fbpx

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 5 Dapur Gas Kecil Terbaik Portable Malaysia 2022

Dapur Gas Portable Terbaik
"Bawak pegi camping tak pun masak Steamboat kt rumah pun boleh!"

Semenjak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dijalankan, banyak aktiviti yang kita selalu lakukan di luar sebelum ni tak dapat kita lakukan. Antara aktiviti yang terkesan ialah makan di restoran atau pun (dine in). Mesti korang rindu nak makan Steamboat and Grill kat luar kan?

Harini kita nak share review antara Top 5 Dapur Gas Kecil/Portable terbaik mudah alih di Lazada & Shopee yang korang boleh letak je atas meja makan korang atau guna outdoor untuk masak steamboat! Sama macam dekat kedai tu. Eh bukan masak steamboat je tau, lain lain masak pun boleh!

Kelebihan Dapur Gas Kecil Portable

Dapur gas mudah alih atau portable gas stove ni kegunaan dia sama je macam dapur gas dekat dapur korang tu cuma yang mudah alih ni dia tak pakai tong gas. Kebanyakannya guna gas yang dikompres dalam botol katrij gas butane. Ini membuatkan dapur gas ni boleh digunakan kat mana mana sebab dia tak bersambung dengan tong gas yang berat tu.

Jadi, korang boleh masak dekat atas meja makan korang ke, dekat luar rumah ke, atau kalau pergi camping/hiking, selalu orang bawak ni sebab dia ringan dan kompak! Menarik kan? Jom tengok 5 pilihan terbaik kami!

Boleh dibeli di :

Point Ringkas & List

Pilihan Shoptrack

Dapur Gas Kecil Terbaik di Malaysia

1
1
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Dapur Gas Portable Butterfly BPG-168

Penggunaan gas yang rendah
Berat – 1.9kg
Saiz - 384(L) x 343(W) x 113(H) mm

Kita start pilihan dapur gas kecil terbaik dengan model yang paling murah hari ini iaitu dari Brand Butterfly. Rekaan dari Butterfly ni simple, Ia mempunyai kawalan suhu yang tepat dan membuatkan ia senang untuk digunakan. Walaupun sedikit berat iaitu 1.9kg, ia didatangi dengan casing untuk memudahkan korang bawa ia kemana mana especially kalau korang nak pergi buat activity outdoor macam hiking atau camping. Model dari Butterfly ini dikatakan boleh mengurangkan penggunaan gas sebab input haba nominal nya cuma 2.2kW sahaja.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
2
2
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Dapur Gas Portable PENSONIC PPG2003N

Senang untuk dibersihkan
Berat – 1kg
Saiz - 25cm x 35 cm x 13cm

Model dapur gas kecil terbaik kedua pilihan shoptrack ialah dari Pensonic. Untuk korang yang suka warna earth tone, boleh pilih model ni. Rekaan yang minimalis membuat kan ia senang untuk dibersihkan setelah digunakan. Berat dapur gas mudah alih Pensonic ni cuma 1kg je. Penggunaan gas juga rendah dalam 2.6kW. Model ni juga didatangi dengan casing untuk penyimpanan yang mudah.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
3
3
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Dapur Gas Portable JD-208 Mini

Kecil, kompak dan ringan
Berat – 800g
Saiz - 248(L) x 170(W) x 93(H) mm

Pilihan dapur gas kecil terbaik ketiga dari Shoptrack adalah dari JD-208. Model ni adalah model yang paling ringan dan kompak untuk rekomendasi hari ini! Berat nya cuma 800g je! Jadi kalau korang yang memang selalu pergi hiking / camping, Kami rekomen pilih model ni! Walaupun dia kecil, ia tahan lasak sebab ia diperbuat dari Stainless Steel yang berkualiti! Ia juga mempunyai ciri keselamatan dimana ia akan tutup secara automatik jika tekanan gas terlalu tinggi untuk mengelakkan bahaya.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
4
4
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Dapur Gas Portable Kovea Mini Portable Stove

Ada 4 pilihan warna
Berat – 1.2kg
Saiz - 29cm x 23cm x12cm

Beralih kepada pilihan keempat dapur gas kecil terbaik iaitu dari Kovea! Model Kovea ni buatan Korea! Yang best tentang Kovea X on ni rekaan nya sangat aesthetic berbanding dapur gas mudah alih yang biasa. So if korang ni jenis yang selalu buat video masak untuk content Instagram/TikTok, sesuai sangat pilih yang ni. Dia ada 4 pilihan warna iaitu, pink, putih, sky blue dan hitam. Model dari Kovea ni mempunyai efek windproof dimana boleh mengurangkan api padam bila korang pakai di tempat yang berangin. Selain itu ia juga diperbuat dari Stainless Steel yang tahan karat dan haba. Beratnya cuma 1.2kg. Masih ringan untuk dibawa ke mana mana.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
5
5
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Dapur Gas Portable Dr.Hows Twinkle

Aesthetic Design
Berat – 1.75kg
Saiz - 106 x 348 x 260 mm

Pilihan dapur gas kecil terbaik terakhir dari Shoptrack adalah dari Dr Hows. Dapur gas mudah alih buatan Korea ini adalah yang paling cantik bagi Kiah. Design dia sweet sangat untuk korang yang minat warna warna pastel. Buat model Twinkle Stove, ia ada 2 warna iaitu Soft Cream atau Baby Pink. Dapur dari Dr Hows ni menggunakan teknologi Twister Flame dimana api yang dinyalakan sekata dan booleh digunakan untuk memasak makanan dalam kuantiti yang banyak. Ia juga mempunyai ciri keselamatan seperti Child lock. Rekaan Dr Hows ini juga sangat menarik dan cantik. Sesuai untuk korang yang suka barang barang Aesthetic. Beratnya 1.75kg, selalunya kalau korang pilih yang cantik ni untuk pakai dalam rumah je kan. So berat dia tak menjadi masalah hehe.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Pilihan Ramai
MR.DIY Premium Portable Single Gas Stove GS-131C
Shopee

MR.DIY Portable Single Gas Stove GS-131C

Produk Berkaitan

Aluminium Stove Splashback
Shopee

Aluminium Stove Splashback

Long Nozzle Gas Lighter (15cm)
Shopee

Long Nozzle Gas Lighter (15cm)

FIREKING Premium Butane Gas (230g)
Shopee

FIREKING Premium Butane Gas (230g)

Mistolin Multi-Purpose Heavy Oil Kitchen Degreaser (545ml)
Shopee

Mistolin Multi-Purpose Heavy Oil Kitchen Degreaser (545ml)

Advertisement

Soalan Lazim

Tengok tujuan korang beli, kalau korang beli untuk pakai untuk aktiviti luar, boleh la pilih yang ringan dan kompak supaya senang nak angkat dan simpan. Kalau korang nak pakai dalam rumah je, boleh pilih design yang cantik dan menarik.
Kebanyakan dapur gas mudah alih menggunakan gas jenis Butane. Ia gas yang senang terbakar, walau bagaimanapun, ia dikatakan selamat untuk digunakan di dalam rumah jika mempunyai ventilasi yang baik.
Selalunya ia tahan selama 2 jam jika digunakan dengan api yang besar dan 4 jam jika api perlahan.
#Hashtag
Share Artikel Ini
Share info ini

Artikel ini ditulis oleh

Kiah Shoptrack
Kiah Shoptrack
Homemaker yang positif dan friendly. Seorang yang suka explore makanan, serta juga suka baking pada waktu cuti.
Rating Artikel
4.5/5