fbpx

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

25 Checklist Barang Camping Murah Ada di Shopee & Lazada

Barang Camping Wajib Ada
"Tak sabar pulak nak camping ni kan?"

Norma baru ni banyak benda dah berubah, cara bercuti dan beriadah pun dah banyak berubah kan? Yang tak pernah atau tak berapa suka ber’camping’ pun dah mula nak cuba-cuba bercuti camping dengan kawan-kawan mahupun family. So hari ni kita nak tengok apa checklist barang camping wajib ada untuk korang start planning nak camping di Malaysia. Ok jom kita start!

Camping ni adalah salah satu cara untuk de-stress yang sangat berkesan dan lebih natural. Camping buat kita dekat dengan alam semulajadi, dan secara natural-nya, ia membantu kita ‘charge’ semula badan yang letih dan penat tu dengan udara yang segar, bunyi-bunyi hutan yang mendamaikan dan juga suasana alam semulajadi yang merehatkan mata kita tu.

Check List Barang Camping Wajib Ada

Nak bercuti mesti ada check list barang perlu bawa kan? Macam powerbank, bluetooth speaker tak pun BBQ set. Nak ber’camping’ pun ada barang-barang wajib ada untuk melengkapkan lagi percutian korang waktu camping nanti. Ini senarai barang camping yang kami dah susun, korang boleh beli di Shopee dan Lazada je. Settle!

Semua produk ini boleh dibeli terus di :

Point Ringkas & List

List Wajib Ada

Barang Camping Terbaik di Malaysia

Sponsored
4.7/5
4.7/5
Sponsored

FIREKING Premium Butane Gas (230g)

Overview:
Harga bawah RM5 je
1 tin = Trip 3 hari 2 malam
Selamat digunakan
Butane Gas ni sesuai untuk guna dekat Portable Stove korang atau pun Torch Lighter. 1 tin dah cukup untuk trip camping 3 hari 2 malam
Baca Detail
Preferred+ Store di Shopee
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/v85c4vt
Sponsored
4.7/5
4.7/5
Sponsored

Trek Gear Outdoor Backpack TBP632

Overview:
Material tahan lasak
Strap bahu yang selesa
Size : 34cm x 20cm x 54cm
Bag Outdoor tahan lasak dari Universal Traveler ni sesuai untuk semua jenis outdoor activity. Sekali beli, pakai lama. Material tahan lasak dengan strap bahu yang selesa. Pilihan bijak!
Baca Detail
Brand Official Store di Shopee
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/bfn9k9t
1
1

Khemah Camping Single Tent (1-2 Orang)

Overview:
Saiz Sesuai untuk 1-2 orang
Senang pasang
Harga tak sampai RM50 pun

Khemah benda pertama korang fikir kalau cakap pasal camping kan? Ni khemah 'auto-pasang' yang senang nak pasang. 2-3 step je siap!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/jdq8p5t
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl7ozwv
2
2

Khemah Camping Double Tent (3-5 Orang)

Overview:
Saiz Sesuai untuk 3-5 orang
Senang pasang dan kalis air macam yang atas
Harga tak sampai RM70

Ini pulak khemah camping size double, besar sikit dari yang single. Juga 'auto-pasang' yang senang nak pasang. 2-3 step lagi siap!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/uppznat
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl7ozx9
3
3

Bumbung Khemah Flysheet Waterproof

Overview:
Size bukaan 300cm x 300cm
Cukup untuk cover 1 khemah
Senang pasang

Flysheet ni biasanya kita pasang atas khemah tidur kita tu. So bila hujan ke takde la direct kena khemah

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/a6h2kqt
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl7ozxn
4
4

Khemah Tandas / Changing Tent

Overview:
Saiz kecil senang pack
Wajib ada kalau just pergi mandi2 sungai atau pantai
Harga tak sampai RM50 pun

Khemah untuk buat tandas atau salin baju pun perlu jugak la guys kalau trip yang pendek. Nak bawak yg besar pun tak guna kalau just nak buat salin baju je kan?

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/p3jx3gt
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl7ozxx
5
5

Waterproof Folding Picnic Mat

Overview:
Saiz 2 x 1.5 Meter
Senang pack dan bawa
Waterproof senang cuci

Alas pun kena ada jugak la guys.... Menarik sikit bila nak bergambar tu kan? haha

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/mptugjt
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl7ozys
6
6

Foldable Canvas Camping Bed

Overview:
Senang pasang
Size compact
Tahan lasak

Camping bed ni sebenarnya bagus jugak kalau ada. Boleh jadi katil, tak pun kerusi untuk duduk ramai-ramai. Biasanya kita pasang dia bawah Flysheet.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/asuisbj
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl7p010
7
7

Waterproof Lightweight Portable Sleep Bag

Overview:
Waterproof
Lightweight & senang pack
Selesa teruk

Salah satu barang wajib ada kalau overnight camping. Korang yang suka tidur outdoor sambil layan angin luar tu, beli yg jenis mcm ni. Waterproof dan ringan

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/pczgkdj
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl7p015
8
8

Nylon Lightweight Hammock

Overview:
Material tahan lasak (Max. 200kg)
Tebal tapi ringan (Max. 2 orang)
Senang pasang

Hammock atau Buaian ni biasa nya kita pasang kat tempat yg ada pokok. Sesuai untuk camping dalam hutan tak pun tepi pantai yg ada pokok kelapa. Memang best tidur atas ni guys!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/cmgscej
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl7p01g
9
9

Canvas Lightweight Hammock

Overview:
Material canvas (Max. 120kg)
Selesa dan comfort (Max. 1 orang)
Senang pasang & basuh

Hammock yang ni pulak fancy sikit design dia. Lebih simple. Material dia lebih selesa dan tak kasar.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/hhiqwwj
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl7p01p
10
10

Foldable Picnic Chair

Overview:
Ada cup holder
Senang pasang
Tahan lasak (Max. 100kg)

Duduk atas kerusi ni, ada kopi panas, sambil layan ombak / sungai. Life is good guys...Enjoy!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/ntnwkpj
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl7p023
11
11

Foldable Picnic Table

Overview:
Senang lipat dan pasang
Tahan lasak. Material Non-Slip
Ada storage bawah meja

Meja multifunction mcm ni memang perlu ada kalau camping. Tak perlu besar. Yang kecil senang lipat mcm ni sesuai untuk semua jenis aktiviti camping.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/6d7m8db
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl7p02n
12