fbpx

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 10 Smartphone Murah Terbaik Malaysia 2022 (Bawah RM1000)

Smartphone Murah Terbaik Malaysia
"Tak payah belanja banyak sangat. Ada yang murah!"

Smartphone ni kalau kita tengok dekat pasaran ada banyak jenis – ikut harga dan spesifikasi. Hari ni kita nk tengok jenama Smartphone Murah terbaik yang berbaloi beli utk kegunaan asas harian. Dengan bajet bawah RM1,000 dah boleh dpt Smartphone yg lengkap.

Tak kisah harga murah, paling penting kualiti binaan mantap, reliable & lengkap fungsi basic smartphone seperti pautan Internet, GPS, kamera, audio and video playback. Tips nak dapat harga Smartphone murah ni senang je, beli online dekat Lazada & Shoppe  – beli dari official store siap ada warranty dah. Settle!

Tips Beli Smartphone Murah Terbaik

Jom baca apa spesifikasi yg korang kena check sebelum beli Budget Smartphone bawah RM1,000 dibawah.

Design, Saiz & Resolusi skrin

Korang mesti nak Budget Smartphone yg style. So, bende penting korang mesti nak tengok ialah overall design moden dan kualiti buatan yg solid. Saiz & resolusi skrin yg berdefinisi tinggi juga memudahkan korang untuk guna.

Sistem Operasi / Chipset

Berbaloi korang utamakan Budget Smartphone yg lengkap sistem operasi baru & chipset yg laju. Tak syok lah nanti lagging masa main game guna Smartphone.

RAM + Kapasiti Storan

Sangat penting utk pilih RAM & storan yg besar utk lebih jangka hayat. RAM yg besar boleh elak masalah lagging + storan besar boleh simpan banyak gambar/video/apps. Lagi mantap kalau boleh slot in external memory card.

Audio + Kualiti Kamera 

Kamera dgn kualiti tinggi boleh hasilkan output yg crispy + real. Korang belillah kamera yg tinggi megapiksel & audio yg jelas. Nak audio lagi best, connect sekali dengan Earbuds Bluetooth tak pun Bluetooth Speaker korang tu.

Saiz Bateri

Bateri adalah sumber tenaga utk Smartphone. Semakin besar bateri, semakin lama jangka masa utk guna. Plus, jimat masa tak perlu charge banyak kali.

Semua produk ini boleh dibeli terus di :

Point Ringkas & List

Pilihan Shoptrack

Jenama Smartphone Murah Terbaik di Malaysia

Sponsored
4.7/5
4.7/5
Sponsored

Samsung Galaxy A32 LTE (A325) Budget Smartphone

Overview:
Skrin 6.4” FHD & bateri besar 5,000 mAh
8GB RAM + 128GB storage dgn kamera 64 MP
Lengkap 15W fast charging adaptor, cable & sim pin
Samsung Galaxy A32 LTE (A325) adalah Smartphone Murah terbaik setakat ni. Datang dgn bold design & skrin besar 6.4” FHD + Super AMOLED memang jelas outputnya. Chipset - Helio G80 & sistem operasi – Octa-core + 8GB RAM & 128GB storage buatkan Smartphone Budget ini lebih smooth tau. Tiada masalah lagging ! Plus ada sensor jari utk unlock smartphone. Features power lain adalah kamera 64 MP dgn mode portrait & wide, bateri besar 5,000 mAh utk guna 2 hari, Game Booster utk uruskan isu kepanasan & Samsung Knox protection. Gila berbaloi dgn harga bawah RM 1,000.
Baca Detail
Preferred+ Store di Lazada
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cletjeq
1
1

Realme 9i Budget Smartphone

Overview:
Skrin 6.6” IPS LCD & bateri besar 5,000 mAh
6GB RAM + 128GB storage dgn kamera 50 MP
33W fast charging adaptor, cable, sim pin & pelindung skrin

Salah satu Smartphone Murah terbaik pilihan Shoptrack ialah Realme 9i. Datang dgn design moden + pilihan warna hitam atau biru. Elegant giler beb ! Skrin besar 6.6” IPS LCD dgn chipset - Qualcomm Snapdragon 680 + 6GB RAM & 128GB storage sumpah syok buat main game & harian. Bye-bye lagging problem. Bateri utk Smartphone Budget ni besar – 5,000 mAh so utk korang charge sekali sekala je. Features mantap lain, berat hanya 190 gram, kamera 50 MP dgn Night Mode, Panoramic Mode, Ultra macro & max 1080P video. Tak lupa magnetic sensor & fingerprint sensor. Smartphone Budget yg lengkap!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/j9ckvd7
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl9ga3g
2
2

Vivo Tx1 Budget Smartphone

Smartphone budget ada skrin besar Full HD
Overview:
Skrin 6.58” Full HD, 90Hz refresh rate & bateri besar 5,000mAh
8GB RAM + 128GB storage dgn kamera depan 50MP
18W flash charging adaptor, cable, sim pin & casing

Ada budget bawah RM900 je untuk Smartphone baru? Mungkin model Smartphone Vivo Tx1 ni antara model yg korang patut consider. Design dia memang solid dan kemas - dengan skrin yg besar Full HD 6.58" dan 90Hz refresh rate - sesuai untuk layan movie atau main game. Dari segi spesifikasi kamera pula, model Tx1 ni lengkap dengan 3 jenis camera depan - dengan kamera utamanya 50 mega pixel. Yang menarik tentang model ini, ianya mempunyai fungsi Extended RAM (RAM tambahan) sehingga 4GB. Menggunakan chip Snapdragon 680 dgn Octa-Core processor untuk penggunaan harian yg smooth dan tiada lagging. Juga ada Adreno GPU 610 - graphic processor yg membolehkan anda gaming dengan visual yg cantik dan lebih lancar. Model ini mempunyai sokongan dual-sim, 18W Fast Charging dan juga berkapasiti bateri 5000mAh. Memang berbaloi dengan harganya!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shope.ee/8er9cIPsSB
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cle7oi4
3
3

Oppo A16 Budget Smartphone

Smartphone budget dengan AI Camera
Overview:
Skrin 6.52” IPS LCD & bateri besar 5,000mAh
4GB RAM + 64GB storage dgn kamera 13 MP
Ada AI Front Camera 8MP

Untuk korang yang cari Smartphone dalam budget sekitar RM700 kebawah, model ini antara yang sesuai. Simple design dengan body metallic dan berkilat. Model Oppo A16 ini datang dengan chip MediaTek Helio G35 yang stabil - bersama 4GB RAM dan 64GB storage didalam. Yang menarik tentang phone ni, ianya mempunyai sokongan AI Beautification untuk kamera depan dan juga belakang - so nak ambik gambar memang cantik dah. Mempunyai saiz kapasiti bateri 5000mAh dengan port USB-C - cukup untuk tahan bagi kegunaan harian. Antara model Smartphone murah yang berkualiti ada di pasaran Malaysia kini dari Oppo!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shope.ee/9K6qPZ8W2q
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cle7ojb
4
4

Samsung Galaxy A03 (A037) Budget Smartphone

Smartphone budget ada Fast Charging
Overview:
Skrin 6.5” HD & bateri besar 5,000mAh
4GB RAM + 64GB storage dgn kamera 13 MP
Support 7.75 Fast Charging + Side sensor fingerprint

Smartphone murah pilihan Shoptrack seterusnya adalah dari Samsung Galaxy A03 (A037) yang simple tapi mempunyai saiz skrin yg besar - 6.5” HD. Menggunakan chipset MediaTek - MTK6765 (P35) yang stabil dan smooth untuk penggunaan harian anda. Dari segi kamera, model ni mempunyai kamera yg belakang 13MP dan kamera depan 5MP - cukup sangat dah kalau korang nak buat guna untuk shot gambar atau buat content untuk business korang tu. Model ni ada storage bersaiz 64GB tp kalau korang nak tambah memory card pun boleh juga. Ada juga support bagi dual-sim card, fast charging 7.75Watt dan bateri yang Samsung bagi pun memang dah cukup besar dah guys - 5000mAh. Kalau nak compare dengan harga, model ni berbaloi beli untuk yang tak nak spend banyak utk phone korang.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shope.ee/20KFg7nJ1G
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cle7oga
5
5

Xiaomi Redmi 9C Budget Smartphone

Overview:
Skrin 6.53” HD & bateri besar 5,000 mAh
3GB RAM + 64GB storage dgn kamera 13 MP
Sensor face recognition & waranti 1 tahun

Xiaomi Redmi 9C adalah pilihan Shoptrack dgn harga berbaloi & lengkap semua fungsi. Antara model Smartphone Murah terbaik yg popular di pasaran dengan design yg simple dgn pilihan warna ceria + skrin besar – 6.53” HD DotDrop Display memang puas korang guna. Gabungan Chipset – Mediatek Helio G35 dgn 3GB RAM + 6GB Storage hasilkan sistem yg lancar & responsive. Korang tak payah charge banyak kali sbb bateri besar – 5,000 mAh. Dan kamera 13 MP cukup powerful utk ambil gambar. Features lain adalah face recognition, portrait mode, palm shutter & dual sim card. Tak lupa ada 1 Tahun waranti ! Berbaloi sangat.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/nh8j7u7
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl9gaad
Pilihan Ramai
VIVO Y12s Budget Smartphone
Best Selling
Lazada

Vivo Y12s Budget Smartphone

OPPO A16k Budget Smartphone
Best Selling
Shopee

Oppo A16k Budget Smartphone

XIAOMI Redmi Note 10S Budget Smartphone
Lazada

Xiaomi Redmi Note 10S Budget Smartphone

SAMSUNG Galaxy A13 (A135) Budget Smartphone
Rating Terbaik
Shopee

Samsung Galaxy A13 (A135) Budget Smartphone

Produk Berkaitan

Anker A1617 PowerCore III 10000mAh Wireless Power Bank
Wajib Ada
Shopee

Anker PowerCore III 10000mAh Wireless Power Bank

Aukey PB-N73 73C N 20000mAh Powerbank with USB C Lightning
Wajib Ada
Shopee

Aukey PB-N73 20000mAh Powerbank (USB C / Lightning)

SanDisk Ultra A1 MicroSD XC 1 Memory Card (64GB)
Best Selling
Shopee

SanDisk Ultra A1 MicroSD XC 1 Memory Card (64GB)

Ldnio CM11 USB Car Charger (3 Output)
Shopee

Ldnio CM11 USB Car Charger (3 Output)

Ugreen Dashboard Car Phone Holder with strong suction
Best Selling
Shopee

Ugreen Dashboard Car Phone Holder

Remax RC-119 Ranger Series MicroUSB Type-C Data Cable
Shopee

Remax RC-119 MicroUSB Type-C Cable

Trending

Advertisement

Soalan Lazim

Spec utama mestilah design cantik & resolusi skrin tinggi. Kapasiti storan & RAM kena selari dgn chipset & sistem operasi. Selain itu, kapasiti bateri perlu besar utk ketahanan. Ada je smartphone budget dengan kamera yang berkualiti. Boleh tengok review kami ni.
Di Malaysia, harga utk Budget Smartphone adalah antara RM400 – RM1,000. Biasanya, boleh dapat lagi murah kalau beli online di Lazada atau Shopee – sebab boleh guna voucher.
Jenama trusted & terbaik bagi kategori Smartphone budget semestinya dari Samsung, Vivo, Oppo & Xiaomi.
#Hashtag
Share Artikel Ini
Share info ini

Artikel ini ditulis oleh

Joe Shoptrack
Joe Shoptrack
Tech, DIY dan travel antara topik yang sering menjadi bacaan Joe. Seorang yang chill dan santai seperti berjalan di tepi pantai.