fbpx

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 10 CCTV Murah Terbaik di Malaysia 2022 (Wireless)

CCTV Murah Terbaik
"Wireless, nak pasang pun senang!"

Pasang CCTV ni bagus untuk keselamatan rumah, pejabat dan kedai. Banyak je pilihan CCTV Murah Terbaik di pasaran sekarang. Nak pasang pun simple je dah tak perlu wiring.  Banyak jenama yang memperkenalkan CCTV jenis Wireless dan boleh connect dengan App – Yang best, korang boleh pantau/tengok live dan playback recording dari phone je.

Kat mana nak beli CCTV Murah Terbaik ni? Boleh dapatkan dari Shopee atau Lazada je guys. Nanti nak DIY pasang CCTV Wireless Terbaik boleh guna Cordless Drill ok. Kerja lagi senang dan pantas. Ok jom kita tengok model CCTV Rumah Terbaik apa pilihan kami di Shoptrack!

Tips Pilih CCTV Murah Terbaik

Boleh follow tips dibawah untuk dapatkan CCTV Murah Terbaik yang tepat –

Jenis CCTV (Wired dan Wireless)

Biasanya kalau Wired CCTV ni untuk complex security system – macam warehouse, office besar. Storage data dia simpan dalam Hard Disk, dan selalunya kena ada monitor dan server sekali untuk pemantauan. Harga juga lebih mahal. Kalau Wireless CCTV, ia lebih compact. Perlukan simple setup je dan boleh connect guna Wifi. Storage data pakai Memory Card dan korang boleh access direct dari phone App. Harga lebih murah dan sesuai utk moderate security.

Resolusi Kamera & Angle Lens

Ada banyak resolusi bergantung kepada keperluan dan budget korang – dari HD, Full HD, even 4K pun ada. Lebih tinggi resolusi, lebih jelas video especially bila nak zoom in. Kebiasaannya lens camera CCTV ni dia jenis wide – so boleh nampak luas kawasan. Nak senang paham, lagi tinggi degree angle camera, lagi luas kawasan boleh cover. (Ada jugak model yang boleh rotate 360 darjah tau!). Boleh juga tengok extra features yang ditawarkan macam Night Vision mode camera untuk video malam lebih jelas. Ada juga yang ada mic dan speaker yang boleh cakap live macam Intercom dan ada juga yang ada Siren.

Jenis Memory Card & Kapasiti Storage

Kebanyakannya jenis CCTV Wireless sekarang pakai MicroSD memory card je. Boleh pilih dari 32GB-1Tb. Make sure pilih ikut budget, kegunaan dan model CCTV korang.

Tips Pilih Memory Card Untuk CCTV

Untuk CCTV 4K – Pilih microSD card yg ada label SDXC I yang ada nombor “3” dalam huruf U tu ATAU yg ada label SDXC II V30 (refer table kt bawah).

Untuk CCTV HD & Full HD – Pilih microSD yg ada label SDHC Class 10 ATAU yang ada tulis SDXC I dengan nombor “1” dalam huruf U tu ATAU yang tulis SDXC II V10.

Senang je, tak payah pening. Boleh refer table ni:

CCTV Memory Card Guide

Biasanya semua yang wireless ni portable, boleh pasang kat mana2 je sama ada letak static atau mount pada dinding – DIY). Connection pula connect je pada Wifi Router korang, make sure pilih yang signal dia boleh sampai wifi korang. Ini cara yang efektif untuk pemasangan CCTV Rumah.

Semua produk ini boleh dibeli terus di :

Point Ringkas & List

Pilihan Shoptrack

CCTV Murah Terbaik di Malaysia

Sponsored
4.7/5
4.7/5
Sponsored

TP-Link Tapo C210 CCTV IP Camera

Overview:
360° horizontal, 114° vertical - 3MP Ultra HD (2304 x 1296)
Support memory card sehingga 256 GB
Mod privacy, Advanced night view, Alarm bunyi dan 2 Way Audio
Antara jenama yang bagus untuk kategori CCTV Wireless Terbaik ialah TP-Link. Model C210 ni boleh pan, tilt dan zoom sehingga 360° horizontal, 114° vertical dan beresolusi 3MP Ultra HD (2304 x 1296)! CCTV ni boleh support memory card sehingga 256GB. Model ni support Google Assistant dan Amazon Alexa utk fungsi Voice Control. Antara features yang menarik lain adalah mod privacy, advanced night view (keadaan cahaya malap dengan jarak visual sehingga 30 kaki), alarm bunyi dan lampu untuk takutkan penceroboh dan yang paling best CCTV ni boleh kesan pergerakan dan hantar notifikasi terus dekat Smartphone korang tau. Model ni juga ada feature 2 way audio (mic + speaker) - dimana korang boleh cakap dan dengar direct audio dekat app direct dari camera tu je.Harga pun memang mampu milik.
Baca Detail
Brand Official Store di Lazada
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl9svlr
1
1

Xiaomi Mijia 360 IP Wireless CCTV Camera

Overview:
360° horizontal, 108° vertical - 1080p Full HD
Support memory card sehingga 128 GB
2 Way Audio, Advanced Night Vision, Motion detection

CCTV Murah Terbaik seterusnya ialah dari Xiaomi Mijia 360 IP Camera. Korang boleh pantau kawasan sehingga 360° horizontal, 108° vertical dengan resolusi 1080p Full HD. Support memory card sehingga 128GB. Yang best, dia ada 2 way audio dimana korang boleh berkomunikasi dengan orang di rumah melalui CCTV je! Juga datang dengan features Advanced Night Vision, Motion Detection dan Smart Control dengan Google Assistant. Model ini antara pilihan bagi kategori CCTV murah terbaik yg ada di pasaran Malaysia.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/cfj2b8f
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl9svrt
2
2

Ezviz C3W Pro CCTV IP Camera

Overview:
360° horizontal - 4MP Ultra HD (2560 × 1440)
Support memory card sehingga 256 GB
AI-person detection, Active defense, Color night vision

Dengan CCTV dari Ezviz C3W Pro, visual malam akan lebih terang dan jelas dengan upgraded color night vision yang telah disertakan dengan algoritma AI untuk memberikan pengesanan orang dan maklumat yang lebih tepat walaupun dalam gelap. Kamera 4MP dari CCTV Murah Terbaik Ezviz ni meliputi kawasan yang lebih besar (360° horizontal) dan membolehkan korang tengok video dan imej dalam resolusi yang lebih tinggi daripada 1080p. Sangat sesuai untuk halaman atau kawasan lorong. Sistem active defense memberikan safety feature extra - apabila penceroboh dikesan, kamera akan menyalakan siren yang kuat dan memancarkan dua lampu sebagai alarm. Juga support memory card sehingga 256 GB dan semua ini boleh dikawal dari hujung jari.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/p2znk8f
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl9swbz
3
3

TP-Link Tapo C310 CCTV IP Camera

Overview:
360° horizontal - 3MP Ultra HD (2304 x 1296)
Support memory card sehingga 128 GB
IP66 weatherproof, 2 way audio, Motion detection

Satu lagi CCTV Murah Terbaik dari TP-Link iaitu model C310. Juga boleh laras sehingga 360° horizontal dengan visual Ultra HD, CCTV Tapo ni support memory card sehingga 128GB. Yang best tentang CCTV ni, ia ada IP66 weatherproof so walaupun hujan dan habuk CCTV ni tetap berikan performance yang mantap. Antara features lain yang ada - 2 way audio, motion detection dan notification serta Advance night vision. Untuk harga mampu milik, CCTV ni memang antara CCTV Rumah Terbaik yang korang perlu ada.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/xzvyrnf
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl9swwp
4
4

D-Link DCS-6101LH Wireless CCTV IP Camera

Overview:
Wide angle 110° field of view - 1080 Full HD
Storan video di cloud
Smart Home compatible, support WPA3 encryption, rekabentuk yang kecil dan kompak

Kalau korang cari CCTV yang kecil dan kompak, boleh pilih CCTV dari D-link. Model DCS-6101LH menawarkan wide angle camera yang memberikan 110° field of view yang beresolusi 1080 Full HD. CCTV ni tak menggunakan sebarang memory card. Segala rakaman disimpan terus di cloud yang disediakan. Antara features yang menarik, ia support WPA3 encryption iaitu sekuriti wifi terbaru dengan lebih perlindungan, Smart home compatible (Google Assistant / Amazon Alexa), sound dan motion detection serta kawalan terus dari Smartphone korang bila bila masa dimana jua.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/qxtydgf
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl9swz5
5
5

Tenda CP3 Wireless CCTV IP Camera

Overview:
360° horizontal, 155° vertical - 1080p Full HD
Support memory card sehingga 128GB / storan cloud
Support AI, 2 way audio, boleh personalise mesej audio

Lagi satu CCTV Murah Terbaik yang korang boleh konsider ialah dari jenama Tenda. Model CP3 ni boleh laras 360° horizontal, 155° vertical dengan resolusi 1080p Full HD (juga ada model versi 4MP Ultra HD). Ada dua pilihan storan iaitu guna memory card (sehingga 128GB) atau storan cloud. CCTV ni ada AI human detection dimana ia boleh kesan sebarang pergerakan dan gerak geri bentuk manusia dan secara automatik akan menghantar notifikasi untuk alert korang. Selain dari 2 way audio, korang juga boleh custom mesej audio dekat CCTV ni untuk tujuan menakutkan penceroboh yang tak diingini!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/rj6awkf
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl9sx08
Pilihan Ramai
Xiaomi Mijia Mi Wireless Camera MJSXJ03HL (Ultra HD)
Lazada

Xiaomi Mijia Wireless Camera MJSXJ03HL (Ultra HD)

TP-Link Tapo TC70 CCTV IP Camera (Full HD)
Rating Terbaik
Lazada

TP-Link Tapo TC70 CCTV (Full HD)

D-link Wireless CCTV DCS-6501LH (Full HD)
Lazada

D-link Wireless CCTV DCS-6501LH (Full HD)

TP-Link Tapo C110 CCTV (Ultra HD)
Lazada

TP-Link Tapo C110 CCTV (Ultra HD)

Trending

Advertisement

Soalan Lazim

Antara faktor yang perlu dipertimbangkan untuk pilih CCTV Terbaik adalah jenis connection CCTV, Resolusi Kamera, Angle Lens, Kapasiti storan dan cara pemasangan.
Harga CCTV Murah Terbaik bermula dari RM99 – RM359 mengikut jenama dan fungsi.
Jenama CCTV terbaik pilihan Shoptrack adalah TP-Link, D-Link dan Ezviz. Kebanyakkan model dari jenama-jenama ini adalah jenis CCTV wireless yang boleh dipasang sendiri di rumah anda. Lebih mudah.
#Hashtag
Share Artikel Ini
Share info ini

Artikel ini ditulis oleh

Luna Shoptrack
Luna Shoptrack
Working mother yang expert dalam multitasking. Deco rumah, thai food dan Ikea adalah suatu ketenangan bagi Luna.