fbpx

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 5 Toner Muka Terbaik Malaysia 2022 (Mesra Kulit)

Toner Muka Terbaik
"Toner membantu mengurangkan kulit muka kusam"

Tengah cari toner yang sesuai untuk kulit muka anda? Hari ini Hana nak share 5 Toner Muka terbaik yang biasa korang tengok ada di Watsons tak pun farmasi di Malaysia yang korang boleh beli di Shopee & Lazada. Baik, jom kita check!

Kebaikan Guna Toner Muka

Toner merupakan produk yang digunakan sebagai langkah pembersihan tambahan dan boleh meningkatkan kadar penyerapan sesuatu produk jika kita memakainya. Jadi, step penggunaan toner ini adalah selepas membersihkan muka. Kebiasaannya, produk pencuci muka akan membuatkan PH level kulit akan berubah. Dengan menggunakan toner ini, ia akan dapat mengembalikan semula PH level kepada neutral. Toner muka juga boleh membantu untuk menyingkirkan sel kulit mati. Bila kulit muka tiada sel kulit mati, barulah muka korang tidak akan nampak kusam!

Nak routine skincare yang lagi complete, boleh check review kami bagi Moisturizer dan Sunscreen terbaik yang ada di Shopee & Lazada.

Semua produk ini boleh dibeli terus di :

Point Ringkas & List

Pilihan Shoptrack

Toner Muka Terbaik di Malaysia

1
1

Toner Muka NUTOX Astringent 125ml

Overview:
Sesuai untuk kulit muka jenis kombinasi dan berminyak
Melembab kulit muka
Mampu menghalus dan mengecilkan liang roma

Toner muka terbaik pertama, Nutox Astringent Toner mempunyai B’Nest Collagen yang mampu untuk memperbaiki keadaan kulit dan melindungi daripada tanda-tanda penuaan yang kelihatan. Toner ini juga mampu untuk menghaluskan serta mengecilkan liang roma kulit muka kalau korang pakai dengan konsisten. Selain tu, korang yang kulit muka jenis kombinasi dan berminyak confirm suka toner ni sebab dia boleh mengembalikan semula kelembapan kulit lepas korang cuci muka tanpa buat muka korang rasa heavy. Cara pemakaian toner ni pun mudah je, lepas cuci muka korang just spray toner ni and gently tepuk lembut kulit muka korang untuk biar toner ni serap. Confirm kulit muka rasa fresh! Simple kan!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/ieyrwzv
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8ya69
2
2

Toner Muka COSRX AHA/BHA Clarifying Treatment 150ml

Overview:
Sesuai untuk kulit muka jenis normal-berminyak
Mengandungi molekul AHA & BHA organik
Mampu mengurangkan whitehead dan blackhead

Toner muka terbaik kedua daripada Cosrx ini mengandungi acid Alpha Hydroxy Acid (AHA) & Beta Hydroxy Acid (BHA)! Kedua-dua acid ni banyak benefit kepada kulit kalau kita pakai dengan cara yang betul nak pulak bahan yang digunakan bagi AHA dan BHA dalam toner ini adalah organik. AHA bagus untuk mengurangkan whiteheads, kulit kasar dan kusam manakala BHA pula elok untuk mengurangkan blackheads, pori tersumbat dan blemishes. Selain itu, toner ini juga boleh dijadikan sebagai chemical exfoliator. Korang boleh pakai toner ni setiap hari sebab dia sangat mild kepada kulit. Dengan pemakaian yang konsisten, toner ni boleh remove sel kulit mati dan menghasilkan tekstur kulit yang licin. Teknik pemakaian pun senang je, spray dekat cotton pad lepas tu pat dekat muka!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/exng5jd
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cldegst
3
3

Toner Muka Klairs Supple Preparation Unscented 180ml

Overview:
Sesuai untuk kulit muka jenis normal-berminyak
Tidak mengandungi bau (unscented)
Melembabkan & menenangkan kulit muka

Toner muka terbaik seterusnya adalah daripada brand Korea iaitu Klairs. Klairs sangat terkenal dengan produk skincare yang vegan & eco-friendly. Supple preparation unscented toner boleh membantu prepare kulit muka untuk absorb serum atau moisturizer dengan cara menyingkirkan lebihan kotoran dan minyak selepas cuci muka. Ia mengandungi bahan seperti ekstrak licorice root dan aloe vera yang mampu untuk menenangkan dan melembabkan kulit wajah. Paling best, toner ni mempunyai light tekstur dan unscented! Sangat sesuai kalau korang yang tak tahan dengan produk yang ada fragrance.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shope.ee/fp18dZmwS
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8ya7c
4
4

Toner Muka Innisfree Bija Trouble Skin 200ml

Overview:
Sesuai untuk orang yang mempunyai kulit yang bermasalah
Mengandungi natural salicylic acid (BHA)
Scented (daripada essential oil)

Toner Innisfree Bija Trouble Skin sangat sesuai untuk orang yang mempunyai masalah kulit muka seperti jerawat. Toner ni mengandungi bahan salicylic acid natural yang didapati daripada ekstrak tanaman Willow Bark. Kalau korang nak tahu, Salicylic acid ni merupakan salah satu acid BHA, yang boleh exfoliate kulit muka kita. So untuk korang yang ada jerawat tu, bila pakai toner ni, ia dapat mengeringkan jerawat dan improve skin condition korang. Toner ni mempunyai bau tersendiri, bau dia sangatlah bearable dan menenangkan, bila pakai feeling macam dekat spa! Memang salah satu toner muka terbaik untuk kulit bermasalah.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/3ghnuvd
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8ya7p
5
5

Toner Muka Laneige Essential Power Skin Refiner Moisture 200ml

Overview:
Sesuai untuk semua jenis kulit muka
Lightweight & watery-textured
Mengandungi ekstrak prickly pear

Nak cari toner yang versatile? Toner muka terbaik daripada Laneige ini mungkin pilihan terbaik untuk korang kerana ia sesuai untuk digunakan oleh semua jenis kulit muka. Tekstur toner ni adalah watery dan sangat lightweight. Disebabkan toner ni jenis watery, ia boleh meresap dengan cepat kedalam lapisan kulit dibantu dengan bahan seperti hydro-ion mineral water. Selain daripada itu, toner ini juga mengandungi Betula Alba juice dan ekstrak prickly pear untuk memberikan hydration dan glow selain daripada membantu untuk mengembalikan keanjalan kulit. Jadi apa tunggu lagi. Jom beli!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shope.ee/4pea6RKD20
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8ya83
Pilihan Ramai
ONE THING Centella Asiatica Extract Toner
Shopee

ONE THING Centella Asiatica Extract Toner

Some By Mi AHA BHA PHA 30 Days Miracle Toner
Best Selling
Shopee

Some By Mi AHA BHA PHA 30 Days Miracle Toner

Produk Berkaitan

WATSONS-Round-Facial-Cotton-Puff-100's
Wajib Ada
Shopee

WATSONS Round Facial Cotton Puff 100's

WATSONS-Fruity-Mask-Aloe-Vera-1s
Shopee

WATSONS Fruity Mask Aloe Vera 1s

KIEHL'S-Clear-Cosmetics-Pouch
Wajib Ada
Shopee

KIEHL'S Clear Cosmetics Pouch

Ultrasonic-Ion-Facial-Massager-&-Skin-Scrubber
Best Selling
Shopee

Ultrasonic Ion Facial Massager & Skin Scrubber

Soft-Facial-Cleansing-Sponge
Shopee

Soft Facial Cleansing Sponge

Stackable-Cosmetic-Storage-Box
Best Selling
Shopee

Stackable Cosmetic Storage Box

Advertisement

Soalan Lazim

Waktu yang sesuai untuk pakai Toner adalah selepas mencuci muka sebagai langkah pembersihan tambahan.
Cara paling mudah untuk memakai Toner adalah dengan menuang produk ke tangan dan sapu dan menepuk pelahan ke kulit muka. Cara lain, korang boleh tuang toner ke atas cotton pad dan slowly sapu dan urut perlahan ke kulit muka.
Jenama Toner terbaik pilihan Shoptrack adalah dari Nutox, Cosrx, Klairs, Innisfree dan Laneige
#Hashtag
Share Artikel Ini
Share info ini

Artikel ini ditulis oleh

Hana Shoptrack
Hana Shoptrack
Environmentalist yang cinta pada alam semulajadi. Home gardening adalah hobby masa lapang Hana. Juga aktif dalam Yoga dan weekend hiking.