fbpx

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 5 Serum Rambut Terbaik di Malaysia 2022 (Semua Jenis)

Serum Rambut Terbaik
"Untuk rambut sentiasa bersinar & lebih sihat!"

Untuk rambut kekal lebih sihat dan bersinar, penggunaan Serum Rambut atau Hair Serum merupakan rutin penjagaan rambut tambahan yang baik selain daripada Shampoo dam Conditioner. Ada banyak jenis kita biasa jumpa kat farmasi tu, so hari ni kami nak share Serum Rambut terbaik yang korang boleh beli di Watsons atau Guardian di Shopee & Lazada.

Pemilihan Serum Rambut

Pemilihan Hair Serum terbaik adalah bergantung kepada jenis rambut dan concern korang. Sebagai contoh untuk rambut jenis keriting, pilih hair serum yang mempunyai hydrating-oil seperti sweet almond, jojoba dan argan oil.

Untuk korang yang ada rambut jenis dry cari hair serum yang jenis cream-based kerana ia boleh hydrate kan semula rambut yang kering, terutama selepas keringkan rambut dengan Hair Dryer. Seterusnya, untuk rambut jenis coloured, cuba guna hair serum cream-based yang jenis lightweight.

Dan yang terakhir, kalau ada masalah rambut seperti split-end, cari hair serum yang mengandungi keratin yang elok untuk prevent dan memulihkan rambut daripada split ends!

Selain serum untuk rambut, apa kata package sekali dengan Serum Untuk Kulit Muka jugak. Untuk masalah rambut gugur, nipis dan lain-lain, boleh try Tonik Rambut.

Semua produk ini boleh dibeli terus di :

Point Ringkas & List

Pilihan Shoptrack

Jenama Serum Rambut Terbaik di Malaysia

Sponsored
4.7/5
4.7/5
Sponsored

Mama's Choice Strengthening Hair Serum 50ml

Serum Rambut Terbaik untuk ibu mengandung
Overview:
Sesuai untuk semua jenis rambut
Sesuai untuk Ibu mengandung dan menyusukan bayi
Tidak melekit & bebas toxin, alchohol, paraben dan silicone
Serum Rambut dari Mama's Choice ini di formula khas untuk ibu-ibu yang mengalami masalah keguguran rambut sewaktu dalam proses mengandung atau pun selepas kelahiran. Mengandungi ekstrak Green Pea, Candlenut dan Kiwi yang kaya dengan vitamin bagi mengurangkan rambut gugur, menyihatkan kulit kepala dan membantu dalam proses penumbuhan rambut baru. Serum Rambut untuk ibu mengandung ini sesuai digunakan juga bagi ibu yang menyusukan bayi. Ianya bebas dari Toxin, Alchohol, Paraben dan Silicone. Pilihan yang bijak buat ibu-ibu di Malaysia!
Baca Detail
Brand Official Store di Lazada
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8zqpk
1
1

Good Virtues Co. [GVC] Multiple Repair 100ml

Serum Rambut terbaik untuk rambut bercabang
Overview:
Sesuai untuk masalah rambut split ends dan frizzy
Mengandungi bahan seperti Organic Habbatus Sauda & Vitamin E
Bebas daripada Mineral Oil, SLES, ALES, Parabens dan pewarna sintetik

Multiple Repair Hair Serum daripada brand GVC ini mengandungi bahan yang free from mineral oil, SLES, ALES, Parabens dan pewarna sintetik. Selain itu, hair serum terbaik ini juga mempunyai bahan yang boleh membantu korang yang ada masalah macam splits end, frizzy dan dry hair sebab serum ni diperbuat daripada bahan seperti organic habbatus sauda dan Vitamin E. Bukan itu sahaja, hair serum ini boleh melembutkan dan senang untuk diuruskan. Cara pemakaian serum ini adalah dengan menyapu di rambut yang lembab dari kulit kepala sehingga ke hujung rambut. Tekstur serum ini adalah jenis pekat tapi jangan risau, ianya langsung tidak melekit. Yang bestnya, serum ni wangi gila! pakai sikit pun dah cukup, bau dia pun tahan lama!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/w6ks699
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8yq9y
2
2

LUCIDO-L Argan Rich Oil Hair Treatment Oil 60ml

Overview:
Sesuai untuk semua jenis rambut
Mengandungi bahan seperti Argan Oil
Tidak melekit

Argan Rich Oil Hair serum ini sangat versatile kerana ia sesuai digunakan untuk semua jenis rambut. Kandungan utama dalam hair serum terbaik ini adalah Argan Oil. Argan oil ini bagus untuk penjagaan rambut kerana ia kaya dengan fatty acids dan vitamin E yang boleh melembabkan kulit kepala seterusnya membuatkan rambut lebih sihat, berkilat dan terurus. Hair serum ini juga boleh melindungi rambut daripada sinaran UV. Ini adalah bagus untuk mengelakkan kerosakan rambut pada masa akan datang. Tekstur hair serum ini adalah jenis lightweight oil yang tidak melekit walaupun digunakan dalam kuantiti yang banyak. Selain boleh melembabkan rambut, serum ini juga boleh digunakan sebagai ‘heat-protectant’ dan melindungi rambut daripada haba daripada penggunaan styling produk seperti ‘hair straightening, hair dryer dan hair curler’. So korang jangan pening-pening tak tau nak pilih serum yang mana. Beli LUCIDO-L Argan Rich Oil Hair Treatment Oil, confirm settle masalah rambut!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/asvyhq5
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8yqab
3
3

Dove Nutritive Solutions Nourishing Oil Care Dry 40ml

Overview:
Sesuai untuk semua jenis rambut
Mempunyai bau seperti bunga dan buah-buahan segar
Weightless finish tanpa meninggalkan rasa melekit

Walaupun nama hair serum ini mengatakan ia sesuai untuk penjagaan dry hair, namun orang yang mempunyai rambut jenis frizzy, keriting pun boleh pakai serum ini. Hair serum terbaik daripada brand Dove ini mengandungi lipids yang akan meresap ke dalam setiap helaian rambut untuk melembabkan dan meninggalkan rambut kelihatan shiny dan glossy. Yang bestnya tentang Nourishing Oil Care serum ini, ia mempunyai bau seperti bunga dan buah-buahan segar. Confirm lepas pakai akan rasa happy je sebab rambut bau wangi! Selain daripada itu, serum ini adalah weightless finish tanpa membuatkan rambut rasa greasy atau melekit lepas pakai. Serum ini juga sesuai untuk digunakan sebelum nak blow dry atau straightening rambut!

Baca Detail
Preferred+ Store di Shopee
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Preferred+ Store di Shopee
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
en: malformed 'create-qr-code' API request. Please consider the API documentation at http://goqr.me/api/doc/create-qr-code/ de: ungültige 'create-qr-code'-API-Anfrage. Bitte beachten Sie die API-Dokumentation unter http://goqr.me/de/api/doc/create-qr-code/
Scan & Add to Cart
en: malformed 'create-qr-code' API request. Please consider the API documentation at http://goqr.me/api/doc/create-qr-code/ de: ungültige 'create-qr-code'-API-Anfrage. Bitte beachten Sie die API-Dokumentation unter http://goqr.me/de/api/doc/create-qr-code/
4
4

L'Oreal Paris Elseve Extraordinary Oil Pink 100ml

Serum Rambut terbaik murah
Overview:
Sesuai untuk semua jenis rambut
Mempunyai bau seperti floral
Boleh digunakan dengan 3 cara

Hair serum terbaik seterusnya adalah L'Oreal Paris Elseve Extraordinary Oil Pink. Hair serum ini adalah shortcut untuk korang yang nak perfect hair. Serum daripada L’Oreal ini sesuai digunakan untuk semua jenis rambut dan concern korang. Ia mampu untuk menguruskan rambut yang frizzy dan akan memberikan intensive nutrition kepada rambut. Hair serum ini mempunyai bau seperti bunga ros yang sangat soft dan wangi. Walaupun tekstur hair serum ini adalah jenis oil, namun ianya tidak akan membuatkan rambut rasa heavy pun. Hair serum ini boleh digunakan dengan 3 cara. Cara pertama ialah guna sebelum nak shampoo rambut untuk memberikan ‘deep nourishment’ kepada rambut. Kedua, guna sebelum sebagai ‘heat-protectant’ untuk melindungi rambut daripada haba. Dan yang ketiga, guna sebelum styling rambut, dimana ia boleh manage rambut yang tidak teratur dan membuatkan rambut lebih lembut, shiny dan mudah untuk digayakan.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/rmunf29
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8yqbk
5
5

Mise En Scene Perfect Repair Serum 70ml

Serum Rambut terbaik untuk rambut rosak
Overview:
Sesuai untuk rambut rosak dan kusam
Mengandungi 7 jenis minyak iaitu Argan, Camellia, Marula, Olive, Jojoba, Coconut dan Apricot
Minyak jenis pekat dan cepat meresap

Hair serum terbaik yang last ni adalah daripada brand Korea. Mise En Scene Perfect Repair Serum ini sesuai untuk korang yang ada masalah rambut rosak dan kusam. Serum ini mengandungi 7 jenis minyak yang boleh merawat dan mengembalikan kelembutan rambut. 7 jenis minyak itu adalah minyak Argan, Camellia, Marula, Olive, Jojoba, Coconut dan Apricot. Walaupun tekstur hair serum ini jenis minyak yang pekat, namun dianya masih senang untuk meresap ke rambut dan tidak greasy. Cara penggunaan hair serum ini adalah lumurkan di bahagian rambut yang masih lembap dan fokuskan kepada hujung rambut. Hasil penggunaan yang lama akan membuatkan rambut kelihatan sihat, lembut dan shiny seperti model dalam tv!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shope.ee/4fKHddglJj
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/clddswr

Produk Berkaitan

L'Oreal Elseve Keratin Smooth Mask
Wajib Ada
Shopee

L'Oreal Elseve Keratin Smooth Mask (200ml)

L’Oreal Elseve Total Repair 5 Shampoo & Conditioner
Shopee

L’Oreal Elseve Total Repair 5 Shampoo & Conditioner

Philips Hair Dryer 3000
Rating Terbaik
Shopee

Philips Hair Dryer 3000 (BHD300/13)

Wooden-Hair-Combs-for-All-Hair-Types
Best Selling
Shopee

Wooden Hair Combs for All Hair Types

Hair-Combs-Set-Salon-Hairdressing-Tool-(10pcs)
Shopee

Hair Combs Set Salon Hairdressing Tool (10pcs)

Microfiber-Shower-Towel-Cap-Quick-Drying
Shopee

Microfiber Shower Towel Cap Quick Drying

Advertisement

Soalan Lazim

Hair serum membantu untuk penjagaan rambut yang lebih rapi kerana mempunyai bahan aktif yang boleh meresap kedalam rambut dengan lebih efisien. Selain itu, hair serum juga salah satu cara untuk melindungi rambut dari segi luaran daripada pencemaran alam sekitar.
Tidak disarankan untuk memakai hair serum setiap hari kerana bimbang akan menyumbatkan pori rambut. Disarankan untuk pakai pada masa tertentu seperti rambut kusam, kusut atau kering. Atau pakai selepas setiap kali syampoo rambut.
Antara jenama popular pilihan Shoptrack adalah GVC, Lucido, Dove, L’Oreal Paris dan Mise En Scene.
#Hashtag
Share Artikel Ini
Share info ini

Artikel ini ditulis oleh

Hana Shoptrack
Hana Shoptrack
Environmentalist yang cinta pada alam semulajadi. Home gardening adalah hobby masa lapang Hana. Juga aktif dalam Yoga dan weekend hiking.