fbpx
Shoptrack Logo

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

25 Checklist Barang Camping Murah Ada di Shopee & Lazada

Hari ini : ✨ Mid-Month Sale di Shopee & Lazada! Diskaun Sehingga 50%! Lebih Jimat, Lebih Bijak!

Barang Camping Wajib Ada
"Tak sabar pulak nak camping ni kan?"

Norma baru ni banyak benda dah berubah, cara bercuti dan beriadah pun dah banyak berubah kan? Yang tak pernah atau tak berapa suka ber’camping’ pun dah mula nak cuba-cuba bercuti camping dengan kawan-kawan mahupun family. So hari ni kita nak tengok apa checklist barang camping wajib ada untuk korang start planning nak camping di Malaysia. Ok jom kita start!

Camping ni adalah salah satu cara untuk de-stress yang sangat berkesan dan lebih natural. Camping buat kita dekat dengan alam semulajadi, dan secara natural-nya, ia membantu kita ‘charge’ semula badan yang letih dan penat tu dengan udara yang segar, bunyi-bunyi hutan yang mendamaikan dan juga suasana alam semulajadi yang merehatkan mata kita tu.

Check List Barang Camping Wajib Ada

Nak bercuti mesti ada check list barang perlu bawa kan? Macam powerbank, bluetooth speaker tak pun BBQ set. Nak ber’camping’ pun ada barang-barang wajib ada untuk melengkapkan lagi percutian korang waktu camping nanti. Ini senarai barang camping yang kami dah susun, korang boleh beli di Shopee dan Lazada je. Settle!

Share Artikel Ini
Point Ringkas & List
List Wajib Ada

Barang Camping Terbaik di Malaysia 2024

Sponsored
4.7/5
4.7/5
QR Code https://shp.ee/v85c4vt
Sponsored
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

FIREKING Premium Butane Gas (230g)

Overview:
Harga bawah RM5 je
1 tin = Trip 3 hari 2 malam
Selamat digunakan
Butane Gas ni sesuai untuk guna dekat Portable Stove korang atau pun Torch Lighter. 1 tin dah cukup untuk trip camping 3 hari 2 malam
Baca Detail
Preferred+ Store di Shopee
Sponsored
4.7/5
4.7/5
QR Code https://shp.ee/bfn9k9t
Sponsored
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

Trek Gear Outdoor Backpack TBP632

Overview:
Material tahan lasak
Strap bahu yang selesa
Size : 34cm x 20cm x 54cm
Bag Outdoor tahan lasak dari Universal Traveler ni sesuai untuk semua jenis outdoor activity. Sekali beli, pakai lama. Material tahan lasak dengan strap bahu yang selesa. Pilihan bijak!
Baca Detail
Brand Official Store di Shopee
Advertisement
1
Shopee
QR Code https://shp.ee/jdq8p5t
Lazada
QR Code https://invol.co/cl7ozwv

Scan & Add to Cart

1
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

Khemah Camping Single Tent (1-2 Orang)

Overview:
Saiz Sesuai untuk 1-2 orang
Senang pasang
Harga tak sampai RM50 pun
Khemah benda pertama korang fikir kalau cakap pasal camping kan? Ni khemah ‘auto-pasang’ yang senang nak pasang. 2-3 step je siap!
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
2
Shopee
QR Code https://shp.ee/uppznat
Lazada
QR Code https://invol.co/cl7ozx9

Scan & Add to Cart

2
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

Khemah Camping Double Tent (3-5 Orang)

Overview:
Saiz Sesuai untuk 3-5 orang
Senang pasang dan kalis air macam yang atas
Harga tak sampai RM70
Ini pulak khemah camping size double, besar sikit dari yang single. Juga ‘auto-pasang’ yang senang nak pasang. 2-3 step lagi siap!
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
3
Shopee
QR Code https://shp.ee/a6h2kqt
Lazada
QR Code https://invol.co/cl7ozxn

Scan & Add to Cart

3
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

Bumbung Khemah Flysheet Waterproof

Overview:
Size bukaan 300cm x 300cm
Cukup untuk cover 1 khemah
Senang pasang
Flysheet ni biasanya kita pasang atas khemah tidur kita tu. So bila hujan ke takde la direct kena khemah
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
4
Shopee
QR Code https://shp.ee/p3jx3gt
Lazada
QR Code https://invol.co/cl7ozxx

Scan & Add to Cart

4
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

Khemah Tandas / Changing Tent

Overview:
Saiz kecil senang pack
Wajib ada kalau just pergi mandi2 sungai atau pantai
Harga tak sampai RM50 pun
Khemah untuk buat tandas atau salin baju pun perlu jugak la guys kalau trip yang pendek. Nak bawak yg besar pun tak guna kalau just nak buat salin baju je kan?
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
5
Shopee
QR Code https://shp.ee/mptugjt
Lazada
QR Code https://invol.co/cl7ozys

Scan & Add to Cart

5
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

Waterproof Folding Picnic Mat

Overview:
Saiz 2 x 1.5 Meter
Senang pack dan bawa
Waterproof senang cuci
Alas pun kena ada jugak la guys…. Menarik sikit bila nak bergambar tu kan? haha
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
6
Shopee
QR Code https://shp.ee/asuisbj
Lazada
QR Code https://invol.co/cl7p010

Scan & Add to Cart

6
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

Foldable Canvas Camping Bed

Overview:
Senang pasang
Size compact
Tahan lasak
Camping bed ni sebenarnya bagus jugak kalau ada. Boleh jadi katil, tak pun kerusi untuk duduk ramai-ramai. Biasanya kita pasang dia bawah Flysheet.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
7
Shopee
QR Code https://shp.ee/pczgkdj
Lazada
QR Code https://invol.co/cl7p015

Scan & Add to Cart

7
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

Waterproof Lightweight Portable Sleep Bag

Overview:
Waterproof
Lightweight & senang pack
Selesa teruk
Salah satu barang wajib ada kalau overnight camping. Korang yang suka tidur outdoor sambil layan angin luar tu, beli yg jenis mcm ni. Waterproof dan ringan
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
8
Shopee
QR Code https://shp.ee/cmgscej
Lazada
QR Code https://invol.co/cl7p01g

Scan & Add to Cart

8
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

Nylon Lightweight Hammock

Overview:
Material tahan lasak (Max. 200kg)
Tebal tapi ringan (Max. 2 orang)
Senang pasang
Hammock atau Buaian ni biasa nya kita pasang kat tempat yg ada pokok. Sesuai untuk camping dalam hutan tak pun tepi pantai yg ada pokok kelapa. Memang best tidur atas ni guys!
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
9
Shopee
QR Code https://shp.ee/hhiqwwj
Lazada
QR Code https://invol.co/cl7p01p

Scan & Add to Cart

9
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

Canvas Lightweight Hammock

Overview:
Material canvas (Max. 120kg)
Selesa dan comfort (Max. 1 orang)
Senang pasang & basuh
Hammock yang ni pulak fancy sikit design dia. Lebih simple. Material dia lebih selesa dan tak kasar.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
10
Shopee
QR Code https://shp.ee/ntnwkpj
Lazada
QR Code https://invol.co/cl7p023

Scan & Add to Cart

10
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

Foldable Picnic Chair

Overview:
Ada cup holder
Senang pasang
Tahan lasak (Max. 100kg)
Duduk atas kerusi ni, ada kopi panas, sambil layan ombak / sungai. Life is good guys…Enjoy!
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
11
Shopee
QR Code https://shp.ee/6d7m8db
Lazada
QR Code https://invol.co/cl7p02n

Scan & Add to Cart

11
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

Foldable Picnic Table

Overview:
Senang lipat dan pasang
Tahan lasak. Material Non-Slip
Ada storage bawah meja
Meja multifunction mcm ni memang perlu ada kalau camping. Tak perlu besar. Yang kecil senang lipat mcm ni sesuai untuk semua jenis aktiviti camping.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
12
Shopee
QR Code https://shp.ee/68r3wzb
Lazada
QR Code https://invol.co/cl7p04d

Scan & Add to Cart

12
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

Foldable Mini BBQ Set

Overview:
Size kecil senang bawa
Tahan lasak
Sesuai utk BBQ 1-3 orang
Yang nak buat BBQ tu, tapi tak nak bawa set BBQ yg besar boleh cuba jenis mcm ni. Set BBQ paling kecik ada dekat pasaran sekarang. Senang nak bawa
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
13
Shopee
QR Code https://shp.ee/ejx23yb
Lazada
QR Code https://invol.co/cl7p04v

Scan & Add to Cart

13
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

Foldable Stainless Steel Spoon Fork Spork Set

Overview:
3 in 1 - RM4 je
Sudu, garfu dan sudu bergigi
Material Stainless Steel
Ini benda wajib ada guys… Beli yang jenis macam ni, one set 3 in 1 terus. Jimat
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
14
Shopee
QR Code https://shp.ee/8ifhhnb
Lazada
QR Code https://invol.co/cl7p05l

Scan & Add to Cart

14
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

Foldable Aluminum Camping Cookware (2 pcs)

Overview:
Ringan
Senang bawa
Murah & tahan lasak
Mangkuk besi pelbagai guna ni pasangan wajib ada bersama Set Sudu Garfu tadi tu. Nak masak senang pakai jenis macam ni. Senang nak angkat-angkat nanti
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
15
Shopee
QR Code https://shp.ee/udue6ib
Lazada
QR Code https://invol.co/cl7p066

Scan & Add to Cart

15
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

10 in 1 Camping Cooking Set

Overview:
10 in 1 Set - All in
Material - Aluminum Alloy
Harga dalam RM60
Kalau ada budget lebih sikit, boleh beli Cooking Set mcm ni. 10 in 1 semua kelengkapan ada. Big pot: 17.3*9.5cm Frying pan: 20*4.5cm Teapot:14*130cm Package Contents: 1* Big Pot 1* Frying Pan 1* Teapot 3* Bowls 1* Soup pot 1* Rice Spoon 1* Loofah Sponge 1* Storage net
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
16
Shopee
QR Code https://shp.ee/kagf8pb
Lazada
QR Code https://invol.co/cl7p07d

Scan & Add to Cart

16
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

Portable Mini Camping Stove

Overview:
Pakai Gas Butane Tin
Harga dalam RM16 je
Size kecil mudah bawa
Kalau jenis tak rajin cari kayu atau masak pakai api kayu, portable mini stove ni pilihan bijak. Saiz kecil senang bawa. Pakai gas butane yg biasa tu je. Fuel: Butane/Propane Material: Copper Alloy and Stainless Steel Size: 12cm x 12cm x 10cm
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
17
Shopee
QR Code https://shp.ee/uard5tb
Lazada
QR Code https://invol.co/cl7p082

Scan & Add to Cart

17
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

Fire Starter Kit Keychain

Overview:
Kecil, murah, senang guna
Boleh guna sampai 10,000 kali
Harga dalam RM8 je
Ini benda kecil berguna wajib ada jugak kalau pergi camping. Kalau redah masuk air pun still boleh guna nak bakar api.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
18
Shopee
QR Code https://shp.ee/9whzxeb
Lazada
QR Code https://invol.co/cl7p08u

Scan & Add to Cart

18
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

Coleman Soft Cooler Bag (9 tin)

Overview:
Suhu Chiller - sehingga 12 jam
Muat hingga 9 tin air
Design bag senang bawa
Kalau ada plan nak bawa barang-barang makanan yg sejuk, cooler bag ni pilihan bijak. Boleh tahan sampai 12 jam sejuk dengan letak ice pack kat dalam. Boleh muat barang sampai 9 tin
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
19
Shopee
QR Code https://shp.ee/6u22ukb
Lazada
QR Code https://invol.co/cl7p091

Scan & Add to Cart

19
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

Foldable Water Container 10L / 20L

Overview:
Kapasiti air besar 10L / 20L
Senang bawa
Material non-toxic dan selamat guna
Kalau camping dekat kawasan yg susah nak dapat air bersih, boleh try beli ni untuk pack air korang. Jenis foldable mcm ni memang mudah simpan bila air dah habis nnt. Selit dalam bag je.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
20
Shopee
QR Code https://shp.ee/u5r2snb
Lazada
QR Code https://invol.co/cl7p09x

Scan & Add to Cart

20
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

Solar USB Camping Light (280 watt)

Overview:
Full charge tahan sampai 12 jam
Harga dalam RM30 je
Kapasiti battery - 7200mAh
Sesuai untuk korang yang overnight camping. Lampu ni charge pakai matahari je, boleh tahan sampai 12 jam. Ada USB output sekali kot-kot nak buat charge fon emergency ke kan
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
21
Shopee
QR Code https://shp.ee/yew68xb
Lazada
QR Code https://invol.co/cl7p0ad

Scan & Add to Cart

21
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

Rechargeable LED Torchlight

Overview:
3 Mode - High, Low & Emergency Mode
Kapasiti battery - 9,000mAh
Charge pakai micro USB
Torchlight dah ada belum? Kalau belum ada satu, ni best buy guys! Sekali je beli sepanjang hayat. Berbaloi!
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
22
Shopee
QR Code https://shp.ee/sipeq6b
Lazada
QR Code https://invol.co/cl7p0ay

Scan & Add to Cart

22
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

Survival Multifunctional Kit (15 in 1)

Overview:
Datang dalam 1 storage lengkap
Kit 15 barang pelbagai fungsi
Wajib ada setiap family / group
Survival Kit pelbagai guna ni barang wajib ada bagi setiap family / group campers. Semua sekali ada dari pisau, compass, torchlight, blower, sudu dan banyak lagi ni
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
23
Shopee
QR Code https://shp.ee/h3ez28b
Lazada
QR Code https://invol.co/cl7p0bv

Scan & Add to Cart

23
⚡ Get The Best Price, Save More Today!

Multifunctional Foldable Knife

Overview:
Material tahan lasak
Harga bawah RM20 je
Pelbagai fungsi
Korang yang prefer tools yg simple, pisau pelbagai guna ni sesuai. Murah sikit tapi banyak kegunaannya. Simpan senang dalam bag
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
24
Shopee
QR Code https://shp.ee/zba6ckj