fbpx
Shoptrack Logo

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 12 Smartphone Murah Terbaik 2024 (Bawah RM1000)

Smartphone Murah Terbaik Malaysia
"Tak payah belanja banyak sangat. Ada yang murah!"

Smartphone ni kalau kita tengok dekat pasaran ada banyak jenis – ikut harga dan spesifikasi. Hari ni kita nk tengok jenama Smartphone Murah terbaik yang berbaloi beli utk kegunaan asas harian. Dengan bajet bawah RM1,000 dah boleh dapat handphone android yang berkualiti.

Tak kisah harga murah, paling penting kualiti binaan mantap, reliable & lengkap fungsi basic smartphone seperti Internet, GPS, kamera, audio and video playback. Tips nak dapat harga Smartphone murah ni senang je, beli online dekat Lazada & Shoppe  – beli dari official store siap ada warranty dah. Settle!

Tips Beli Smartphone Murah Terbaik

Jom baca apa spesifikasi yg korang kena check sebelum beli handphone Android yang berkualti walaupun dengan harga yang murah, bawah RM1000, bawah RM500 atau pun bawah RM300. 

Design, Saiz & Resolusi skrin

Korang mesti nak Budget Smartphone yg style. So, bende penting korang mesti nak tengok ialah overall design moden dan kualiti buatan yg solid. Saiz & resolusi skrin yg berdefinisi tinggi juga memudahkan korang untuk guna.

Sistem Operasi & Chipset

Berbaloi korang utamakan Budget Smartphone yg lengkap sistem operasi baru & chipset yg laju. Tak syok lah nanti lagging masa main game guna Smartphone.

RAM & Kapasiti Storan

Sangat penting utk pilih RAM & storan yg besar utk lebih jangka hayat. RAM yg besar boleh elak masalah lagging + storan besar boleh simpan banyak gambar/video/apps. Lagi mantap kalau boleh slot in external memory card.

Audio & Kualiti Kamera 

Kamera dgn kualiti tinggi boleh hasilkan output gambar yang cantik + real. Korang belillah kamera yg tinggi megapixel & audio yg jelas. Kebanyakkan handphone Android murah yang kami pilih ini, kamera utamanya mempunyai 50 megapixel lens – cukup sangat untuk gambar dan video yang cantik dan berkualiti. Nak audio lagi best, connect sekali dengan Earbuds Bluetooth tak pun Bluetooth Speaker korang tu.

Saiz Bateri

Bateri adalah sumber tenaga utk Smartphone. Semakin besar bateri, semakin lama jangka masa utk guna. Plus, jimat masa tak perlu charge banyak kali. Dalam senarai model smartphone Android murah kami kali ini, kebanyakkannya mempunyai kapasiti bateri sekitar 5000mAh – cukup untuk penggunaan harian anda.

Share Artikel Ini
Point Ringkas & List
Pilihan Shoptrack

Jenama Handphone Android Terbaik di Malaysia 2024

Recommended
4.7/5
4.7/5
QR Code https://shope.ee/1fvbLIZhoI
Recommended
⚡ Best Price Today! Save More!

Samsung Galaxy A15 LTE Budget Smartphone

Smartphone Murah Bawah RM1000 Terbaik
Overview:
Paparan Super AMOLED FHD+ 6.5" & Refresh Rate 90Hz.
8GB RAM + 256GB storage dengan kamera 50MP.
Bateri 5,000mAh dengan Fast Charging 25W.
Untuk smartphone yang mesra bajet tapi canggih, Samsung Galaxy A15 LTE memang pilihan yang tepat. Ciri display Super AMOLED Full HD+ 6.5 inci yang bukan sahaja cerah tapi juga lancar dengan refresh rate 90Hz, memastikan pengalaman menonton yang lebih immersive. Dari segi prestasi, ia dibekalkan dengan processor octa-core, bersama 8GB RAM dan storan 256GB, yang cukup untuk multitasking. Untuk keperluan fotografi, ia dilengkapi dengan susunan kamera utama 50MP yang mampu mengambil gambar berkualiti tinggi. Bateri 5,000mAh dengan fast charging 25W juga tambah value smartphone ni. Pada harga RM999, ia merupakan tawaran menarik kalau korang nak phone Samsung tapi dengan harga yang mampu milik.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
1
Shopee
QR Code https://shope.ee/3L3pJgbfGi
Lazada
QR Code https://invol.co/clky9sh

Scan & Add to Cart

1
⚡ Best Price Today! Save More!

Huawei Nova 11i Budget Smartphone

Smartphone Murah Terbaik Untuk Selfie
Overview:
Display FullView 6.8" & Refresh Rate 90Hz.
Kamera Utama 48MP & Kamera Selfie 16MP.
RAM 8GB & Storan 256GB.
HUAWEI nova 11i, dengan harga yang berbaloi dan mampu milik ni adalah pilihan menarik untuk penggemar selfie, ciri kamera depan 16MP. Ia menampilkan 6.8 inci FullView Display dengan 90Hz refresh rate untuk visual yang lancar. Dengan 8GB RAM dan storan 256GB, ia mengurus keperluan simpanan dengan efisien. Kamera utama 48MP menangkap imej dengan detail, dan bateri 5000mAh menyokong 40W SuperCharge, menawarkan daya tahan dan charging laju, menjadikan phone ni calon yang solid ntuk smartphone bajet terbaik.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
2
Shopee
QR Code https://shope.ee/8KSVH8P5hg
Lazada
QR Code https://invol.co/clky9t5

Scan & Add to Cart

2
⚡ Best Price Today! Save More!

Vivo Y36 5G Budget Smartphone

Handphone Murah Terbaik Untuk Gaming
Overview:
Paparan 6.64" FHD+ & 90Hz Refresh Rate.
Kamera Utama 50MP + 16MP selfie.
8GB RAM dan 5000mAh bateri.
vivo Y36 5G ni pilihan mantap untuk smartphone bajet. Dengan skrin FHD+ 6.64 inci dan refresh rate 90Hz, main game atau stream video memang smooth dan clear. Ada kamera utama 50MP dan depth sensor 2MP, sesuai untuk snap foto yang sharp dan boleh buat potret yang kreatif. Processornya Snapdragon 680, dengan 8GB RAM dan tambahan 8GB extended RAM, multitasking jadi lebih lancar dan storage 256GB pun lebih dari cukup. Bateri 5000mAh dengan 44W FlashCharge, charging tak ambil masa lama. Plus, dengan IP54 water and dust resistance, vivo Y36 5G tahan lasak, jadi tak payah risau bawa keluar hujan ke panas. Memang cun untuk sesiapa yang cari smartphone bajet yang reliable!
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
3
Shopee
QR Code https://shope.ee/7KZy5PQHDA
Lazada
QR Code https://invol.co/clky9td

Scan & Add to Cart

3
⚡ Best Price Today! Save More!

Poco C65 Budget Smartphone

Smartphone bawah RM500 terbaik
Overview:
6.74"" IPS LCD & 90Hz Refresh Rate.
50MP kamera Utama & 8MP Kamera Selfie.
8GB RAM & 5000mAh Bateri.
POCO C65, dengan paparan IPS LCD 6.74 inci dan refresh rate 90Hz, menawarkan visuals yang lancar dan clear dengan harga berpatutan. Smartphone ini menggunakan processor MediaTek Helio G85 dan datang dengan 8GB RAM dan 256GB storage, ok untuk tugas seharian tapi mungkin susah sikit dengan game high-end. Dengan main camera 50MP dan selfie camera 8MP, korang boleh ambil gambar yang sharp kalau ada lighting baik. Walaupun phone ni ada bateri 5000 mAh yang tahan lama, ia tiada 5G connectivity, dengan IP52 rating yang menunjukkan ketahanan terhadap air dan debu yang minimal. Interface MIUI 14 berdasarkan Android 13, mudah digunakan walaupun ada bloatware. So, POCO C65 adalah pilihan yang terbaik untuk harganya, sesuai untuk pengguna yang mengutamakan ciri penting daripada prestasi high-end.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
4
Shopee
QR Code https://shope.ee/3AkP7oVnBY
Lazada
QR Code https://invol.co/clky9tu

Scan & Add to Cart

4
⚡ Best Price Today! Save More!

Oppo A38 Budget Smartphone

Smartphone bawah RM600 murah terbaik
Overview:
6.56" IPS LCD dan 90Hz refresh rate.
50MP Kamera Utama & 5MP Swafoto.
4GB RAM & 5000mAh Bateri.
OPPO A38, dengan harga yang sangat rendah iaitu RM600, memang pilihan yang sangat berpatutan. Dengan skrin IPS LCD 6.56 inci dan refresh rate 90Hz, korang dapat visual yang lancar, sesuai untuk kegunaan harian. Walaupun prosesor MediaTek Helio G85 dan RAM 4GB mungkin kurang kuasa untuk aplikasi yang lebih berat, cukuplah untuk penggunaan asas. Kamera utama 50MP cukup baik untuk fotografi, tapi kamera depan 5MP agak kurang. Baterinya yang besar, 5000mAh, sokong fast charging 33W SuperVOOC. Kalau korang nak cari phone kedua yang mampu milik atau memang takda bajet, OPPO A38 menawarkan solusi praktikal tanpa perlu belanja banyak.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
5
Shopee
QR Code https://shope.ee/7KW1q9XoSg
Lazada
QR Code https://invol.co/clk687n

Scan & Add to Cart

5
⚡ Best Price Today! Save More!

Realme C51 Budget Smartphone

Smartphone Murah Terbaik Bawah RM600
Overview:
Skrin 6.74” & kapasiti bateri 5,000 mAh.
4GB RAM + 128GB storage dengan 50MP main camera
33W fast charging
Realme C51 ni pilihan smartphone yang berpatutan dengan spesifikasi yang not bad jugak. Skrin besar 6.74” tu cukup nice untuk tonton video, dan battery dengan fast charging tu antara kelebihan dia. Walaupun RAM tak sebanyak model lain, tapi cukuplah untuk browsing dan guna apps yang basic. Kamera utama 50MP tu bonus baik pada harga ni. So, kalau nak function smartphone yang basic tapi tak nak bayar lebih, ini pilihan yang okay.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Pilihan Ramai
Rating Terbaik
Vivo Y16 Budget Smartphone

Vivo Y16 Budget Smartphone

Lihat Harga Terkini
Recommended
Huawei Nova Y72 Smart Phone

Huawei Nova Y72 Smart Phone

Lihat Harga Terkini
Best Selling
Xiaomi Redmi 12 Budget Smartphone

Xiaomi Redmi 12 Budget Smartphone

Lihat Harga Terkini
Recommended
Oppo A58 Budget Smartphone

Oppo A58 Budget Smartphone

Lihat Harga Terkini
Best Selling
Honor X7b 4G Budget Smartphone

Honor X7b 4G Budget Smartphone

Lihat Harga Terkini
Terbaru
Tecno Spark 20 Pro Smartphone

Tecno Spark 20 Pro Smartphone

Lihat Harga Terkini

Produk Berkaitan

Wajib Ada
Anker A1617 PowerCore III 10000mAh Wireless Power Bank

Anker PowerCore III 10000mAh Wireless Power Bank

Lihat Harga Terkini
Wajib Ada
Aukey PB-N73 73C N 20000mAh Powerbank with USB C Lightning

Aukey PB-N73 20000mAh Powerbank (USB C / Lightning)

Lihat Harga Terkini
Best Selling
SanDisk Ultra A1 MicroSD XC 1 Memory Card (64GB)

SanDisk Ultra A1 MicroSD XC 1 Memory Card (64GB)

Lihat Harga Terkini
Ldnio CM11 USB Car Charger (3 Output)

Ldnio CM11 USB Car Charger (3 Output)

Lihat Harga Terkini
Best Selling
Ugreen Dashboard Car Phone Holder with strong suction

Ugreen Dashboard Car Phone Holder

Lihat Harga Terkini
Remax RC-119 Ranger Series MicroUSB Type-C Data Cable

Remax RC-119 MicroUSB Type-C Cable

Lihat Harga Terkini
Share Artikel Ini
Advertisement

Soalan Lazim

Antara jenama Smartphone budget terbaik dan handphone android terbaik di pasaran Malaysia sekarang adalah Huawei, Poco, Vivo, Oppo, Samsung, Honor, Realme & Xiaomi.
Spesifikasi utama mestilah design cantik & resolusi skrin tinggi. Kapasiti storan & RAM kena selari dgn chipset & sistem operasi. Selain itu, kapasiti bateri perlu besar utk ketahanan. Ada je smartphone budget dengan kamera yang berkualiti. Boleh tengok review kami ni.
Di Malaysia, harga utk Budget Smartphone adalah sekitar RM400 – RM1,000. Biasanya, boleh dapat lagi murah kalau beli online di Lazada atau Shopee – sebab boleh guna voucher.
#Hashtag
Artikel ini ditulis oleh
Joe Shoptrack
Joe Shoptrack
Tech, DIY dan travel antara topik yang sering menjadi bacaan Joe. Seorang yang chill dan santai seperti berjalan di tepi pantai.
Inspirasi Travel
REVIEW BERKAITAN
Lihat kategori lain
error: Content is protected.