fbpx

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 10 Portable Wifi Terbaik Malaysia 2022 (Modem Sim Card)

Portable Wifi Terbaik Malaysia
"Pakai Wifi Portable Modem ni senang"

Sekarang ni semua benda makin canggih, makin fleksible & makin bersaiz kecil dan portable. Sama macam Modem Wifi Sim Card atau Portable Wifi Modem – benda ni kira wajib kena ada satu kalau korang jenis setiap masa kena ada internet stabil + laju utk buat kerja jumpa client, pergi travel sana sini atau buat assignment merata tempat.

Berbanding dengan Wifi Router biasa yang kita pasang dekat rumah atau office tu, Modem Wifi Sim Card ni antara gadget yang berbaloi beli kalau korang jenis mobile-person, so tak perlu lagi bergantung pada hotspot Smartphone korang yang limited dari segi speed dan jumlah device yang boleh connect dalam satu masa. Pakai Modem Wifi portable ni korang boleh connect Laptop, Tablet dan gadget-gadget lain dengan lebih stabil dan selamat.

Banyak kelebihan Modem Wifi Portable daripada public Wifi atau hotspot dari smartphone. Korang just beli sim card yg ada plan internet aktif dan terus masukkan dlm modem. Kebanyakan Modem Wifi Sim Card support semua jenama telco seperti Maxis, Celcom, Digi dan U-Mobile. Sangat mudah dan korang tak payah pening.

Kelebihan Portable Wifi Modem

Ini antara kelebihan Modem Wifi Sim Card berbanding public Wifi dan Hotspot dari smartphone korang tu :-

Internet Lebih Stabil

Confirm! Modem Wifi Portable lebih stabil + laju compare dgn hotspot handphone. Modem wifi ada sistem pancaran internet yg solid + focus fungsi utama sebarkan internet. Compare dgn handphone, pancaran internet hotspot tak stabil sebab fungsi lain pada handphone boleh running semasa hotspot aktif dan terganggu.

Lebih Selamat

Aspek keselamatan data perlu korang fikirkan. Kelebihan Modem Wifi Portable adalah secure network nya, lebih selamat dari segi connection dan privacy user berbanding dgn public hotspot dkt café yg mana owner wifi boleh access data korang. Macam kena stalk gitu ! Bahaya dan kurang selamat bagi korang yg byk buat kerja-kerja yg confidential.

Travel Friendly

Kecil kecil cili padi – tulah Modem Wifi Portable. Kelebihan saiz yg kompak kecil, senang nak bawa kesana sini. Even korang pergi travel or meeting dkt luar dgn client pun tak pening sbb boleh selitkan dkt poket.

Internet Sentiasa On

Kalau perasan, hotspot handphone akan buat battery korang cepat habis. Battery pun boleh rosak tau lama-lama. So penggunaan Modem Wifi Sim Card antara pilihan yang lebih bijak. Battery tahan lebih lama, boleh lah layan internet dan buat kerja seharian.

Boleh Connect Banyak Device

Yg ni memang paling obvious kelebihan Modem Wifi Portable sbb boleh connect banyak device dlm satu masa. Maintain stabil dan smooth sbb kan peranti pancaran wifi yg kuat. Beza kalau connect dengan hotspot handphone – baru 3 device connect internet dah lemau dan lagging kan?

Ok jom kita check 10 model Modem Wifi Sim Card yg popular ada di Lazada & Shopee dengan harga yang berbaloi ni. Scroll ke bawah!

Semua produk ini boleh dibeli terus di :

Point Ringkas & List

Pilihan Shoptrack

Modem WiFi Sim Card Terbaik di Malaysia

Recommended
4.7/5
4.7/5
Recommended

Prolink PRT7011L Portable WiFi Hotspot 4G LTE

Portable Wifi Modem Murah Terbaik
Overview:
High speed internet 150Mbps + material tahan lasak
Max. 16 device dlm satu masa
Kapasiti bateri 2000mAh & fungsi file sharing
Modem Wifi Sim Card yang bagus dan berkualiti bagi kami di Shoptrack adalah dari Prolink. Trusted brand model PRT7011L support internet 4G dgn max. 150Mbps. Modem yg kompak + sekecil tapak tangan dgn material tahan lasak utk semua keadaan. Berat 93g je senang bawa merata tempat. Korang patut terkejut dgn performance Portable Wifi terbaik ni sbb boleh connect 16 device dlm satu masa. Memang power! Kelebihan ketara adalah kapasiti bateri besar – 2000mAh boleh tahan 10 jam sekali cas. Fungsi file sharing boleh access dgn apps je memang ngam utk korang try. Produk berkualiti dengan harga yang berpatutan!
Baca Detail
Brand Official Store di Lazada
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/clf1n3j
1
1

D-Link DWR-932C E1 4G LTE Wireless Hotspot Wifi Portable

Portable Wifi Modem 4G Terbaik
Overview:
Download max. 150Mbps & upload max. 50Mbps
Micro SD slot dgn 32Gb memori kad
Kapasiti bateri 2000mAh dgn 2 antena besar + fungsi firewall

D-Link DWR-932C adalah pilihan Shoptrack seterusnya utk Modem Wifi Sim Card terbaik tahun ini. Performance mantap sbb support internet pantas 4G dgn max.150Mbps. Size agak comel + pocket friendly dgn berat 95g senang bawa travel dan lepak. Tak lupa boleh share hotspot dgn banyak device dlm satu masa tau. Bateri pun besar – 2000mAh boleh tahan 5 jam sekali cas. Kelebihan produk ni adalah sistem keselamatan yg kukuh. Ada WPA wifi security, wifi firewall utk elak virus, Wifi Protected Setup dan waranti selama 3 tahun. Salah satu model yang popular di pasaran Malaysia sekarang.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shope.ee/2AesCo1mk4
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/clf1nsi
2
2

Tenda 4G185 4G LTE Advanced Portable Wireless WiFi Modem

Modem Wifi Sim Card Terbaik ada digital display
Overview:
Support internet 4G LTE pantas dgn kelajuan 150Mbps
Max. 10 device dlm satu masa
Kemudahan apps + kapasiti bateri besar – 2100mAh

Pilihan Shoptrack seterusnya semestinya drpd jenama Tenda. Model 4G185 ni terkenal sebagai Modem Wifi Portable yg ada skrin utk monitor usage internet, bateri dan total device connected. Tambah mudah korang boleh kawal dgn apps je. Performance mantap! Support 4G LTE internet pantas + kelajuan 150 Mbps. Korang yg duduk rumah bujang tu sesuai beli sbb boleh connect max. 10 device. Dgn sekali cas bateri kapasiti 2100mAh boleh pakai 6 jam. Kelebihan lain boleh tambah 32gb Micro SD kad, share gambar guna WLAN dan sistem keselamatan WPS. Waranti 3 tahun berbaloi korang angkat satu.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shope.ee/3fTfztIaUj
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/clf1nvf
3
3

Netgear Nighthawk M5 5G MR5200 Pocket Wifi Modem

Portable Wifi Modem 5G Terbaik
Overview:
Support 5G + Wifi 6 dgn kelajuan 1.8Gbps
Kapasiti bateri sgt besar – 5040mAh
Qualcomm SDX55 chipset + kawalan mudah dgn apps

NetGear Nighthawk M5 5G MR5200 adalah Modem Wifi Sim Card 5G terbaik pilihan Shoptrack. Design yg solid warna hitam + material plastic tahan panas. Portable Wifi Terbaik yg support 5G internet pantas dgn kelajuan 1.8Gbps sumpah padu! Nak buat streaming game pun boleh. Korang yg malas cas jgn risau sbb bateri sgt besar – 5040mAh yg tahan 13 jam. Dgn Qualcomm SDX55 tak akan pernah lagging. Kelebihan lain adalah network security tinggi, saiz yg kompak dan 2 tahun waranti. Memang padan dgn harga yg padu.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shope.ee/9K82kckba4
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/clf1nys
4
4

TP-Link 4G LTE M7350 Portable Wireless Wifi Sim Card Modem

Portable Wifi Modem TP-Link terbaik
Overview:
Support internet 4G LTE pantas dgn kelajuan 150Mbps
Max. 10 device dlm satu masa
Paparan skrin info LED + kapasiti bateri besar – 2000mAh

Pilihan Shoptrack seterusnya adalah TP-Link 4G LTE M7350. Antara Modem Wifi Sim Card terbaik dipasaran dgn harga berbaloi. Dgn design simple + saiz kecil senang bawa travel dan kerja. Model M7350 support 4G internet pantas kelajuan 150Mbps. Cukup sesuai nak connect sampai 10 device tau. Kelebihan ketara adalah skrin LED utk display usage internet, bateri dan signal. Korang jgn risau bateri sekali cas tahan 8 jam dan 480 jam standby mode. Control pun senang dgn apps je. Tak lupa, waranti 3 tahun drpd TP-Link memang berbaloi beli!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shope.ee/2puZ0oNeHS
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/clf1o0q
5
5

Prolink 4G LTE PRN3006L Unlimited Hotspot Wifi Router

Router Sim Card Terbaik (Dengan Plug)
Overview:
Support internet 4G LTE pantas dgn kelajuan 150Mbps
Max. 32 device dlm satu masa
Support semua telco dalam & luar negara

Jenama Prolink memang sinonim dengan produk-produk networking dan IT yang berkualiti. Bagi kategori portable wifi, antara model yg popular adalah model ini - Prolink PRN3006L. Modem harga mampu milik dgn spesifikasi tinggi utk kegunaan harian dan travel. Support internet 4G pantas + kelajuan 150Mbps + lebih stabil dgn bantuan 5dBi External Antenna. Jiran-jiran korang pun boleh share guna tau! Sebab model ni support 32 device dlm satu masa. Lagi satu, modem ni support semua jenama telco di Malaysia dan lebih mudah boleh kawal guna apps je. Features lain korang boleh guna Modem Wifi Portable ni utk buat call. Memang ngam dgn harga yg mampu milik.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shope.ee/5pYAaZJzEP
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/clf1o2l
Pilihan Ramai
Netgear Nighthawk M1 MR1100 4G LTE Portable Wifi
Recommended
Shopee

Netgear Nighthawk M1 MR1100 4G LTE Portable Wifi

TP-Link M7200 4G LTE Portable Wifi Modem
Best Selling
Shopee

TP-Link M7200 4G LTE Portable Wifi Modem

Prolink 4G+ LTE CAT6 AC1200 Wifi Router
Best Selling
Lazada

Prolink 4G+ LTE CAT6 AC1200 Wifi Router

Netgear Nighthawk M2 MR2100 4G LTE Mobile Hotspot
Best Selling
Shopee

Netgear Nighthawk M2 MR2100 4G LTE Mobile Hotspot

Trending

Advertisement

Soalan Lazim

Semua Sim Card dari pembekal perkhidmatan internet (telco) utama di Malaysia seperti Maxis, Celcom, DiGi, XOX, Unifi Mobile, Tune Talk, Yoodoo dan U Mobile sesuai digunakan pada peranti Portable Wifi Modem.
Di Malaysia, kelajuan maksimum setakat ini adalah sekitar 1.8Gbps dan kelajuan minimum pula sekitar 150Mbps. Bergantung pada jenis plan dan pakej yang disediakan oleh pihak telco pilihan anda.
Harga bagi Portable Wifi (Modem Portable) yang berkualiti ada di pasaran Malaysia adalah bermula dari RM200 sehingga RM1500.
Ianya bergantung juga pada ciri-ciri dan fungsi tambahan yang tersedia pada sesebuah Modem Portable tersebut.
#Hashtag
Share Artikel Ini
Share info ini

Artikel ini ditulis oleh

Joe Shoptrack
Joe Shoptrack
Tech, DIY dan travel antara topik yang sering menjadi bacaan Joe. Seorang yang chill dan santai seperti berjalan di tepi pantai.