, pori tersumbat dan blemishes. Selain itu, toner ini juga boleh dijadikan sebagai chemical exfoliator. Korang boleh pakai toner ni setiap hari sebab dia sangat mild kepada kulit. Dengan pemakaian yang konsisten, toner ni boleh remove sel kulit mati dan menghasilkan tekstur kulit yang licin. Teknik pemakaian pun senang je, spray dekat cotton pad lepas tu pat dekat muka!
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
3
Shopee
QR Code https://shope.ee/fp18dZmwS
Lazada
QR Code https://invol.co/cl8ya7c

Scan & Add to Cart

3
⚡ Mid-Year Sale! Best Price, Save More!

Toner Muka Klairs Supple Preparation Unscented 180ml

Overview:
Sesuai untuk kulit muka jenis normal-berminyak
Tidak mengandungi bau (unscented)
Melembabkan & menenangkan kulit muka
Toner muka terbaik seterusnya adalah daripada brand Korea iaitu Klairs. Klairs sangat terkenal dengan produk skincare yang vegan & eco-friendly. Supple preparation unscented toner boleh membantu prepare kulit muka untuk absorb serum atau moisturizer dengan cara menyingkirkan lebihan kotoran dan minyak selepas cuci muka. Ia mengandungi bahan seperti ekstrak licorice root dan aloe vera yang mampu untuk menenangkan dan melembabkan kulit wajah. Paling best, toner ni mempunyai light tekstur dan unscented! Sangat sesuai kalau korang yang tak tahan dengan produk yang ada fragrance.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
Advertisement
4
Shopee
QR Code https://shp.ee/3ghnuvd
Lazada
QR Code https://invol.co/cl8ya7p

Scan & Add to Cart

4
⚡ Mid-Year Sale! Best Price, Save More!

Toner Muka Innisfree Bija Trouble Skin 200ml

Overview:
Sesuai untuk orang yang mempunyai kulit yang bermasalah
Mengandungi natural salicylic acid (BHA)
Scented (daripada essential oil)
Toner Innisfree Bija Trouble Skin sangat sesuai untuk orang yang mempunyai masalah kulit muka seperti jerawat. Toner ni mengandungi bahan salicylic acid natural yang didapati daripada ekstrak tanaman Willow Bark. Kalau korang nak tahu, Salicylic acid ni merupakan salah satu acid BHA, yang boleh exfoliate kulit muka kita. So untuk korang yang ada jerawat tu, bila pakai toner ni, ia dapat mengeringkan jerawat dan improve skin condition korang. Toner ni mempunyai bau tersendiri, bau dia sangatlah bearable dan menenangkan, bila pakai feeling macam dekat spa! Memang salah satu toner muka terbaik untuk kulit bermasalah.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
5
Shopee
QR Code https://shope.ee/4pea6RKD20
Lazada
QR Code https://invol.co/cl8ya83

Scan & Add to Cart

5
⚡ Mid-Year Sale! Best Price, Save More!

Toner Muka Laneige Essential Power Skin Refiner Moisture 200ml

Overview:
Sesuai untuk semua jenis kulit muka
Lightweight & watery-textured
Mengandungi ekstrak prickly pear
Nak cari toner yang versatile? Toner muka terbaik daripada Laneige ini mungkin pilihan terbaik untuk korang kerana ia sesuai untuk digunakan oleh semua jenis kulit muka. Tekstur toner ni adalah watery dan sangat lightweight. Disebabkan toner ni jenis watery, ia boleh meresap dengan cepat kedalam lapisan kulit dibantu dengan bahan seperti hydro-ion mineral water. Selain daripada itu, toner ini juga mengandungi Betula Alba juice dan ekstrak prickly pear untuk memberikan hydration dan glow selain daripada membantu untuk mengembalikan keanjalan kulit. Jadi apa tunggu lagi. Jom beli!
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Pilihan Ramai
Best Selling
Skintific 5X Ceramide Soothing Travel Size Toner (20ml)

Skintific 5X Ceramide Soothing Travel Size Toner (20ml)

Lihat Harga Terkini
Best Selling
Some By Mi AHA-BHA-PHA 30 Days Miracle Toner (150ml)

Some By Mi AHA-BHA-PHA 30 Days Miracle Toner (150ml)

Lihat Harga Terkini
Rating Terbaik
Paula's Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant Toner (30ml)

Paula's Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant Toner (30ml)

Lihat Harga Terkini
Anua Heartleaf 77% Soothing Toner (250ml)

Anua Heartleaf 77% Soothing Toner (250ml)

Lihat Harga Terkini

Produk Berkaitan

Wajib Ada
WATSONS-Round-Facial-Cotton-Puff-100's

WATSONS Round Facial Cotton Puff 100's

Lihat Harga Terkini
WATSONS-Fruity-Mask-Aloe-Vera-1s

WATSONS Fruity Mask Aloe Vera 1s

Lihat Harga Terkini
Wajib Ada
KIEHL'S-Clear-Cosmetics-Pouch

KIEHL'S Clear Cosmetics Pouch

Lihat Harga Terkini
Best Selling
Ultrasonic-Ion-Facial-Massager-&-Skin-Scrubber

Ultrasonic Ion Facial Massager & Skin Scrubber

Lihat Harga Terkini
Soft-Facial-Cleansing-Sponge

Soft Facial Cleansing Sponge

Lihat Harga Terkini
Best Selling
Stackable-Cosmetic-Storage-Box

Stackable Cosmetic Storage Box

Lihat Harga Terkini
Share Artikel Ini
Advertisement

Soalan Lazim

Antara jenama Toner terbaik yang biasanya ada di Watson pilihan Shoptrack adalah dari Skintific, Some By Mi, Nutox, Cosrx, Klairs, Innisfree dan Laneige.
Cara paling mudah untuk memakai Toner adalah dengan menuang produk ke tangan dan sapu dan menepuk pelahan ke kulit muka. Cara lain, korang boleh tuang toner ke atas cotton pad dan slowly sapu dan urut perlahan ke kulit muka.
Waktu yang sesuai untuk pakai Toner adalah selepas mencuci muka sebagai langkah pembersihan tambahan.
#Hashtag
Artikel ini ditulis oleh
Picture of Hana Shoptrack
Hana Shoptrack
Environmentalist yang cinta pada alam semulajadi. Home gardening adalah hobby masa lapang Hana. Juga aktif dalam Yoga dan weekend hiking.
Inspirasi Travel
REVIEW BERKAITAN
Lihat kategori lain
error: Content is protected.