fbpx

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 10 Smartphone Murah Terbaik Malaysia 2022 (Bawah RM1000)

Smartphone Murah Terbaik
"Tak payah belanja banyak sangat. Ada yang murah!"

Smartphone ni kalau kita tengok dekat pasaran ada banyak jenis – ikut harga dan spesifikasi. Hari ni kita nk tengok jenama Smartphone Murah terbaik yang berbaloi beli utk kegunaan asas harian. Dengan bajet bawah RM1,000 dah boleh dpt Smartphone yg lengkap.

Tak kisah harga murah, paling penting kualiti binaan mantap, reliable & lengkap fungsi basic smartphone seperti pautan Internet, GPS, kamera, audio and video playback. Tips nak dapat harga Smartphone murah ni senang je, beli online dekat Lazada & Shoppe  – beli dari official store siap ada warranty dah. Settle!

Tips Beli Smartphone Murah Terbaik

Jom baca apa spesifikasi yg korang kena check sebelum beli Budget Smartphone bawah RM1,000 dibawah.

Design, Saiz & Resolusi skrin

Korang mesti nak Budget Smartphone yg style. So, bende penting korang mesti nak tengok ialah overall design moden dan kualiti buatan yg solid. Saiz & resolusi skrin yg berdefinisi tinggi juga memudahkan korang untuk guna.

Sistem Operasi / Chipset

Berbaloi korang utamakan Budget Smartphone yg lengkap sistem operasi baru & chipset yg laju. Tak syok lah nanti lagging masa main game guna Smartphone.

RAM + Kapasiti Storan

Sangat penting utk pilih RAM & storan yg besar utk lebih jangka hayat. RAM yg besar boleh elak masalah lagging + storan besar boleh simpan banyak gambar/video/apps. Lagi mantap kalau boleh slot in external memory card.

Audio + Kualiti Kamera 

Kamera dgn kualiti tinggi boleh hasilkan output yg crispy + real. Korang belillah kamera yg tinggi megapiksel & audio yg jelas. Nak audio lagi best, connect sekali dengan Earbuds Bluetooth tak pun Bluetooth Speaker korang tu.

Saiz Bateri

Bateri adalah sumber tenaga utk Smartphone. Semakin besar bateri, semakin lama jangka masa utk guna. Plus, jimat masa tak perlu charge banyak kali.

Boleh dibeli di :

Point Ringkas & List

Pilihan Shoptrack

Jenama Smartphone Murah Terbaik di Malaysia

Sponsored
4.7/5
4.7/5
Sponsored
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Samsung Galaxy A32 LTE (A325) Budget Smartphone

Skrin 6.4” FHD & bateri besar 5,000 mAh
8GB RAM + 128GB storage dgn kamera 64 MP
Lengkap 15W fast charging adaptor, cable & sim pin
Samsung Galaxy A32 LTE (A325) adalah Smartphone Murah terbaik setakat ni. Datang dgn bold design & skrin besar 6.4” FHD + Super AMOLED memang jelas outputnya. Chipset - Helio G80 & sistem operasi – Octa-core + 8GB RAM & 128GB storage buatkan Smartphone Budget ini lebih smooth tau. Tiada masalah lagging ! Plus ada sensor jari utk unlock smartphone. Features power lain adalah kamera 64 MP dgn mode portrait & wide, bateri besar 5,000 mAh utk guna 2 hari, Game Booster utk uruskan isu kepanasan & Samsung Knox protection. Gila berbaloi dgn harga bawah RM 1,000.
Baca Detail
Brand Official Store di Lazada
1
1
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Realme 9i Budget Smartphone

Skrin 6.6” IPS LCD & bateri besar 5,000 mAh
6GB RAM + 128GB storage dgn kamera 50 MP
33W fast charging adaptor, cable, sim pin & pelindung skrin

Salah satu Smartphone Murah terbaik pilihan Shoptrack ialah Realme 9i. Datang dgn design moden + pilihan warna hitam atau biru. Elegant giler beb ! Skrin besar 6.6” IPS LCD dgn chipset - Qualcomm Snapdragon 680 + 6GB RAM & 128GB storage sumpah syok buat main game & harian. Bye-bye lagging problem. Bateri utk Smartphone Budget ni besar – 5,000 mAh so utk korang charge sekali sekala je. Features mantap lain, berat hanya 190 gram, kamera 50 MP dgn Night Mode, Panoramic Mode, Ultra macro & max 1080P video. Tak lupa magnetic sensor & fingerprint sensor. Smartphone Budget yg lengkap!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
2
2
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Vivo Y20s Budget Smartphone

Skrin 6.51” HD & bateri besar 5,000 mAh
8GB RAM + 128GB storage dgn kamera 13 MP
18W flash charging adaptor, cable, sim pin & casing

Pilihan Smartphone Murah terbaik Shoptrack seterusnya adalah Vivo Y20s. Korang yg minat Mira Filzah boleh lah beli smartphone ni. Haha. Design moden berkilat + skrin besar 6.51” HD sesuai utk nampak glamour. Chipset - Snapdragon 640 & sistem operasi – Octa-core dgn 8GB RAM + 128GB storage buatkan Smartphone Murah terbaik ini sgt smooth. Korang jgn pandang rendah 13 MP kamera sbb ada fungsi face beauty, bokeh & macro. So lagi crispy output nya ! Features lain, bateri besar – 5,000 mAh, dual SIM Standby, side fingerprint scanner & lengkap 18W adaptor dgn casing percuma. Tak rugi korang beli!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
3
3
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Oppo A15 Budget Smartphone

Skrin 6.52” IPS LCD & bateri sederhana 4,230 mAh
3GB RAM + 32GB storage dgn kamera 13 MP
Berat 175 gram dgn sensor fingerprint

Harga mampu milik & lengkap fungsi smartphone adalah OPPO A15 Smartphone. Simple design tapi nampak eksklusif dgn skrin besar 6.52” IPS LCD + Chipset - Mediatek MT6765 Helio P35 sesuai semua jenis aplikasi. Tapi model ini ada 3 GB RAM + 32 GB storan so korang kena pilih aplikasi yg penting saja utk elak lagging. Korang yg suka ambil gambar, kamera 13 MP cukup perfect dgn features wide & macro. Kelebihan lain adalah fingerprint sensor, face unlock & berat hanya 175 gram. Terbaik dgn harga yg mampu milik.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
4
4
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Samsung Galaxy A12 (A127) Budget Smartphone

Skrin 6.5” HD & bateri besar 5,000 mAh
6GB RAM + 128GB storage dgn kamera 48 MP
Sesuai 15W fast charging + sensor fingerprint

Smartphone Murah pilihan Shoptrack seterusnya adalah Samsung Galaxy A12 Budget Smartphone. Solid brand dgn design yg simple tapi skrin besar – 6.5” HD memang power. Chipset - Exynos 850 + sistem operasi - Octa Core buatkan Smartphone Murah ni sgt reliable & smooth saja. 48 MP kamera sesuai korang yg suka fotografi. Snaplah banyak banyak gambar sbb ada 128 GB storage & takkan lagging sbb RAM besar – 6 GB. Features padu lain adalah 15W fast charging, fingerprint & proximity sensor, fungsi Dual Sim. Haa tak lupa 1 tahun waranti beb ! Sumpah berbaloi.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
5
5
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Xiaomi Redmi 9C Budget Smartphone

Skrin 6.53” HD & bateri besar 5,000 mAh
3GB RAM + 64GB storage dgn kamera 13 MP
Sensor face recognition & waranti 1 tahun

Xiaomi Redmi 9C adalah pilihan Shoptrack dgn harga berbaloi & lengkap semua fungsi. Antara model Smartphone Murah terbaik yg popular di pasaran dengan design yg simple dgn pilihan warna ceria + skrin besar – 6.53” HD DotDrop Display memang puas korang guna. Gabungan Chipset – Mediatek Helio G35 dgn 3GB RAM + 6GB Storage hasilkan sistem yg lancar & responsive. Korang tak payah charge banyak kali sbb bateri besar – 5,000 mAh. Dan kamera 13 MP cukup powerful utk ambil gambar. Features lain adalah face recognition, portrait mode, palm shutter & dual sim card. Tak lupa ada 1 Tahun waranti ! Berbaloi sangat.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Pilihan Ramai
VIVO Y12s Budget Smartphone
Lazada

Vivo Y12s Budget Smartphone

OPPO A16k Budget Smartphone
Shopee

Oppo A16k Budget Smartphone

XIAOMI Redmi Note 10S Budget Smartphone
Lazada

Xiaomi Redmi Note 10S Budget Smartphone

SAMSUNG Galaxy A22 LTE Budget Smartphone
Shopee

Samsung Galaxy A22 LTE Budget Smartphone

Advertisement

Soalan Lazim

Spec utama mestilah design cantik & resolusi skrin tinggi. Kapasiti storan & RAM kena selari dgn chipset & sistem operasi. Selain itu, kapasiti bateri perlu besar utk ketahanan.
Di Malaysia, harga utk Budget Smartphone adalah antara RM 400 – RM 1,000. Beli dkt Lazada atau Shopee lagi murah tau.
Jenama trusted & terbaik semestinya dari Samsung, Vivo, Oppo & Xiaomi.
#Hashtag
Share Artikel Ini
Share info ini

Artikel ini ditulis oleh

Joe Shoptrack
Joe Shoptrack
Tech, DIY dan travel antara topik yang sering menjadi bacaan Joe. Seorang yang chill dan santai seperti berjalan di tepi pantai.
Rating Artikel
4.5/5