fbpx

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 10 Dapur Gas Terbaik Malaysia 2022 (Berkualiti & Tahan)

Dapur Gas Terbaik Murah
"Beli sekali je, so kena pilih yang sesuai nak pakai lama"

Tengah cari dapur gas untuk rumah dan nak beli secara online? Jom kita tengok 10 Dapur Gas terbaik 2022 di Malaysia yang anda boleh beli secara online ada di Shopee & Lazada, yang juga selamat untuk digunakan.

Kami carikan untuk korang jenis dapur gas yang berkualiti dan juga ada design yang lawa jadi bolehlah buat dapur korang nampak kemas sikit.

Jenis-Jenis Dapur Gas

Dapur gas selalu datang dalam dua jenis: manual spark (pakai mancis untuk hidupkan api), dan auto spark (pakai percikan elektrik). Antara perbezaan lain adalah dari segi saiz, setting api (dari min ke max) dan jenis material yang dipakai (stainless steel vs tempered glass).

Bukan selalu kita beli dapur gas ni kan, jadi bila pilih dapur gas, pilihlah yang sesuai dengan kuali, periuk dan rumah korang. Bergantung pada penggunaan korang jugak, ada yang prefer jenis Dapur Gas Elektrik/Portable, ada jugak yang prefer Dapur Gas Kecil. Ok jom kita tengok apa dapur gas terbaik yang popular online sekarang.

Semua produk ini boleh dibeli terus di :

Point Ringkas & List

Pilihan Shoptrack

Jenama Dapur Gas Murah Terbaik di Malaysia

1
1

Dapur Gas Cornell CGS122

Dapur Gas tempered glass terbaik
Overview:
Permukaan atas dibuat dari tempered glass
Dengan berat 6.5kg, sesuai untuk dapur yang kecil
Harga yang menarik & berpatutan

Bila kita selalu masak makanan berminyak, kadang-kadang mesti dapur tu jadi buruk kan? Sebab tu saya suka dapur gas yang berwarna hitam macam dapur gas Cornell ni, so tak nampak sangat kesan minyak. Tambah lagi, permukaan atas dapur ni dibuat dari tempered glass dan lagi senang nak bersih dan tak berkarat. Saiz dapur ni pun sesuai untuk dapur yang kecil, dalam 6.5kg saja, jadi tak lah semak sangat dapur tu nanti. Dapur kemas tak la malas nak memasak. Kan? Sebab design dia je saya masukkan dalam senarai dapur gas terbaik Top 5 Shoptrack. Harga pun menarik.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/2eqriud
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8y07u
2
2

Dapur Gas Faber FS CASA 1012

Dapur Gas stainless steel murah
Overview:
Harga yang murah dan kualiti yang berbaloi
Untuk orang yang selalu tapau tapi masih nak masak sikit-sikit
Kekuatan api yang standard

Sesetengah orang cuma nak dapur biasa je kan? Tak perlu canggih sangat. Kalau korang nak cari dapur yang biasa tapi harga dan kualiti yang berbaloi, saya cadang tengok dapur gas Faber ni. Kekuatan api agak standard, bahan material yang dipakai pun boleh tahan lama, asalkan jaga dengan baik. So kalau korang jenis yang suka tapau makanan, tak masak setiap hari, boleh juga pertimbangkan model ni sebab dia ada prestasi dapur gas terbaik.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shope.ee/At9tWDrNY
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8y08t
3
3

Dapur Gas Elba EGH-G852

Overview:
Sesuai untuk ‘heavy-user’ atau orang yang selalu masak di rumah
Menggunakan battery auto ignition system
Saiz pun tak terlalu besar, tak terlalu kecil

Dapur gas Elba ni sesuai antara dapur gas terbaik. Kekuatan api dia lebih dari yang biasa sebab dia pakai 5.0kW so korang boleh masak makanan yang perlu api besar. Tambah lagi, untuk hidupkan api dapur ni pakai battery auto ignition system., maksudnya tak perlu pakai mancis. Bahan material yang digunakan jugak agak berkualiti, permukaan atas dapur ni dibuat dari tempered glass, jadi senang untuk dibersihkan. Saiz pun tak terlalu besar, tak terlalu kecil.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/9a2mwwd
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8y095
4
4

Dapur Gas Rinnai RB713NS

Overview:
Rekabentuk menarik dan dibuat dari stainless steel
Ada 3 burner walaupun saiz dapur lebih kurang sama dengan dapur 2 burner
Burner yang ada 2 'rings' untuk kepanasan konsisten

Dapur gas ni antara dapur gas dengan harga yang tertinggi, tapi kalau korang memang setiap hari masak, saya cadangkan invest sikit duit untuk dapatkan dapur gas yang berkualiti dan tahan lama. Dapur gas Rinnai ni bukan saja ada rekabentuk yang cantik, permukaan dia dibuat dari stainless steel dan tak perlu cuci burner tu sebab setiap burner dia dah tutupkan supaya makanan atau minyak tak masuk. Paling menarik adalah walaupun dia saiz dapur 2 burner, dapur ni sebenarnya ada 3 burner, dengan 1 burner kecil di tengah. Burner dia pun ada 2 “rings” (bulatan api) untuk kepanasan konsisten. Rinnai memang antara dapur gas terbaik pilihan ramai orang yang ada plan nak buat built in kabinet dapur. Install sekali dengan Cooker Hood.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/2dddf7d
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8y09l
5
5

Dapur Gas Morgan MGS-8312G

Overview:
Harga yang sangat berbaloi
Stove atau tungku yang boleh dicabutkan untuk dicuci
Design yang agak lawa berbanding model lain

Satu lagi dapur gas yang ada rekabentuk menarik bagi saya adalah dapur gas Morgan ni. Antara ciri menarik adalah dapur gas ni senang untuk dicuci sebab stove atau tungku dia senang untuk dicabutkan selepas guna. Kalau korang jenis yang malas nak cuci dapur dan selalu masak setiap hari, dapur ni memang direka untuk menyelesaikan masalah ni. Design pun agak lawa berbanding model lain. Sebab ni kami rasa dia layak digelar top 5 dapur gas terbaik. Harga pun menarik dan berbaloi.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/axukimd
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8y0a4
Pilihan Ramai
Riino Infrared Tempered Glass Gas Stove - 702I
Best Selling
Shopee

Riino Infrared Tempered Glass Gas Stove 702i

Pensonic 2 Burner Gas Stove PGC-26N
Best Selling
Shopee

Pensonic 2 Burner Gas Stove PGC-26N

Rinnai RB-712N-S Built in Gas Cooker
Rating Terbaik
Shopee

Rinnai RB-712N-S Built in Gas Cooker

Pensonic 3 Burners Slim Gas Cooker PGC-3201G
Shopee

Pensonic 3 Burners Slim Gas Cooker PGC-3201G

Produk Berkaitan

Mistolin Multi-Purpose Heavy Oil Kitchen Degreaser (545ml)
Wajib Ada
Shopee

Mistolin Multi-Purpose Heavy Oil Kitchen Degreaser (545ml)

Gas Hose Regulator - 1.5 Meter
Best Selling
Shopee

Gas Hose Regulator (1.5 Meter)

MR.DIY Plastic Round Roller Gas Cylinder Stand (34cm)
Wajib Ada
Shopee

Plastic Roller Gas Cylinder Stand (34cm)

Long Nozzle Gas Lighter (15cm)
Shopee

Long Nozzle Gas Lighter (15cm)

Trending

Advertisement

Soalan Lazim

Dapur Gas dengan permukaan Stainless Steel lebih tahan lama tapi mungkin lebih susah untuk dibersihkan. Manakala Dapur Gas jenis Tempered Glass lebih senang untuk dibersihkan.
Antara Dapur Gas berkualiti pilihan Shoptrack adalah Cornell, Rinnai, Pensonic, Faber, Morgan dan Elba.
Dapur Gas manual menggunakan mancis manakala Dapur Gas auto menggunakan percikan elektrik (spark).
#Hashtag
Share Artikel Ini
Share info ini

Artikel ini ditulis oleh

Hana Shoptrack
Hana Shoptrack
Environmentalist yang cinta pada alam semulajadi. Home gardening adalah hobby masa lapang Hana. Juga aktif dalam Yoga dan weekend hiking.