fbpx
Shoptrack Logo

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 10 Dapur Gas Kecil Portable Terbaik & Murah 2024 (Tahan)

Hari ini : ✨ Ramadan Sale hari ini di Lazada & Shopee! Diskaun menarik sempena menyambut bulan Ramadan penuh keberkatan ini! Lebih jimat! 🌙

Dapur Gas Portable Terbaik
"Bawak pegi camping tak pun masak Steamboat kt rumah pun boleh!"

Planning nak camping atau nak buat makan-makan outdoor luar rumah? Masak pakai Portable Gas Stove la senang sikit kan? Harini kita nak share review antara Top 10 Dapur Gas Kecil/Portable terbaik mudah alih di Lazada & Shopee yang korang boleh letak je atas meja makan korang atau guna outdoor untuk masak steamboat! Sama macam dekat kedai tu. Eh bukan masak steamboat je tau, lain-lain masak pun boleh!

Kelebihan Dapur Gas Kecil Portable

Dapur gas mudah alih atau portable gas stove ni kegunaan dia sama je macam dapur gas dekat dapur korang tu cuma yang mudah alih ni dia tak pakai tong gas. Kebanyakannya guna gas yang dikompres dalam botol katrij gas butane. Ini membuatkan dapur gas ni boleh digunakan kat mana mana sebab dia tak bersambung dengan tong gas yang berat tu.

Jadi, korang boleh masak dekat atas meja makan korang ke, dekat luar rumah ke, atau kalau pergi camping/hiking, selalu orang bawak ni sebab dia ringan dan kompak! Menarik kan? Jom tengok 5 pilihan terbaik kami!

Share Artikel Ini
Point Ringkas & List
Pilihan Shoptrack

Dapur Gas Kecil Terbaik di Malaysia 2024

1
Shopee
QR Code https://shp.ee/mxevvfr
Lazada
QR Code https://invol.co/cl8yq4j

Scan & Add to Cart

1
⚡ Ramadan Sale Today! Best Price, Save More!

Dapur Gas Portable Butterfly BPG-168

Overview:
Penggunaan gas yang rendah
Berat – 1.9kg
Saiz - 384(L) x 343(W) x 113(H) mm
Kita start pilihan dapur gas kecil terbaik dengan model yang paling murah hari ini iaitu dari Brand Butterfly. Rekaan dari Butterfly ni simple, Ia mempunyai kawalan suhu yang tepat dan membuatkan ia senang untuk digunakan. Walaupun sedikit berat iaitu 1.9kg, ia didatangi dengan casing untuk memudahkan korang bawa ia kemana mana especially kalau korang nak pergi buat activity outdoor macam hiking atau camping. Model dari Butterfly ini dikatakan boleh mengurangkan penggunaan gas sebab input haba nominal nya cuma 2.2kW sahaja.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
2
Shopee
QR Code https://shp.ee/bxu86zr
Lazada
QR Code https://invol.co/cl8yq55

Scan & Add to Cart

2
⚡ Ramadan Sale Today! Best Price, Save More!

Dapur Gas Portable PENSONIC PPG2003N

Overview:
Senang untuk dibersihkan
Berat – 1kg
Saiz - 25cm x 35 cm x 13cm
Model dapur gas kecil terbaik kedua pilihan shoptrack ialah dari Pensonic. Untuk korang yang suka warna earth tone, boleh pilih model ni. Rekaan yang minimalis membuat kan ia senang untuk dibersihkan setelah digunakan. Berat dapur gas mudah alih Pensonic ni cuma 1kg je. Penggunaan gas juga rendah dalam 2.6kW. Model ni juga didatangi dengan casing untuk penyimpanan yang mudah.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
3
Shopee
QR Code https://shp.ee/tykja3r
Lazada
QR Code https://invol.co/cl8yq5b

Scan & Add to Cart

3
⚡ Ramadan Sale Today! Best Price, Save More!

Dapur Gas Portable JD-208 Mini

Overview:
Kecil, kompak dan ringan
Berat – 800g
Saiz - 248(L) x 170(W) x 93(H) mm
Pilihan dapur gas kecil terbaik ketiga dari Shoptrack adalah dari JD-208. Model ni adalah model yang paling ringan dan kompak untuk rekomendasi hari ini! Berat nya cuma 800g je! Jadi kalau korang yang memang selalu pergi hiking / camping, Kami rekomen pilih model ni! Walaupun dia kecil, ia tahan lasak sebab ia diperbuat dari Stainless Steel yang berkualiti! Ia juga mempunyai ciri keselamatan dimana ia akan tutup secara automatik jika tekanan gas terlalu tinggi untuk mengelakkan bahaya.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
Advertisement
4
Shopee
QR Code https://shp.ee/6f3a7ir
Lazada
QR Code https://invol.co/cl8yq5n

Scan & Add to Cart

4
⚡ Ramadan Sale Today! Best Price, Save More!

Dapur Gas Portable Kovea Mini Portable Stove

Overview:
Ada 4 pilihan warna
Berat – 1.2kg
Saiz - 29cm x 23cm x12cm
Beralih kepada pilihan keempat dapur gas kecil terbaik iaitu dari Kovea! Model Kovea ni buatan Korea! Yang best tentang Kovea X on ni rekaan nya sangat aesthetic berbanding dapur gas mudah alih yang biasa. So if korang ni jenis yang selalu buat video masak untuk content Instagram/TikTok, sesuai sangat pilih yang ni. Dia ada 4 pilihan warna iaitu, pink, putih, sky blue dan hitam. Model dari Kovea ni mempunyai efek windproof dimana boleh mengurangkan api padam bila korang pakai di tempat yang berangin. Selain itu ia juga diperbuat dari Stainless Steel yang tahan karat dan haba. Beratnya cuma 1.2kg. Masih ringan untuk dibawa ke mana mana.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
5
Shopee
QR Code https://shope.ee/5zqcL35lDu
Lazada
QR Code https://invol.co/cl8yq67

Scan & Add to Cart

5
⚡ Ramadan Sale Today! Best Price, Save More!

Dapur Gas Portable Dr.Hows Twinkle

Overview:
Aesthetic Design
Berat – 1.75kg
Saiz - 106 x 348 x 260 mm
Pilihan dapur gas kecil terbaik terakhir dari Shoptrack adalah dari Dr Hows. Dapur gas mudah alih buatan Korea ini adalah yang paling cantik bagi Kiah. Design dia sweet sangat untuk korang yang minat warna warna pastel. Buat model Twinkle Stove, ia ada 2 warna iaitu Soft Cream atau Baby Pink. Dapur dari Dr Hows ni menggunakan teknologi Twister Flame dimana api yang dinyalakan sekata dan booleh digunakan untuk memasak makanan dalam kuantiti yang banyak. Ia juga mempunyai ciri keselamatan seperti Child lock. Rekaan Dr Hows ini juga sangat menarik dan cantik. Sesuai untuk korang yang suka barang barang Aesthetic. Beratnya 1.75kg, selalunya kalau korang pilih yang cantik ni untuk pakai dalam rumah je kan. So berat dia tak menjadi masalah hehe.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Pilihan Ramai
Best Selling
TRAC Portable Gas Stove For Camping

TRAC Portable Gas Stove For Camping

Lihat Harga Terkini
Best Selling
Fire Giants K-202 Mini Camping Stove

Fire Giants K-202 Mini Camping Stove

Lihat Harga Terkini
MT3 Portable Barbecue Pit Stove

MT3 Portable Barbecue Pit Stove

Lihat Harga Terkini
Mini Stove Gas For Outdoor Camping

Mini Stove Gas For Outdoor Camping

Lihat Harga Terkini

Produk Berkaitan

Wajib Ada
Aluminium Stove Splashback

Aluminium Stove Splashback

Lihat Harga Terkini
Wajib Ada
Long Nozzle Gas Lighter (15cm)

Long Nozzle Gas Lighter (15cm)

Lihat Harga Terkini
Wajib Ada
FIREKING Premium Butane Gas (230g)

FIREKING Premium Butane Gas (230g)

Lihat Harga Terkini
Mistolin Multi-Purpose Heavy Oil Kitchen Degreaser (545ml)

Mistolin Multi-Purpose Heavy Oil Kitchen Degreaser (545ml)

Lihat Harga Terkini
Acuan-Kuih-Bahulu-(Pelbagai-Corak)

Acuan Kuih Bahulu Bulat

Lihat Harga Terkini
Best Selling
Protective-Kitchen-Oven-Glove

Protective Kitchen Oven Glove

Lihat Harga Terkini
Share Artikel Ini
Advertisement

Soalan Lazim

Antara jenama Dapur Gas kecil dan portable yang bagus adalah Butterfly, Pensonic, Kovea, Dr.Hows dan Trac.
Kebanyakan dapur gas mudah alih menggunakan gas jenis Butane. Ia gas yang senang terbakar, walau bagaimanapun, ia dikatakan selamat untuk digunakan di dalam rumah jika mempunyai ventilasi yang baik.
Selalunya ia tahan selama 2 jam jika digunakan dengan api yang besar dan 4 jam jika api perlahan.
#Hashtag
Artikel ini ditulis oleh
Kiah Shoptrack
Kiah Shoptrack
Homemaker yang positif dan friendly. Food dan baking memang favourite 'things to explore' Kiah. Add to cart pulak adalah satu theraphy bagi Kiah. Haiiii!
Inspirasi Travel
REVIEW BERKAITAN
Lihat kategori lain
error: Content is protected.