fbpx

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 10 Soundbar Terbaik di Malaysia 2022 Dari RM129

Soundbar Terbaik

"Connect dengan TV atau Komputer anda"

Sound TV tak berapa best? Kena la beli soundbar. Ada yang ada sound kualiti baik dengan harga murah serendah RM129, dan ada yang mahal kalau korang nak sound terbaik. Jom kita check review Top 10 Soundbar Terbaik di Malaysia pilihan Shoptrack bagi tahun 2022 dari pelbagai jarak harga.

Perlu Ke Soundbar?

Soundbar boleh buat experience tengok movie di rumah lebih best. Kalau korang jenis suka layan movie dekat PC, Desktop Speaker pun antara pilihan bijak. Kalau dulu kita kena beli 5 speaker besar untuk dapatkan surround sound, sekarang Soundbar yang kecil pun boleh bagi experience sound yang sedap dengan kos yang lebih murah. Soundbar terbaik juga agak efektif untuk menyebarkan sound ke seluruh bilik.

TV juga makin hari makin nipis, jadi built-in sound dari TV mungkin tak sedap untuk telinga korang.

Kalau korang jenis suka tengok movie dari phone atau tablet, mungkin Earbuds lagi sesuai.

Soundbar dah sedap, sound pun baik + pakai Android Box sekali baru la sedap tengok Netflix. Boleh jugak download Viu kalau nak tengok Drama Korea yang best-best.

Boleh dibeli di :

Point Penting & List

Soundbar Terbaik di Malaysia

Pilihan Shoptrack
Terbaru
4.7/5
4.7/5
Terbaru

JBL Cinema SB170 2.1 Channel Soundbar

Soundbar terbaik & popular dalam kategori mid-high range.
Bluetooth, 220W System Power dengan Dolby Digital, Optical & HDMI ARC
Ada Wireless Subwoofer untuk korang letak kat mana-mana saja
JBL Cinema SB170 merupakan Soundbar dalam kategori mid-high range yang agak popular. Dengan harga yang ditawarkan, korang boleh dapat soundbar yang ada Bluetooth, 220W System Power dengan Dolby Digital, Optical & HDMI ARC. Jadi kualiti sound dia memang power dan takkan mengecewakan. Yang paling best, soundbar ni ada Wireless Subwoofer untuk korang letak kat mana-mana saja asalkan dalam jarak dan tak perlu risau pasal cable management.
Baca Detail
Brand Official Store di Lazada
1
1

Vinnfier HyperBar 300 BTR Soundbar

Soundbar bajet yang ada spesifikasi terbaru
Datang dengan subwoofer (3 channel)
Bluetooth 5.0 (range 10m), range frequency 500Hz - 20KHz

Antara kategori soundbar murah terbaik adalah soundbar Vinnfier. Walaupun jenama tak berapa famous macam yang lain, tapi produk soundbar diorang agak hebat untuk harga yang rendah. Soundbar ni lengkap dengan subwoofer (so semua sekali ada 3 channel yang menjadikan dia 3D sound), Bluetooth 5.0 (range 10m), , range frequency 500Hz - 20KHz, USDB drive, remote control, AC adapter, AUX, Optical & RCA cable. Kalau TV korang ada bluetooth, pakai bluetooth je untuk connect, kalau tak boleh pakai cable AUX atau Optical. Senang cerita, kalau nak soundbar terbaik bajet rendah untuk tengok TV je tapi still nak sound bagus, saya rekomend model ni.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
2
2

Xiaomi Mi Red MI TV Soundbar

Soundbar bajet terbaik untuk TV
Datang dengan subwoofer
Lengkap dengan Bluetooth 5.0, datang sekali dengan AUX atau SPDIF

Satu lagi pilihan untuk soundbar murah terbaik adalah Xiaomi Redmi TV Soundbar. Reka bentuk soundbar ni antara yang paling cun untuk harga rendah, memang kena dengan semua jenis TV. Soundbar ni lengkap dengan Bluetooth 5.0, datang sekali dengan AUX atau SPDIF so korang boleh connect dengan TV secara wayar atay tanpa wayar. Boleh jugak letak kat dinding untuk bagi nampak lagi kemas. Ada jugak subwoofer untuk bunyi bass, menjadikan dia 3 channel. Bagi saya, model ni memang antara soundbar terbaik di Malaysia untuk kategori harga rendah.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
3
3

Samsung Q950T Soundbar

True 9.1.4ch Sound dengan Up-Firing Rear Wireless Speakers
Teknologi Q symphony yang akan sync sound dari TV dengan soundbar
HDR10+ dengan 3D Audio Codec Support + subwoofer

Untuk korang yang ada bajet tinggi dan tak nak compromise kualiti sound, apa kata pertimbangkan Samsung Q950T. Produk ni memang antara soundbar terbaik, kalau kita tengok harga pun dah tau kenapa. Model ni dilengkapi dengan True 9.1.4ch Sound dengan Up-Firing Rear Wireless Speakers. Soundbar ni juga sangat sesuai untuk kegunaan TV sebab dia ada teknologi Q symphony yang akan sync sound dari TV dengan soundbar tu.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
4
4

Sony HTX8500 Soundbar

Soundbar paling sesuai untuk TV
Reka bentuk dia kemas dan slim
Lengkap dengan Bluetooth, 4K HDR compatibility

Sony HTX8500 Soundbar ni paling cun kalau nak guna untuk movie action atau sound yang kuat sebab dia direka cipta khusus untuk membuat sound lebih cerah dan clear. Reka bentuk dia kemas dan slim, ada Bluetooth untuk main lagu terus dari phone dan ada 4K HDR compatibility dan HDMI slot. Cuma korang kena take note dia mungkin tak datang sekali dengan HDMI cable, so kena tanya seller. Tapi yang membuatkan model ni antara soundbar terbaik adalah built-in subwoofer yang boleh tambah sound bass tanpa perlu ada kotak subwoofer, so tempat TV korang akan still nampak kemas. Soundbar ni paling sesuai untuk tengok TV atau movie.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
5
5

Sony HT-Z9F Soundbar

3.1ch Dolby Atmos/DTS:X dengan 5 sound mode
Experience sound macam di panggung wayang dengan Vertical Surround Sound
Support HDR10 dan Bluetooth 4.2 + subwoofer

Kalau korang nak cari soundbar yang high end, Sony HT-Z9F ni mungkin sesuai dengan bajet korang. Soundbar ni adalah soundbar 3.1ch Dolby Atmos/DTS:X dengan 5 sound mode seperti movie, gaming, sport dan lain lain. Dengan teknologi Vertical Surround Sound, korang boleh experience sound macam kat panggung wayang. Support HDR10 dan Bluetooth 4.2. Datang sekali dengan subwoofer. Antara soundbar terbaik dalam kategori high end.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Pilihan Ramai
SonicGear SonicBar BT3500 Soundbar
Lazada

SonicGear SonicBar BT3500 Soundbar

JBL Bar Multibeam 5.0 Channel Soundbar
Shopee

JBL Bar Multibeam 5.0 Channel Soundbar

Razer Leviathan 5.1 Channel Surround Sound Bar
Shopee

Razer Leviathan 5.1 Channel Surround Sound Bar

Vinnfier Hyperbar 303 M Bluetooth Soundbar
Lazada

Vinnfier Hyperbar 303 M Bluetooth Soundbar

Produk Berkaitan

Choseal HIFI Digital SPDIF Toslink Optical Cable
Lazada

Choseal HIFI Digital SPDIF Toslink Optical Cable

Voucher Terhad

Existing Customer Only

CNYPHSMP

Get 16% Coins Cashback
min. spend RM50, capped at 800 Coins
Valid : 19 Jan - 2 Feb 2022 only
Shopee-App-Logo
Max one usage per user. Applicable for existing customer only. Applicable on app only.
Existing Customer Only

CNYPHSMP

Get 16% Coins Cashback
min. spend RM50, capped at 800 Coins
Valid : 22 Jan 2022 only
Max one usage per user. Applicable for existing customer only. Applicable on app only.

Soalan Lazim

Soundbar murah walapun tak boleh mengeluarkan kualiti sound seperti Soundbar mahal, masih lagi boleh menaikkan taraf sound dari TV terutama TV yang tiada sistem sound bagus.

Jenama Soundbar dalam kategori murah atau mampu milik pilihan Shoptrack adalah Xiaomi dan Vinnfier.

Dolby Atmos and DTS:X ini adalah format bagi sound. Secara asas, ia adalah teknologi sound yang membuatkan bunyi lebih ‘real’ dan memenuhi ruang.
#Hashtag
Share Artikel Ini
Share info ini

Artikel ini ditulis oleh

Joe Shoptrack
Joe Shoptrack
Tech, DIY dan travel antara topik yang sering menjadi bacaan Joe. Seorang yang chill dan santai seperti berjalan di tepi pantai.