fbpx

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 10 Moisturizer/Pelembap Muka Terbaik Malaysia 2022

Pelembap Muka Terbaik

"Kulit akan lebih segar dan cantik ditambah dengan Air yg cukup"

Salah satu cara senang untuk melembapkan kulit muka adalah dengan menggunakan Moisturiser. Ramai orang ingat Moisturizer ni mestilah dalam bentuk krim atau gel sahaja. Sebenarnya tidak, Moisturizer ini juga boleh jadi dalam bentuk cecair (water-based), krim, gel dan balm. Jadi jom kita review Top 10 Pelembap Muka Terbaik yg popular ada di Shopee & Lazada!

Moisturize atau melembabkan kulit muka merupakan salah satu langkah asas dalam skincare, termasuk clean & protect

Cara Pilih Pelembap Muka Terbaik

Pemilihan pelembab muka adalah bergantung kepada jenis kulit muka kita. Kalau kulit muka korang jenis kulit muka berminyak, disarankan untuk memakai Pelembap Muka jenis water-based atau gel. Kalau jenis kulit muka kering pula, pelembab yang sesuai adalah jenis krim atau balm. Manakala untuk jenis kulit muka kombinasi, boleh la pilih pelembab jenis gel atau krim. Antara faktor lain yang mempengaruhi pemilihan pelembab ini adalah cuaca, keadaan kulit (skin condition) dan keadaan sekeliling (environment). Jadi pastikan korang pilih Pelembap Muka terbaik untuk kulit muka korang.

Boleh dibeli di :

Point Ringkas & List

Pelembap Muka Terbaik di Malaysia

Pilihan Shoptrack
Sponsored
4.7/5
4.7/5
Sponsored
Pay Day Sale - 25th May

L'Oreal Paris Revitalift Night Cream (50ml)

Pro-Retinol A & Centella Asiatica untuk merangsang penjanaan sel kulit baru
Membantu mengurangkan bintik-binti di muka & mencerahkan warna kulit
Tidak berminyak & rasa fresh
Kalau kulit muka korang dah start ada tanda-tanda penuaan awal, kedut & rasa kering dan warna tak sekata, Night Cream dari L'Oreal Paris ni boleh membantu. Dengan inovasi Dermalift, krim ni boleh merangsang penjanaan sel kulit baru untuk mengurangkan wrinkles, kedut dan kulit kering. Moisturizing Night Cream ni juga boleh mengurangkan bintik-bintik atau spot di muka dan mencerahkan kulit. Krim ni tak ada rasa berminyak dan rasa fresh bila pakai. Jadi kalau korang nak cari moisturizer anti-aging, pilih yang ni!
Baca Detail
Brand Official Store di Lazada
1
1

Pelembap Muka Wardah Acnederm Day Moisturiser 40ml

Sesuai untuk kulit jerawat dan berminyak
Melembab sambil merawat kulit muka
Mempunyai SPF 15

Wardah Acnederm Day Moisturiser ini merupakan pelembab muka terbaik dan sesuai untuk orang kulit muka berminyak dan berjerawat. Moisturiser ni sesuai sangat untuk korang yang ada masalah jerawat sebab dia boleh merawat sambil melembabkan kulit muka korang. Plus point untuk moisturiser ni, dia ada SPF 15! Dah la melembabkan kulit muka, merawat dan melindung kulit dari sinaran UV. 3in1 gituh! Selain tu, tekstur moisturiser ni jenis krim. Walaupun jenis krim, dia cepat meresap ke kulit tanpa membuatkan kulit rasa heavy. Salah satu bahan dalam moisturiser ini adalah Aloe Vera dimana mampu untuk menenangkan kulit kita kalau ada merah-merah disebabkan jerawat.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
2
2

Pelembap Muka Simple Hydrating Light Moisturiser 125ml

Lightweight dan non-comedogenic
Sesuai untuk kulit muka jenis normal-berminyak, sensitive, acne-prone
12-hour hydration

Pilihan kedua pelembap muka terbaik ini ada nama yang jelas dari segi kegunaannya. Moisturiser ni very convenient untuk orang jenis normal-oily type. Tekstur moisturiser ni jenis gel-krim. Nampak macam krim tapi bila sapu ke kulit muka, rasa dia macam gel. Sangat mudah untuk menyerap tanpa meninggalkan rasa greasy dan shiny! Simple juga claim yang moisturiser diorang ini mampu untuk memberi kelembapan sehingga 12 jam! so korang tak perlukan risau untuk re-apply moisturiser. confirm kulit muka akan rasa moist je sepanjang hari. Selain itu, moisturiser Simple ni juga sesuai untuk dijadikan sebagai base makeup macam foundation atau BB cream, dia takkan buat make up nampak bercapuk sebab dia lightweight dan non-comedogenic.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
3
3

Pelembap Muka HADA LABO Hydrating Snow Dew 50g

Sesuai untuk kulit muka jenis normal-berminyak
Mengandungi 4 jenis Hyaluronic Acid (HA) dan Ceramide
Mampu untuk mengecilkan pori muka

Produk pelembap muka terbaik daripada Hada Labo ni memang terkenal bila cakap pasal hydration. Moisturiser Hydrating Snow Dew ni ada 4 jenis Hyaluronic Acid (HA) yang boleh mengekalkan kulit muka korang moist dan sihat dari segi luaran dan dalaman. Selain tu, moisturiser Hydrating Snow Dew ni juga ada bahan Ceramide yang akan meresap kedalam kulit muka untuk melindungi dan menghalang kulit daripada kehilangan kelembapan. Kalau korang nak tahu moisturiser ni juga boleh mengecilkan pori muka dan boleh control oil production dekat kulit muka, sebab dia ada Lilac & Swiss Edelweiss Essences. So kalau kulit muka korang jenis normal-oily memang sesuai sangat dengan moisturiser ni. Tekstur moisturiser ni macam ice-cream sorbet. Bila sapu dekat muka dia akan melt dan cepat je meresap. Confirm love la kalau pakai!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
4
4

Pelembap Muka Neutrogena Hydro Boost Water Gel 50g

Sesuai untuk kulit muka jenis combination-berminyak
Oil-free dan non-comedogenic
Lightweight

Bagi pilihan keempat pelembap muka terbaik, moisturiser Neutrogena Hydro Boost Water Gel sesuai untuk everyday use bagi orang yang kulit muka jenis combination to oily skin. Kalau korang ada skin concern macam sensitive skin atau acne prone skin pun sesuai guna moisturiser ni sebab dia sangat lightweight, oil-free dan non-comedogenic. Bahasa mudah dia, moisturiser ni tak kan menyumbatkan pori. Nak jadikan sebagai base untuk makeup pun sesuai. Kalau korang guna moisturiser ni dalam jangka masa yang panjang, ia mampu untuk improve kan moisture level kulit muka korang. Confirm muka nampak lebih healthy dan moist!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
5
5

Pelembap Muka AVENE Tolerance Extreme Emulsion 50ml

Sesuai untuk kulit muka jenis combination dan sensitive
Lightweight & milky lotion-textured
Fragrance-free, soy-free, non-comedogenic

Avene merupakan produk keluaran dari Avene yang merupakan bandar di South of France. Salah satu produk keluaran Avene adalah Tolerance Extreme Emulsion dimana sesuai untuk orang yang mempunyai kulit muka jenis combination dan sensitive skin. Selain daripada itu, salah satu bahan yang terkenal dalam semua produk Avene ni adalah ‘the thermal spring water’ dimana bahan ini dapat menenangkan dan meredakan kulit yang bermasalah seperti eczema, fungal acne dan rosacea. Moisturizer ni dia fragrance-free, so sesuai untuk yang tak boleh tolerate dengan bau moisturizer. Tekstur moisturiser ni macam milky-lotion, bila pakai muka akan rasa lembut dan hydrated. Walaupun pelembap muka ni mahal sikit compare yang lain, tapi dia ni tak perlu pakai banyak. Berbaloi dan layak digelar pelembap muka terbaik.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Pilihan Ramai
Laneige Water Bank Hydro Cream Facial Moisturizer (50ml)
Shopee

Laneige Water Bank Hydro Facial Moisturizer (50ml)

SOMEBYMI AHA.BHA.PHA 30 Days Miracle Cream
Shopee

SOMEBYMI AHA.BHA.PHA 30 Days Miracle Cream

SOMEBYMI H7 Hydro Max Cream Moisturizer
Shopee

SOMEBYMI H7 Hydro Max Cream Moisturizer

Nature Republic Aloe Vera Gel Mist 150ml
Shopee

Nature Republic Aloe Vera Gel Mist 150ml

COSRX Full Fit Propolis Light Cream 65ml
Shopee

COSRX Full Fit Propolis Light Cream 65ml

L'Oreal Paris Aura Perfect Night Cream 50ml
Shopee

L'Oreal Paris Aura Perfect Night Cream 50ml

Produk Berkaitan

The Face Shop Jeju Aloe Fresh Soothing Gel 300ml
Lazada

The Face Shop Jeju Aloe Soothing Gel

L’Oreal Paris Revitalift Essence Face Mask
Shopee

L’Oreal Paris Revitalift Essence Face Mask

Voucher Terhad

Existing Customer Only

PH25SMP

Get 16% Coins Cashback
min. spend RM50, capped at 800 Coins
Valid : 20 - 24 May 2022 only
Shopee-App-Logo
Max one usage per user. Applicable for existing customer only. Applicable on app only.
New Customer Only

SHP25MP

Get RM18 off
min. spend RM20
Valid : 20 - 24 May 2022 only
Shopee-App-Logo
Max one usage per user. Applicable for new customer only. Applicable on app only.
New Customer Only

SHP25ST

Get RM18 off
min. spend RM20
Valid : 20 - 24 May 2022 only
Shopee-App-Logo
Max one usage per user. Applicable for new customer only. Applicable on app only.
Existing Customer Only

IA44PH

Get 15% Coins Cashback
min. spend RM50, capped at 800 Coins
Valid : 20 - 24 May 2022 only
Shopee-App-Logo
Max one usage per user. Applicable for existing customer only. Applicable on app only.
Existing Customer Only

PH25SMP

Get 16% Coins Cashback
min. spend RM50, capped at 800 Coins
Valid : 23 Mei 2022 only
Max one usage per user. Applicable for existing customer only. Applicable on app only.
New Customer Only

SHP25MP

Get RM18 off
min. spend RM20
Valid : 23 Mei 2022 only
Max one usage per user. Applicable for new customer only. Applicable on app only.
New Customer Only

SHP25ST

Get RM18 off
min. spend RM20
Valid : 23 Mei 2022 only
Max one usage per user. Applicable for new customer only. Applicable on app only.
Existing Customer Only

IA44PH

Get 15% Coins Cashback
min. spend RM50, capped at 800 Coins
Valid : 23 Mei 2022 only
Max one usage per user. Applicable for existing customer only. Applicable on app only.
#Hashtag
Share Artikel Ini
Share info ini

Artikel ini ditulis oleh

Hana Shoptrack
Hana Shoptrack
Environmentalist yang cinta pada alam semulajadi. Home gardening adalah hobby masa lapang Hana. Juga aktif dalam Yoga dan weekend hiking.