fbpx
Shoptrack Logo

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 10 Moisturizer/Pelembap Muka Terbaik Malaysia 2024

Hari ini : ✨ Raya Sale di Shopee & Lazada! Diskaun menarik sempena Raya tahun ini! Lebih Jimat, Lebih Bijak! 🌙

Pelembap Muka Terbaik
"Kulit akan lebih segar dan cantik ditambah dengan Air yg cukup"

Salah satu cara senang untuk melembapkan kulit muka adalah dengan menggunakan Moisturiser. Ramai orang ingat Moisturizer ni mestilah dalam bentuk krim atau gel sahaja. Sebenarnya tidak, Moisturizer ini juga boleh jadi dalam bentuk cecair (water-based), krim, gel dan balm. Jadi jom kita review Top 10 Pelembap Muka Terbaik yg popular ada di Shopee & Lazada!

Moisturize atau melembabkan kulit muka merupakan salah satu langkah asas dalam skincare, termasuk clean & protect

Cara Pilih Pelembap Muka Terbaik

Pemilihan pelembab muka adalah bergantung kepada jenis kulit muka kita. Kalau kulit muka korang jenis kulit muka berminyak, disarankan untuk memakai Pelembap Muka jenis water-based atau gel. Kalau jenis kulit muka kering pula, pelembab yang sesuai adalah jenis krim atau balm. Manakala untuk jenis kulit muka kombinasi, boleh la pilih pelembab jenis gel atau krim.

Antara faktor lain yang mempengaruhi pemilihan pelembab ini adalah cuaca, keadaan kulit (skin condition) dan keadaan sekeliling (environment). Jadi pastikan korang pilih Pelembap Muka terbaik untuk kulit muka korang.

Share Artikel Ini
Point Ringkas & List
Pilihan Shoptrack

Pelembap Muka Terbaik di Malaysia 2024

Recommended
4.7/5
4.7/5
Raya Mega Sale Malaysia 2024
QR Code https://shp.ee/feu2mf5
Recommended
⚡ Raya Sale: Best Price, Save More Today!

L'Oreal Paris Revitalift Night Cream (50ml)

Pelembap Muka Terbaik Untuk Mencerahkan Wajah
Overview:
Pro-Retinol A & Centella Asiatica untuk merangsang penjanaan sel kulit baru
Membantu mengurangkan bintik-binti di muka & mencerahkan warna kulit
Tidak berminyak & rasa fresh
Kalau kulit muka korang dah start ada tanda-tanda penuaan awal, kedut & rasa kering dan warna tak sekata, Night Cream dari L’Oreal Paris ni boleh membantu. Dengan inovasi Dermalift, krim ni boleh merangsang penjanaan sel kulit baru untuk mengurangkan wrinkles, kedut dan kulit kering. Moisturizing Night Cream ni juga boleh mengurangkan bintik-bintik atau spot di muka dan mencerahkan kulit. Krim ni tak ada rasa berminyak dan rasa fresh bila pakai. Jadi kalau korang nak cari moisturizer anti-aging, pilih yang ni!
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
1
Raya Mega Sale Malaysia 2024
Shopee
QR Code https://shp.ee/nbnwwev
Lazada
QR Code https://invol.co/cl8y9us

Scan & Add to Cart

1
⚡ Raya Sale: Best Price, Save More Today!

Pelembap Muka Wardah Acnederm Day Moisturiser 40ml

Pelembap Muka Terbaik Untuk Kulit Jerawat
Overview:
Sesuai untuk kulit jerawat dan berminyak
Melembab sambil merawat kulit muka
Mempunyai SPF 15
Wardah Acnederm Day Moisturiser ini merupakan pelembab muka terbaik dan sesuai untuk orang kulit muka berminyak dan berjerawat. Moisturiser ni sesuai sangat untuk korang yang ada masalah jerawat sebab dia boleh merawat sambil melembabkan kulit muka korang. Plus point untuk moisturiser ni, dia ada SPF 15! Dah la melembabkan kulit muka, merawat dan melindung kulit dari sinaran UV. 3in1 gituh! Selain tu, tekstur moisturiser ni jenis krim. Walaupun jenis krim, dia cepat meresap ke kulit tanpa membuatkan kulit rasa heavy. Salah satu bahan dalam moisturiser ini adalah Aloe Vera dimana mampu untuk menenangkan kulit kita kalau ada merah-merah disebabkan jerawat.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
2
Raya Mega Sale Malaysia 2024
Shopee
QR Code https://shp.ee/i8yehmv
Lazada
QR Code https://invol.co/cl8y9v2

Scan & Add to Cart

2
⚡ Raya Sale: Best Price, Save More Today!

Pelembap Muka Simple Hydrating Light Moisturiser 125ml

Pelembap Muka Terbaik Untuk Kulit Sensitif
Overview:
Lightweight dan non-comedogenic
Sesuai untuk kulit muka jenis normal-berminyak, sensitive, acne-prone
12-hour hydration
Pilihan kedua pelembap muka terbaik ini ada nama yang jelas dari segi kegunaannya. Moisturiser ni very convenient untuk orang jenis normal-oily type. Tekstur moisturiser ni jenis gel-krim. Nampak macam krim tapi bila sapu ke kulit muka, rasa dia macam gel. Sangat mudah untuk menyerap tanpa meninggalkan rasa greasy dan shiny! Simple juga claim yang moisturiser diorang ini mampu untuk memberi kelembapan sehingga 12 jam! so korang tak perlukan risau untuk re-apply moisturiser. confirm kulit muka akan rasa moist je sepanjang hari. Selain itu, moisturiser Simple ni juga sesuai untuk dijadikan sebagai base makeup macam foundation atau BB cream, dia takkan buat make up nampak bercapuk sebab dia lightweight dan non-comedogenic.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
3
Raya Mega Sale Malaysia 2024
Shopee
QR Code https://shp.ee/3yzeg5v
Lazada
QR Code https://invol.co/cl8y9vg

Scan & Add to Cart

3
⚡ Raya Sale: Best Price, Save More Today!

Pelembap Muka HADA LABO Hydrating Snow Dew 50g

Pelembap Muka Terbaik Untuk Kulit Berminyak
Overview:
Sesuai untuk kulit muka jenis normal-berminyak
Mengandungi 4 jenis Hyaluronic Acid (HA) dan Ceramide
Mampu untuk mengecilkan pori muka
Produk pelembap muka terbaik daripada Hada Labo ni memang terkenal bila cakap pasal hydration. Moisturiser Hydrating Snow Dew ni ada 4 jenis Hyaluronic Acid (HA) yang boleh mengekalkan kulit muka korang moist dan sihat dari segi luaran dan dalaman. Selain tu, moisturiser Hydrating Snow Dew ni juga ada bahan Ceramide yang akan meresap kedalam kulit muka untuk melindungi dan menghalang kulit daripada kehilangan kelembapan. Kalau korang nak tahu moisturiser ni juga boleh mengecilkan pori muka dan boleh control oil production dekat kulit muka, sebab dia ada Lilac & Swiss Edelweiss Essences. So kalau kulit muka korang jenis normal-oily memang sesuai sangat dengan moisturiser ni. Tekstur moisturiser ni macam ice-cream sorbet. Bila sapu dekat muka dia akan melt dan cepat je meresap. Confirm love la kalau pakai!
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
Advertisement
4
Raya Mega Sale Malaysia 2024
Shopee
QR Code https://shp.ee/sbrsp7v
Lazada
QR Code https://invol.co/cl8y9xl

Scan & Add to Cart

4
⚡ Raya Sale: Best Price, Save More Today!

Pelembap Muka Neutrogena Hydro Boost Water Gel 50g

Moisturizer terbaik untuk kulit kombinasi
Overview:
Sesuai untuk kulit muka jenis combination-berminyak
Oil-free dan non-comedogenic
Lightweight
Bagi pilihan keempat pelembap muka terbaik, moisturiser Neutrogena Hydro Boost Water Gel sesuai untuk everyday use bagi orang yang kulit muka jenis combination to oily skin. Kalau korang ada skin concern macam sensitive skin atau acne prone skin pun sesuai guna moisturiser ni sebab dia sangat lightweight, oil-free dan non-comedogenic. Bahasa mudah dia, moisturiser ni tak kan menyumbatkan pori. Nak jadikan sebagai base untuk makeup pun sesuai. Kalau korang guna moisturiser ni dalam jangka masa yang panjang, ia mampu untuk improve kan moisture level kulit muka korang. Confirm muka nampak lebih healthy dan moist!
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
5
Raya Mega Sale Malaysia 2024
Shopee
QR Code https://shope.ee/2pxXAwsWji
Lazada
QR Code https://invol.co/cl8y9y1

Scan & Add to Cart

5
⚡ Raya Sale: Best Price, Save More Today!

Pelembap Muka AVENE Tolerance Extreme Emulsion 50ml

Moisturizer terbaik untuk kulit kombinasi dan sensitif
Overview:
Sesuai untuk kulit muka jenis combination dan sensitive
Lightweight & milky lotion-textured
Fragrance-free, soy-free, non-comedogenic
Avene merupakan produk keluaran dari Avene yang merupakan bandar di South of France. Salah satu produk keluaran Avene adalah Tolerance Extreme Emulsion dimana sesuai untuk orang yang mempunyai kulit muka jenis combination dan sensitive skin. Selain daripada itu, salah satu bahan yang terkenal dalam semua produk Avene ni adalah ‘the thermal spring water’ dimana bahan ini dapat menenangkan dan meredakan kulit yang bermasalah seperti eczema, fungal acne dan rosacea. Moisturizer ni dia fragrance-free, so sesuai untuk yang tak boleh tolerate dengan bau moisturizer. Tekstur moisturiser ni macam milky-lotion, bila pakai muka akan rasa lembut dan hydrated. Walaupun pelembap muka ni mahal sikit compare yang lain, tapi dia ni tak perlu pakai banyak. Berbaloi dan layak digelar pelembap muka terbaik.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Pilihan Ramai
Best Selling
Skintific 5X Ceramide Barrier Moisture Cream (80g)

Skintific 5X Ceramide Barrier Moisture Cream (80g)

Lihat Harga Terkini
Best Selling
SOMEBYMI AHA.BHA.PHA 30 Days Miracle Cream

SOMEBYMI AHA.BHA.PHA 30 Days Miracle Cream

Lihat Harga Terkini
Best Selling
SOMEBYMI H7 Hydro Max Cream Moisturizer

SOMEBYMI H7 Hydro Max Cream Moisturizer (50ml)

Lihat Harga Terkini
Nature Republic Aloe Vera Gel Mist 150ml

Nature Republic Aloe Vera Gel Mist (150ml)

Lihat Harga Terkini
COSRX Full Fit Propolis Light Cream 65ml

COSRX Full Fit Propolis Light Cream (65ml)

Lihat Harga Terkini
Rating Terbaik
L'Oreal Paris Aura Perfect Night Cream 50ml

L'Oreal Paris Aura Perfect Night Cream (50ml)

Lihat Harga Terkini

Produk Berkaitan

Best Selling
The-Face-Shop-Jeju-Aloe-Soothing-Gel-300ml

The Face Shop Jeju Aloe Soothing Gel

Lihat Harga Terkini
Wajib Ada
Multipurpose-Transparent-Organizer-Pouch

Multipurpose Transparent Organizer Pouch

Lihat Harga Terkini
Best Selling
ZEESEA-Hydrating-Moisturizing-Facial-Mask

ZEESEA Hydrating Moisturizing Facial Mask

Lihat Harga Terkini
Wajib Ada
3D-Two-Side-Face-Wash-Cleanser-Brush

Two Side Face Wash Cleanser Brush

Lihat Harga Terkini
Best Selling
Stackable-Cosmetic-Storage-Box

Stackable Cosmetic Storage Box

Lihat Harga Terkini
WATSONS-Round-Facial-Cotton-Puff-100's

WATSONS Round Facial Cotton Puff 100's

Lihat Harga Terkini
Share Artikel Ini
Advertisement
#Hashtag
Artikel ini ditulis oleh
Hana Shoptrack
Hana Shoptrack
Environmentalist yang cinta pada alam semulajadi. Home gardening adalah hobby masa lapang Hana. Juga aktif dalam Yoga dan weekend hiking.
Inspirasi Travel
REVIEW BERKAITAN
Lihat kategori lain
error: Content is protected.