fbpx

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 10 Soundbar Terbaik di Malaysia 2023 (Dari RM129)

Soundbar Terbaik Murah Malaysia
"Connect dengan TV atau Komputer anda"

Sound TV tak berapa best? Kena la beli Soundbar. Ada yang ada sound kualiti baik dengan harga murah serendah RM129, dan ada yang mahal kalau korang nak sound terbaik. Jom kita check review Top 10 Soundbar Terbaik di Malaysia pilihan Shoptrack bagi tahun 2023 dari pelbagai kategori harga.

Perlu Ke Soundbar?

Soundbar boleh buat experience tengok movie di rumah lebih best. Kalau korang jenis suka layan movie dekat PC, Desktop Speaker pun antara pilihan bijak. Kalau dulu kita kena beli 5 speaker besar untuk dapatkan surround sound, sekarang Soundbar yang kecil pun boleh bagi experience sound yang sedap dengan kos yang lebih murah. Soundbar terbaik juga agak efektif untuk menyebarkan sound ke seluruh bilik.

TV juga makin hari makin nipis, jadi built-in sound dari TV mungkin tak sedap untuk telinga korang.

Kalau korang jenis suka tengok movie dari phone atau tablet, mungkin Earbuds lagi sesuai.

Soundbar dah sedap, sound pun baik + pakai Android Box sekali baru la sedap tengok Netflix. Boleh jugak download Viu kalau nak tengok Drama Korea yang best-best.

Point Ringkas & List

Pilihan Shoptrack

Jenama Soundbar Murah Terbaik di Malaysia

Recommended
4.7/5
4.7/5
Ramadan Sale 2023
Recommended
✨ Save More Today! Discount Up to 45%! 🌙

Sony Home Cinema Soundbar System HT-S20R with Dolby Audio

Soundar terbaik dengan Dolby Audio
Overview:
Lengkap dengan sokongan Dolby Audio 5.1
Ada Subwoofer dan 2 Rear Speaker untuk suasana Surround Sound yang terbaik untuk movie
Remote lengkap dengan preset + Harga sangat berbaloi
Jenama Sony memang sangat sinonim dengan teknologi Home Theater baik dari segi sistem visual mahupun sistem audio. Untuk korang yang nak suasana dan pengalaman audio yang superb dan menyeluruh, model Soundbar HT-S20R dari Sony ini antara salah satu model Soundbar terbaik yang makin popular dan menjadi pilihan ramai sekarang. Model HT-S20R ini lengkap dengan sokongan sistem Dolby Audio 5.1 yang menjadikan bunyi yang terhasil dari speaker soundbar ini menyeluruh, lebih detail dan jelas. Dengan tambahan 1 Subwoofer dan 2 rear speaker, bunyi yang terhasil memang seperti berada di panggung wayang guys! Sangat sesuai untuk korang yang suka layan movie atau streaming video. Ianya lengkap dengan standard cable input untuk soundbar seperti HDMI, optical input serta USB Type A. Yang menarik tentang model ini, ianya datang dengan remote control yang agak bagus sebab penuh dengan preset audio setting seperti Cinema, Music, Night Mode dan Voice Mode – jadi senang nak adjust ikut kesesuaian penggunaan korang. Boleh juga connect direct pada smartphone korang untuk playback music melalui Bluetooth. Untuk korang yang nak mount pada dinding, model ni memang dah siap ada bracket utk wall mounting. Settle kan? Dari segi harga, memang sangat berbaloi dengan segala fungsi yang ada – tak mahal sangat, tak murah sangat. Just nice guys! Berbaloi!
Baca Detail
Preferred+ Store di Shopee
Scan & Add to Cart
QR Code https://shope.ee/502Ij6MkFM
1
Ramadan Sale 2023
1
✨ Save More Today! Discount Up to 45%! 🌙

Bose Smart Soundbar 600

Premium Soundbar dengan Dolby Atmos
Overview:
Soundbar terbaik untuk Movie & Music
Smart Soundbar - ada Wifi support, Bluetooth, Apple AirPlay 2, Spotify Connect, Amazon Alexa & Google Assistant
Ada remote dan optical cable
Kalau sebut pasal jenama Soundbar terbaik, jenama Bose memang terkenal dengan teknologi speaker yg mengagumkan dan kuaiti bunyi yang tak mengecewakan. Model Bose Smart Soundbar 600 ni antara yg terbaik pilihan Shoptrack dari jenama ini. Smart soundbar ni boleh connect wireless dgn Bluetooth, support Wi-Fi, Apple AirPlay 2 dan Spotify Connect. Juga ada feature utk connect dengan Amazon Alexa dan Google Assistant. Senang nak control guys! Datang dengan remote dan optical cable – kalau korang ada Subwoofer atau Headphones dari jenama Bose, boleh connect sekali juga guna feature SimpleSync™ Bose. The best sound experience!
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shope.ee/9p7YUOKiHI
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/clhix9v
2
Ramadan Sale 2023
2
✨ Save More Today! Discount Up to 45%! 🌙

Vinnfier HyperBar 300 BTU Bluetooth Soundbar

Soundbar bajet terbaik
Overview:
Soundbar bajet yang ada spesifikasi terbaru
Datang dengan subwoofer (3 channel)
Bluetooth 5.0 (range 10m), range frequency 500Hz - 20KHz
Antara kategori soundbar murah terbaik adalah soundbar Vinnfier. Walaupun jenama tak berapa famous macam yang lain, tapi produk soundbar diorang agak hebat untuk harga yang rendah. Soundbar ni lengkap dengan subwoofer (so semua sekali ada 3 channel yang menjadikan dia 3D sound), Bluetooth 5.0 (range 10m), , range frequency 500Hz – 20KHz, USDB drive, remote control, AC adapter, AUX, Optical & RCA cable. Kalau TV korang ada bluetooth, pakai bluetooth je untuk connect, kalau tak boleh pakai cable AUX atau Optical. Senang cerita, kalau nak soundbar terbaik bajet rendah untuk tengok TV je tapi still nak sound bagus, saya rekomend model ni.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shope.ee/VZtNOljiz
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/clhixcb
3
Ramadan Sale 2023
3
✨ Save More Today! Discount Up to 45%! 🌙

Xiaomi Mi Red MI TV Soundbar

Soundbar murah terbaik bawah RM200
Overview:
Soundbar bajet terbaik untuk TV
Datang dengan subwoofer
Lengkap dengan Bluetooth 5.0, datang sekali dengan AUX atau SPDIF
Satu lagi pilihan untuk soundbar murah terbaik adalah Xiaomi Redmi TV Soundbar. Reka bentuk soundbar ni antara yang paling cun untuk harga rendah, memang kena dengan semua jenis TV. Soundbar ni lengkap dengan Bluetooth 5.0, datang sekali dengan AUX atau SPDIF so korang boleh connect dengan TV secara wayar atay tanpa wayar. Boleh jugak letak kat dinding untuk bagi nampak lagi kemas. Ada jugak subwoofer untuk bunyi bass, menjadikan dia 3 channel. Bagi saya, model ni memang antara soundbar terbaik di Malaysia untuk kategori harga rendah.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shope.ee/4V628ws824
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/clhixgx
4
Ramadan Sale 2023
4
✨ Save More Today! Discount Up to 45%! 🌙

Sony HT-X8500 Dolby Atmos DTS-X Soundbar with Built-In Subwoofer

Soundbar Dolby Atmos rating tinggi
Overview:
Ada feature 2.1 Channel Dolby Atmos® dan DTS:X sound technology
Sesuai untuk Home Cinema + Reka bentuk dia kemas dan slim
Lengkap dengan Bluetooth, 4K HDR compatibility
Sony HTX8500 Soundbar ni paling cun kalau nak guna untuk movie action atau sound yang kuat sebab dia direka cipta khusus untuk membuat sound lebih cerah dan clear. Reka bentuk dia kemas dan slim, ada Bluetooth untuk main lagu terus dari phone dan ada 4K HDR compatibility dan HDMI slot. Cuma korang kena take note dia mungkin tak datang sekali dengan HDMI cable, so kena tanya seller. Tapi yang membuatkan model ni antara soundbar terbaik adalah ianya ada sokongan 2.1 channel Dolby Atmos® dan DTS:X dan built-in subwoofer yang boleh tambah sound bass tanpa perlu ada kotak subwoofer, so tempat TV korang akan still nampak kemas. Soundbar ni paling sesuai untuk tengok TV atau movie.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shope.ee/5pbPjaZGhG
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/clhixjo
5
Ramadan Sale 2023
5
✨ Save More Today! Discount Up to 45%! 🌙

LG Sound Bar SN4 with Wireless Subwoofer

Soundbar terbaik dengan wireless subwoofer
Overview:
Lengkap dengan sokongan Dolby Audio & DTS Virtual:X
Ada Subwoofer + AI Sound Pro
Remote, App Control + Harga sangat berbaloi
Korang suka tak bunyi yang padu dan clear bila tengok movie atau dengar lagu? Dengan LG Sound Bar SN4, korang akan teruja gila. Model ni antara model yang menjadi pilihan dalam kategori soundbar dengan harga mid-range. Ada subwoofer karbon yang memang jadi impian semua peminat muzik sebab setiap unit direka khas untuk bagi kelancaran bunyi yang terbaik – rasa macam korang kat dalam studio! Yang menarik dengan Soundbar LG ni, ianya mempunyai fungsi AI Sound Pro – ibarat macam ada jurutera audio peribadi sendiri – yang akan proses dan analisiskan apa yang korang tengok di tv dan tambah-baikkan setting bunyi untuk korang. Tak payah lagi nak adjust setting audio sebab soundbar ni buat semua kerja untuk korang, bagi bunyi dialog yang jelas atau bunyi aksi yang power bergantung pada apa yang korang tengok. LG Sound Bar SN4 datang dengan subwoofer tanpa wayar – powerhouse dengan tambahan 200 watt kuasa untuk bagi korang bass yang padu yang korang nak. Lagi pun, subwoofer ni tanpa wayar senang sikit nak pasang – tak payah la nak sorok-sorok wayar. Untuk connection – lengkap dengan Bluetooth, HDMI, dan kabel optikal, korang boleh senang je sambungkan semua peranti korang ke soundbar. Dan kalau korang pemilik TV LG, korang bertuah sebab soundbar ni boleh sync sekali dengan TV korang untuk pengalaman audio yang lebih power. Secara keseluruhannya, LG Sound Bar SN4 memang impressive habis. Dengan semua ciri-cirinya yang terbaik dan harga yang berpatutan, memang berbaloi untuk dipertimbangkan sebagai model soundbar pilihan untuk home theater atau pun additional speaker untuk dengar music!
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shope.ee/5zupv7EMCa
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/clhix51
Pilihan Ramai
Vinnfier Hyperbar 303 M Bluetooth Soundbar
Recommended
Shopee

Vinnfier Hyperbar 303 M Bluetooth Soundbar

Vinnfier HyperBar 100 BTR Wireless Mini Soundbar
Rating Terbaik
Shopee

Vinnfier HyperBar 100 BTR Wireless Mini Soundbar

Edifier MF200 Portable Bluetooth Speaker Soundbar
Lazada

Edifier MF200 Portable Bluetooth Soundbar

Samsung Dolby Atmos Soundbar HW-S60B
Shopee

Samsung Dolby Atmos Soundbar HW-S60B

Tribit Sound Bar 6 Speakers Home Theater
Rating Terbaik
Lazada

Tribit Sound Bar 6 Speakers Home Theater

Produk Berkaitan

Choseal HIFI Digital SPDIF Toslink Optical Cable
Lazada

Choseal HIFI Digital SPDIF Toslink Optical Cable

Ugreen-8K-4K-HDMI-2.1-Cable-(Multi-purpose)
Wajib Ada
Lazada

Ugreen 8K 4K HDMI 2.1 Cable (Multi-purpose)

Edifier X6 True Wireless Stereo Earbuds
Best Selling
Lazada

Edifier X6 True Wireless Stereo Earbuds

Targus-Surge-Protector-Plug-With-4-USB-Port
Shopee

Targus Surge Protector Plug With 4 USB Port

Advertisement

Soalan Lazim

Soundbar murah walapun tak boleh mengeluarkan kualiti sound seperti Soundbar mahal, masih lagi boleh menaikkan taraf sound dari TV terutama TV yang tiada sistem sound bagus.
Dolby Atmos and DTS:X ini adalah format bagi sound. Secara asas, ia adalah teknologi sound yang membuatkan bunyi lebih ‘real’ dan memenuhi ruang.
Jenama Soundbar dalam kategori murah atau mampu milik pilihan Shoptrack adalah Sony, Vinnfier, Xiaomi Redmi, Edifier, Bose dan Samsung.
#Hashtag
Share Artikel Ini
Share info ini

Artikel ini ditulis oleh

Joe Shoptrack
Joe Shoptrack
Tech, DIY dan travel antara topik yang sering menjadi bacaan Joe. Seorang yang chill dan santai seperti berjalan di tepi pantai.