fbpx
Shoptrack Logo

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

20 Kasut Lelaki Untuk Semua Jenis Outfit

Hari ini : ✨ Mid-Month Sale di Shopee & Lazada! Diskaun Sehingga 50%! Lebih Jimat, Lebih Bijak!

Kasut Lelaki Casual & Kasut Lelaki Formal
"Bila kasut match dgn outfit, *chef's kiss*"

Majoriti kaum lelaki ada 1 atau 2 pasang kasut je kan? Itulah kasut kita pakai ke semua tempat. Tapi guys, korang kena mula match kasut dengan outfit dan situasi yang betul. Jangan pakai kasut casual dengan pakaian formal, tak kena la.

Paling minimum, korang kena ada 1 pasang kasut dress sneakers putih, 1 pasang kasut loafers semi-formal dan 1 pasang kasut training sneakers. Tak payah nak ikut trend sangat. Of coz, faktor utama ialah duit kan?

Dalam artikel ni, kami akan share 20 Kasut Lelaki terbaik yang tak mahal sangat, untuk hari santai atau acara formal. Ingat, bukan jenama yang penting; keselesaan dan kualiti lagi penting. Bonus: Tambah lagi segak dengan 20 Aksesori Fesyen Untuk Lelaki.

Dah ready nak cari kasut baru? Jom kita mula!

Share Artikel Ini
Point Ringkas & List
Pilihan Shoptrack

Kasut Lelaki Terbaik di Malaysia 2024

No data was found
1
Shopee
QR Code https://s.shopee.com.my/5AX5h6u4Q4
Lazada
QR Code https://invol.co/cll87c0

Scan & Add to Cart

1
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

Adidas Lifestyle NY 90 Shoes Unisex White FY9840

Kasut Sneaker Putih yang Timeless
Overview:
Dibuat dari bahan kitar semula.
Super versatile untuk apa-apa outfit.
Ringan dan selesa.
Kalau korang tak ada kasut sneaker putih, wardrobe korang belum lengkap. Adidas NY90 ni adalah kasut lelaki clean look yang mesra alam dan stylish. Dibuat dari bahan kitar semula, kasut ni eco-friendly dan bergaya. Pakai dengan jeans biru atau hitam, polo atau t-shirt kosong, atau dress up dengan seluar panjang untuk business casual look. Kasut ni ringan di kaki, sesuai untuk jalan sepanjang hari. Memang must-have untuk sneaker lover yang mementingkan fesyen!
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
2
Shopee
QR Code https://s.shopee.com.my/5AX5guPrCO
Lazada
QR Code https://invol.co/cll87b8

Scan & Add to Cart

2
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

Adidas Skateboarding & Lifestyle Daily 2.0 Shoes Men White DB0160

Kasut Sneakers Court Putih Klasik
Overview:
Upper leather yang tahan lama.
Selesa dipakai sepanjang hari.
Boleh style dengan apa-apa outfit.
Mari kita tukar ke gaya yang lebih sporty. Kasut putih klasik ni memang wajib ada. Dibuat dengan upper kulit yang tahan lasak, sesuai untuk skateboarding dan tetap sleek untuk dipakai ke kafe atau kampus. Padankan dengan cargo pants, shorts, atau dress floral kegemaran korang. Kasut ni memang boleh dipakai setiap hari.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
3
Shopee
QR Code https://s.shopee.com.my/3Am1JXCOGu
Lazada
QR Code https://invol.co/cll87co

Scan & Add to Cart

3
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

Vans Old Skool Unisex Sneakers Men (Unisex US Size) Black VN000D3HY281

Kasut Skate Hitam dan Putih Ikonik
Overview:
Design Sidestripe klasik Vans.
Upper suede dan canvas yang tahan lama.
Versatile untuk pelbagai event.
Old Skool, tapi bukan old fashion. Sneakers Vans yang timeless ni lebih dari sekadar kasut skate; mereka adalah ikon budaya yang melengkapi apa sahaja outfit. Sama ada korang nak gaya kasual untuk keluar hari biasa atau malam semi-formal, sneakers ni boleh adapt dengan mudah. Padankan dengan jeans dan shirt crisp untuk rupa smart-casual, atau pakai dengan shorts dan tee untuk gaya santai. Konstruk yang tahan lama buatkan kasut ni sesuai untuk skateboarding, perfect untuk yang nak kasut lelaki style tapi tahan lama.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
Advertisement
4
Shopee
QR Code https://s.shopee.com.my/5AX5y8q0nC
Lazada
QR Code https://invol.co/cll89ci

Scan & Add to Cart

4
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

ALDO Stepspec Men Low Top Sneaker - Black

Sneakers Low-Top yang Stylish dan Selesa
Overview:
Pilihan sneakers hitam yang mampu milik.
Design sleek dengan lace closure.
Versatile untuk kerja atau pakaian kasual.
Nak cari sneakers yang mampu milik? ALDO Stepspec Men Low Top Sneaker dalam warna hitam tawarkan pilihan stylish yang sesuai untuk setting kerja dan kasual, dengan harga yang berpatutan. Sneakers ni direka dengan fokus pada keselesaan, dengan teknologi Pillow Walk yang termasuk molded dual-density foam dan insole padded. Maksudnya? Setiap step akan selesa pijak. Design sleek hitam, digabungkan dengan tapak practical cup sole dan lace closure, buatkan sneakers ni bukan je stylish tapi juga senang dipakai dengan jeans, chinos atau shorts. Model ni sangat popular untuk appeal wear-anywhere, pilihan terbaik untuk mereka yang perlukan kasut yang reliable, mampu milik dan selesa sepanjang hari.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
5
Shopee
QR Code https://s.shopee.com.my/10hX0Yv3SR
Lazada
QR Code https://invol.co/cll89cs

Scan & Add to Cart

5
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

ALDO OGSPEC FASHION ATHLETICS - WHITE

Sneakers Atletik yang Sleek dan Stylish
Overview:
Trendy dengan finish putih terang.
Design lace-up untuk senang fit.
Ideal untuk outing kasual dan aktiviti ringan.
Kalau korang tak nampak brand, korang mesti ingat ni sneakers putih mahal kan? Sebab tu kami suka ALDO OGSPEC Fashion Athletics, memang nampak cantik sangat walaupun harga murah. Kasut ni bukan leather, sebab tu murah. Tapi finish putih buatkan kasut ni pilihan yang stylish dan senang dipadankan dengan pelbagai outfit kasual. Cuba dengan seluar berwarna beige dan polo cream, atau t-shirt navy blue dan smartpants. Memang bagus beli kasut berkualiti tinggi kalau mampu tapi kadang-kadang kita bersyukur brand macam ni ada yang tawarkan produk semua orang mampu beli.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
6
Shopee
QR Code https://s.shopee.com.my/4VHOtRpupJ
Lazada
QR Code https://invol.co/cll87a4

Scan & Add to Cart

6
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

Skechers Men GOwalk Flex Impeccable II Walking Shoes - 216492-BBK

Walking Shoes Hitam
Overview:
Stylish & selesa.
Upper mesh yang boleh breathable.
Sesuai untuk pemakaian harian.
Kalau korang cari kasut jalan yang selesa, cuba tengok Skechers Men GOwalk Flex Impeccable II! Kasut hitam ni memang sesuai untuk gaya kasual yang chic. Dengan upper mesh yang breathable, kasut ni bukan je stylish tapi juga super selesa untuk dipakai sepanjang hari. Bayangkan padankan dengan jeans denim atau chinos kegemaran korang untuk rupa yang relax. Warna hitam yang neutral ni memang versatile, senang nak \match dengan apa-apa outfit. Pakai kasut ni untuk shopping spree korang hujung minggu ni.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
7
Shopee
QR Code https://s.shopee.com.my/1qGdiUjbym

Scan & Add to Cart

7
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

Skechers Men GOwalk 6 Proctor Walking Shoes - 216280-BBK

Kasut Sneaker Tanpa Tali Selesa
Overview:
Design slip-on yang senang pakai.
Cooling dengan Air-Cooled Goga Mat insole.
Sesuai untuk gaya hidup aktif.
Kalau korang suka keselesaan dan rekabentuk kasut loafer, korang akan suka Skechers Men GOwalk 6 Proctor. Kasut tanpa tali yang mudah dipakai dan dicabut. Yang bestnya? Insole Air-Cooled Goga Mat pastikan kaki korang sejuk dan selesa sepanjang hari. Padankan dengan joggers atau shorts untuk rupa kasual yang ultimate. Praktikal dan trendy, memang must-have untuk korang yang selalu sibuk.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
8
Shopee
QR Code https://s.shopee.com.my/8UnXwRHHPz
Lazada
QR Code https://invol.co/cll89d4

Scan & Add to Cart

8
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

POWER E-Light Men Training Shoes - Blue 8809005

Sneakers Training yang Ringan dan Breathable
Overview:
Direka untuk keselesaan maksimum.
Insole quick-dry.
Ideal untuk high-intensity training.
Untuk yang suka fitness, cuba tengok POWER E-Light Men Training Shoes. Ni trainers go-to korang untuk high-intensity workouts, menawarkan keselesaan dengan harga yang tak tiada tandingan. Dengan upper mesh breathable dan insole quick-dry, kaki korang akan sentiasa cool dan kering walaupun badan berpeluh.Sesuai untuk gym atau setting aktif lain, dan nampak sharp dalam warna biru, memang berbaloi!
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
9
Shopee
QR Code https://s.shopee.com.my/9pIvWvozen
Lazada
QR Code https://invol.co/cll89d6

Scan & Add to Cart

9
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

POWER E-Mann Men Black Walking Shoes 8806008

Kasut Jalan yang Selesa dan Praktikal
Overview:
Material stretchy untuk senang pakai.
Upper mesh yang breathable.
Ideal untuk daily walking dan gaya hidup aktif.
POWER E-Mann Men Black Walking Shoes direka untuk support gaya hidup aktif dan on-the-go. Kasut ni ada design wide opening dari material stretchy, senang untuk pasang dan tanggalkan, sesuai untuk ganti selipar. Upper mesh bagi breathability yang cun, pastikan kaki korang tak berpeluh selepas jalan lama-lama. Outsole EVA (ethylene-vinyl acetate) bagi keselesaan yang ringan, buatkan kasut ni ideal untuk daily walking atau apa-apa aktiviti kecuali acara formal.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
10
Shopee
QR Code https://s.shopee.com.my/40L8J21IMr
Lazada
QR Code https://invol.co/cll87cf

Scan & Add to Cart

10
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

Vans Checkerboard ComfyCush One Men (Unisex US Size) BLUE VN0A45J57Z21

Sneakers Checkerboard Biru
Overview:
Teknologi ComfyCush untuk keselesaan ekstra.
Corak checkerboard biru.
Versatile untuk pakaian kasual dan sporty.
Kalau korang dah ada sneakers putih, cari kasut Vans dengan corak checkerboard berwarna vibrant macam yang ni. Sneakers ni bukan je menarik perhatian tapi juga selesa dengan teknologi ComfyCush Vans, memastikan pemakaian yang lebih lembut dan selesa. Design biru dan putih yang bold ni senang dipadankan dengan jeans biru, seluar pendek, atau seluar kasual, menjadikan ia pilihan terbaik untuk hujung minggu atau pergi beli grocery.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
11
Shopee
QR Code https://s.shopee.com.my/2LCuKCoNjE
Lazada
QR Code https://invol.co/cll87dt

Scan & Add to Cart

11
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

CLARKS Men's Markman Plain Dark Tan Leather

Loafers Kulit Tan Gelap yang Stylish
Overview:
Extreme Comfort footbed.
Senang slip-on dengan panel stretch.
Ideal untuk pakaian kasual atau team dinner.
CLARKS Men’s Markman Plain dalam kulit perang gelap gabungkan kemewahan santai dengan praktikaliti. Loafers ni ada design super flexible yang sempurna untuk cuaca panas. Panel stretch dan gaya slip-on tawarkan kesenangan pakai, manakala Extreme Comfort footbed pastikan kaki korang selesa sepanjang hari. Kulit perang gelap premium bukan je nampak hebat tapi juga versatile untuk dipadankan dengan pelbagai outfit kasual. Bergantung pada setting, korang boleh pakai ni dalam outfit formal kalau dipadan dengan seluar yang sesuai.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
12
Shopee
QR Code https://s.shopee.com.my/5pmmWmwGVF
Lazada
QR Code https://invol.co/cll89c4

Scan & Add to Cart

12
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

Hush Puppies Men's Shoe Alvero Buckle Loafer ZI60127

Loafers Buckle yang Elegan dan Versatile
Overview:
Design buckle yang stylish.
Fit yang selesa untuk dipakai sepanjang hari.
Sesuai untuk setting formal dan kasual.
Ramai mungkin fikir: “Loafers je, kenapa nak beli yang mahal?” Tapi kalau korang beli yang berkualiti tinggi dengan warna neutral yang match dengan apa-apa outfit, loafers ni memang berbaloi. Korang boleh gayakan dengan sekluar pendek, seluar panjang, smart atau kasual, office atau mall. Dan dia tahan lama. Dapatkan yang macam Hush Puppies Alvero Buckle Loafer ni. Perfect untuk smart casual look yang boleh tukar dari office wear ke outing malam. Untuk drive pun OK jugak.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
13
Shopee
QR Code https://s.shopee.com.my/2fpki70YXe
Lazada
QR Code https://invol.co/cll87aa

Scan & Add to Cart

13
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

Skechers Men USA Arch Fit Ogden Kersey Shoes 204741-BBK

Kasut Lelaki Slip-on Kulit yang Elegan
Overview:
Sokongan arch kaki direka pakar podiatrist.
Kulit smooth yang mewah.
Sesuai untuk business casual & office.
Kalau nak sesuatu yang lebih polished, Skechers Men USA Arch Fit Ogden Kersey ni pilihan yang tepat. Slip-on dengan finish kulit smooth yang level-up rupa outfit korang. Dengan gaya smart-casual: padankan dengan seluar cantik atau jeans, korang dah ready untuk dinner date atau meeting. Sokongan arch yang top-notch buatkan kasut ni selesa dipakai sepanjang hari. Yang best, senang nak pakai dan tanggalkan, memang praktikal dan bergaya.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
14
Shopee
QR Code https://s.shopee.com.my/606CxnWPOZ
Lazada
QR Code https://invol.co/cll89cz

Scan & Add to Cart

14
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

BATA Deva Men Black Formal Faux Leather Dress Shoes 8116285

Kasut Formal Hitam yang Mampu Milik
Overview:
Faux leather yang mampu milik untuk rupa polished.
Fit yang selesa dengan design lebar.
Sesuai untuk office dan event formal.
BATA Deva Men’s Black Formal memang pilihan kasut formal bajet kegemaran ramai orang! Kalau korang perlukan dress shoes untuk office tapi dengan bajet terhad, ni satu pilihan terbaik. Dibuat dari faux leather, kasut ni cukup elegan dan perfect untuk event formal atau office wear. Memang tak disangka dengan harga dia.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
15
Shopee
QR Code https://s.shopee.com.my/3fiHuVrPTM
Lazada
QR Code https://invol.co/cll87cy

Scan & Add to Cart

15
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

Clarks Mens Bradley Free Tan Tumbled

Loafers Kulit Tan yang Versatile
Overview:
Keselesaan Ultimate dengan OrthoLite® footbed.
Kulit perang premium.
Fleksibiliti dan kesenangan gaya sneakers.
Clarks Men’s Bradley Free Tan Tumbled loafers gabungkan keanggunan kulit warna perang premium dengan kesenangan gaya sneakers. Loafers ni direka untuk lelaki Malaysia moden yang pentingkan keselesaan tanpa korbankan gaya. Warna perang versatile ni senang dipadankan dengan pelbagai outfit, sesuai untuk casual Fridays di office atau outing hujung minggu. Gaya slip-on dan elastic gores pastikan fit yang tak ketat, manakala tapak ringan EVA yang menyerap hentakan dan cushioning OrthoLite® breathable pastikan keselesaan sepanjang hari. Tak kira korang ke meeting business atau lunch kasual, loafers ni blend dengan pelbagai setting.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
16
Shopee
QR Code https://s.shopee.com.my/8UnXfTSWOW
Lazada
QR Code https://invol.co/cll87dj

Scan & Add to Cart

16
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

CLARKS Men's Formal Tilden Cap Black Leather

Kasut Derby Kulit Hitam Elegan
Overview:
OrthoLite® footbed untuk keselesaan.
Detailing toe cap klasik.
Sesuai untuk acara formal.
Dress to impress dengan CLARKS Men’s Tilden Cap Black Leather shoes. Kasut derby ni epitome keanggunan, direka untuk setting formal macam wedding atau meeting di boardroom. Kulit hitam klasik dengan detailing toe cap yang sleek bagi rupa yang elegan. OrthoLite® footbed pastikan keselesaan sepanjang hari, sesuai untuk dipakai sepanjang hari. Kasut lelaki ni padan cantik dengan suits dan seluar formal, menambah keanggunan pada apa saja ensemble yang sophisticated.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
17
Shopee
QR Code https://s.shopee.com.my/2LCuagtWL4
Lazada
QR Code https://invol.co/cll89bn

Scan & Add to Cart

17
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

Hush Puppies Men's Shoe Claus Lace Up ZH60123

Kasut Lace-Up Klasik dan Tahan Lama
Overview:
Dibuat dari kulit lembu tulen.
Sangat selesa.
Sesuai untuk pakaian kasual dan formal.
Kalau korang selalu pakai formal, dapatkan sepasang kasut lace up yang cantik macam Hush Puppies Claus ni. Dibuat dari kulit lembu berkualiti tinggi dan lining tekstil suede yang selesa. Perfect untuk pelbagai event, dari office wear harian ke event formal macam wedding. Dan macam mana-mana kasut lace up yang berkualiti, boleh tahan lebih dari 5 tahun kalau jaga dengan baik. Plus, warna coklat ni sesuai dengan warna biru, hitam dan beige atau warna-warna ‘warm’.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
18
Shopee
QR Code https://s.shopee.com.my/9A3EjQPCVN
Lazada
QR Code https://invol.co/cll89ca

Scan & Add to Cart

18
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

Dr Martens 1461 3 Eye Low Cut Original

Kasut Kulit Versatile yang Ikonik
Overview:
Kulit smooth yang tahan lama.
Design 3-eyelet klasik.
Timeless, tak pernah ketinggalan zaman.
Ada fashion piece yang memang timeless, macam Dr Martens 1461 3 Eye Low Cut Original ni. Dibuat dari kulit smooth yang tahan lama, kasut ni ada design 3-eyelet klasik dan diletakkan di atas tapak air-cushioned signature Dr Martens yang bagi comfort dan support yang terbaik. Ideal untuk pelbagai setting, dari pakaian harian kasual ke acara yang lebih dressed-up, kasut lelaki ni boleh dipolish sampai berkilat atau dibiarkan scuffed. Style kasut ni dengan jeans biru, semua lelaki boleh nampak smart dan hensem.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
19
Shopee
QR Code https://s.shopee.com.my/7KbaY9cUGG
Lazada
QR Code https://invol.co/cll89cn

Scan & Add to Cart

19
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

ALDO Dinbrenn Men Lace Up Casual Shoe - Cognac

Kasut Lace-Up Kasual yang Chic dan Selesa
Overview:
Kasut lace up mampu milik untuk business casual.
Upper synthetic embossed.
Cushion dengan teknologi Pillow Walk.
Kasut lace up tak perlu mahal asalkan dijaga dengan baik. Kalau bajet ketat, dapatkan yang macam ALDO Dinbrenn Lace Up Casual Shoe, yang tawarkan pilihan stylish dan selesa untuk business casual look. Kasut ni ada upper synthetic embossed yang bagi tekstur yang unik. Sebab kasut ni direka dengan flat heel dan round toe, lepas pakai seharian pun masih lagi selesa. Design versatile ni buatkan kasut ni sesuai untuk pelbagai setting kasual, dari environment office ke outing hujung minggu.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
20
Shopee
QR Code https://s.shopee.com.my/3Am1aimYZA

Scan & Add to Cart

20
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

NORTH STAR Vulcanise - Lace Men White / Black School Shoes 8891503

Kasut Lelaki Murah
Overview:
Design lace-up klasik.
Pilihan warna putih dan hitam yang versatile.
Sesuai untuk pakaian kasual.
Ingat tak kasut ni masa zaman sekolah? Siapa kata sekarang tak boleh pakai lagi? Kalau bajet tak banyak untuk kasut, NORTH STAR Vulcanise Lace Men School Shoes ni memang ok. Kasut canvas ni dibina untuk tahan lasak tapi nak kata berkualiti tu, tak lah. Ada pilihan warna putih dan hitam, bagi rupa klasik yang versatile untuk pakaian kasual. Pakai dengan jeans straight cut biru atau shorts atau chinos. Ingat, yang penting rupa outfit tu overall, so tak payah lah segan sangat kalau pakai kasut ni…cuma jangan pakai baju putih dengan seluar hijau lah, nampak macam student pulak nanti.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular

Kesimpulan

Tak kisah lah untuk outfit apa, korang kena cari kasut lelaki yang matching dengan event: sama ada untuk office, majlis formal macam majlis perkahwinan, untuk exercise, ataupun apa-apa lah. Kalau mampu, janganlah pakai satu pasang kasut je ke mana-mana.

Ini antara jenis kasut lelaki yang paling popular:

Kasut Lelaki Formal

  1. Kasut Oxford
  2. Kasut Derby
  3. Loafers
  4. Kasut Monk Straps
  5. Dress Boots
  6. Kasut Cap Toe

Kasut Lelaki Casual

  1. Sneakers (sporty atau dress)
  2. Loafers
  3. Sneakers Slip-On
  4. Kasut Kanvas
  5. Sandal
  6. Moccasins

Panduan Matching Kasut Lelaki Dengan Seluar & Stokin

Panduan Matching Kasut Lelaki
Kredit: bows-n-ties.com/
Share Artikel Ini
Advertisement
#Hashtag
Artikel ini ditulis oleh
Picture of Luna Shoptrack
Luna Shoptrack
Working mother yang expert dalam multitasking. Deco rumah, thai food dan Ikea adalah suatu ketenangan bagi Luna.
Inspirasi Travel
REVIEW BERKAITAN
Lihat kategori lain