fbpx

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 5 Jenama Kerusi Gaming Premium Terbaik Malaysia 2022 Untuk Livestreamer

Kerusi Gaming Terbaik Premium

"Livestreamer yg duduk lama, kerusi kena selesa"

Korang tengah cari kerusi gaming yang habis selesa dan premium? Jom kita check review Top 5 Jenama Kerusi Gaming Premium terbaik di pasaran Malaysia yg ada di Shopee & Lazada ni. Settle!

Kerusi Premium vs Murah

Sekarang ada banyak brand yang buat kerusi gaming murah dengan tahap keselesaan & design yang bagus untuk pasaran yang berbajet rendah. Tapi mana satu sesuai untuk korang? Kerusi gaming murah atau premium?

Of course, bajet memain peranan penting tapi secara am, mengikut chairsfx.com, kerusi gaming murah tak akan tahan selama kerusi gaming premium. Jadi dalam jangka masa panjang, kerusi gaming premium terbaik seperti dari jenama NobleChair dan Todak mungkin akan lebih jimat.

Kalau korang buat livestreaming dan nak upgrade kualiti production korang, jenama terkenal and premium pun boleh membantu brand korang. Keselesaan juga sangat penting, kalau korang plan nak guna kerusi ni sampai 5-8 jam setiap hari, mungkin bagus untuk belanja sikit untuk kerusi gaming premium terbaik yang boleh tahan 3-5 tahun dan boleh bagi keselesaan maksimum.

Boleh dibeli di :

Point Ringkas & List

Kerusi Gaming Premium Terbaik di Malaysia

Pilihan Shoptrack
1
1

Kerusi Gaming Anda Seat Kaiser AD112XL

Backrest adjust sehingga 160 darjah, armrest boleh adjust 4 direction
Base aluminium boleh tahan 180kg berat badan
Design yang ‘clean’ tak serabut macam kerusi lain

Salah satu kerusi gaming premium terbaik setakat ini adalah jenama yang tengah naik di pasaran iaitu Anda Seat. Jenama ni sepcialize dalam gaming chair & ada banyak series. Series yang terbaik bagi saya adalah Kaiser. Kekuatan produk ni adalah design yang ‘clean’ yang bagi saya memang penting untuk nampak premium, berbanding kerusi gaming murah yang selalu serabut. Backrest kerusi ni boleh adjust sehingga 160 darjah, armrest boleh adjust 4 direction & dengan base yang diperbuat dari aluminium, boleh tahan sehingga 180kg berat badan. Kulit pula diperbuat dari PVC Leather dan Carbon Fiber jadi perlu jaga sedikit dari segi kelembapan, sama macam kebanyakan kerusi lain. Overall, kalau korang suka kerusi yang ada design ‘clean’ dan memang selesa, ni boleh consider kerusi ni.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
2
2

Kerusi Gaming Todak Alpha Premium

Backrest adjust sehingga 170 darjah, armrest 4 direction
Base aluminium boleh tahan 150kg berat badan
Kulit PU Leather yang masih lagi selesa tapi perlu jaga sikit

Antara kerusi gaming terbaik kegemaran saya ‘personally’ adalah dari jenama Todak. Bagi saya, susah nak cari jenama yang bagi ‘value’ macam jenama Todak. Antara siri terbaik Todak adalah Alpha Premium yang layak digelar salah satu kerusi gaming terbaik tahun ini dari segi ‘value for money’. Kerusi ni boleh tahan sehingga 150kg dengan aluminium base. Backrest pula boleh adjust sehingga 170 darjah dan armrest juga boleh adjust 4 direction. Disebabkan kulit diperbuat dari PU Leather, bukan PVC yang tahan lasak, kerusi ni dipasarkan dengan harga lebih rendah dari jenama lain. Tapi asalkan dijaga dengan baik, takda masalah, masih lagi selesa.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
3
3

Kerusi Gaming NobleChairs Epic Mercedes – AMG Petronas F1 Edition

Backrest adjust sehingga 135 darjah, armrest 4 direction
Base aluminium boleh tahan 120kg berat badan
Dengan logo Mercedes-AMG Petronas, livestream brand korang akan nampak unik

Untuk korang yang betul-betul nak cipta ‘brand image’ dalam livestream korang, ada satu kerusi gaming premium terbaik dari jenama NobleChair yang berkolaborasi dengan mercedes & Petronas untuk menghasilkan kerusi gaming seumpama kerusi F1. Kulit kerusi ni diperbuat dari PU Leather tapi jenis hybrid yang membuatkan tampak seakan-akan leather sebenar. Backrest boleh adjsut sehingga 135 darjah dan armrest 4 direction. Boleh support sehingga 120kg berat badan. Jahitan logo pula sangat kemas dan cantik. Jadi, kalau korang yang buat livestream game racing atau content pasal automotif, kerusi ni boleh jadi sesuatu yang unik untuk brand korang.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
4
4

Kerusi Gaming Tomaz Troy Limited Edition

Backrest adjust sehingga 180 darjah, armrest 4 direction
Base boleh tahan 180kg berat badan
Design yang unik dengan neck pillow yang selesa

Jenama Tomaz yang popular dengan produk kasut juga ada memasarkan beberapa model kerusi gaming. Salah satu model tersebut digelar Troy yang sebenarnya limited edition. Dari pandangan pertama, korang boleh nampak imej unik ‘high class’ dalam kerusi gaming ni. Saya suka backrest yang boleh adjust sehingga 180 darjah dengan armrest 4 direction dan juga boleh support sampai 180kg berat badan (walaupun badan saya tak berat macam tu pun). Kerusi ni juga ada neck pillow yang besar yang lagi selesa kalau korang nak ‘lay back’ tengok movie. Dengan design unik dan spec yang tahan lasak, model ni layak shortlist dalam senarai kerusi gaming premium terbaik.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
5
5

Kerusi Gaming Asus ROG Chariot

Backrest adjust sehingga 145 darjah, armrest 4 direction
Base boleh tahan 120kg berat badan
Aura RGB di kerusi yang korang boleh kawal dari segi warna & effects

Shortlist terakhir kerusi gaming premium terbaik Shoptrack adalah kerusi gaming ASUS ROG Chariot yang boleh padan dengan setup livestreaming korang yang guna banyak RGB. Dari segi design, memang nampak kerusi pro-gamer yang tipikal tapi keunikan produk ni terletak di Aura RGB yang korang boleh kawal dari segi warna dan effects. Backrest boleh adjust sampai 145 darjah, dengan 4D armrest dan boleh support sehingga 120kg berat badan. Kulit pula diperbuat dari PU Leather jadi kena jaga tahap kelembapan sikit. Bantal lumbar dia juga panjang tak macam kerusi l;ain yang selalu pendek membuatkan kerusi ni lebih selesa, terutama untuk jangka masa panjang. Overall tak banyak kerusi gaming yang ada RGB, jadi kalau korang suka RGB, kerusi ni mungkin kerusi yang korang tengah cari.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Pilihan Ramai
Lazada

Razer Iskur Dark Gray Fabric Gaming Chair

TTRacing Maxx Gaming Chair
Shopee

TTRacing Maxx Gaming Chair

Produk Berkaitan

Aukey RGB Gaming Mouse Pad KM P6
Shopee

Aukey RGB Gaming Mouse Pad KM P6

Logitech G502 Gaming Mouse
Shopee

Logitech G502 Gaming Mouse

Razer DeathAdder V2 Gaming Mouse
Lazada

Razer DeathAdder V2 Gaming Mouse

Gaming Headset Razer Kraken X
Lazada

Razer Kraken X Gaming Headset

Voucher Terhad

Existing Customer Only

PH25SMP

Get 16% Coins Cashback
min. spend RM50, capped at 800 Coins
Valid : 20 - 24 May 2022 only
Shopee-App-Logo
Max one usage per user. Applicable for existing customer only. Applicable on app only.
New Customer Only

SHP25MP

Get RM18 off
min. spend RM20
Valid : 20 - 24 May 2022 only
Shopee-App-Logo
Max one usage per user. Applicable for new customer only. Applicable on app only.
New Customer Only

SHP25ST

Get RM18 off
min. spend RM20
Valid : 20 - 24 May 2022 only
Shopee-App-Logo
Max one usage per user. Applicable for new customer only. Applicable on app only.
Existing Customer Only

IA44PH

Get 15% Coins Cashback
min. spend RM50, capped at 800 Coins
Valid : 20 - 24 May 2022 only
Shopee-App-Logo
Max one usage per user. Applicable for existing customer only. Applicable on app only.
Existing Customer Only

PH25SMP

Get 16% Coins Cashback
min. spend RM50, capped at 800 Coins
Valid : 24 Mei 2022 only
Max one usage per user. Applicable for existing customer only. Applicable on app only.
New Customer Only

SHP25MP

Get RM18 off
min. spend RM20
Valid : 24 Mei 2022 only
Max one usage per user. Applicable for new customer only. Applicable on app only.
New Customer Only

SHP25ST

Get RM18 off
min. spend RM20
Valid : 24 Mei 2022 only
Max one usage per user. Applicable for new customer only. Applicable on app only.
Existing Customer Only

IA44PH

Get 15% Coins Cashback
min. spend RM50, capped at 800 Coins
Valid : 24 Mei 2022 only
Max one usage per user. Applicable for existing customer only. Applicable on app only.

Soalan Lazim

Dalam jangka masa panjang, kerusi gaming premium terbaik mungkin akan lebih jimat sebab ketahanan yang lebih lama.
Kerusi gaming murah selalunya dipasarkan dengan harga RM200-RM800 manakala kerusi gaming premium RM800-RM3000.
Antara kerusi gaming premium pilihan Shoptrack dari segi kualiti, design & ketahanan adalah Noblechairs, Asus, Tomaz, Todak & Anda Seat.
#Hashtag
Share Artikel Ini
Share info ini

Artikel ini ditulis oleh

Joe Shoptrack
Joe Shoptrack
Tech, DIY dan travel antara topik yang sering menjadi bacaan Joe. Seorang yang chill dan santai seperti berjalan di tepi pantai.