fbpx
Shoptrack Logo

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 10 Krim Mata Terbaik Malaysia 2024 (Semua Jenis Kulit)

Hari ini : ✨ Ramadan Sale hari ini di Lazada & Shopee! Diskaun menarik sempena menyambut bulan Ramadan penuh keberkatan ini! Lebih jimat! 🌙

Krim Mata Terbaik
"Kulit bawah mata lebih fresh!"

Korang tahu tak, kulit bahagian bawah mata merupakan kulit sensitif kepada sinaran UV yang senang untuk mengalami masalah macam bawah mata gelap, eyebag, dan kedut. Bahagian bawah macam ni juga memerlukan penjagaan yang rapi untuk mengelakkan daripada terkena masalah ini. Kedutan atau di bahagian mata merupakan salah satu tanda penuaan tau! Haa hari ni Hana nak share produk Krim Mata terbaik yang korang boleh try untuk jaga kulit sekeliling mata untuk kelihatan muda dan sihat! Kita beli kat Shopee atau Lazada je – tekan tekan sampai!

Pemilihan Krim Mata Terbaik

Setiap produk Krim Mata Terbaik yang ada di pasaran adalah berbeza mengikut kandungan yang terdapat dalam sesuatu produk tersebut. Antara tips yang korang boleh jadi kan panduan untuk memilih krim mata yang sesuai mengikut skin concern korang adalah :-

  • Hyaluronic acid – untuk memberi hidrasi pada kulit. Sesuai untuk kulit jenis kering dan berkedut.
  • Peptides – Amino acid yang akan bertindak sebagai protein yang diperlukan oleh kulit. Sesuai untuk kulit berkedut kerana akan memberikan keanjalan dan mengurangkan garis kedutan.
  • Retinol – Merupakan Vitamin A yang akan bertindak untuk stimulate penghasilan kolagen didalam kulit.
  • Antioxidants – Terdapat dalam pelbagai bentuk antaranya seperti Vitamin C, Vitamin E, Avocado oil dan banyak lagi! Membantu untuk menjaga kulit daripada kerosakan akibat free radical dan sinaran UV.

Untuk melembabkan muka, guna Moisturiser sekali.

Share Artikel Ini
Point Ringkas & List
Pilihan Shoptrack

Krim Mata Terbaik di Malaysia 2024

Recommended
4.7/5
4.7/5
QR Code https://shp.ee/ev2head
Recommended
⚡ Ramadan Sale Today! Best Price, Save More!

SOMEBYMI Retinol Intense Advanced Eye Cream (30ml)

Overview:
Sesuai untuk kulit kedut dan dark circle
Tekstur krim, lightweight dalam bekas tube
Mengandungi retinol, plant-based collagen dan glutathione
Daripada nama produk pun dah tau betapa functionnya krim mata ni! Krim mata terbaik dari SOMEBYMI ni sesuai untuk korang yang ada fine lines dan masalah dark circle. Kandungan dalam produk ni memang fokus untuk merawat dua masalah ini. Antara bahan-bahannya adalah Retinol, yang akan mencepatkan lagi proses penumbuhan sel baru. Kolagen, yang diperbuat daripada plant-based, ini untuk mengembalikan keanjalan kulit dengan mengelakkan kulit kedut dan kendur. Bukan tu je tau! Produk ni juga ada glutathione, hyaluronic acid dan traniexamic acid. Gabungan 3 bahan ini akan fokus untuk merawat dark circle dan akan mencerahkan dan memberi hidrasi pada kulit bawah mata.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
1
Shopee
QR Code https://shp.ee/63ac8yd
Lazada
QR Code https://invol.co/cld7l77

Scan & Add to Cart

1
⚡ Ramadan Sale Today! Best Price, Save More!

L'Oreal Paris Revitalift Eye Cream (15ml)

Overview:
Sesuai untuk kulit kedut
Tekstur krim dalam bekas jar
Mengandungi retinol dan ekstrak centella asiatica
Revitalift Eye Cream daripada L’Oreal Paris ni sesuai untuk korang yang nak prevent fine lines sekitar mata. Kandungan utama dalam Krim Mata ini adalah Pro-Retinol A, yang akan stimulate penghasilan sel baru dibahagian epidermis kulit. Ini akan mengurangkan penampakkan kedut-kedut disekitar bahagian mata. Selain itu, Revitalift Eye Cream ini juga ada ekstrak centella asiatica yang nama lainnya ialah daun pegaga, yang akan bertindak sebagai antioxidant. Ekstrak daun pegaga ini akan membantu untuk memberi penambahbaikkan densiti dan keanjalan kulit bawah mata.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
2
Shopee
QR Code https://shp.ee/q47yhud
Lazada
QR Code https://invol.co/cl8vg8v

Scan & Add to Cart

2
⚡ Ramadan Sale Today! Best Price, Save More!

Nutox Youth Restoring Eye Refiner (15ml)

Overview:
Sesuai untuk kulit sensitf, kedut dan dark circles
Membetulkan ketidaksempurnaan & memulihkan kulit di sekeliling mata
Mengandungi B’nest Collagen
Krim Mata terbaik daripada NUTOX ini sangat sesuai untuk korang yang ada masalah kulit sensitif dan ada masalah seperti kedut dan dark circles di bahagian bawah mata. Produk ini tidak mengandungi paraben, pewarna, bau, mineral oil dan alkohol. Dengan adanya B’nest collagen, iaitu ekstrak sarang burung yang akan improve keadaan kulit dan melindungi daripada tanda-tanda penuaan. Yang uniknya produk ini, dia menggunakan teknologi yang meresap kandungan oxigen yang tinggi kedalam kulit bagi memudahkan penyerapan B’nest collagen.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
3
Shopee
QR Code https://shp.ee/q49uxwd
Lazada
QR Code https://invol.co/cl8vg9e

Scan & Add to Cart

3
⚡ Ramadan Sale Today! Best Price, Save More!

Bio-essence Bio-Gold Eye Power Illuminator (17g)

Overview:
Sesuai untuk kulit kedut, dark circle dan kering
Tekstur gel dalam bekas pump
Mengandungi Bio-Energy Complex dan 24K Bio-Gold
Krim Mata terbaik seterusnya ni berbeza berbanding krim mata yang lain sebab dia ada Bio-Energy Complex dan 24K Bio-Gold tau! Kelas sangat! Bio-Energy Complex ni unik tau, dia akan transform kebolehan kulit untuk membaiki dan memperbaharui secara sendiri. Selain daripada tu, ia akan membantu kulit untuk bernafas dan mengubah sel kulit yang tidak aktif kepada aktif. Bio-Energy Complex juga akan membantu penyerapan bahan 24K Bio-Gold untuk kulit kelihatan lebih sihat, cerah dan radiant! Antara kebaikan 24K Bio-Gold ini ialah ia akan melambatkan proses penuaan. So korang yang pakai produk ni confirm kedut-less!
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
4
Shopee
QR Code https://shope.ee/9UPKXAEaKB
Lazada
QR Code https://invol.co/cl8vga5

Scan & Add to Cart

4
⚡ Ramadan Sale Today! Best Price, Save More!

Laneige Water Bank Eye Gel (25ml)

Overview:
Sesuai untuk kulit kedut, dark circle, kering
Tekstur gel, lightweight, mudah serap
Mengandungi ekstrak bunga narcissus dan buah delima
Satu lagi pilihan Krim Mata terbaik adalah brand dari Korea. Laneige Water Bank Eye Gel ni sesuai untuk korang yang memerlukan hydration kepada kulit. Sebab produk ni mengandungi dua kali ganda kandungan Green Mineral Water yang akan memberikan kelembapan kulit disekitar bahagian mata. Produk ini juga mengandungi bahan antioxidant yang terdiri daripada ekstrak narcissus (bunga daffodil) dan buah delima. Kedua ekstrak ini akan mengurangkan penampakan dark circle dan membuat kulit kelihatan segar dan nampak sihat.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
5
Shopee
QR Code https://shp.ee/w9nhkkd
Lazada
QR Code https://invol.co/cl8vgay

Scan & Add to Cart

5
⚡ Ramadan Sale Today! Best Price, Save More!

Himalaya Under Eye Cream (15ml)

Overview:
Sesuai untuk masalah dark circle, anti-aging
Tekstur krim dalam tube
Mengandungi Cipadessa Baccifera, Winter Begonia dan Wheat Germ Oil
Krim Mata terbaik daripada brand Himalaya ini adalah gabungan daripada campuran herba-herba yang dermatologically-tested dan selamat digunakan untuk semua jenis kulit. Antara herba-herba yang digunakan ialah Cipadessa Baccifera dan Winter Begonia yang dipercayai boleh mengurangkan dark circle dalam 50% sekiranya korang pakai secara konsisten dalam tempoh 4 minggu! Ia akan mencerahkan dan melicinkan kulit di bahagian mata. Antara benefit lain adalah, krim mata ni ada wheat germ oil iaitu sumber semulajadi yang kaya dengan Vitamin E. Ia akan bertindak sebagai antioxidant yang akan protect kulit daripada rosak akibat pencemaran dan sinaran UV.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Pilihan Ramai
Laneige Perfect Renew Youth Regenerating Eye Cream (20ml)

Laneige Perfect Renew Youth Regenerating Eye Cream (20ml)

Lihat Harga Terkini
Cosrx Advanced Snail Radiance Dual Essence (80ml)

Cosrx Advanced Snail Radiance Dual Essence (80ml)

Lihat Harga Terkini
Best Selling
LOreal Paris Revitalift Anti Aging Triple Action Eye Cream (15ml)

LOreal Paris Revitalift Anti Aging Eye Cream (15ml)

Lihat Harga Terkini
Rating Terbaik
Nature Republic Ginseng Royal Silk Eye Cream (25ml) + FREE Travel Kit

Nature Republic Ginseng Royal Silk Eye Cream (25ml) + FREE Travel Kit

Lihat Harga Terkini

Produk Berkaitan

ZEESEA-Reusable-Beauty-Makeup-Sponge-(2pcs)

ZEESEA Reusable Beauty Makeup Sponge (2pcs)

Lihat Harga Terkini
WATSONS-Fruity-Mask-Aloe-Vera-1s

WATSONS Fruity Mask Aloe Vera 1s

Lihat Harga Terkini
Best Selling
The-Face-Shop-Jeju-Aloe-Soothing-Gel-300ml

The Face Shop Jeju Aloe Soothing Gel 300ml

Lihat Harga Terkini
Wajib Ada
Multipurpose-Transparent-Organizer-Pouch

Multipurpose Transparent Organizer Pouch

Lihat Harga Terkini
Share Artikel Ini
Advertisement

Soalan Lazim

Jenama Krim Mata terbaik pilihan Shoptrack adalah daripada brand COSRX, Laneige dan LOreal Paris.
Pakai seeloknya 2 kali sehari, pagi dan malam. Selepas memakai pelembab muka.
Pilih mengikut kandungan bahan dalam produk tersebut. Pilih juga ikut kesesuaian kulit anda.
#Hashtag
Artikel ini ditulis oleh
Hana Shoptrack
Hana Shoptrack
Environmentalist yang cinta pada alam semulajadi. Home gardening adalah hobby masa lapang Hana. Juga aktif dalam Yoga dan weekend hiking.
Inspirasi Travel
REVIEW BERKAITAN
Lihat kategori lain
error: Content is protected.