fbpx

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

25 Checklist Barang Camping Murah Wajib Ada di Shopee & Lazada

Barang Camping Wajib Ada
"Tak sabar pulak nak camping ni kan?"

Norma baru ni banyak benda dah berubah, cara bercuti dan beriadah pun dah banyak berubah kan? Yang tak pernah atau tak berapa suka ber’camping’ pun dah mula nak cuba-cuba bercuti camping dengan kawan-kawan mahupun family. So hari ni kita nak tengok apa checklist barang camping wajib ada untuk korang start planning nak camping di Malaysia. Ok jom kita start!

Camping ni adalah salah satu cara untuk de-stress yang sangat berkesan dan lebih natural. Camping buat kita dekat dengan alam semulajadi, dan secara natural-nya, ia membantu kita ‘charge’ semula badan yang letih dan penat tu dengan udara yang segar, bunyi-bunyi hutan yang mendamaikan dan juga suasana alam semulajadi yang merehatkan mata kita tu.

Check List Barang Camping Wajib Ada

Nak bercuti mesti ada check list barang perlu bawa kan? Macam powerbank, bluetooth speaker tak pun BBQ set. Nak ber’camping’ pun ada barang-barang wajib ada untuk melengkapkan lagi percutian korang waktu camping nanti. Ini senarai barang camping yang kami dah susun, korang boleh beli di Shopee dan Lazada je. Settle!

Boleh dibeli di :

Point Ringkas & List

List Wajib Ada

Barang Camping Terbaik di Malaysia

Sponsored
4.7/5
4.7/5
Sponsored
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

FIREKING Premium Butane Gas (230g)

Harga bawah RM5 je
1 tin = Trip 3 hari 2 malam
Selamat digunakan
Butane Gas ni sesuai untuk guna dekat Portable Stove korang atau pun Torch Lighter. 1 tin dah cukup untuk trip camping 3 hari 2 malam
Baca Detail
Preferred+ Store di Shopee
Sponsored
4.7/5
4.7/5
Sponsored
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Trek Gear Outdoor Backpack TBP632

Material tahan lasak
Strap bahu yang selesa
Size : 34cm x 20cm x 54cm
Bag Outdoor tahan lasak dari Universal Traveler ni sesuai untuk semua jenis outdoor activity. Sekali beli, pakai lama. Material tahan lasak dengan strap bahu yang selesa. Pilihan bijak!
Baca Detail
Brand Official Store di Shopee
1
1
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Khemah Camping Single Tent (1-2 Orang)

Saiz Sesuai untuk 1-2 orang
Senang pasang
Harga tak sampai RM50 pun

Khemah benda pertama korang fikir kalau cakap pasal camping kan? Ni khemah 'auto-pasang' yang senang nak pasang. 2-3 step je siap!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
2
2
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Khemah Camping Double Tent (3-5 Orang)

Saiz Sesuai untuk 3-5 orang
Senang pasang dan kalis air macam yang atas
Harga tak sampai RM70

Ini pulak khemah camping size double, besar sikit dari yang single. Juga 'auto-pasang' yang senang nak pasang. 2-3 step lagi siap!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
3
3
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Bumbung Khemah Flysheet Waterproof

Size bukaan 300cm x 300cm
Cukup untuk cover 1 khemah
Senang pasang

Flysheet ni biasanya kita pasang atas khemah tidur kita tu. So bila hujan ke takde la direct kena khemah

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
4
4
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Khemah Tandas / Changing Tent

Saiz kecil senang pack
Wajib ada kalau just pergi mandi2 sungai atau pantai
Harga tak sampai RM50 pun

Khemah untuk buat tandas atau salin baju pun perlu jugak la guys kalau trip yang pendek. Nak bawak yg besar pun tak guna kalau just nak buat salin baju je kan?

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
5
5
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Waterproof Folding Picnic Mat

Saiz 2 x 1.5 Meter
Senang pack dan bawa
Waterproof senang cuci

Alas pun kena ada jugak la guys.... Menarik sikit bila nak bergambar tu kan? haha

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
6
6
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Foldable Canvas Camping Bed

Senang pasang
Size compact
Tahan lasak

Camping bed ni sebenarnya bagus jugak kalau ada. Boleh jadi katil, tak pun kerusi untuk duduk ramai-ramai. Biasanya kita pasang dia bawah Flysheet.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
7
7
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Waterproof Lightweight Portable Sleep Bag

Waterproof
Lightweight & senang pack
Selesa teruk

Salah satu barang wajib ada kalau overnight camping. Korang yang suka tidur outdoor sambil layan angin luar tu, beli yg jenis mcm ni. Waterproof dan ringan

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
8
8
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Nylon Lightweight Hammock

Material tahan lasak (Max. 200kg)
Tebal tapi ringan (Max. 2 orang)
Senang pasang

Hammock atau Buaian ni biasa nya kita pasang kat tempat yg ada pokok. Sesuai untuk camping dalam hutan tak pun tepi pantai yg ada pokok kelapa. Memang best tidur atas ni guys!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
9
9
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Canvas Lightweight Hammock

Material canvas (Max. 120kg)
Selesa dan comfort (Max. 1 orang)
Senang pasang & basuh

Hammock yang ni pulak fancy sikit design dia. Lebih simple. Material dia lebih selesa dan tak kasar.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
10
10
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Foldable Picnic Chair

Ada cup holder
Senang pasang
Tahan lasak (Max. 100kg)

Duduk atas kerusi ni, ada kopi panas, sambil layan ombak / sungai. Life is good guys...Enjoy!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
11
11
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Foldable Picnic Table

Senang lipat dan pasang
Tahan lasak. Material Non-Slip
Ada storage bawah meja

Meja multifunction mcm ni memang perlu ada kalau camping. Tak perlu besar. Yang kecil senang lipat mcm ni sesuai untuk semua jenis aktiviti camping.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
12
12
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Foldable Mini BBQ Set

Size kecil senang bawa
Tahan lasak
Sesuai utk BBQ 1-3 orang

Yang nak buat BBQ tu, tapi tak nak bawa set BBQ yg besar boleh cuba jenis mcm ni. Set BBQ paling kecik ada dekat pasaran sekarang. Senang nak bawa

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
13
13
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Foldable Stainless Steel Spoon Fork Spork Set

3 in 1 - RM4 je
Sudu, garfu dan sudu bergigi
Material Stainless Steel

Ini benda wajib ada guys... Beli yang jenis macam ni, one set 3 in 1 terus. Jimat

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
14
14
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Foldable Aluminum Camping Cookware (2 pcs)

Ringan
Senang bawa
Murah & tahan lasak

Mangkuk besi pelbagai guna ni pasangan wajib ada bersama Set Sudu Garfu tadi tu. Nak masak senang pakai jenis macam ni. Senang nak angkat-angkat nanti

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
15
15
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

10 in 1 Camping Cooking Set

10 in 1 Set - All in
Material - Aluminum Alloy
Harga dalam RM60

Kalau ada budget lebih sikit, boleh beli Cooking Set mcm ni. 10 in 1 semua kelengkapan ada. Big pot: 17.3*9.5cm Frying pan: 20*4.5cm Teapot:14*130cm Package Contents: 1* Big Pot 1* Frying Pan 1* Teapot 3* Bowls 1* Soup pot 1* Rice Spoon 1* Loofah Sponge 1* Storage net

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
16
16
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Portable Mini Camping Stove

Pakai Gas Butane Tin
Harga dalam RM16 je
Size kecil mudah bawa

Kalau jenis tak rajin cari kayu atau masak pakai api kayu, portable mini stove ni pilihan bijak. Saiz kecil senang bawa. Pakai gas butane yg biasa tu je. Fuel: Butane/Propane Material: Copper Alloy and Stainless Steel Size: 12cm x 12cm x 10cm

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
17
17
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Fire Starter Kit Keychain

Kecil, murah, senang guna
Boleh guna sampai 10,000 kali
Harga dalam RM8 je

Ini benda kecil berguna wajib ada jugak kalau pergi camping. Kalau redah masuk air pun still boleh guna nak bakar api.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
18
18
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Coleman Soft Cooler Bag (9 tin)

Suhu Chiller - sehingga 12 jam
Muat hingga 9 tin air
Design bag senang bawa

Kalau ada plan nak bawa barang-barang makanan yg sejuk, cooler bag ni pilihan bijak. Boleh tahan sampai 12 jam sejuk dengan letak ice pack kat dalam. Boleh muat barang sampai 9 tin

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
19
19
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Foldable Water Container 10L / 20L

Kapasiti air besar 10L / 20L
Senang bawa
Material non-toxic dan selamat guna

Kalau camping dekat kawasan yg susah nak dapat air bersih, boleh try beli ni untuk pack air korang. Jenis foldable mcm ni memang mudah simpan bila air dah habis nnt. Selit dalam bag je.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
20
20
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Solar USB Camping Light (280 watt)

Full charge tahan sampai 12 jam
Harga dalam RM30 je
Kapasiti battery - 7200mAh

Sesuai untuk korang yang overnight camping. Lampu ni charge pakai matahari je, boleh tahan sampai 12 jam. Ada USB output sekali kot-kot nak buat charge fon emergency ke kan

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
21
21
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Rechargeable LED Torchlight

3 Mode - High, Low & Emergency Mode
Kapasiti battery - 9,000mAh
Charge pakai micro USB

Torchlight dah ada belum? Kalau belum ada satu, ni best buy guys! Sekali je beli sepanjang hayat. Berbaloi!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular