fbpx

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 10 Steam Iron Terbaik di Malaysia 2022 (Wired & Portable)

Steam Iron Terbaik Murah
"Lebih senang dengan Steam Iron!"

Pakaian mencerminkan diri seseorang. Tak perlu bergaya dengan pakaian yang berjenama pun, cukup untuk tampak kemas. Mungkin sebelum ni korang rasa payah and malas nak iron baju sebab ambik masa yang lama, why not korang cuba invest untuk Steam Iron? Ia lebih efektif dari iron biasa.

Antara jenama Steam Iron terbaik yang berkualiti adalah Philips, Tefal dan Panasonic. Jangan risau, ada banyak jenis Steam Iron mengikut budget yang korang ada. Ada yang tangki kecil, tangki berasingan dan ada Portable Steam Iron juga! Sekarang boleh beli online je guys. Shopee and Lazada pun ada! 

Untuk bantu lagi kurangkan kedutan pakaian korang, boleh juga invest dekat Front Load Washing Machine atau Dryer!

Steam Iron vs Dry Iron

Steam Iron dan Dry Iron boleh menghilangkan kedutan di pakaian tapi dengan kaedah yang berbeza.

Dry iron menggunakan plate yang panas untuk menghilangkan kedutan. Steam Iron pula merupakan gabungan kedua-dua kaedah iaitu menekap plate yang panas sambil menggunakan pancutan wap kecil untuk membantu menghilangkan kedutan dengan lebih cepat dan efektif.

Secara am, Steam Iron –

  • Lebih efektif dalam menghilangkan kedutan dengan kehadiran spray mist
  • Lebih versatile (boleh digunakan sebagai dry iron)
  • Lebih selamat (bebas dari lecur dan kebakaran pakaian)

 

Walau bagaimanapun, kebanyakan Steam Iron adalah lebih berat dari Dry Iron, dan memerlukan pembersihan berkala.

Semua produk ini boleh dibeli terus di :

Point Ringkas & List

Pilihan Shoptrack

Jenama Steam Iron Terbaik di Malaysia

Sponsored
4.7/5
4.7/5
Sponsored

Philips PerfectCare Steam GC3920

Overview:
Pilihan mampu milik
1.5kg, Teknologi OptimalTEMP
Kapasiti tangki - 300ml, 2500W
Tidak perlu risau lagi baju korang terbakar dengan Steam Iron terbaik dari Philips PerfectCare Steam GC3920! Dengan teknologi OptimalTEMP, Steam Iron ni dijamin takkan menyebabkan lecur pada mana-mana fabrik yang korang iron. Tiada setting suhu, Steam Iron dari Philips ni akan detect sendiri suhu yang optimal mengikut fabrik pakaian. Kuasa 2500W memberikan prestasi pemanasan yang pantas. Dengan tangki berkapasiti 300ml dan berat 1.5kg, Steam Iron ini mampu menghasilkan 180g stim untuk menghilangkan kedutan dengan mudah. Harga mampu milik menjadikan model GC3920 antara pilihan yang bijak buat korang.
Baca Detail
Preferred+ Store di Lazada
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl92a7d
1
1

Philips PerfectCare Compact Steam GC7808

Overview:
Pilihan high end
1.2kg, ringan dan kompak
Kapasiti tangki 1.5L, 2400W

Lagi satu pilihan Steam Iron terbaik dari Philips iaitu model GC7808. Berkualiti tinggi dengan teknologi OptimalTEMP, korang tak perlu lagi buang masa untuk tukar suhu yang sesuai untuk setiap pakaian. Antara kelebihan bagi model ni dia punya kapasiti tangki yang besar sebanyak 1.5L yang boleh tahan sehingga 1.5 jam penggunaan berterusan. Berat Steam Iron ini agak ringan dan saiznya dikira kompak dari Steam Iron lain. Walaupun harga agak mahal, Steam Iron dari Philips ni eco-friendly dimana korang akan jimat lebih tenaga elektrik. Sesuai untuk family ramai yang nak kena iron banyak pakaian. Tak ada la bil melambung setiap bulan.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/rj6gjuz
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl92a0z
2
2

Tefal Steam Iron Ultragliss FV4950

Overview:
Pilihan mampu milik
Teknologi Durilium AirGlide®
Kapasiti tangki 270ml, 2500W

Steam Iron terbaik pilihan mampu milik seterusnya ialah dari brand buatan Perancis, Tefal. Model FV4950 ni menggunakan teknologi Durilium AirGlide® untuk memastikan setiap gosokan lebih lancar, cepat dan mudah. Dengan ciri keselamatan auto off, sangat sesuai untuk korang yang pelupa. Steam Iron berkapasiti 270ml ini menggunakan kuasa 2500W untuk performance yang tinggi dengan kadar pemanasan yang pantas. Harga sangat mampu milik, sesuai untuk korang yang berbajet sederhana.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/3ei82cz
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/clbwlj7
3
3

Panasonic NI-U400 Steam Iron

Overview:
Pilihan mampu milik
Rekaan ergonomik, heavy duty
Kapasiti tangki 300ml, 2300W

Satu lagi pilihan mampu milik yang terbaik iaitu dari brand Panasonic. Model NI-U400 ni mengetengahkan rekaan ergonomik sebagai key feature Steam Iron ni. Dengan bentuk yang lebih stabil dan plate yang lebih lebar, ia menyenangkan korang bila nak iron. Dengan kapasiti tangki 300ml dan kuasa 2300W, Steam Iron yang heavy duty ni menggunakan plate bentuk U untuk pengedaran wap yang lebih sekata. Dengan harga yang rendah dan features yang bagus, tak salah la model ni menjadi pilihan Steam Iron terbaik untuk review kali ni!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/pnd37nz
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cle1zee
4
4

Dessini DS-889 Garment Steam Iron

Overview:
Pilihan bajet bawah RM100
Ceramic Panel, sesuai untuk travel
3000W untuk pemanasan yang pantas

Buat korang yang ada bajet rendah dan pertama kali nak cuba pakai Steam Iron boleh pilih brand Dessini buatan Itali ni. Steam Iron ni sesuai untuk jenis fabrik cotton, wool, polyester, sutera dan lain lain. Menggunakan ceramic panel untuk gosokan yang licin tanpa merosakkan fabrik pakaian. Dengan kuasa 3000W ia boleh memanaskan iron secara pantas dalam masa 15 saat je. Rekaan yang kecil dan kompak, sesuai untuk korang bawak pergi travel. Antara Steam Iron murah yang bagus di pasaran sekarang!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/7dek9nz
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl92aov
5
5

Panasonic Cordless Steam Iron NI-WL30VSK

Overview:
Pilihan mampu milik
0.93kg, Cordless
Kapasiti tangki 120ml, 1550W

Satu lagi pilihan Steam Iron terbaik dari brand Panasonic ialah model NI-WL30VSK. Yang paling menarik tentang Steam Iron ni ialah ianya tanpa wayar (cordless). Tak ada lagi wayar berselirat time korang iron baju! Steam Iron ni sangat ringan dan kompak. Kapasiti tangki nya cuma 120ml dan ia berkuasa 1550W sahaja. Korang boleh adjust kekuatan steam ikut pilihan korang dan juga boleh guna sebagai dry iron biasa. Harga sederhana, sesuai untuk korang yang tinggal bersendirian atau baru berkahwin. Antara Steam Iron portable terbaik pilihan Shoptrack!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/qcg2d6z
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl92aro
Pilihan Ramai
Konka Portable Handheld Steam Iron KZ-G418B
Best Selling
Shopee

Konka Portable Handheld Steam Iron KZ-G418B

Philips Steam Iron GC1424
Best Selling
Shopee

Philips Steam Iron GC1424

Xiaomi Mijia Handheld Travel Steam Iron
Best Selling
Shopee

Xiaomi Mijia Handheld Travel Steam Iron

Tefal Steam Iron Comfort Glide FV2681
Rating Terbaik
Lazada

Tefal Steam Iron Comfort Glide FV2681

Produk Berkaitan

Washing-Machine-Bag-Zipper-Laundry-Net
Wajib Ada
Shopee

Washing Machine Bag Zipper Laundry Net

Waterproof-Folding-Dirty-Cloth-Laundry-Basket
Wajib Ada
Lazada

Waterproof Folding Dirty Cloth Laundry Basket

Sticky-Roller-Dust-&-Hair-Removal
Wajib Ada
Shopee

Sticky Roller Dust & Hair Removal

Downy-Premium-Parfum-Fabric-Conditioner-(2L)
Shopee

Downy Premium Parfum Fabric Conditioner (2L)

Trending

Advertisement

Soalan Lazim

Perbezaan ketara antara dua ialah kaedah menghilangkan kedutan.
Steam Iron yang berkualiti dan popular di Malaysia bermula dari RM70 – RM1000+ mengikut jenama. Ianya juga bergantung kepada fungsi serta aksesori tambahan yang disertakan bersama Steam Iron tersebut.
Jenama Steam Iron terbaik di pasaran tempatan ialah Philips, Tefal dan Panasonic.
#Hashtag
Share Artikel Ini
Share info ini

Artikel ini ditulis oleh

Luna Shoptrack
Luna Shoptrack
Working mother yang expert dalam multitasking. Deco rumah, thai food dan Ikea adalah suatu ketenangan bagi Luna.