fbpx

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 5 Cooker Hood Terbaik di Malaysia 2021 Dari RM290

Cooker Hood Terbaik

"Dah renovate cantik dapur, Cooker Hood mmg wajib la kan!"

Bagi yang biasa ke dapur mesti tahu pengudaraan sangat penting bila memasak. Bila goreng goreng atau masak sambal, bau, wap dan asapnya mesti memenuhi ruang dapur hingga ke ruang yang lain kalau dapur kita tak ada sistem pengudaraan yang baik. Lagi-lagi kalau dapur kita kecil. Kadang kadang dengan membuka tingkap sahaja tak cukup. So hari ni kami nak rekomen 5 Cooker Hood Terbaik (Penyedut Asap Dapur) yang mampu milik untuk korang pilih. Jom kita start!

Perlu Ke Cooker Hood?

Penyedut asap dapur atau Cooker Hood ini adalah alat mekanikal untuk menyahkan asap, wap serta menyamankan bau sekitar dengan memberi peredaran udara yang lebih efektif. Dengan peradaran yang lebih baik, dapur korang tak akan rasa melekit atau berminyak, baju pun kurang berbau busuk dan dapur akan terasa kurang haba.

Jadi kalau masalah ni selalu menganggu korang terutama yang gemar memasak di rumah, cooker hood adalah alat dapur yang korang kena plan untuk dapatkan. Soalannya, berapa harga cooker hood ni? Berbaloi atau tidak?

Di sini kami senaraikan cooker hood terbaik untuk bajet rendah dan tinggi. Korang boleh dapatkan cooker hood serendah RM290 dan boleh tahan sekurang-kurangnya satu tahun. Dalam pandangan kami, RM290 untuk setahun lebih dari berbaloi.

Antara alat lain yang boleh mengurangkan bau ketika memasak adalah microwave oven dan air fryer tapi alat ni lebih kepada tukar cara memasak, bukan directly kawal bau.

Boleh dibeli di :

Point Penting & List

Cooker Hood Terbaik di Malaysia

Pilihan Shoptrack
Sponsored
4.7/5
4.7/5
Sponsored

Lebensstil Cooker Hood LKCHi-9303

High end Cooker Hood yang canggih + pakai inverter motor
Sensor Touch Control dengan lampu LED
Suction power terbaik dengan 1600m3/hr
Untuk korang yang nak cari cooker hood tahan lama dan agak "high-end", boleh consider pilih cooker hood terbaik dari Lebensstil ni. Produk ni memang kategori high performance dan canggih. Siap ada sensor touch control dengan lampu LED. Suction power dia pun terbaik dengan 1600m3/hr. Tambah lagi, model ni menggunakan DC inverter motor yang boleh jimat elektrik sikit. Deisgn dia pun memang mahal, dengan tempered glass finish. Cara basuh pun senang. Cooker hood ni memang besar. Sangat efektif!
Baca Detail
Brand Official Store di Shopee
1
1

Cooker Hood Midea MCH-76MSS

Reka-bentuk slim dan simple - senang untuk pasang
Penapis arang charcoal filter (Untuk nyahbau) + Lampu LED
Value for money - harga yang sangat murah berbanding model lain

Cooker Hood terbaik pertama adalah dari Midea. Model dari Midea ni paling murah antara rekomendasi kami hari ini. First impression kami adalah design dari Midea ni sangat simple dan slim. Sesuai sangat kalau ruang dapur korang yang kecil. Cooker Hood Midea ni ada penapis arang (Charcoal Filter). Penapis jenis arang boleh buat dapur korang kurang berbau. Lagi satu, penapis dari Midea ni boleh dibasuh untuk kekalkan ketahanan dan kebersihan. Model ini didatangi dengan lampu LED jadi korang boleh nampak dengan lebih terang makanan yang korang tengah masak. Dengan harga yang sangat mampu milik, cooker hood dari Midea ni memang produk yang bagus!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
2
2

Cooker Hood Rinnai Slim RH-S65A-SSVR

Reka-bentuk slim dan simple - senang untuk pasang
Penapis Mesh Aluminium (untuk nyahbau) + lampu LED
Dua mod extraction – Ventilation dan Recirculation mengikut kesesuaian dapur

Pilihan kedua cooker hood terbaik kami adalah jenama barang dapur yang terkenal iaitu Rinnai. Design and spesifikasi Rinnai ni lebih kurang dengan model Midea tadi cuma suction dari Rinnai ni agak rendah iaitu cuma (490m3/jam). Walaupun suction dia tidak terlalu kuat berbanding model lain, tapi kalau korang install dekat dapur yang kecil, ia sudah memadai. Bagi penapis, Rinnai menggunakan jenis mesh aluminium untuk memerangkap partikel minyak mebuat kan dapur korang dari berminyak. Penapis ini juga mudah untuk dibasuh. Yang menarik tentang model ini, dia ada dua mod extraction iaitu – untuk ventilasi atau pengudaraan semula yang boleh ditukar mengikut kepada situasi di dapur anda. Rinnai juga mempunyai Lampu LED yang jimat elektrik.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
3
3

Cooker Hood Elba Elegante EH-H9027ST(SS)

Kawalan pemasa automatik (Automatic timer control)
Kawalan sentuhan sensor LED
Permukaan Premium Stainless Steel

Elba Elegante ialah pilihan cooker hood terbaik ketiga dari kami. Nama pun Elegante, kalau korang tengok design model ni memang elegan. Permukaan model dari Elba ni diperbuat dari Stainless Steel yang premium. Tapi, harganya masih mampu milik. Yang best tentang model ni, dia ada Automatic Timer Control yang korang boleh guna untuk set durasi masa dia. Untuk kawalan, butang dari elba ni mengunakan sensor sentuhan. Cukup canggih! Suction nya juga kuat (1400m3/jam) yang boleh cover dapur yang lebih luas. Kalau korang suka cooker hood yang canggih, susah nak cari model yang boleh bersaing dengan cooker hood Elba ni.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
4
4

Cooker Hood Rubine RCH-Boxline X-90SS

Permukaan Bevel Glass + kekuatan sedutan 1400m3/hr
Kawalan sentuhan sensor invisible
Penapis SS Pyramid Baffle untuk kawalan bau lebih efektif

Kalau korang minat dengan spesifikasi dari brand Elba tadi tapi permukaan stainless steel tu tak kena dengan tema dapur korang, boleh consider model cooker hood Rubine. Permukaan model dari Rubine ni diperbuat dari campuran tempered glass dan stainless steel. Penapis dari model ni menggunakan jenis Pyramid Baffle yang juga merupakan sejenis arang untuk kawalan bau. Selain itu, model ni juga senang nak buat maintenance. Bagi suction, butang kawalan, ia sama sahaja dengan brand ELBA. Bagi pandangan kami, ciri Pyramid Baffle dan tempered glass tu, model ni layak masuk ke senarai Top 5 Cooker Hood terbaik kami.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
5
5

Cooker Hood Lebensstil Kollektion LKCH-P9003PJ

Rekabentuk Telescopic yang anggun dan kemas
Permukaan Stainless Steel senang untuk dibersihkan
Minimalis design sesuai untuk apartment

Pilihan terakhir untuk Cooker Hood terbaik adalah dari Lebensstil yang juga sangat mampu milik. Antara banyak banyak design, saya paling suka yang ni sebab dia jenis telescopic. Design dari Lebensstil ni sangat anggun dan kemas ia boleh di pasang secara tersorok di cabinet atas dapur anda. Sesuai sangat kalau korang jenis minimalis atau duduk di rumah apartment dan berdapur kecil. Suction untuk model ni adalah 500m3/jam yang agak kuat untuk dapur yang kecil. Design pun sangat minimalis dengan permukaan stainless steel. Dengan harga yang murah, cooker hood ni memang kegemaran kami.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Pilihan Ramai
Elba Cooker Hood EH-E9122ST
Lazada

Elba Cooker Hood EH-E9122ST

Elba Cooker Hood Infinito EH-J9088
Lazada

Elba Cooker Hood Infinito EH-J9088

Produk Berkaitan

Shunyo Ducting Flexible Aluminium Hose with Stainless Steel Cap
Lazada

Shunyo Aluminium Hose with Stainless Steel Cap

Voucher Terhad

Existing Customer Only

CNYPHSMP

Get 16% Coins Cashback
min. spend RM50, capped at 800 Coins
Valid : 19 Jan - 2 Feb 2022 only
Shopee-App-Logo
Max one usage per user. Applicable for existing customer only. Applicable on app only.
Existing Customer Only

CNYPHSMP

Get 16% Coins Cashback
min. spend RM50, capped at 800 Coins
Valid : 22 Jan 2022 only
Max one usage per user. Applicable for existing customer only. Applicable on app only.

Soalan Lazim

Jenama Cooker Hood terbaik top 5 pilihan Shoptrack adalah Midea, Rinnai, Elba, Rubine dan Lebensstil.
Anggaran harga cooker hood dalam kategori mampu milik adalah sekitar RM290 hingga RM800.
Antara ciri ciri yang penting sebelum beli Cooker Hood ialah pastikan size and suction bagi Cooker Hood sesuai dengan saiz dapur dan ruang cabinet anda.
#Hashtag
Share Artikel Ini
Share info ini

Artikel ini ditulis oleh

Kiah Shoptrack
Kiah Shoptrack
Homemaker yang positif dan friendly. Seorang yang suka explore makanan, serta juga suka baking pada waktu cuti.
Send this to a friend