fbpx

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

5 Kuali Non-Stick Terbaik di Malaysia 2022 Yang Selamat

Kuali Non Stick Terbaik
"Takde la melekat lagi kalau goreng ikan tu"

Nak beli kuali baru yang jenis tak melekat? Kami dah ranking top 5 kuali non-stick. Jom kita tengok 5 kuali non-stick terbaik 2022 di Malaysia yang korang boleh beli secara online, yang juga selamat untuk digunakan.

Apa Tu Kuali Non Stick?

Kuali non-stick atau non-stick pans ni maksudnya kuali yang ada lapisan (coating) dekat dasar kuali tu yang membuatkan makanan tak melekat ke kuali. Lapisan tu selalunya dibuat dari bermacam jenis bahan seperti seramik dan Teflon.

Cara penggunaan kuali nonstick jugak berbeza dari kuali biasa: tak boleh pakai perkakas besi macam sudu dan garfu besi dan selalunya kuali nonstick boleh tahan 2-3 tahun. Tapi dengan harga yang murah, kuali jenis non-stick ni memang berbaloi sebab senang untuk dijaga dan dibersihkan.

Kuali yang kami pilih ni pun ada design yang lawa, letak atas dapur memang kasi semangat memasak.

Boleh dibeli di :

Point Ringkas & List

Pilihan Shoptrack

Kuali Non-Stick Terbaik di Malaysia

1
1
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Kuali Carote Non Stick

Diperbuat dari batu Maifan dengan tapak besi setebal 4.5mm
Sesuai untuk gas dapur, seramik, induction, dan lain-lain
Ringan dan senang nak simpan

Antara kuali non-stick terbaik yang dalam kategori mampu milik adalah kuali dari jenama Carote. Kuali ni diperbuat dari batu Maifan. Bukan saja kuali ni lawa dan murah, tapi design dia memang membuat haba meresap lebih kuat dan lebih seragam disebabkan tapak besi yang lebih tebal 4.5mm berbanding kuali biasa. Walaupun diperbuat dari batu, kuali ni masih lagi ringan. Setiap kuali juga datang sekali dengan penutup dan spatula kayu. Kalau beli satu set, dapur mesti nampak lagi lawa. Kuali ni memang value for money.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
2
2
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Kuali TECPAC Non Stick

Kuali nonstick yang murah sesuai untuk penggunaan 2-3 kali seminggu
Diperbuat dari besi yang ringan
Datang sekali dengan penutup kaca dan spatula kayu

Untuk pilihan yang lebih murah, kuali TECPAC ni boleh korang consider. Kuali ni ada lapisan coating diamond yang rata di permukaan atas kuali yang mengelakkan makanan dari terbakar lebih cepat. Diperbuat dari besi yang ringan, kuali ni jugak datang sekali dengan penutup kaca dan spatula kayu. Lapisan coating diamond tu memang membuatkan kuali ni antara Kuali non-stick terbaik yang popular di pasaran sekarang.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
3
3
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Kuali JETEE Non Stick

Sesuai untuk merendahkan penggunaan minyak
Lapisan nonstick yang tahan lama dari jenis Greblon C3
Value for money

Untuk pilihan alternatif ke Carote, kuali JETEE juga kuali yang diperbuat dari batu granite. Antara ciri utama yang membezakan kuali ni dari yang lain adalah lapisan nonstick yang tahan lama dari jenis Greblon C3 iaitu kalis air sehingga 30,000 kali. Tapak kuali ni jugak diperbuat dari besi dan setebal 4.5mm untuk haba meresap lebih cepat, kuat dan seragam. Dengan kuali nonstick ni, korang boleh rendahkan penggunaan minyak. Handle kayu di kuali ni pun membuatkan dia nampak sangat kemas dan mahal walapun dalam kategori murah. Macam Carote, kuali ni sangat value for money.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
4
4
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Kuali NAVA Non Stick

Kuali satu set dengan harga yang sangat berpatutan
Tapak kuali meresap haba dengan seragam
Sesuai untuk pelbagai jenis penggunaan atau masakan

Kalau korang malas beli satu-satu kuali dan nak beli satu set terus, set kuali NAVA ni mungkin boleh selesaikan masalah ni. Dengan harga yang sangat murah, korang boleh dapat satu set kuali non-stick untuk bermacam jenis penggunaan dan resipi. Tapak kuali ni walaupun tak setebal kuali lain, tapi masih lagi okay untuk bagi haba lebih seragam dalam kuali. Antara kriteria penting kami adalah kebolehan kuali untuk serap haba dari api, dan kuali ni dengan harga yang murah, masih lagi boleh menetapi kriteria ni.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
5
5
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Kuali Tefal Non Stick

Kuali yang sangat tahan lama, sesuai untuk korang yang selalu masak di rumah
Sesuai untuk semua jenis dapur kecuali dapur induction
Antara pilihan yang popular di pasaran online

Cakap pasal kuali terbaik, mana boleh terlepas jenama Tefal. Jenama Tefal memang memhasilkan banyak kuali non-stick terbaik kegemaran ramai orang. Kuali Tefal ni delengkapi dengan lapisan non-stick Mineralia yang membuatkan kuali ni tahan lebih lama dari kesan calar yang selalu ada pada kuali nonstick lain. Tapak kuali ni jugak diperbuat dari teknologi Diffusion Base yang sangat sesuai untuk memasak makanan yang bersaiz besar seperti daging, ayam dan sup sebab tapak dia akan meresap haba dengan lebih seragam. Kuali ni memang sesuai untuk korang yang selalu masak di rumah. Antara kuali non-stick terbaik ada di pasaran sekarang.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Pilihan Ramai
DESSINI ITALY Granite Aluminium Non Stick Set 12Pcs
Shopee

DESSINI ITALY Granite Aluminium Non Stick Set 12Pcs

Homeking Korea high Quality 32CM Non Stick Deep Frying Wok Pan
Lazada

Homeking Korea high Quality 32CM Non Stick Deep Frying Wok Pan

Produk Berkaitan

Mistolin Multi-Purpose Heavy Oil Kitchen Degreaser (545ml)
Shopee

Mistolin Multi-Purpose Heavy Oil Kitchen Degreaser (545ml)

DESSINI ITALY Granite Non Stick Grill Pan (36cm)
Shopee

DESSINI ITALY Granite Non Stick Grill Pan (36cm)

Tefal Comfort Wok Spatula (K12909)
Shopee

Tefal Comfort Wok Spatula (K12909)

Silicone Utensils Set 12Pcs
Shopee

Silicone Utensils Set 12Pcs

Advertisement

Soalan Lazim

Kuali non-stick adalah kuali yang ada lapisan (coating) di dasar kuali yang membuatkan makanan tidak melekat ke kuali. Jadi kuali non stick lebih senang dibersihkan.

Secara am, kuali non-stick lebih mahal tapi ada banyak model dan jenama yang menghasilkan kuali non-stick dalam jarak harga RM50-RM200 bergantung kepada saiz.

Kuali non-stick lebih senang untuk dibersihkan dan boleh membuat proses memasak lebih senang.

#Hashtag
Share Artikel Ini
Share info ini

Artikel ini ditulis oleh

Hana Shoptrack
Hana Shoptrack
Environmentalist yang cinta pada alam semulajadi. Home gardening adalah hobby masa lapang Hana. Juga aktif dalam Yoga dan weekend hiking.
Rating Artikel
4.5/5