fbpx

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 5 Mini Bar & Peti Ais Mini Murah Terbaik di Malaysia 2021

Peti Ais Mini Terbaik

"Ada size utk kereta, ada juga untuk saiz bilik"

Peti Ais Mini mana yang paling best? Boleh letak dalam kereta, tak pun buat letak dalam bilik kita kan? Kali ni Luna nak shortlist 5 Peti Ais Mini murah terbaik untuk korang yang tengah consider nak beli satu. Perlu ke tak eh Peti Ais Kecil/Mini tu? Mungkin lepas korang baca review harini, korang boleh start add to cart?

Peti Ais Mini Atau Mini Bar?

Mini Bar ni fungsi dia sama seperti peti ais mini cuma perbezaan ketara ialah dari segi kapasiti, suhu & harga. Mini Bar ni ialah peti ais versi kecil yang selalunya kita nampak dekat kebanyakan hotel. Selalu nya ia boleh digunakan untuk simpan minuman serta makanan atas sebab suhunya yang sejuk seperti peti ais biasa.

Tapi selain dari yang korang pernah nampak dekat hotel, ada lagi peti ais yang lagi kecil dari tu yang dipanggil Peti Ais Portable yang ramai make-up/skincare junkie beli untuk letak produk makeup/skincare diorang dalam ni. Yang ni selalunya mudah alih sebab ia kecil dan ringan.

So tak kira la korang ni student kolej yang nak cari Peti Ais/Kecil utk bilik sewa korang ke, atau skincare junkie macam Hana yang nak simpan skincare products korang ke, korang just kena pilih size/jenis yang sesuai untuk keperluan korang je. Nak tahu apa yang best? Jom tengok list peti ais mini murah terbaik kami.

Boleh dibeli di :

Point Penting & List

Peti Ais Mini Terbaik di Malaysia

Pilihan Shoptrack
1
1

Peti Ais Mini Propappa

Kapasiti - 8 Liter + sangat ringan
Jimat elektrik + boleh bawa ke mana mana
Dua fungsi – Suam dan Sejuk

Peti ais mini murah terbaik pertama adalah jenis dua fungsi dari Propappa yang membolehkan korang simpan barang dalam keadaan sejuk atau pun suam. Saiznya yang cuma 29cm x 19cm x 27cm membuatkannya sangat ringan dan kompak. Peti ais didatangi dengan wayar kereta dan juga wayar rumah! Menarik kan? Maksudnya korang boleh bawa peti ais mini ni ke mana mana. Boleh muat lebih kurang 4 botol 550ml air atau 8 tin air minuman. Ia juga boleh digunakan untuk simpan barang barang skincare korang dalam bilik! Lagi satu, Propappa punya peti ais ni 100% environmental friendly sebab dia menggunakan semikonduktor yang baik untuk penjimatan elektrik.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
2
2

Peti Ais Mini Xiaomi Baseus

Kapasiti - 8 Liter
Motor Inverter
Reka bentuk elegan

Peti ais mini murah terbaik seterusnya ialah dari brand Xiaomi! Peti Ais mini yang juga 8L ni mempunyai reka bentuk yang elegan dan unik. Macam stail retro. Sangat menarik. Permukaan peti ais ni diperbuat dari ABS Plastic yang terkenal dengan ketahanannya. Sama macam Propappa, Peti Ais mini dari Xiaomi ni juga boleh memuatkan 8 tin air minuman. Kesejukan optimanya membolehkan korang menyimpan makanan serta produk skincare korang! Peti ais mini dari Xiaomi ni juga jimat elektrik, serta sangat senyap. So kalau korang letak dalam bilik, ia tidak akan mengganggu tidur korang. Model ini juga boleh digunakan di dalam kereta. Cuma sambungkan di soket rokok untuk sumber elektrik.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
3
3

Sharp Mini Bar SJM60MK

Kapasiti - 50 Liter
Ada ruang utk tray ais
Ada poket untuk letak botol

Kalau untuk mini bar, Luna nak rekomen dari Sharp. Model SJM60MK ni mempunyai volume 50 liter. Ia lebih besar dari peti ais mini tadi. Mini bar dari sharp ni lengkap dengan ruang buat ais dan ruang untuk korang letak botol sama macam Peti Ais biasa. Botol air besar pun muat dalam mini bar ni. Model dari Sharp ni ada kaki yang boleh laras tinggi rendahnya. Oh walaupun ia kecil, ia tak sama macam peti ais mini yang boleh dibawa ke mana mana. Mini bar memerlukan soket elektrik yang biasa untuk beroperasi.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
4
4

Hisense Mini Bar RR60D4AGN

Kapasiti - 60 Liter
Thermostat boleh laras
Ruang chiller berasingan

Next mini bar ialah dari Hisense. Kapasiti 60 Liter ini perfect untuk asrama, ruang office atau break room. Model dari Hisense ni mempunyai Thermostat boleh laras dimana korang boleh adjust suhu ikut pilihan korang. Yang menarik tentang mini bar dari Hisense ni, ia mempunyai ruang chiller yang berasingan yang membolehkan korang simpan barang sejuk beku macam ice cream! Ruang botol di pintu mini bar juga agak luas. Korang boleh letak botol air 2 liter kot. Luas tu! Mini bar ni pun tidak bising. Tidak mengganggu kalau korang letak dalam bilik. Cukup mesra alam.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
5
5

Peti Ais Mini Morgan MMB-NB62LSL

Kapasiti – 50 liter
Built in rak plastik
Thermostat boleh laras

Rekomendasi terakhir harini ialah dari jenama Morgan. Model mini bar dari Morgan ni ialah alternatif buat korang sebab fungsi dan ciri ciri nya sama macam jenama Hisense tadi. Ia juga mempunyai Thermostat mudah laras, ruang chiller yang berasingan serta jimat elektrik. Perbezaan ketara hanya dari segi kapasiti dan harga sahaja. Jadi kalau korang lebih minat design Morgan, boleh pilih yang ni!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Pilihan Ramai
15L Portable Mini Car Refrigerator For Home Use
Lazada

15L Portable Mini Car Refrigerator

Soalan Lazim

Perbezaan ketara antara dua perkakas ni ada dari segi kapasiti. Mini Bar punya kapasiti lagi besar berbanding Peti Ais Mini.
Pemilihan antara dua ni terletak di pilihan korang. Korang kena tahu sebab utama kenapa korang nak beli. Kalau korang nak cari yang mudah alih, yang boleh bawa kemana mana, Peti Ais Mini sesuai untuk korang.
Peti Ais Mini selalunya dalam harga RM150-RM300. Mini Bar pula selalunya antara RM350-RM600.
#Hashtag
Share Artikel Ini
Share info ini

Artikel ini ditulis oleh

Luna Shoptrack
Luna Shoptrack
Working mother yang expert dalam multitasking. Deco rumah, thai food dan Ikea adalah suatu ketenangan bagi Luna.
Send this to a friend