fbpx
Shoptrack Logo
Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 10 Multi Cooker Terbaik di Malaysia 2023 (Berguna Beli)

Multi Cooker Terbaik Murah
"Size yg portable dan senang nak guna!"

Selain dari Pressure Cooker, Multi Cooker sekarang digunakan ramai sebab mempunyai fungsi yang serba boleh dan memudahkan untuk memasak.

Multi Cooker terbaik dapat menjimatkan ruang, terutamanya ruang di atas kaunter dapur, boleh juga menjimatkan duit sebab fungsi perkakas elektrik yang lain kompak dalam satu Multi Cooker sahaja. Sesuai sangat bagi yang tak mempunyai banyak ruang di dapur. Lagi satu, dengan Multi Cooker Elektrik terbaik, sekali tekan sahaja, boleh jadi chef instant dengan mudah!

Multi-Cooker ni Apa?

Mungkin antara kita tak biasa dengan Multi-Cooker, terutamanya yang sudah terbiasa masak guna pelbagai alatan elektrik. Apa itu Multi-Cooker?

Multi Cooker ni adalah periuk elektrik dengan pelbagai fungsi dan mod memasak. Selain dari fungsi basic seperti memasak nasi, Multi Cooker elektrik ni juga boleh digunakan untuk cara memasak yang pelbagai seperti:

  • Kukus
  • Grill
  • Hotpot
  • Tumis (stir fry)
  • Goreng (deep fry)
  • Boil
  • Slow cook
  • Rebus
  • Panggang

Kenapa Perlu Beli Multi Cooker Elektrik?

Jadi, kenapa perlu beli Multi Cooker Elektrik? Bayangkan, dengan satu Multi Cooker sahaja, dapat memasak pelbagai jenis hidangan masakan, jadi dapat jimat masa. Multi-Cooker elektrik ni juga sesuai untuk korang yang travel tapi nak masak makanan sendiri. Kebanyakkan Multi-Cooker dalam jenis portable dengan size yang kecil dan kompak.

Satu Multi-Cooker boleh jadi kuali, periuk, jadi boleh jimat duit dan ruang kat kabinet. Dah lah dapat jimat tenaga, memasak pun jadi mudah macam ABC!

Sekarang ada banyak design, jadi boleh pilih ikut keperluan, sama ada nak besar, kecil, portable dan banyak lagi. Jom kita tengok senarai pilihan Shoptrack untuk Multi Cooker terbaik yang korang boleh beli online dari Lazada atau Shopee je!

Lazada Exclusive May Voucher

BD5RM10ENG
Get RM5 Off - Lazada Exclusive Voucher

RM5 off Lazada's exclusive May voucher with minimum spend of RM50

Limited quantity, on a first-come, first-served basis. Not applicable for Digital Utility, Digital Goods & Milo. T&Cs Apply

platform logo

Open For All Voucher

Valid : Today till 31th May only

Copy Code
Point Ringkas & List
Pilihan Shoptrack

Multi Cooker Elektrik Terbaik di Malaysia

Sponsored
4.7/5
4.7/5
QR Code https://shope.ee/10OUmazkA7
Sponsored
πŸ”₯ Payday Sale Today - Best Price, Save More!

Khind 0.8L Multi-Function Lunch Box (Limited-Edition) MLB08

Multi Cooker lunch box terbaik
Overview:
Boleh keep warm, masak nasi, hotpot dan goreng
Berkapasiti 0.8L dengan suis untuk pilih program
Reka bentuk kompak dan portable dengan harga murah
Multi Cooker terbaik pilihan Shoptrack ialah Multi-Function Lunch Box MLB08 dari Khind. Pilihan Multi Cooker Elektrik paling kecil, dengan kapasiti 0.8L, kompak dan portable. Reka bentuk nya seperti bekas makanan biasa tapi lengkap dengan ciri lebih dari biasa. Dengan harga dibawah RM200, korang boleh keep warm makanan, masak nasi, goreng telur atau pun makan hot pot dengan pusingkan suis yang ada itu. Yang bestnya, semua ini boleh di buat dimana-mana, asalkan ada akses elektrik untuk memasak dengan senang. Ianya diperbuat dari bahan non stick, jadi senang je nak cuci. Selain dari warranti selama 1 tahun, ianya juga mempunyai fungsi perlindungan dari overheat. Jadi, korang akan rasa lebih selamat nak pakai Multi Cooker Elektrik terbaik ini. Kalau nak tahu, stok Multi Function Lunch Box ini adalah limited. Malah ada 2 pilihan warna iaitu hijau dan ungu. Jadi, nak tunggu apa lagi? Add to cart sekarang guys!
Baca Detail
Brand Official Store di Shopee
1
Shopee
QR Code https://shope.ee/5027uI2jMf
Lazada
QR Code https://invol.co/clhbult
Scan & Add to Cart
1
πŸ”₯ Payday Sale Today - Best Price, Save More!

Tefal Home Chef Smart Pro 5.0L Stainless Steel Multicooker (CY625D65)

Multi Cooker All-in-one terbaik
Overview:
19 preset program termasuk slow cook, goreng, tumis, bakar dan banyak lagi.
Berkapasiti 5.0L dengan pelbagai butang untuk customize.
18 jenis ciri keselamatan.
Kalau korang tengah cari multicooker yang fleksibel dengan kapasiti besar, consider Tefal Home Chef Multicooker (model CY625D65). Dengan periuk sfera sebesar 5 liter, multicooker ni sesuai sangat untuk keluarga 5 orang. Reka bentuk periuk sfera ni memastikan kenaikan suhu secara sekata dan penyesuaian suhu smart yang boleh hasilkan nasi yang lebih lembut. Korang juga boleh memasak rendang atau hidangan lain dengan cepat. Dengan 19 program preset, termasuk slow cook, tumis, bakar, dan banyak lagi, multicooker ni memang sangat versatil. Nak simpan resepi korang sendiri pun boleh. Tambah pulak dengan tetapan pressure dan masa yang boleh disesuaikan (sehingga 24 jam) dan fungsi keep warm. Panel LCD di atas ni pun nampak elegan dan ciri keselamatan seperti kawalan suhu terhad, fuse protection, pelepasan tekanan automatik, dan anti-dry heating memastikan penggunaan multicooker ni selamat. Secara keseluruhannya, Tefal Home Chef Multicooker sangat berbaloi untuk keluarga yang sibuk tapi nak senangkan proses persiapan hidangan tanpa mengorbankan kualiti.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
2
Shopee
QR Code https://shope.ee/8p7M72vB5c
Scan & Add to Cart
2
πŸ”₯ Payday Sale Today - Best Price, Save More!

Giselle 18-in-1 Instant Multi Function Cooker KEA0321

Multi Cooker terbaik size besar
Overview:
Boleh masak pelbagai jenis makanan dengan 18 preset program masakan dengan touch screen panel untuk pilih
Berkapasiti 8L dan termasuk timer
Sangat besar dengan harga mampu milik
Kalau korang lebih suka Multi Cooker Elektrik yang lebih canggih dengan lebih banyak fungsi, sangat rekomen Multi Cooker Elektrik 18-in-1 Instant Multi Function Cooker KEA0321 dari Giselle. Ianya lebih versatile sebab pakai touch screen untuk pilih 18 preset program makanan. Malah, boleh adjust masa dan suhu masakan pada bila-bila masa sahaja. Apa yang menariknya, selain dari fungsi keep warm, korang juga boleh boleh buat fondue and yogurt! Dengan kapasiti 8L, ianya sangat besar dan sesuai untuk sehingga 6 orang. Sangat berbaloi dengan harganya itu. Ianya mempunyai fungsi memori automatik, jadi senang kalau korang perlu masak menu sama berulang kali. Menggunakan kuasa watt yang tinggi -1800W, jadi sangat penting untuk ada ciri keselamatan yang bagus. Kalau nak tahu, power Multi Cooker ini akan tertutup bila ia terlalu panas. Warrantinya pula sehingga 2 tahun, tak macam Multi Cooker jenama lain yang selalunya warranti hingga 1 tahun sahaja.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
3
Shopee
QR Code https://shope.ee/89rfJqEZDV
Lazada
QR Code https://invol.co/clay864
Scan & Add to Cart
3
πŸ”₯ Payday Sale Today - Best Price, Save More!

Gaabor Multifunctional Electric Skillet GR-N18A

Multi Cooker Portable terbaik
Overview:
Boleh reneh, goreng, kukus
Berkapasiti 1.35L dengan satu suis butang untuk on/off
Bersaiz kecil, ringan dan portable, mempunyai pemegang anti slip berbentuk D dan sangat murah
Multi Cooker Elektrik Model GR-N18A dari Gaabor ini antara yang bersaiz kecil, sangat ringan dengan beratnya kurang dari 1 kg dan senang untuk dibawa ke mana-mana yang mempunyai akses elektrik. Malah reka bentuk seperti cawan dengan pemegang anti slip berbentuk D, senang je nak angkat. Sebab saiznya yang kecil, ianya berkapasiti 1.35L, ideal untuk 1-2 orang dan juga cepat masak. Jadi cara terbaik ialah untuk menutup butang suis on/off apabila air dari masakan sudah tersejat untuk mengelakkan dari overcook. Selain ianya boleh dikukus dengan pengukus food grade stainless steel, korang juga boleh reneh, goreng atau masak apa-apa yang simple saja yang korang nak. Walaupun harganya bawah RM50, korang akan dapat warranti sehingga 2 tahun. Multi Cooker terbaik ini selalunya menjadi pilihan bagi yang suka travel atau pun student di hostel.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
4
Shopee
QR Code https://shope.ee/5ALTAqZuYz
Lazada
QR Code https://invol.co/clh8u8t
Scan & Add to Cart
4
πŸ”₯ Payday Sale Today - Best Price, Save More!

Morphy Richards Multicooker 562010

Multi cooker terbaik yang serbaguna
Overview:
Boleh slow cooking, reneh, goreng, steamboat, panggang, kukus
Berkapasiti 2.5L dengan suis untuk control suhu
Smart compartment berlapis dengan warna menarik dan mampu milik
Kalau korang ada bajet lebih sikit, boleh pilih Multi Cooker terbaik dari Morphy Richards 562010 yang diimport dari UK ini. Design nya ergonomik jadi senang nak simpan bila tak perlu pakai dan hanya ada pilihan warna merah. Ada 2 lapisan 2.5L deep tray yang ideal untuk slow cooking, reneh, goreng, steamboat, panggang, dan kukus. Saiz nya yang lebih lebar dan dalam, jadi senang nak masak makanan yang berkuah atau sup. Malah, adanya suhu kepanasan masakan yang boleh di adjust dengan suis. Jadi, makanan akan di masak dengan suhu yang sekata. Warrantinya juga sehingga 2 tahun.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
5
Shopee
QR Code https://shope.ee/1pxbmI5aqW
Lazada
QR Code https://invol.co/clay86u
Scan & Add to Cart
5
πŸ”₯ Payday Sale Today - Best Price, Save More!

Bear 2.5L Electric Multi Cooker BMC-G25L

Multi Cooker kecil terbaik
Overview:
Boleh reneh, goreng, steamboat, panggang, kukus
Berkapasiti 2.5L dengan suis untuk control suhu
Smart compartment berlapis dengan warna menarik dan murah
Salah satu Multi Cooker terbaik dari Bear (BMC-G25L) ini ada 4 lapisan asing yang boleh digunakan untuk mereneh, menggoreng, memanggang, mengukus dan juga boleh buat steambot/hotpot secara bertingkat. Hanya ada pilihan warna hijau dan dengan kapasiti 2.5L, size nya agak sederhana sesuai untuk portion makanan 1-4 orang. Dengan harga dibawah RM200, korang akan dapat 4 lapisan Multi Cooker Elektrik yang ada base dengan suis yang boleh dipusingkan untuk adjust suhu, pot, steamer dan juga kuali. Selain pot itu boleh dijadikan mangkuk untuk dihidang terus, ianya juga boleh direndam untuk dicuci dengan senang sebab pot itu boleh ditanggalkan. Korang jangan risau, dengan ada nya cop SIRIM, ianya memang selamat untuk digunakan. Selain itu, ciri keselamatan yang lain termasuk auto trip apabila pot diangkat dan juga apabila suhu terlalu tinggi.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Pilihan Ramai
Pensonic 2 in 1 Multi Cooker PMC-1303GSX
Lazada

Pensonic 2 in 1 Multi Cooker PMC-1303GSX

Pensonic 2 in 1 Multi Cooker PSB-132
Best Selling
Shopee

Pensonic 2 in 1 Multi Cooker PSB-132

PerySmith Multi Cooker Ecohealth Series BQ180
Shopee

PerySmith Multi Cooker Ecohealth Series BQ180

Bear Electric Lunch Box Multi Cooker DFH-B10J2
Rating Terbaik
Shopee

Bear Electric Lunch Box Multi Cooker DFH-B10J2

Tefal Home Chef Smart 6L Multicooker CY601
Lazada

Tefal Home Chef Smart 6L Multicooker CY601

Produk Berkaitan

Yilizomana-Mini-Portable-Electric-Food-Chopper
Shopee

Mini Portable Electric Food Chopper

Multi-function-Transparent-Food-Storage-Box
Wajib Ada
Shopee

Multi-function Transparent Food Storage Box

Rimei-Stainless-Steel-Food-Clip-SWJ003
Wajib Ada
Shopee

Stainless Steel Food Clip