fbpx

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 10 Breast Pump Terbaik di Malaysia 2022 (Jenis Hands Free)

Breast Pump Terbaik
"Lebih senang nak bergerak dengan Handsfree Pump"

Nak cari breast pump atau pam susum yang terbaik bagi ibu-ibu yang bekerja kadang tu memang pening kepala. Banyak pilihan yang ada kat Shopee & Lazada tu. Ada yang jenis ‘Single’, ‘Double’ dan ada pulak yang jenis ‘Handsfree’? Hari ni kita nak baca review Top 10 Breast Pump terbaik di Malaysia untuk senang ibu-ibu buat pilihan. Jangan susah hati ye ibu-ibu.

Seperti yang kita tahu susu ibu adalah makanan ekslusif bagi bayi yang berumur 6 bulan pertama kelahiran. Selain daripada ‘Direct Feeding’, penggunaan ‘Breast pump elektrik’ juga membolehkan para ibu merangsang pengeluaran susu dengan baik. Terdapat pelbagai jenis breast pump di pasaran, tapi hari ini saya nak mempertengahkan teknologi pump terbaru yang khusus untuk ‘Working Mothers’ out there iaitu Hands Free Breast Pump.

BTW, bekerja jangan lupa holiday. Check out rekomendasi Baby Stroller untuk travel atau Baby Car Seat kalau berminat.

Kelebihan Hands Free Breast Pump

  • Praktikal, lightweight & tubeless
  • Boleh pump sambil multitasking
  • Senang untuk diguna
  • Datang dengan collector cup
  • Anti-backflow design
  • Portable & senang basuh

 

Wearable hands free breast pump ni pump yang paling praktikal di pasaran sekarang. Selain daripada lightweight, ianya juga tubeless. Kalau dulu, ibu-ibu hanya boleh pump di nursery room atau hanya cari masa untuk pump waktu rehat, sekarang dengan wearable handsfree pump ni, Ibu-ibu boleh pump sambil bekerja.

Cara penggunaan pun sangat senang. Pump jenis handsfree ni selalu datang dengan collector cup yang boleh digunakan di bra biasa. So ibu-ibu tak perlu invest untuk nursing bra lagi sebab cup ini boleh terus selit je.

And jangan risau pump jenis ni mostly semua Anti-Backflow design. Selain dari portable, pump jenis ni jugak senang nak basuh atau sanitize sebab semua wearable handsfree breast pump ni datang dengan parts yang sikit hehe.

Boleh dibeli di :

Point Ringkas & List

Pilihan Shoptrack

Hands Free Breast Pump Terbaik di Malaysia

Sponsored
4.7/5
4.7/5
Sponsored
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Samu Giken Hands Free Breast Pump BPS10PK

Breast Pump Pilihan Ibu Bekerja Terbaik
2 mod – Massage & Pumping
5 suction levels
Kapasiti susu – 120ml (4 oz)
Hands free Breast Pump terbaik dari Samu Giken ni antara brand yang baru popular sekarang. Dengan rechargeable battery berkapasiti 1000mAh - boleh untuk digunakan selama 80 minit dan hanya ambil masa 2 jam je untuk full charge semula. Cepat kan? Ada sekali cable USB-C utk charge. Lengkap dengan 2 mod utama breast pump iaitu massaging dan pumping dan 5 suction level. Kapasiti penuh susu pula ialah 120ml (4 oz). Antara pilihan bijak untuk ibu-ibu yg baru nak mula breastfeeding. Yay!
Baca Detail
Brand Official Store di Shopee
1
1
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Breast Pump Imani i2

Pam Susu Hands-Free Terbaik
Brand pertama yang cipta design ini – Korean Technology
2 mod – Massage and Expression & auto off dalam masa 30 minit
Kapasiti susu – 200ml (6-7 oz)

Pilihan seterusnya untuk wearable breast pump terbaik adalah Imani i2. Brand ni adalah ‘pioneer’ untuk pump tubeless ni. Motor pump Imani ni tak bising and dia auto off, so korang tak perlu risau ‘overpumping’. Dia juga ada 5 level suction yang korang boleh pilih untuk keselesaan korang. Mod pun ada 2 iaitu Mod Massage atau Mod Pumping. Antara function best dekat pump Imani ni, dia ada ‘History save function’ dimana motor pump menyimpan memori level suction berapa yang korang last pakai after pumping. So korang tak payah setting balik setiap kali nak pump. Bagus kan? Model ni pakai type C USB untuk charge. Full charge ambil masa dalam 2 jam and boleh pakai sampai 4-6 sesi and dia ada LED indicator untuk check battery level. Collector cup dia pulak boleh simpan susu sebanyak 200ml, dan bila korang beli Imani ni, dia datang sekali dengan 2 size funnel, so korang boleh pilih size mana yang sesuai dengan korang. Overall model ni memang banyak key features yang penting yang patut ada dekat breast pump. Sebab itu Imani ni antara handsfree breast pump terbaik ada jual online!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
2
2
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Hands Free Breast Pump Youha Ava

Pam Susu Murah Terbaik
3 mod – Massage, Expression dan Mix & auto off dalam masa 30 minit
10 suction levels
Kapasiti susu – 240ml (8 oz)

Alternatif kedua breast pump terbaik adalah dari Youha AVA, features dia lebih kurang macam Imani i2 tapi harga dia jauh lagi affordable. Apa yang menarik tentang Youha ni, dia punya collector cup ada indicator, so korang boleh check berapa ml yang dapat after pumping session. Model ni pun ada LED indicator Cuma dia kategorikan mengikut warna. Kapasiti susu dia juga lebih banyak dari Imani. Youha Ava hanya bagi 1 size funnel, so korang kena pilih dulu size sebelum beli ya!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
3
3
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Breast Pump Shapee Milkee Lab Lacfree

2 mod – Massage and Expression & auto off dalam masa 20 minit
5 suction levels
Kapasiti susu – 150ml (5 oz)

Alternatif ketiga untuk hands free breast pump terbaik adalah Shapee Milkee Lab. Antara yang menarik perhatian saya tentang pump ni adalah pump dia warna soft peach! Sangat cantik. Model ni harga lebih kurang dengan Youha Ava. Features dia pun lebih kurang Youha Ava cuma kapasiti susu dia cuma boleh kumpul dalam 150ml sahaja. Model ni pun ada memory function macam Imani i2. Full charge pula ambil masa dalam 1.5 jam dan boleh pakai sehingga 4-6 sesi. Kalau korang cari pump yang sedikit fancy and cup yang kecil sikit, boleh la pilih Shapee Milkee ni.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
4
4
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Breast Pump Gen 2 Mini Bearmom

2 mod – Massage and Expression
9 suction levels
Kapasiti susu – 160ml (5 oz)

Satu lagi alternative untuk korang yang suka color light peach macam Shapee Milkee Lab. Harga pun dalam kategori midrange bagi kategori breast pump terbaik di pasaran. Satu satunya feature yang ada dekat bearmom ni tapi tak ada dekat brand lain ialah dia ada LCD screen yang boleh display mod, suction level and timing pump. So senang korang nak monitor time sesi pumping korang. Sangat membantu dan produk yang bagus!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
5
5
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Hands Free Breast Pump Ashlee Lova

Breast Pump Murah Terbaik
Bajet bawah RM200 (per pump) & 5 suction levels
2 mod – Massage and Expression
Kapasiti susu – 180ml (6 oz)

Produk ni pilihan bijak untuk korang yang ada bajet bawah RM200 sahaja. Model ini antara yang paling murah di pasaran untuk hands free breast pump jenis wearable ni. Color Ashlee Lova ni warna light pink, so sesiapa yang suka color pink tu boleh la pilih brand ni! Features yang ada dekat breast pump di atas macam memory function, silent mod, indicator dekat collector cup and battery level display ada dekat Ashlee Lova. So korang yang ada bajet rendah sikit, model ni la pilihan yang tepat untuk korang yang cari breast pump terbaik online!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Pilihan Ramai
Anakku Flexi Double Electric Breast Pump
Shopee

Anakku Flexi Double Electric Breast Pump

Goody S12 Wearable Hands Free Breast Pump
Shopee

Goody S12 Wearable Breast Pump

Autumnz GAYA Gen 2 Electric Breast Pump
Shopee

Autumnz GAYA Gen 2 Electric Breast Pump

Youha AVA GEN 2 Wearable Breast Pump
Shopee

Youha AVA Gen 2 Wearable Breast Pump

Produk Berkaitan

NUK Baby Bottle Cleanser Refill Pack 750ml
Lazada

NUK Baby Bottle Cleanser Refill Pack 750ml

Nuk Deluxe Bottle and Teat Brushes Set
Lazada

Nuk Deluxe Bottle and Teat Brushes Set

NUK New Ultra Dry Breast Pad (60pcs) x 2 boxes
Lazada

NUK New Ultra Dry Breast Pad (60pcs) x 2 boxes

Advertisement

Soalan Lazim

Wearable Breast Pump adalah sejenis breast pump yang boleh digunakan tanpa perlu sentiasa memegang breast pump.
5 jenama Breast Pump / Pam Susu terbaik pilihan Shoptrack adalah Ashlee Lova, Bearmom, Milkee Lab, Imani & Youha.
Wearable Handsfree Breast Pump membolehkan para ibu untuk ‘multitask’ seperti menggunakan telefon dan laptop sambil merangsang pengeluaran susu.
#Hashtag
Share Artikel Ini
Share info ini

Artikel ini ditulis oleh

Hana Shoptrack
Hana Shoptrack
Environmentalist yang cinta pada alam semulajadi. Home gardening adalah hobby masa lapang Hana. Juga aktif dalam Yoga dan weekend hiking.
Rating Artikel
4.5/5