fbpx

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 5 Gaming Headset Terbaik Malaysia 2022 (Dari RM154)

Gaming Headset Terbaik
"Monitor dah cun, Kerusi pun baik, Sound pun kena la power! Baru sting bro!"

Korang yang gamers tak sah kalau tak ada Gaming Headset kan? Nak guna buat kerja dan layan music pun cun jugak. Ada plan nak beli Gaming Headset? Jom kita tengok Top 5 Gaming Headset terbaik di Shopee & Lazada serendah RM154 je.

Kerusi Gaming dah baik, kalau korang nak upgrade lagi gaming gear korang boleh cuba setup Bluetooth Speaker letak sebelah pc. Confirm gempak habis.

Gaming Headset vs Earbuds

Gaming Headset ada beberapa advantage berbanding Earbuds.

  • Gaming Headset secara umum ada kualiti sound yang lagi baik (tapi bergantung kepada jenama jugak).
  • Gaming Headset lebih baik dari segi Noise Cancellation berbanding Earbuds disebabkan reka bentuk yang membuat surrounding noise kurang sebab headset memang cover seluruh telinga.
  • Gaming Headset terbaik lebih selesa berbanding Earbuds kalau reka bentuknya tak apply pressure ke telinga, well-padded dan dalam saiz yang sesuai.

 

Untuk kaki livestream, Gaming Headset ada microphone ya, best lah korang nak bercakap masa live! Gaming Headset di pasaran ada yang wired and wireless ikut mana korang suka and berbaloi. Ok jom kita start!

Semua produk ini boleh dibeli terus di :

Point Ringkas & List

Pilihan Shoptrack

Headset Gaming Terbaik di Malaysia

1
1

Gaming Headset Logitech G431 7.1 Surround Sound

Overview:
Wired Gaming Headset dengan Flexible Mic
Sistem DTS dan 7.1 bunyi sekeliling
Boleh connect PC, Smartphone & Gaming Console

Pilihan pertama Gaming Headset terbaik Shoptrack adalah Logitech G431. Headset ni sesuai untuk korang yang gamer hardcore. Kualiti dan output yang korang dapat memang berbaloi dengan yang korang bayar. Kelebihan model ni adalah 50mm audio driver yang hasilkan sound yang real dengan sistem DTS 7.1 channel yang buatkan korang dengar bunyi sekeliling kalau main game. Flexible microphone bersaiz 6mm dan ada fungsi auto mute sesuai untuk livestreamer. Spesifikasi lain adalah datang dengan 2-meter cable, berat 280-gram sahaja dan 2 tahun hardware warranty beb! Gila berbaloi tau.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
2
2

Gaming Headset Razer Kraken X

Overview:
Wired Gaming Headset dengan Mic mudah lentur
Sistem 7.1 untuk bunyi sekeliling
3.5 Audio Jack untuk connection

Gaming Headset idaman semua gamers dan livestreamer semestinya Razer Kraken X. Pesaing rapat untuk Logitech G431 sebab datang dengan 40mm audio driver dan harga yang sedikit murah. Tetapi, performance dan output dia mahal tau! Denagn sistem 7.1 sound sekeliling pun dengar jelas. Fungsi lain untuk model ni sangat best sebab easy to access. Toggle mute and volume adjuster ada dekat earcup korang je. Razer Kraken X ni sangat ringan – 250-gram sahaja, material memory foam cushion untuk earcup dan average clamping force. Korang pakai seharian pun selesa. Korang jangan tunggu lama lama, klik link bawah ni terus dan rasai perbezaan Razer Kraken X. Memang salah satu Gaming Headset terbaik.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
3
3

Gaming Headphone Edifier G2

Overview:
Wired Gaming Headset dengan Sistem 7.1 bunyi sekeliling
Lampu warna warni RGB
USB 2.0 untuk connection

Ini dia Gaming Headset terbaik ketiga pilihan Shoptrack untuk korang. Dengan harga tak sampai RM200, korang dapat Edifier G2 yang datang dengan 50mm audio driver tau. Mana nak dapat spesifikasi tinggi semurah ni! Output dihasilkan memang crispy nak pula ada sistem 7.1 bunyi sekeliling lagi lah syok korang main game. Korang yang minat RGB warna warni tu, model ni memang ngam dengan korang sebab ada RGB light dekat earcup bahagian luar. Centre control switch pun dekat cable headset je so korang boleh on off RGB, adjust volume dan mute switch dengan mudah. Berbaloi sangat dengan harga mesra poket.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
4
4

Gaming Headset SteelSeries Arctis 1 All-Platform Wired 61427

Overview:
Wired Gaming Headset yang simple dan kemas
Microphone boleh dicabut + Noise Cancelling
Mudah connect dengan 3.5 Audio Jack

Korang yang nak Gaming Headset terbaik tapi simple boleh grab SteelSeries Arctis 1 ni. Datang dengan 40mm audio driver memang confirm sound jelas. Model ni sangat sleek sebab korang boleh cabut microphone dia yang ada noise cancellation ni. In term of control botton, mute switch and volume adjuster ada dekat ear cup tu. Mudah nak access kan! Beza paling ketara dengan Gaming Headset lain adalah fabric instead of pu leather untuk ear cup. Material steel reinforced pada headband buatkan clamping force just nice dan tahan lama. Tak lupa, mudah korang connect hanya dengan 3.5 audio jack. Simple and powerful!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
5
5

Gaming Headset Corsair HS35 Stereo

Overview:
Stereo Wired Gaming Headset dengan custom tuned
Memory foam ear cup – lebih selesa
3.5 Audio Jack untuk connection

Dengan Corsair HS35 Stereo Gaming Headset korang tak perlu risau dengan sound dan built kualitinya. Datang dengan 50mm audio driver dah macam gaming headset mahal sound quality tetapi dengan harga yang affordable. Overall design sangat futuristic dengan material strong plastic dan memory foam yang selesa. Dengan microphone yang boleh cabut, volume adjuster dan toggle mute yang easy access memang sangat convenient untuk kaki gamers. Corsair HS35 pun sangat mudah untuk connect dengan PC, Playstation, XBOX dan Smartphone. Memang Gaming Headset terbaik, tak rugi korang beli!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Pilihan Ramai
ONIKUMA K19 Gaming Headset
Lazada

ONIKUMA K19 Gaming Headset with Mic and Noise Cancellation

Edifier G33BT Gaming Headset
Shopee

Edifier G33BT Gaming Headset

Produk Berkaitan

Edifier GS02 Professional Gaming USB 7.1 Virtual Surrounding External Sound Card
Shopee

Edifier GS02 Gaming USB External Sound Card

Trending

Advertisement

Soalan Lazim

Kelebihan Gaming Headset ada pada output bunyi yang dihasilkan. Dilengkapi dengan sistem suara sekeliling yang membuatkan pengguna dengar output suara dari semua sudut dengan lebih jelas.
Gaming Headset jenis Wired biasanya menggunakan USB atau 3.5 Audio Jack cable dan jenis Wireless menggunkan Bluetooth connection. Gaming Headset Wired adalah lebih stabil berbanding wireless.
Earcups adalah komponen utama pada Gaming Headset. Material terbaik semestinya jenis fabrik yang memberikan keselesaan pada telinga dan penggunaan jangka masa panjang.
#Hashtag
Share Artikel Ini
Share info ini

Artikel ini ditulis oleh

Joe Shoptrack
Joe Shoptrack
Tech, DIY dan travel antara topik yang sering menjadi bacaan Joe. Seorang yang chill dan santai seperti berjalan di tepi pantai.