fbpx
Shoptrack Logo

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 10 Steam Iron Terbaik di Malaysia 2024 (Wired & Portable)

Hari ini : ✨ Mid-Month Sale di Shopee & Lazada! Diskaun Sehingga 50%! Lebih Jimat, Lebih Bijak!

Steam Iron Terbaik Murah
"Lebih senang dengan Steam Iron!"

Pakaian mencerminkan diri seseorang. Tak perlu bergaya dengan pakaian yang berjenama pun, cukup untuk tampak kemas. Mungkin sebelum ni korang rasa payah and malas nak iron baju sebab ambik masa yang lama, why not korang cuba invest untuk Steam Iron? Ia lebih efektif dari iron biasa.

Antara jenama Steam Iron terbaik yang berkualiti adalah Philips, Tefal dan Panasonic. Jangan risau, ada banyak jenis Steam Iron mengikut budget yang korang ada. Ada yang tangki kecil, tangki berasingan dan ada Portable Steam Iron juga! Sekarang boleh beli online je guys. Shopee and Lazada pun ada! 

Untuk bantu lagi kurangkan kedutan pakaian korang, boleh juga invest dekat Front Load Washing Machine atau Dryer!

Steam Iron vs Dry Iron

Steam Iron dan Dry Iron boleh menghilangkan kedutan di pakaian tapi dengan kaedah yang berbeza.

Dry iron menggunakan plate yang panas untuk menghilangkan kedutan. Steam Iron pula merupakan gabungan kedua-dua kaedah iaitu menekap plate yang panas sambil menggunakan pancutan wap kecil untuk membantu menghilangkan kedutan dengan lebih cepat dan efektif.

Secara am, Steam Iron –

  • Lebih efektif dalam menghilangkan kedutan dengan kehadiran spray mist
  • Lebih versatile (boleh digunakan sebagai dry iron)
  • Lebih selamat (bebas dari lecur dan kebakaran pakaian)

Walau bagaimanapun, kebanyakan Steam Iron adalah lebih berat dari Dry Iron, dan memerlukan pembersihan berkala.

Share Artikel Ini
Point Ringkas & List
Pilihan Shoptrack

Jenama Steam Iron Terbaik di Malaysia 2024

Recommended
4.7/5
4.7/5
QR Code https://shp.ee/j4ngisz
Recommended
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

Philips PerfectCare Steam GC3920

Steam Iron Terbaik pilihan Shoptrack
Overview:
Pilihan mampu milik.
1.5kg, Teknologi OptimalTEMP.
Kapasiti tangki - 300ml, 2500W.
Tidak perlu risau lagi baju korang terbakar dengan Steam Iron terbaik dari Philips PerfectCare Steam GC3920! Dengan teknologi OptimalTEMP, Steam Iron ni dijamin takkan menyebabkan lecur pada mana-mana fabrik yang korang iron. Tiada setting suhu, Steam Iron dari Philips ni akan detect sendiri suhu yang optimal mengikut fabrik pakaian. Kuasa 2500W memberikan prestasi pemanasan yang pantas. Dengan tangki berkapasiti 300ml dan berat 1.5kg, Steam Iron ini mampu menghasilkan 180g stim untuk menghilangkan kedutan dengan mudah. Harga mampu milik menjadikan model GC3920 antara pilihan yang bijak buat korang.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
1
Shopee
QR Code https://shp.ee/rj6gjuz
Lazada
QR Code https://invol.co/cl92a0z

Scan & Add to Cart

1
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

Philips PerfectCare Compact Steam GC7808

Overview:
Pilihan high end.
1.2kg, ringan dan kompak.
Kapasiti tangki 1.5L, 2400W.
Lagi satu pilihan Steam Iron terbaik dari Philips iaitu model GC7808. Berkualiti tinggi dengan teknologi OptimalTEMP, korang tak perlu lagi buang masa untuk tukar suhu yang sesuai untuk setiap pakaian. Antara kelebihan bagi model ni dia punya kapasiti tangki yang besar sebanyak 1.5L yang boleh tahan sehingga 1.5 jam penggunaan berterusan. Berat Steam Iron ini agak ringan dan saiznya dikira kompak dari Steam Iron lain. Walaupun harga agak mahal, Steam Iron dari Philips ni eco-friendly dimana korang akan jimat lebih tenaga elektrik. Sesuai untuk family ramai yang nak kena iron banyak pakaian. Tak ada la bil melambung setiap bulan.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
2
Shopee
QR Code https://shope.ee/fsp6DsaYK
Lazada
QR Code https://invol.co/clh1di0

Scan & Add to Cart

2
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

Tefal Steam Station Express SV6116

Overview:
Pilihan Premium.
2200W, compact dan senang untuk maintain.
1.4L kapasiti water tank – antara yang terbesar di pasaran.
Nak beli Steam Iron berkualiti tinggi dan sedia untuk belanja lebih? Tefal Steam Station Express SV6116 patut jadi pilihan korang. Steam Iron ni kuat dengan 2200W dan sesuai bagi orang yang nak keselesaan maksimum semasa menggosok baju. Dengan tangki air sebesar 1.4L, korang boleh guna selama 1 jam 40 minit tanpa perlu isi semula air, dan rekabentuk ergonomik dan ringkas memudahkan simpanan bila dah habis guna. Steam Station Express SV6116juga mempunyai sistem kunci untuk keselamatan tambahan, jadi korang boleh iron dengan tenang dan selamat. Walaupun harganya agak mahal dalam sekitar RM600, ada jaminan waranti 2 tahun dan penyelenggaraan yang senang. Jadi, tak payahlah beli Steam Iron biasa-biasa je bila korang boleh upgrade kepada Tefal Steam Station Express SV6116 dan iron baju dengan lebih pantas dan senang.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
3
Shopee
QR Code https://shp.ee/pnd37nz
Lazada
QR Code https://invol.co/cle1zee

Scan & Add to Cart

3
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

Panasonic NI-U400 Steam Iron

Overview:
Pilihan mampu milik.
Rekaan ergonomik, heavy duty.
Kapasiti tangki 300ml, 2300W.
Satu lagi pilihan mampu milik yang terbaik iaitu dari brand Panasonic. Model NI-U400 ni mengetengahkan rekaan ergonomik sebagai key feature Steam Iron ni. Dengan bentuk yang lebih stabil dan plate yang lebih lebar, ia menyenangkan korang bila nak iron. Dengan kapasiti tangki 300ml dan kuasa 2300W, Steam Iron yang heavy duty ni menggunakan plate bentuk U untuk pengedaran wap yang lebih sekata. Dengan harga yang rendah dan features yang bagus, tak salah la model ni menjadi pilihan Steam Iron terbaik untuk review kali ni!
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
Advertisement
4
Shopee
QR Code https://shp.ee/7dek9nz
Lazada
QR Code https://invol.co/cl92aov

Scan & Add to Cart

4
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

Dessini DS-889 Garment Steam Iron

Overview:
Pilihan bajet bawah RM100.
Ceramic Panel, sesuai untuk travel.
3000W untuk pemanasan yang pantas.
Buat korang yang ada bajet rendah dan pertama kali nak cuba pakai Steam Iron boleh pilih brand Dessini buatan Itali ni. Steam Iron ni sesuai untuk jenis fabrik cotton, wool, polyester, sutera dan lain lain. Menggunakan ceramic panel untuk gosokan yang licin tanpa merosakkan fabrik pakaian. Dengan kuasa 3000W ia boleh memanaskan iron secara pantas dalam masa 15 saat je. Rekaan yang kecil dan kompak, sesuai untuk korang bawak pergi travel. Antara Steam Iron murah yang bagus di pasaran sekarang!
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
5
Shopee
QR Code https://shp.ee/qcg2d6z
Lazada
QR Code https://invol.co/cl92aro

Scan & Add to Cart

5
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

Panasonic Cordless Steam Iron NI-WL30VSK

Overview:
Pilihan mampu milik.
0.93kg, Cordless.
Kapasiti tangki 120ml, 1550W.
Satu lagi pilihan Steam Iron terbaik dari brand Panasonic ialah model NI-WL30VSK. Yang paling menarik tentang Steam Iron ni ialah ianya tanpa wayar (cordless). Tak ada lagi wayar berselirat time korang iron baju! Steam Iron ni sangat ringan dan kompak. Kapasiti tangki nya cuma 120ml dan ia berkuasa 1550W sahaja. Korang boleh adjust kekuatan steam ikut pilihan korang dan juga boleh guna sebagai dry iron biasa. Harga sederhana, sesuai untuk korang yang tinggal bersendirian atau baru berkahwin. Antara Steam Iron portable terbaik pilihan Shoptrack!
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Pilihan Ramai
Best Selling
Konka Portable Handheld Steam Iron KZ-G418B

Konka Portable Handheld Steam Iron KZ-G418B

Lihat Harga Terkini
Best Selling
Philips Steam Iron GC1424

Philips Steam Iron GC1424

Lihat Harga Terkini
Best Selling
Xiaomi Mijia Handheld Travel Steam Iron

Xiaomi Mijia Handheld Travel Steam Iron

Lihat Harga Terkini
Rating Terbaik
Tefal Steam Iron Comfort Glide FV2681

Tefal Steam Iron Comfort Glide FV2681

Lihat Harga Terkini

Produk Berkaitan

Wajib Ada
Washing-Machine-Bag-Zipper-Laundry-Net

Washing Machine Bag Zipper Laundry Net

Lihat Harga Terkini
Wajib Ada
Waterproof-Folding-Dirty-Cloth-Laundry-Basket

Waterproof Folding Dirty Cloth Laundry Basket

Lihat Harga Terkini
Wajib Ada
Sticky-Roller-Dust-&-Hair-Removal

Sticky Roller Dust & Hair Removal

Lihat Harga Terkini
Downy-Premium-Parfum-Fabric-Conditioner-(2L)

Downy Premium Parfum Fabric Conditioner (2L)

Lihat Harga Terkini
Share Artikel Ini
Advertisement

Soalan Lazim

Antara jenama Steam Iron terbaik dan popular di pasaran Malaysia adalah Philips, Tefal dan Panasonic.
Perbezaan ketara antara dua ialah kaedah menghilangkan kedutan.
Steam Iron yang berkualiti dan popular di Malaysia bermula dari RM70 – RM1000+ mengikut jenama. Ianya juga bergantung kepada fungsi serta aksesori tambahan yang disertakan bersama Steam Iron tersebut.
#Hashtag
Artikel ini ditulis oleh
Picture of Luna Shoptrack
Luna Shoptrack
Working mother yang expert dalam multitasking. Deco rumah, thai food dan Ikea adalah suatu ketenangan bagi Luna.
Inspirasi Travel
REVIEW BERKAITAN
Lihat kategori lain
error: Content is protected.