fbpx

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 5 Jenama Pencuci Wanita Terbaik di Malaysia 2022

Pencuci Wanita Terbaik
"Sentiasa fresh, luar dan dalam!"

Miss V berbau? Korang jangan risau… Adalah normal jika Miss V berbau, tapi bukanlah bau yang keterlaluan yang boleh mengganggu tuan punya badan. Dengan penjagaan yang betul, kita boleh mengawal dan mencegah Miss V mengeluarkan bau-bau yang kurang enak.

Hari ni Shoptrack nak share dengan korang tentang Pencuci Wanita terbaik yang selalu korang nampak ada jual dekat farmasi macam Watson atau Guardian. Jom iqra!

Punca Miss V Berbau

Faktor yang boleh buat Miss V berbau ada 4 :-

  • Gangguan pH level yang boleh menyebabkan jangkitan kuman
  • Luka pada bahagian faraj
  • Aktiviti harian
  • Pemakanan

Stress yang berlebihan pun boleh buat Miss V berbau tau! Sebab nanti dia akan trigger kelenjar nama Apocrine. Bila kelenjar Apocrine ni bertindak balas dengan bakteria faraj yang ada pada vulva anda, ia akan menghasilkan bau yang agak tengik. Bukan tu je, kulit di sekitar Miss V juga boleh gatal dan kering.

Penjagaan Miss V

Bagi untuk mengelakkan benda ni berlaku, korang boleh try guna Pencuci Wanita yang mengandungi bahan-bahan yang boleh neutral kan semula level pH pada bahagian Miss V. Selain tu, pertukaran dan pemilihan material seluar dalam juga menyumbang kepada penjagaan Miss V yang sihat.

Korang juga kena rajin tukar pad dan panty liner ya! Jangan pakai satu pad dalam tempoh yang lama. Itu pun boleh mengakibatkan jangkitan bakteria. Korang dinasihatkan untuk dapatkan rawatan doktor sekiranya masalah ni berlanjutan.

Boleh dibeli di :

Point Ringkas & List

Pilihan Shoptrack

Pencuci Wanita Terbaik di Malaysia

Sponsored
4.7/5
4.7/5
Sponsored
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

GOOD VIRTUES CO Refreshing Feminine Hygiene Wash 150ml

Mempunyai ekstrak buah kranberi dan tea tree oil, Organic Habbatus Sauda Oil
Bebas daripada Mineral Oil, SLES, ALES, Parabens dan synthetic colourants
Sesuai digunakan untuk menyegarkan Miss V
Refreshing Feminine Hygiene Wash daripada GVC ni sangat sesuai untuk korang yang nak kan kesegaran dan keselesaan pada Miss V! Pencuci Wanita ni ada kandungan Organic Habbatus Sauda Oil yang akan membersihkan kawasan Miss V secara gentle sahaja. Organic Habbatus Sauda Oil ini juga kaya dengan pelbagai jenis nutrien, minerals dan antioksidan yang boleh repair, restore and rejuvenate Miss V. Tak perlu risau lagi kalau aktiviti harian korang rancak, sebab Refreshing Feminine Hygiene Wash ni ada ekstrak buah kranberi dan tea tree oil yang boleh memberikan kesegaran yang berpanjangan. Produk ni jenis cecair. Korang just sapukan pada bahagian luaran Miss V ketika mandi dan bilas sesudah selesai.
Baca Detail
Brand Official Store di Shopee
1
1
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Tanamera Feminine Herbal Wash 120g

Mengandungi pelbagai jenis aromatik herba
Dalam bentuk sachet
Sesuai digunakan dalam pantang

Pencuci Wanita daripada Tanamera ini sangat terkenal dengan penjagaan untuk wanita selepas beranak. Salah satu daripadanya adalah Feminine Herbal Wash yang mengandungi pelbagai jenis herba aromatik yang sesuai dan elok digunakan untuk wanita dalam pantang. Tapi kalau korang yang tak beranak pun boleh guna ya. Produk ini datang dalam bentuk sachet ya. Sangat mudah untuk digunakan. Korang just rendamkan 1 sachet kedalam air panas. Biarkan selama 10 minit untuk biarkan herba-herba dia keluar. Selepas 10 minit dan air telah suam, keluarkan sachet dan korang boleh rendamkan Miss V ke dalam larutan air tadi. Mudahkan!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
2
2
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Cosmoderm Manjakani Feminine Hygiene Wash 150ml

Mempunyai Manjakani asli dengan ekstrak herbal tradisional
Membantu mencerahkan dan menyamankan di bahagian intim
Mempunyai bau haruman yang eksotik dan lembut

Produk seterusnya dari brand Cosmoderm ni antara Pencuci Wanita di Watson yg popular. Cosmoderm bukan saja famous dgn skincare tau, tapi utk pencuci miss v pun antara brand yg popular. Bahan utama yang ada dalam produk ini adalah Manjakani di mana ianya boleh bertindak sebagai anti-bakteria, anti-kulat, anti-radang, anti-oksidan dan mampu mengetatkan faraj wanita, meningkatkan cecair faraj sekaligus mengurangkan masalah kekeringan pada faraj wanita. Selain daripada tu, produk ni juga boleh mencerahkan dan menyegarkan di bahagian intim serta menjaga tahap pH level di kawasan Miss V untuk membuatkan ia sentiasa ideal. Cara penggunaannya pun mudah je. Produk ni datang dengan pump. So korang just pump cecair ke tapak tangan and gently cuci disekitar kawasan Miss V. Basuh setelah selesai. Confirm rasa fresh lepas tu!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
3
3
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Sebamed Feminine Intimate Wash 200ml

Mengandungi bahan seperti chamomile, aloe vera dan panthenol.
pH value sekitar 3.8, alkali-free
Melembabkan kulit di kawasan Miss V

Feminine Intimate Wash daripada Sebamed ni sangat sesuai untuk korang yang ada Miss V yang sensitif. Produk ni adalah bebas alkali, sangat ideal untuk Miss V. pH value 3.8 ni boleh bantu untuk balance dan protect bahagian intim daripada terkena jangkitan bakteria dan pembentukan bau lagi-lagi bila time datang bulan! Dengan adanya ekstrak bunga Chamomile ni dapat membantu melegakan kulit dan mengelakkan kegatalan pada kulit. Selain itu, produk ini juga ada aloe vera yang akan melembabkan dan mengembalikan semula keanjalan Miss V. Produk ni datang dalam bentuk cecair, dan cara pemakaiannya sama seperti pencuci wanita yang lain. Tuang sedikit ke tapak tangan, gosok dengan kedua belah tangan sehingga buih dan sapukan kepada Miss V. Setelah selesai, basuh dan lap sehingga kering. Mudahkan nak sihat dan segar!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
4
4
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Sumber Ayu Triple Whitening Feminine Wash 200ml

Mempunyai ekstrak licorice, bengkoang dan susu untuk mencerah kulit
Kadar pH level adalah 3.5
Mengandungi bahan seperti Kayu Rapet dan ekstrak Manjakani

Sumber Ayu merupakan brand lama yang sangat famous dengan produk pencuci wanita. Antara produk Pencuci Wanita yang digemari netizen adalah Triple Whitening Feminine Wash. Produk ni mengandungi bukan 1 tapi 3 ekstrak pemutih semulajadi yang boleh mencerahkan tona warna kulit di sekitar Miss V. 3 Ekstrak tu adalah licorice, bengkoang dan susu. Licorice merupakan bahan yang dapat mencerahkan tona kulit, manakala bengkoang pula terdiri daripada vitamin B1 dan C. Dua jenis vitamin ni boleh memperlahankan proses penuaan ya! Manakala susu pula, bagus untuk mengurangkan perubahan warna dan boleh memperbaiki tona kulit yang tak sekata. Bukan je boleh mencerahkan kulit, produk ni juga ada bahan seperti Kayu Rapet dan ekstrak manjakani. Gabungan kedua bahan ni akan membantu mengetatkan kawasan feminin. Produk ni ada banyak manfaat dan harganya pun sangat mampu milik. So korang tunggu apa lagi, boleh la try lepas ni!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
5
5
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Lactacyd Intimate Feminine Wash- All Day Fresh 250ml

Diperkaya dengan milk essence yang dikenali sebagai lactic acid dan lactoserum
Memberikan kesegaran sepanjang hari
Mempunyai bau wangian seperti herba

Produk ni sangat sesuai untuk wanita aktif yang nak kesegaran sepanjang hari. Lactacyd All Day Fresh ini merupakan produk yang terminologically tested safe. Ia mengandungi 10% extra milk essences yang bertindak secara quadruple untuk mengekalkan kelembapan di bahagian Miss V dan juga akan mengelakkan kulit daripada kering dan gatal. Selain tu, Lactacyd All Day Fresh ni juga ada lactoserum dan lactic acid. Kedua bahan ni akan menjaga pH balance Miss V uolls! So untuk gadis-gadis aktif di luar sana yang suka bersukan, cepat berpeluh, korang boleh try guna dan cuci guna produk ni untuk mengembalikan semula pH ideal dan menghilangkan bau Miss V!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Pilihan Ramai
GOOD VIRTUES CO Lightening Feminine Hygiene Wash 150ml
Shopee

Good Virtues Co Lightening Feminine Hygiene Wash 150ml

Betadine Feminine Wash Natural Betel Leaf Firming Floral 110ml
Lazada

Betadine Feminine Wash Firming Floral 110ml

Advertisement

Soalan Lazim

Penggunaan Pencuci Wanita tidak digalakkan untuk digunakan setiap hari. Korang disarankan untuk guna bila perlu sahaja. Ini adalah untuk mengelakkan gangguan pH level pada bahagian intim.
Pemilihan Pencuci Wanita adalah bergantung kepada bahan-bahan yang terdapat dalam sesuatu produk. Selain itu, korang juga kena ikut jenis atau concern Miss V.
Jenama Pencuci Wanita terbaik pilihan Shoptrack adalah Tanamera, Betadine, Sumber Ayu & Good Virtues Co.
#Hashtag
Share Artikel Ini
Share info ini

Artikel ini ditulis oleh

Hana Shoptrack
Hana Shoptrack
Environmentalist yang cinta pada alam semulajadi. Home gardening adalah hobby masa lapang Hana. Juga aktif dalam Yoga dan weekend hiking.
Rating Artikel
4.5/5