fbpx

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 5 Penapis Air Terbaik Countertop Malaysia 2022 (Kualiti)

Penapis Air Terbaik
"Air lebih bersih untuk rumah"

Penapis air (water filter) countertop sekarang dah makin popular sebab ramai orang dah perasan kepentingan air yang bersih. Kalau korang pun nak jaga kebersihan air di rumah, kami rekomen pilih satu dari senarai 5 penapis air terbaik di pasaran Malaysia bawah ni.

Fungsi Penapis Air Countertop

Penapis air countertop atau penapis air atas kaunter menggunakan activated carbon yang berfungsi seperti magnet yang akan tarik bahan cemar seperti bahan kimia, parasit dan bakteria. Hasilnya, air yang melalui sistem penapisan akan lebih bersih dari air paip.

Ramai orang hanya masak air untuk bunuh kuman tapi sesetengah bahan kimia merbahaya tak akan terjejas dalam proses memasak, jadi kalau sumber air paip korang tercemar dengan bahan kimia yang bahaya, penapis air boleh membantu.

Ada beberapa jenis produk penapis air terbaik yang korang boleh beli, tapi jenis yang paling murah dan senang diguna adalah penapis air countertop yang korang boleh letak sebelah sinki dapur. Penapis air countertop adalah pilihan bijak untuk korang yang tak nak risau pasal cara install dan maintenance.

Dengan air yang jernih, barulah boleh masak makanan dengan selamat.

Semua produk ini boleh dibeli terus di :

Point Ringkas & List

Pilihan Shoptrack

Penapis Air Terbaik di Malaysia

1
1

Penapis Air Panasonic K-CS10

Overview:
Penapis air bajet dengan kapasiti besar dan senang diguna
Jangka hayat filter maksimum 12,500 liter
Activated carbon untuk meresap bahan cemar

Pilihan pertama penapis air terbaik adalah antara yang paling popular di pasaran Malaysia sekarang. Dengan harga yang mampu milik, water filter ni boleh menyelesaikan masalah air tercemar dengan efektif, walaupun teknologi yang dipakai tak sehebat model lain. Model ni ada 6.5L kapasiti dan menggunakan activated carbon untuk meresap bahan cemar seperti karat dan sedimen tanah. Jangka hayat filter pun agak okay dengan maksimum 12,500 liter.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shope.ee/LBtHuZy2D
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cle2rww
2
2

Penapis Air JOVEN JP200

Overview:
Water Filter bajet yang sangat senang untuk diguna
Filter dalam bentuk catridge yang boleh cabut dan ganti
Design model ni sangat lawa dan nampak lagi mahal dari harga yang dipasarkan

Satu lagi pilihan untuk penapis air terbaik bajet tapi masih efektif, Water Filter JOVEN JP200 ni memang senang untuk digunakan. Sistem filter dalam model ni adalah berbentuk catridge dan menggunakan fabric filter dan activated carbon. Jadi bila dah sampai masa untuk tukar filter, korang cuma perlu cabut keluar catridge tu dan tukar yang baru. Design model ni pun sangat lawa dan nampak lagi mahal dari harga yang dipasarkan.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/cmumcqd
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cle2ry3
3
3

Penapis Air Coway Genie P-07IU

Overview:
Penapis air yang stylish tapi still ada penapisan yang bertahap tinggi
3 Level Filter untuk air yang betul-betul bersih
Efektid dan harga berpatutan

Untuk korang yang nak cari Water Filter yang juga stylish sikit, Water Filter Coway Genie P-07IU ni mungkin agak sesuai. Tahap penapisan air dalam model ni sampai 3 kali filter untuk air yang betul-betul bersih. Nak letak kat tepi sinki pun still nampak cantik, cuma perlu sambungkan ke paip sinki. Dia juga ada indicator untuk bagitau korang bila perlu masa untuk tukar filter. Sebab design lawa dan efektif, produk ni layak masuk ke Top 5 penapis air terbaik.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/7q6f7id
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8y77e
4
4

Penapis Air 3M CTM-02

Overview:
Water Filter yang berkualiti dengan sistem cartridge yang senang ditukar
Boleh tahan sehingga 6 bulan sebelum perlu tukar cartridge baru
Air yang berkualiti dan bersih

Antara penapis air terbaik di pasaran adalah Water Filter 3M CTM-02. Model ni untuk korang yang betul-betul nak air yang berkualiti dan bersih tapi tak perlu penapis air yang terlalu canggih. Filter yang digunakan memang bagus dengan activated carbon. Model ni juga menggunakan sistem catridge untuk penapisnya jadi bila dah 6 bulan, korang cuma perlu tukar cartridge baru.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/dd22urd
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8y77q
5
5

Penapis Air AQUASANA AQ-4000W-DVPI

Overview:
Penapisan terbaik sesuai untuk rumah dengan 2-3 orang
Dengan sistem cartridge yang senang ditukar
Jangka hayat filter lebih kurang 1700 liter

Sebagai pilihan alternatif untuk 3M CTM-02, Aquasana AQ-41000W-DVPI juga mempunyai design yang agak lawa dengan ciri dan fungsi yang agak sama. Ciri penapisan air dalam model ni memang terbaik dan mampu menapis sehingga 77 jenis bahan cemar. Jangka hayat filter lebih kurang 1700 liter sebelum perlu tukar filter baru. Seperti model 3M CTM-02, model ni juga menggunakan sistem cartridge yang senang untuk ditukar. Dari segi penapisan dan cara guna, model ni memang layak digelar penapis air terbaik Top 5.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/5zg3s9d
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8y78b

Produk Berkaitan

Gaabor-1.5L-Kettle-Hot-n-Cold-Drinks-Ready
Best Selling
Lazada

Gaabor 1.5L Kettle Hot n Cold Drinks Ready

Transparent-Plastic-Measuring-Jug
Shopee

Transparent Plastic Measuring Jug

Hanging-Trash-Plastic-Bag-Holder
Best Selling
Shopee

Hanging Trash Plastic Bag Holder

Multi-functional-Mini-Manual-Food-Chopper
Shopee

Multi-functional Mini Manual Food Chopper

Trending

Advertisement

Soalan Lazim

Fungsi asas Penapis Air yang menggunakan activated carbon boleh menapis bahan kimia merbahaya, parasit dan kuman.
Penapis Air Countertop adalah sejenis penapis air yang ringan, kecil dan boleh diletak di sisi sinki air. Ianya juga murah berbanding penapis air jenis lain.
Anggaran harga Penapis Air Countertop adalah dari RM150 – RM600 bergantung kepada kualiti dan jenama.
#Hashtag
Share Artikel Ini
Share info ini

Artikel ini ditulis oleh

Kiah Shoptrack
Kiah Shoptrack
Homemaker yang positif dan friendly. Seorang yang suka explore makanan, serta juga suka baking pada waktu cuti.