fbpx

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 10 Dapur Gas Kecil Portable Terbaik Malaysia 2022 (Tahan)

Dapur Gas Portable Terbaik
"Bawak pegi camping tak pun masak Steamboat kt rumah pun boleh!"

Planning nak camping atau nak buat makan-makan outdoor luar rumah? Masak pakai Portable Gas Stove la senang sikit kan? Harini kita nak share review antara Top 10 Dapur Gas Kecil/Portable terbaik mudah alih di Lazada & Shopee yang korang boleh letak je atas meja makan korang atau guna outdoor untuk masak steamboat! Sama macam dekat kedai tu. Eh bukan masak steamboat je tau, lain-lain masak pun boleh!

Kelebihan Dapur Gas Kecil Portable

Dapur gas mudah alih atau portable gas stove ni kegunaan dia sama je macam dapur gas dekat dapur korang tu cuma yang mudah alih ni dia tak pakai tong gas. Kebanyakannya guna gas yang dikompres dalam botol katrij gas butane. Ini membuatkan dapur gas ni boleh digunakan kat mana mana sebab dia tak bersambung dengan tong gas yang berat tu.

Jadi, korang boleh masak dekat atas meja makan korang ke, dekat luar rumah ke, atau kalau pergi camping/hiking, selalu orang bawak ni sebab dia ringan dan kompak! Menarik kan? Jom tengok 5 pilihan terbaik kami!

Semua produk ini boleh dibeli terus di :

Point Ringkas & List

Pilihan Shoptrack

Dapur Gas Kecil Terbaik di Malaysia

1
1

Dapur Gas Portable Butterfly BPG-168

Overview:
Penggunaan gas yang rendah
Berat – 1.9kg
Saiz - 384(L) x 343(W) x 113(H) mm

Kita start pilihan dapur gas kecil terbaik dengan model yang paling murah hari ini iaitu dari Brand Butterfly. Rekaan dari Butterfly ni simple, Ia mempunyai kawalan suhu yang tepat dan membuatkan ia senang untuk digunakan. Walaupun sedikit berat iaitu 1.9kg, ia didatangi dengan casing untuk memudahkan korang bawa ia kemana mana especially kalau korang nak pergi buat activity outdoor macam hiking atau camping. Model dari Butterfly ini dikatakan boleh mengurangkan penggunaan gas sebab input haba nominal nya cuma 2.2kW sahaja.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/mxevvfr
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8yq4j
2
2

Dapur Gas Portable PENSONIC PPG2003N

Overview:
Senang untuk dibersihkan
Berat – 1kg
Saiz - 25cm x 35 cm x 13cm

Model dapur gas kecil terbaik kedua pilihan shoptrack ialah dari Pensonic. Untuk korang yang suka warna earth tone, boleh pilih model ni. Rekaan yang minimalis membuat kan ia senang untuk dibersihkan setelah digunakan. Berat dapur gas mudah alih Pensonic ni cuma 1kg je. Penggunaan gas juga rendah dalam 2.6kW. Model ni juga didatangi dengan casing untuk penyimpanan yang mudah.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/bxu86zr
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8yq55
3
3

Dapur Gas Portable JD-208 Mini

Overview:
Kecil, kompak dan ringan
Berat – 800g
Saiz - 248(L) x 170(W) x 93(H) mm

Pilihan dapur gas kecil terbaik ketiga dari Shoptrack adalah dari JD-208. Model ni adalah model yang paling ringan dan kompak untuk rekomendasi hari ini! Berat nya cuma 800g je! Jadi kalau korang yang memang selalu pergi hiking / camping, Kami rekomen pilih model ni! Walaupun dia kecil, ia tahan lasak sebab ia diperbuat dari Stainless Steel yang berkualiti! Ia juga mempunyai ciri keselamatan dimana ia akan tutup secara automatik jika tekanan gas terlalu tinggi untuk mengelakkan bahaya.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/tykja3r
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8yq5b
4
4

Dapur Gas Portable Kovea Mini Portable Stove

Overview:
Ada 4 pilihan warna
Berat – 1.2kg
Saiz - 29cm x 23cm x12cm

Beralih kepada pilihan keempat dapur gas kecil terbaik iaitu dari Kovea! Model Kovea ni buatan Korea! Yang best tentang Kovea X on ni rekaan nya sangat aesthetic berbanding dapur gas mudah alih yang biasa. So if korang ni jenis yang selalu buat video masak untuk content Instagram/TikTok, sesuai sangat pilih yang ni. Dia ada 4 pilihan warna iaitu, pink, putih, sky blue dan hitam. Model dari Kovea ni mempunyai efek windproof dimana boleh mengurangkan api padam bila korang pakai di tempat yang berangin. Selain itu ia juga diperbuat dari Stainless Steel yang tahan karat dan haba. Beratnya cuma 1.2kg. Masih ringan untuk dibawa ke mana mana.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/6f3a7ir
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8yq5n
5
5

Dapur Gas Portable Dr.Hows Twinkle

Overview:
Aesthetic Design
Berat – 1.75kg
Saiz - 106 x 348 x 260 mm

Pilihan dapur gas kecil terbaik terakhir dari Shoptrack adalah dari Dr Hows. Dapur gas mudah alih buatan Korea ini adalah yang paling cantik bagi Kiah. Design dia sweet sangat untuk korang yang minat warna warna pastel. Buat model Twinkle Stove, ia ada 2 warna iaitu Soft Cream atau Baby Pink. Dapur dari Dr Hows ni menggunakan teknologi Twister Flame dimana api yang dinyalakan sekata dan booleh digunakan untuk memasak makanan dalam kuantiti yang banyak. Ia juga mempunyai ciri keselamatan seperti Child lock. Rekaan Dr Hows ini juga sangat menarik dan cantik. Sesuai untuk korang yang suka barang barang Aesthetic. Beratnya 1.75kg, selalunya kalau korang pilih yang cantik ni untuk pakai dalam rumah je kan. So berat dia tak menjadi masalah hehe.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shope.ee/5zqcL35lDu
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl8yq67
Pilihan Ramai
TRAC Portable Gas Stove For Camping
Best Selling
Shopee

TRAC Portable Gas Stove For Camping

Fire Giants K-202 Mini Camping Stove
Best Selling
Shopee

Fire Giants K-202 Mini Camping Stove

MT3 Portable Barbecue Pit Stove
Shopee

MT3 Portable Barbecue Pit Stove

Mini Stove Gas For Outdoor Camping
Shopee

Mini Stove Gas For Outdoor Camping

Produk Berkaitan

Aluminium Stove Splashback
Wajib Ada
Shopee

Aluminium Stove Splashback

Long Nozzle Gas Lighter (15cm)
Wajib Ada
Shopee

Long Nozzle Gas Lighter (15cm)

FIREKING Premium Butane Gas (230g)
Wajib Ada
Shopee

FIREKING Premium Butane Gas (230g)

Mistolin Multi-Purpose Heavy Oil Kitchen Degreaser (545ml)
Shopee

Mistolin Multi-Purpose Heavy Oil Kitchen Degreaser (545ml)

Acuan-Kuih-Bahulu-(Pelbagai-Corak)
Shopee

Acuan Kuih Bahulu Bulat

Protective-Kitchen-Oven-Glove
Best Selling
Shopee

Protective Kitchen Oven Glove

Trending

Advertisement

Soalan Lazim

Tengok tujuan korang beli, kalau korang beli untuk pakai untuk aktiviti luar, boleh la pilih yang ringan dan kompak supaya senang nak angkat dan simpan. Kalau korang nak pakai dalam rumah je, boleh pilih design yang cantik dan menarik.
Kebanyakan dapur gas mudah alih menggunakan gas jenis Butane. Ia gas yang senang terbakar, walau bagaimanapun, ia dikatakan selamat untuk digunakan di dalam rumah jika mempunyai ventilasi yang baik.
Selalunya ia tahan selama 2 jam jika digunakan dengan api yang besar dan 4 jam jika api perlahan.
#Hashtag
Share Artikel Ini
Share info ini

Artikel ini ditulis oleh

Kiah Shoptrack
Kiah Shoptrack
Homemaker yang positif dan friendly. Seorang yang suka explore makanan, serta juga suka baking pada waktu cuti.