fbpx
Shoptrack Logo

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 10 Breast Pump Terbaik di Malaysia 2024 (Hands Free)

Hari ini : ✨ Raya Sale di Shopee & Lazada! Diskaun menarik sempena Raya tahun ini! Lebih Jimat, Lebih Bijak! 🌙

Breast Pump Terbaik Murah Malaysia
"Lebih senang nak bergerak dengan Handsfree Pump"

Nak cari breast pump atau pam susu yang terbaik bagi ibu-ibu yang bekerja kadang tu memang pening kepala. Banyak pilihan yang ada kat Shopee & Lazada tu. Ada yang jenis ‘Single’, ‘Double’ dan ada pulak yang jenis ‘Handsfree’? Hari ni kita nak baca review Top 10 Breast Pump terbaik di Malaysia untuk senang ibu-ibu buat pilihan. Jangan susah hati ye ibu-ibu.

Seperti yang kita tahu susu ibu adalah makanan ekslusif bagi bayi yang berumur 6 bulan pertama kelahiran. Selain daripada ‘Direct Feeding’, penggunaan ‘Breast pump elektrik’ juga membolehkan para ibu merangsang pengeluaran susu dengan baik. Terdapat pelbagai jenis breast pump elektrik yg ada di pasaran sekarang, tapi hari ni kita nak tengok jenis Pam Susu yang khusus untuk ‘Working Mothers’ out there iaitu Hands Free Breast Pump.

BTW, bekerja jangan lupa holiday jugak tu. Check out rekomendasi Baby Stroller untuk travel atau Baby Car Seat kalau anda ada plan nak beli sekali.

Kelebihan Hands Free Breast Pump

  • Praktikal, lightweight & tubeless
  • Boleh pump sambil multitasking
  • Senang untuk diguna
  • Datang dengan collector cup
  • Anti-backflow design
  • Portable & senang basuh

 

Wearable Hands Free Breast Pump ni pump yang paling praktikal di pasaran sekarang. Selain daripada lightweight, ianya juga tubeless. Kalau dulu, ibu-ibu hanya boleh pump di nursery room atau hanya cari masa untuk pump waktu rehat, sekarang dengan wearable handsfree pump ni, Ibu-ibu boleh pump sambil bekerja.

Cara penggunaan pun sangat senang. Pump jenis handsfree ni selalu datang dengan collector cup yang boleh digunakan di bra biasa. So ibu-ibu tak perlu invest untuk nursing bra lagi sebab cup ini boleh terus selit je.

And jangan risau pump jenis ni mostly semua Anti-Backflow design. Selain dari portable, pump jenis ni jugak senang nak basuh atau sanitize sebab semua wearable handsfree breast pump ni datang dengan parts yang sikit hehe.

Share Artikel Ini
Point Ringkas & List
Pilihan Shoptrack

Hands Free Breast Pump Terbaik di Malaysia 2024

Recommended
4.7/5
4.7/5
Raya Mega Sale Malaysia 2024
QR Code https://shope.ee/2AhcrGyYSm
Recommended
⚡ Raya Sale: Best Price, Save More Today!

Boboduck Electric Handsfree Breast Pump F5071

Breast Pump terbaik untuk ibu bekerja dan aktif
Overview:
4 mod : Massage Stimulation, Vibration & Expression, Soothing Mode (for sensitive nipples) & Nipple Traction Mode.
9 Suction Levels & boleh guna sehingga 90 minit dengan sekali caj
Kapasiti susu – 200ml (6 - 7 oz)
Untuk ibu-ibu yang busy dan aktif yang still tak pasti model pam susu terbaik yg mana nak beli, model pam susu Boboduck Electric Hands Free Breast Pump F5071 ni antara pilihan terbaik yg patut korang check. Datang dengan 4 mod berbeza dan kapasiti botol besar yang memudahkan korang guna – ianya ringan dan boleh dipakai di mana-mana dan bila-bila masa yang korang perlukan sesuai dengan rutin harian yang aktif tu! Menarik tentang Boboduck Electric Hands Free Breast Pump F5071 ni ialah ianya sangat flexible. Dengan 9 tahap daya hisap dan 4 mod (termasuk Massage Stimulation, Vibration & Expression, Soothing Mode, and Nipple Traction Mode), korang boleh membuat pengalaman memerah susu yang selesa dan berkesan untuk korang. Ia juga dilengkapi dengan bateri lithium 1200 mAh yang tahan lama, korang boleh memerah susu selama 90 minit dengan hanya satu cas. Dari segi rekabentuk pula, pam ini sangat selesa dan boleh digunakan dengan semua saiz bra. Dan ia juga dilengkapi dengan ciri Anti-backflow, jadi tak perlu risau tentang susu mengalir balik ke dalam pam semasa korang memerah susu. Dengan teknologi Vibration & Expression serta teknologi ‘Quiet Pumping’, korang boleh memerah susu secara selesa dan ianya tidak menghasilkan bunyi yang kuat ketika digunakan. Best kan? Walaupun harganya agak mahal daripada pilihan lain di pasaran, tetapi kami rasa ia sangat berbaloi. Model pam susu ini juga datang dengan jaminan selama setahun dari Boboduck – jadi tak ada masalah kalau ada sebarang kerosakan nanti. Secara kesimpulan, Boboduck Electric Hands Free Breast Pump F5071 ni adalah salah satu pam susu jenis hands free terbaik di pasaran Malaysia dan kami yakin korang pasti suka seperti kami. Tak salah untuk berikan kepuasan dan keselesaan pada diri korang kan? Yay!
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
1
Raya Mega Sale Malaysia 2024
Shopee
QR Code https://shope.ee/40GIYBH9Mi
Lazada
QR Code https://invol.co/clh1d4l

Scan & Add to Cart

1
⚡ Raya Sale: Best Price, Save More Today!

Shapee Milkee Lab Lacfree Wearable Breast Pump

Breast Pump terbaik pilihan bajet
Overview:
2 mod : Massage & Expression
5 Suction Levels & boleh guna sehingga 60 minit dengan sekali caj
Kapasiti susu – 150ml (5-6 oz)
Model breast pump Shapee Milkee Lab Lacfree ni memang sesuai untuk ibu-ibu hanya mahukan fungsi asas breast pump – dengan harga bajet. Pam susu ni ada 5 Suction Level dan 2 mode (massage dan expression), yang memang cukup untuk kegunaan harian korang. Walaupun harganya dalam kategori tidak terlalu mahal, ianya masih selesa untuk digunakan dengan rekabentuk yang memudahkan korang untuk guna sepanjang hari. Ianya ringan dan flexible, dengan kapasiti botol sekitar 150ml / 6oz – ianya mudah untuk disimpan dan dibawa ke mana-mana. Selain tu, dia ada fungsi memory yang memang menjimatkan masa korang, tak payah nak susah-susah nak adjust pam setiap kali nak pakai. Untuk bateri, dia ada bateri lithium 800mAh yang boleh digunakan sehingga 60 minit jika di cas penuh. Ianya mengambil masa 2 jam untuk cas penuh melalui micro-USB, dan boleh guna dalam 2-4 sesi pada setiap cas. Cukup sangat untuk kegunaan normal. Jadi, kalau korang mencari pam susu yang senang digunakan, tak mahal dan memang boleh dipercayai untuk kegunaan harian, Shapee Milkee Lab Lacfree Wearable Breast Pump memang satu pilihan yang bagus. Model ni pakai type C USB untuk charge. Full charge ambil masa dalam 2 jam and boleh pakai sampai 4-6 sesi and dia ada LED indicator untuk check battery level. Collector cup dia pulak boleh simpan susu sebanyak 200ml, dan bila korang beli Imani ni, dia datang sekali dengan 2 size funnel, so korang boleh pilih size mana yang sesuai dengan korang. Overall model ni memang banyak key features yang penting yang patut ada dekat breast pump. Sebab itu Imani ni antara handsfree breast pump terbaik ada jual online!
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
2
Raya Mega Sale Malaysia 2024
Shopee
QR Code https://shope.ee/AK3KapovdA
Lazada
QR Code https://invol.co/clh1djo

Scan & Add to Cart

2
⚡ Raya Sale: Best Price, Save More Today!

Imani i2 Plus Handsfree Electric Breast Pump

Pam Susu Hands Free Terbaik dengan Auto-Shut Off
Overview:
Brand pertama yang cipta design ini - Korean Technology
2 mod : Massage & Expression, 5 Suction Levels & fungsi Auto-Shut Off dengan manual timer setting
Kapasiti susu - 200ml (6-7 oz)
Pilihan seterusnya untuk breast pump hands-free terbaik adalah Imani i2 Plus. Brand ni adalah ‘pioneer’ untuk pump tubeless ni. Model Imani i2 Plus ni adalah upgrade version bagi model lama Imani i2 Gen 2 – dimana ianya di tambah dengan LCD Screen untuk kawalan fungsi-fungsi dan kini, fungsi Auto-Shut Off boleh dikawal masanya secara manual. Menarik kan? Masih sama seperti model lama, ianya datang dengan 5 level suction yang korang boleh pilih untuk keselesaan korang. Mod pun ada 2 iaitu Mod Massage atau Mod Pumping. Antara function best dekat pump Imani ni, dia ada ‘History save function’ dimana motor pump menyimpan memori level suction berapa yang korang last pakai after pumping. So korang tak payah setting balik setiap kali nak pump. Kan senang macam ni. Model ni pakai type C USB untuk charge. Full charge ambil masa dalam 2 jam and boleh pakai sampai 4-6 sesi and untuk check battery level, boleh tengok terus kat LCD Screen tu je. Collector cup dia pulak boleh simpan susu sebanyak 200ml, dan bila korang beli Imani ni, dia datang sekali dengan 2 size funnel, so korang boleh pilih size mana yang sesuai dengan korang. Overall model ni memang banyak key features yang penting yang patut ada dekat breast pump. Sebab itu Imani ni antara jenama handsfree breast pump terbaik pilihan ibu-ibu di Malaysia.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
3
Raya Mega Sale Malaysia 2024
Shopee
QR Code https://shope.ee/9zXVh3FsVI
Lazada
QR Code https://invol.co/clh1dma

Scan & Add to Cart

3
⚡ Raya Sale: Best Price, Save More Today!

Samu Giken Hands Free Breast Pump BPS10+(PK)

Hands-Free Breast Pump Terbaik dengan 2 Tahun Warranty
Overview:
2 mod : Massage & Expression
5 Suction Levels & boleh guna sehingga 80 minit dengan sekali caj
Kapasiti susu – 120ml (4 oz)
Hands-Free Breast Pump terbaik dari Samu Giken ni antara model pam susu pilihan ramai juga. Model BPS10+PK ni sebenarnya adalah upgraded version dari model lamanya iaitu BPS10PK. Version baru ni datang dengan Digital Display – jadi senang untuk korang check setting dia nanti. Dengan rechargeable battery berkapasiti 800mAh – boleh untuk digunakan selama 80 minit dan hanya ambil masa 2 jam setengah je untuk full charge semula. Boleh tahan juga kan? Disertakan sekali cable micro-USB utk charge. Lengkap dengan 2 mod utama breast pump iaitu massaging dan pumping dan 5 suction level. Kapasiti penuh susu pula ialah 120ml (4 oz). Breast pump Samu Giken ni juga ada fungsi Anti-Backflow yang menggelakkan masalah bocor dan Memory Function untuk simpan setting korang. Yang menarik tentang model ini adalah ianya datang dengan 2 tahun waranti dari Samu Giken. Kurang sikit susah hati ibu-ibu kita kan? Antara pilihan bijak untuk ibu-ibu yg baru nak mula breastfeeding!
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
Advertisement
4
Raya Mega Sale Malaysia 2024
Shopee
QR Code https://shope.ee/6Uqc3Py3ft
Lazada
QR Code https://invol.co/clh1do6

Scan & Add to Cart

4
⚡ Raya Sale: Best Price, Save More Today!

Ashlee Lora Handsfree Breast Pump

Breast Pump Terbaik dengan rekabentuk cantik dan simple
Overview:
2 mod : Massage & Expression
9 Suction Levels & boleh guna sehingga 100 minit dengan sekali caj
Kapasiti susu – 180ml (6 oz)
Dari segi rekabentuk, model Hands-Free Breast Pump dari Ashlee ni antara yang cantik, elegan dan rekabentuk yang mudah untuk disorok didalam bra. Model Ashlee Lora ni sebenarnya adalah upgraded version dari model lamanya, iaitu Ashlee Lova. Dari segi fungsi, ianya lengkap dengan fungsi-fungsi utama pam susu seperti memory function, silent mode, indicator dekat collector cup and battery level display. Pam susu dari Ashlee ini mempunyai 2 mod operasi yang standard iaitu Massage dan Expression. Yang lain dari model-model pam susu popular, model ini mempunyai Suction Level sehingga 9 tahap berbanding kebanyakkan model lain yang hanya sekadar 5 hingga 7 tahap. Dengan rechargeable battery berkapasiti 1000mAh – boleh untuk digunakan selama 100 minit dan hanya ambil masa 2 jam setengah je untuk full charge semula. Kapasiti penuh susu pula adalah sekitar 180ml (6 oz). Bagi kami di Shoptrack, untuk korang yang suka jenis rekabentuk yang simple macam ni, Ashlee Lora antara model pam susu terbaik yang berbaloi beli dengan segala fungsi yang cukup lengkap!
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
5
Raya Mega Sale Malaysia 2024
Shopee
QR Code https://shope.ee/9endpN0AEa
Lazada
QR Code https://invol.co/clh1dpw

Scan & Add to Cart

5
⚡ Raya Sale: Best Price, Save More Today!

Bearmom Luxe Advanced Handsfree Breast Pump

Breast Pump Terbaik dengan 12 Suction Level
Overview:
4 mod : Massage Stimulation, Vibration & Expression, Lactation & Auto Mode
12 Suction Levels & boleh guna sehingga 100 minit dengan sekali caj
Kapasiti susu – 160ml (5 oz)
Satu lagi jenama pam susu elektrik terbaik yang kami rasa patut masuk dalam list Shoptrack adalah pam susu Bearmom Luxe Advanced Hands Free Breast Pump! Pam susu ni mempunyai segala-galanya – lebih dari kebiasaan pam susu yang ada di pasaran. Dengan 12 tahap penyedutan dan 4 mod (Massage Stimulation, Vibration & Expression, Lactation dan Auto Mode) yang memberikan pengalaman pam yang terbaik untuk ibu-ibu. Dari segi reka bentuk – ianya kemas dan nipis, memudahkan ibu-ibu untuk mengepam susu tak kira masa dan tempat. Bukan hanya rekabentuk yang menarik, pam susu Bearmom Luxe Advanced ini boleh dikatatakan lengkap dengan semua fungsi yang patut ada pada pam susu. Datang dengan bateri lithium berkapasiti 1000 mAh yang boleh memberikan masa pam selama 90 minit apabila dicas sepenuhnya, dan ia menggunakan cable USB jenis C untuk masa caj semula yang pantas (hanya 2 jam!). Ada juga fungsi ‘Memory’ so korang tak perlu membuang masa menetapkan semula setting setiap kali nak guna. Juga lengkap dengan rekabentuk mangkuk botol ‘anti-backflow’ – tiada masalah susu tumpah atau bocor meleleh tu. Kapasiti botol pula sebanyak 160ml/6oz, cukup utk setiap sesi mengepam susu. Pam susu ini juga dilengkapi dengan LED Display untuk kemudahan control dan setting. Dari segi harga, ianya sedikit premium, tapi bagi kami, ianya masih berbaloi dengan segala ciri yang korang dapat. Pam susu ini sesuai untuk ibu yang bekerja dan aktif yang mahukan yang terbaik daripada yang terbaik. Ibu-ibu yang ada budget lebih sikit untuk spend – why not pilih Bearmom Luxe Advanced Hands Free Breast Pump ni kan? Ibu happy, baby pun happy. Yay!
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Pilihan Ramai
Best Selling
Dr.Isla Electric Breast Pump Handsfree

Dr.Isla Electric Breast Pump Handsfree

Lihat Harga Terkini
Youha Ava Gen 2 Hands-Free Breast Pump

Youha Ava Gen 2 Hands-Free Breast Pump

Lihat Harga Terkini
Rating Terbaik
Autumnz Marvel Handsfree Electric Breast Pump

Autumnz Marvel Handsfree Electric Breast Pump

Lihat Harga Terkini
Yoboo Portable Electric Breast Pump

Yoboo Portable Electric Breast Pump

Lihat Harga Terkini

Produk Berkaitan

Best Selling
Tropika Baby Herbal Cream 8 in 1

Tropika Baby Herbal Cream 8 in 1

Lihat Harga Terkini
Wajib Ada
Samu Giken UV Box Waterless Germs Eliminator (18L)

Samu Giken UV Sterilizer for Baby Milk Bottle

Lihat Harga Terkini
Best Selling
Samu Giken Intelligent Portable Milk Bottle Warmer

Samu Giken Intelligent Portable Milk Bottle Warmer

Lihat Harga Terkini
NUK Baby Bottle Cleanser Refill Pack 750ml

NUK Baby Bottle Cleanser Refill Pack 750ml

Lihat Harga Terkini
Wajib Ada
Nuk Deluxe Bottle and Teat Brushes Set

Nuk Deluxe Bottle and Teat Brushes Set

Lihat Harga Terkini
NUK New Ultra Dry Breast Pad (60pcs) x 2 boxes

NUK New Ultra Dry Breast Pad (60pcs) x 2 boxes

Lihat Harga Terkini
Share Artikel Ini
Advertisement

Soalan Lazim

Antara jenama Breast Pump terbaik pilihan Shoptrack adalah Imani, Boboduck, Ashlee Lora, Bearmom, Shapee Milkee Lab & Youha.
Handsfree Breast Pump membolehkan para Ibu untuk ‘multitask’ seperti menggunakan telefon dan laptop sambil merangsang pengeluaran susu – berbanding dengan Pam Susu biasa yang memerlukan Ibu berada di tempat tertutup untuk mengepam Susu badan.
Wearable Handsfree Breast Pump atau Pam Susu Portable ni adalah sejenis breast pump yang boleh digunakan tanpa perlu sentiasa memegang breast pump. Lebih senang digunakan oleh Ibu-Ibu yang bekerja dan ianya mudah untuk dibawa.
#Hashtag
Artikel ini ditulis oleh
Hana Shoptrack
Hana Shoptrack
Environmentalist yang cinta pada alam semulajadi. Home gardening adalah hobby masa lapang Hana. Juga aktif dalam Yoga dan weekend hiking.
Inspirasi Travel
REVIEW BERKAITAN
Lihat kategori lain
error: Content is protected.