fbpx

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 10 Scrub Badan Terbaik di Malaysia 2022 (Mesra Kulit)

Scrub Badan Terbaik
"Kulit lebih bersih, macam pergi Spa!"

Selalu kita dengar orang Scrub muka je kan? Hari ni Hana nak share dengan korang jenama Scrub Badan terbaik di Watson yang korang boleh cuba untuk mulakan tahun 2022 dengan kulit badan lebih cerah, sihat dan berseri! Jenama Scrub Badan yang akan dikupas kejap lagi bukan sahaja boleh dapat dekat Watson tau, brand ni semua available juga di Shopee dan Lazada. Jom scroll bawah!

Tips Pilih Scrub Badan Terbaik

Kebaikan Scrub Badan

Kenapa kita kena scrub kulit? Selain dari kita makan suplemen tambahan macam Vitamin C, Scrub kulit muka dan badan adalah satu proses yang dipanggil ‘’exfoliate’’ dimana ia akan menanggalkan kulit mati di permukaan kulit kita. Exfoliator ni terbahagi kepada dua iaitu chemical dan physical. Scrubbing ni adalah dalam kategori physical exfoliator. Proses ni akan menggalakan penumbuhan kulit baru. So kulit kita akan nampak lebih bersih, cerah dan glowing.

Tips Pilih Scrub Badan

Tip macam mana untuk korang pilih Scrub Badan adalah bergantung kepada jenis dan kondisi kulit dan bahan dalam produk scrub tersebut. Sebagai contoh untuk produk physical scrub selalunya akan mengandungi granule yang terdiri daripada gula, garam, bahan herba, kopi dan sebagainya. Manakala chemical exfoliator pula mengandungi kandungan seperti enzim atau asid.

Semua produk ini boleh dibeli terus di :

Point Ringkas & List

Pilihan Shoptrack

Body Scrub Terbaik di Malaysia

Recommended
4.7/5
4.7/5
Recommended

Dermalogica Thermafoliant Body Scrub (177ml)

Overview:
Mengandungi ekstrak Licorice, White Tea, Coffeeberry dan Chamomile dan Lactic acid
Tekstur seperti krim yang mengandungi natural sea salt
Sesuai digunakan untuk semua jenis kulit
Thermafoliant Body Scrub daripada Dermalogica merupakan Scrub Badan terbaik yang boleh exfoliate dan moisturize kulit badan. Kandungan utama dalam produk ini adalah malic acid dan lactic acid akan bertindak secara chemical untuk mencerahkan dan improve permukaan kulit.Produk ini juga mengandungi natural sea salt yang akan scrub permukaan kulit secara lembut untuk buang kulit mati. Antara bahan lain yang ada dalam produk ini adalah ekstrak Licorice, White Tea, Coffeeberry dan Chamomile yang meresap kedalam kulit dan bertindak sebagai anti-oxidant dan akan muka memberikan kesegaran dan menguatkan skin barrier korang!
Baca Detail
Brand Official Store di Lazada
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8v03t
1
1

Tanamera Toning Green Coffee Body Scrub (450g)

Overview:
Mengandungi serbuk kopi arabica, grape seed oil dan sunflower oil
Tekstur cream granule dalam bekas jar
Boleh mengurangkan penampilan selulit

Produk seterusnya sangat sesuai untuk korang yang ada masalah selulit! Scrub Badan terbaik daripada brand Tanamera iaitu Toning Green Coffee Body Scrub mengandungi serbuk kopi arabica dan phytocomplex Badderwrack, Ivy and Meadowsweet yang boleh mengurangkan penampilan selulit. Cara penggunaan produk ini adalah korang lembabkan permukaan kulit dan ambil lebih kurang 2 sudu, lumur dan scrub ke badan. Tanamera Toning Green Coffee Body Scrub ini juga mengandungi grape seed oil dan sunflower oil, produk ni akan memberi kelembapan pada kulit dan meninggalkan bau yang wangi. Badan korang confirm akan rasa syok lepas pakai scrub ni!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/sx6czyd
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8v05u
2
2

The Body Shop Shea Exfoliating Sugar Body Scrub (50ml)

Overview:
Mengandungi shea butter yang diperbuat daripada shea nut
Tekstur cream granule dalam bekas jar
Sesuai untuk orang kulit kering dan kusam

Scrub Badan terbaik seterusnya adalah daripada brand The Body Shop. Shea Exfoliating Sugar Body Scrub ini diperkaya dengan bahan seperti shea butter. Shea butter ni ada banyak benefits untuk kulit antaranya ia boleh membuatkan kulit yang kering dan kusam menjadi lembab dan sihat. Selain tu, scrub ni juga mempunyai tekstur seperti gula yang akan exfoliate permukaan kulit dan buang daki-daki. Korang boleh guna scrub ni 1-2 kali seminggu, bergantung kepada keperluan dan kulit badan. Dan yang best sekali korang juga boleh guna scrub ni sebelum shave atau wax bulu untuk elakkan ingrown hair.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/xupqhnd
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8v06h
3
3

Mustika Ratu Lulur Kocok Sri Gading (200ml)

Overview:
Diperbuat daripada bahan semulajadi seperti temugiring rimpang lumut, daun kuning, bunga kunyit dan kenanga
Tesktur cecair dalam botol
Sesuai digunakan untuk semua jenis kulit

Korang tak tau nak bagi hadiah apa dekat mak atau mak mertua? Ha lepas ni boleh la bagi hadiah body scrub! Brand Mustika Ratu ni dah lama ada dipasaran, so jangan risau pasal kualiti barang diorang. Confirm bagus punya! Scrub badan Lulur Kocok Sri Gading ni diperkaya dengan bahan seperti temugiring rimpang lumut, daun kuning, bunga kunyit dan kenanga. Kegunaan Lulur Kocok Sri Gading ini sama seperti produk exfoliate yang lain cuma yang membezakan produk ni adalah ia boleh menyejukkan kulit yang letih dan kusam akibat pencemaran, sinaran UV dan tekanan. Selain tu, produk ini juga boleh mencegah dan mengeluarkan bintik-bintik hitam daripada badan dan membuatkan kulit kelihatan bersih dan cerah.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/umgttgd
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8v074
4
4

Skinfood Black Sugar Facial and Body Scrub Mask Wash Off (100g)

Overview:
Mengandungi black sugar, macadamia seed oil dan shea butter
Tekstur cream granule dalam bekas jar
Sesuai untuk semua jenis kulit

Scrub badan terbaik seterusnya mengandungi granule yang diperoleh daripada Black sugar. Black sugar ni kaya dengan kandungan mineral dan vitamin yang boleh exfoliate kulit secara lembut dan semulajadi. Yang bestnya tentang produk ni, ia adalah 2in1, korang boleh pakai dekat muka juga. Tak semua scrub badan boleh dipakai di muka ya! Black sugar ni gentle sahaja so selamat untuk korang scrub dimuka. Scrub ni juga ada macadamia seed oil dan shea butter yang akan mengembalikan kadar kelembapan kulit dan hidrasi complexion kulit wajah dan badan. Cara penggunaannya, selepas cuci muka korang just sapu and lumurkan pada kulit yang lembab, biarkan selama 10-15 minit lepas tu bilas dengan air. Kulit bersih sesuci lebaran, gichew!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/jamgr7d
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8v6g2
5
5

L'Occitane Almond Shower Scrub (200ml)

Overview:
Mengandungi almond oil dan almond shells
Tekstur cream granule dalam bekas tube
Sesuai untuk semua jenis kulit

Kalau scrub badan ni memang ada dalam rutin mingguan korang, dan korang rasa macam nak splurge sikit untuk diri sendiri, Hana suggest korang try Almond Shower Scrub daripada L'Occitane ni. Walaupun harganya sedikit mahal berbanding scrub lain, tapi korang confirm tak kan menyesal kalau beli. Scrub ni mengandungi bahan seperti almond oil dan granule nya pula daripada almond shell. Gabungan kedua bahan ni akan membersih dan menanggalkan kulit mati yang terdapat di permukaan kulit. Dengan penggunaan yang konsisten, kulit akan terasa lembut bak kain satin! Yang bestnya scrub ni ada satu bau yang wangi yang sangat menenangkan. Rasa macam pergi spa!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/zn5bayd
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8v6hx
Pilihan Ramai
Himalaya Gentle Exfoliating Apricot Scrub (150ml)
Lazada

Himalaya Gentle Exfoliating Apricot Scrub (150ml)

Eucerin Pro Acne Solution Oil Control Face Scrub (100ml)
Shopee

Eucerin Pro Acne Solution Oil Control Face Scrub (100ml)

Plu Original Body Scrub (50g)
Shopee

Plu Original Body Scrub (50g)

Margaret River Exfoliating Body Scrub (500ml)
Rating Terbaik
Shopee

Margaret River Exfoliating Body Scrub (500ml)

Produk Berkaitan

Natural-Exfoliating-Back-Sponge-Scrubber
Wajib Ada
Shopee

Natural Exfoliating Back Sponge Scrubber

Soft-Facial-Cleansing-Sponge
Shopee

Soft Facial Cleansing Sponge

Stackable-Cosmetic-Storage-Box
Best Selling
Shopee

Stackable Cosmetic Storage Box

Multipurpose-Transparent-Organizer-Pouch
Wajib Ada
Shopee

Multipurpose Transparent Organizer Pouch

Advertisement

Soalan Lazim

Anda tidak disarankan untuk scrub kulit setiap hari kerana ia akan menyebabkan kulit kering dan sensitive. Kebiasaannya, orang akan scrub badan 2-3 kali seminggu, dan sekali seminggu jika kulit akan jenis kering dan sensitif.
Pemilihan scrub badan adalah bergantung kepada jenis scrub (bahan di dalam produk) dan kondisi kulit.
Jenama scrub badan yang terbaik yang popular di Malaysia adalah jenama Dermalogica dan Tanamera.
#Hashtag
Share Artikel Ini
Share info ini

Artikel ini ditulis oleh

Hana Shoptrack
Hana Shoptrack
Environmentalist yang cinta pada alam semulajadi. Home gardening adalah hobby masa lapang Hana. Juga aktif dalam Yoga dan weekend hiking.