fbpx
Shoptrack Logo

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

20 Aksesori Fesyen Lelaki Yang Buat Korang Lebih Kacak

Aksesori Fesyen Lelaki
"Lebih bergaya, tambah kacak sikit!"

Kalau korang nak nampak jauh lebih stylish dari 99% lelaki lain, korang kena fikir sikit pasal pakaian dan aksesori korang. Tak payah fikir jauh sangat macam fashionista kat instagram pun, asalkan sedap mata memandang.

Nak tahu macam mana nak tambah flair dalam gaya korang? Senang je! Kami ada senarai 20 Aksesori Fesyen Lelaki yang boleh bantu boost gaya korang ke next level. Dari jam tangan pintar yang sleek hingga dompet yang stylish, kami cover semuanya. Jom tengok apa yang patut ada dalam almari pakaian korang untuk nampak lebih bergaya!

Share Artikel Ini
Point Ringkas & List
Pilihan Shoptrack

Aksesori Fesyen Lelaki Terbaik di Malaysia 2024

1
Shopee
QR Code https://s.shopee.com.my/8zjDqbnQhd
Lazada
QR Code https://invol.co/cll4d05

Scan & Add to Cart

1
⚡ Best Price Today! Save More!

Ice-Watch ICE Solar Power Watch

Jam Lelaki Mampu Milik
Overview:
Jam hitam yang affordable tapi nampak macam mahal.
Sesuai ngam dengan baju hitam.
Style dia clean, minimalist."
Jam hitam memang ada sophistication tersendiri. Ice-Watch ICE Solar Power Watch ni affordable tapi kelihatan mewah, perfect untuk dipadankan dengan outfit hitam korang. Design dia minimalist dan ringan, sesuai untuk dipakai harian, memadukan gaya dengan senang.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
2
Shopee
QR Code https://s.shopee.com.my/8zjDqd4cn4
Lazada
QR Code https://invol.co/cll4d0l

Scan & Add to Cart

2
⚡ Best Price Today! Save More!

Fossil Fenmore Watch BQ2363

Jam Tangan Lelaki Stylish
Overview:
Jam Mid range, strap kulit coklat dia nampak luxurious.
Dial warna cream, match dengan kombinasi outfit cream dan coklat.
Quality top, tahan lama.
Jam tangan yang canggih memang boleh naikkan level style korang, kan? Fossil Fenmore ni ada strap kulit coklat yang mewah dan dial warna cream, match betul dengan outfit cream dan coklat. Binaan dia tahan lama, tambah sentuhan classy yang tunjuk korang tahu pasal fashion.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
3
Shopee
QR Code https://s.shopee.com.my/3q17hANHOo
Lazada
QR Code https://invol.co/cll4d0u

Scan & Add to Cart

3
⚡ Best Price Today! Save More!

Ray-Ban AVIATOR METAL II

Cermin Mata Hitam Aviator
Overview:
Cermin mata hitam bergaya, polar.
Uniseks tapi memang lawa kalau lelaki pakai.
Aviator type ni sesuai untuk semua bentuk muka, tapi lagi lawa untuk muka bentuk oval dan heart-shaped.
Cermin mata macam Ray-Ban Aviators ni sesuai untuk semua orang, dan memang nampak striking bila korang pakai. Flattering untuk semua bentuk muka, pilihan yang versatile yang terus tambah cool factor pada look korang.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Advertisement
Advertisement
4
Shopee
QR Code https://s.shopee.com.my/2q8aVMM14s
Lazada
QR Code https://invol.co/cll4d14

Scan & Add to Cart

4
⚡ Best Price Today! Save More!

Ray-Ban Round Metal Unisex Global Fitting Sunglasses

Cermin Mata Bulat
Overview:
Warna lens hijau.
Match dengan baju apa pun atau accessories hijau.
Fit perfect untuk muka bentuk rectangular, square dan triangle.
Ready nak stand out? Cermin mata Ray-Ban Round Metal dengan lens hijau ni perfect untuk tambah pop of color pada ensemble korang atau match dengan accessories hijau. Memang padan untuk korang yang ada bentuk muka rectangular, square, dan triangle.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
5
Shopee
QR Code https://s.shopee.com.my/4faEgkNZP2
Lazada
QR Code https://invol.co/cll4d1e

Scan & Add to Cart

5
⚡ Best Price Today! Save More!

Amazfit GTS 4 Smart Watch

Smartwatch Praktikal
Overview:
Smartwatch bergaya, penuh dengan features.
Ada 4 jenis strap.
Bukan formal tapi look dia ngam dengan modern streetwear.
Smartwatch boleh jadi stylish juga. Amazfit GTS 4 menggabungkan modern technology dengan contemporary fashion. Dengan pelbagai pilihan strap, jam ni bukan setakat pasal functionality; ia juga statement fashion yang ngam dengan streetwear modern, perfect untuk korang yang tech-savvy.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
6
Shopee
QR Code https://s.shopee.com.my/LRFWnvGHj
Lazada
QR Code https://invol.co/cll4d23

Scan & Add to Cart

6
⚡ Best Price Today! Save More!

Garmin Venu SQ Music GPS Smartwatch

Smartwatch Minimalis Bergaya
Overview:
Style minimalist.
Smartwatch berkualiti terbaik, harga tak terlalu tinggi.
Cuma ada dalam warna hitam.
Garmin Venu SQ Music smartwatch menggabungkan look minimalist dengan features top-notch pada harga yang berpatutan. Available dalam hitam je, smartwatch ni perfect untuk korang yang cari quality tanpa harga yang melampau. All-in-one fitness companion yang stylish dan boleh track workout dengan tepat.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
7
Shopee
QR Code https://s.shopee.com.my/3AlQu1k0E5
Lazada
QR Code https://invol.co/cll4d2a

Scan & Add to Cart

7
⚡ Best Price Today! Save More!

Daniel Wellington Mesh Bracelet Ashfield Black

Gelang Hitam Lelaki
Overview:
Gelang hitam yang padan dengan apa-apa outfit.
Pakai dengan polo lengan panjang atau baju formal pun boleh.
Look casual yang subtle, sesuai juga untuk office.
Gelang hitam ni padan dengan apa-apa outfit, dari polo lengan panjang hingga baju formal, membuat outfit korang nampak casual sikit, terutama dalam office environment. Dibuat dari stainless steel yang tahan lama, ia versatile piece yang boleh tambah style korang.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
8
Shopee
QR Code https://s.shopee.com.my/5AWVHikiQS
Lazada
QR Code https://invol.co/cll4d2l

Scan & Add to Cart

8
⚡ Best Price Today! Save More!

Daniel Wellington Elan Necklace Silver

Rantai Lelaki
Overview:
Pakai ni dengan t-shirt apa saja untuk tambah style.
Rantaian nipis yang kontras dengan pendant.
Style casual, sesuai juga untuk yang dah berumur sikit.
Macam mana nak style t-shirt? Pakai pendant necklace. Yang ni ada thin chain yang cantik contrast dengan pendant dia, so korang yang dah berumur sikit pun boleh try jugak. Necklace minimalist ni perfect untuk tambah touch of sophistication pada casual outfit.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
9
Shopee
QR Code https://s.shopee.com.my/40KXtaxcZc
Lazada
QR Code https://invol.co/cll4d2p

Scan & Add to Cart

9
⚡ Best Price Today! Save More!

Bange Recon Genuine Leather Laptop Backpack

Beg Galas Laptop
Overview:
Backpack laptop kulit hitam yang nice.
Masih affordable walaupun ada pilihan lain yang lebih murah.
Design dia clean dan nampak fancy.
Siapa kata backpack laptop korang tak boleh jadi functional dan fancy? ANGE Recon Backpack dengan design yang clean dan elegan dalam kulit hitam. Ia pilihan yang affordable tapi premium di kalangan laptop backpack, ideal untuk mereka yang hargai bgabungan style dan functionality tanpa perlu belanja lebih.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
10
Shopee
QR Code https://s.shopee.com.my/605cHHgb7p
Lazada
QR Code https://invol.co/cll4d36

Scan & Add to Cart

10
⚡ Best Price Today! Save More!

Thule Chasm Duffel Bag 70L

Beg Duffel
Overview:
Ada dalam 4 warna.
Beg duffel cantik untuk travel atau gym.
Bukan luxury tapi agak pricey.
“Thule Chasm Duffel Bag 70L, ada dalam empat warna, adalah pilihan yang cantik untuk travel dan gym. Walaupun bukan luxury item, ia agak pricey tapi memang akan tahan lama. Boleh diubah jadi backpack dan ada wide-mouth opening untuk senang akses ke barang korang. “
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
11
Shopee
QR Code https://s.shopee.com.my/oP8H3JIg
Lazada
QR Code https://invol.co/cll4d3c

Scan & Add to Cart

11
⚡ Best Price Today! Save More!

Club De Nuit Intense Man Limited Luxury Edition (105ml)

Minyak Wangi Lelaki Murah
Overview:
Wangian citrus dan buah-buahan.
Aksesori best untuk cuaca panas.
Sangat affordable untuk wangian.
Apa wangian yang stand out tanpa perlu belanja beratus-ratus? Guys, Club De Nuit Intense Man by Armaf ni hit dengan blend bold of citrus dan buah-buahan—perfect untuk cuaca panas. Sangat affordable untuk scent yang luxurious, membuatkan ia aksesori lelaki terbaik untuk kerja dan hujung minggu.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
12
Shopee
QR Code https://s.shopee.com.my/1B0MWQyOci
Lazada
QR Code https://invol.co/cll4d3q

Scan & Add to Cart

12
⚡ Best Price Today! Save More!

Ralph Lauren Polo Red EDP (125ml)

Minyak Wangi Lelaki Popular
Overview:
Salah satu wangian lelaki yang paling popular.
Ada bau berries, buah dan citrus.
Agak pricey tapi pakai sikit-sikit cukup untuk office.
Kalau korang cari scent yang tak terlalu pelik, Ralph Lauren’s Polo Red EDP adalah top pick. Dengan gabungan berries, buah, dan citrusy zest, ia salah satu wangian paling popular untuk lelaki. Cuma fragrance ni mahal sikit, tapi guna sikit je cukup—especially kalau kat dalam office.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
13
Shopee
QR Code https://s.shopee.com.my/4KxOIHGntW
Lazada
QR Code https://invol.co/cll4d3z

Scan & Add to Cart

13
⚡ Best Price Today! Save More!

HUMMER Leather Wallet

Dompet Gaya Klasik
Overview:
Dompet yang bergaya tapi rugged.
Saiz minimal.
Functional dan fashionable.
Dompet kulit HUMMER ni apa yang korang perlukan kalau nak something stylish tapi rugged. Compact tapi functional, muat semua essentials tanpa buat poket korang nampak penuh. Ia blend idea fesyen dan functionality untuk lelaki moden.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
14
14
⚡ Best Price Today! Save More!

OBERMAIN Men's Genuine Leather RFID Card Holder

Pemegang Kad Nipis
Overview:
Cardholder bergaya dengan ruang simpanan yang cukup.
Guna ni ganti dompet.
Ngam untuk smartpants atau dress pants.
Siapa guna cash sekarang ni, kan? Majoriti masa korang cuma perlukan cardholder. OBERMAIN RFID Card Holder bukan je secure dengan RFID blocking, tapi juga stylish dengan cukup storage untuk semua kad korang. Nipis dan sesuai untuk smart pants atau seluar formal, terbaik untuk mereka yang tak suka bawa banyak barang.
Baca Detail
Preferred+ Store di Shopee
15
Shopee
QR Code https://s.shopee.com.my/1LJminVkPa
Lazada
QR Code https://invol.co/cll4d4f

Scan & Add to Cart

15
⚡ Best Price Today! Save More!

ELFI Classic 925 Silver Ring P7

Cincin Simple Lelaki
Overview:
Genuine solid 925 sterling silver.
Look dia clean.
Agak murah.
Cari cara simple nak elevate style korang? ELFI Classic 925 Silver Ring menawarkan look yang clean dengan build solid 925 sterling silver. Ia affordable, tahan lama, dan discreet untuk dipakai setiap hari. Pilihan terbaik kalau korang nak style elegan.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
16
Shopee
QR Code https://s.shopee.com.my/2VVk6xVN2q
Lazada
QR Code https://invol.co/cll4d6k

Scan & Add to Cart

16
⚡ Best Price Today! Save More!

CAMEL Mens Automatic Buckle Belt Genuine Cow Leather Casual Strap Belt

Tali Pinggang Kulit Murah
Overview:
100% kulit lembu tapi affordable.
Clean dan sesuai dengan formal outfit.
Senang adjust saiz.
CAMEL leather belt ni dibuat dari 100% leather, menggabungkan style clean look yang ideal untuk formal outfits. Automatic buckle dia memudahkan korang adjust saiz.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
18
Shopee
QR Code https://s.shopee.com.my/8KTX3gzp4b
Lazada
QR Code https://invol.co/cll4d6v

Scan & Add to Cart

18
⚡ Best Price Today! Save More!

Levi's Men's Allover Belt 38019-0363

Tali Pinggang Untuk Semua Outfit
Overview:
Tali pinggang klasik yang reliable dan timeless.
Pakai tali pinggang ni dengan kasut atau loafers coklat, dan jam tangan coklat.
Padan dengan seluar jeans.
Classic Levi’s belt ni satu aksesori yang timeless. Perfect bila padan dengan kasut, loafers, atau jam tangan dengan warna yang sama. Leather dia pun tahan lama dan pada juga dengan seluar jeans biru.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
17
Shopee
QR Code https://s.shopee.com.my/7AHZfYzScJ
Lazada
QR Code https://invol.co/cll4d75

Scan & Add to Cart

17
⚡ Best Price Today! Save More!

Vans Curved Bill Jockey Hat Men Cap

Topi Jockey
Overview:
Style casual relax yang buat korang menonjol.
Logo kecil, tak terlalu 'loud'.
Warna neutral.
Perlukan style yang casual tapi untik? Vans Curved Bill Cap ada logo kecil yang noticeable tapi tak terlalu ‘loud’. Warna neutral dan gaya santai memastikan korang kelihatan cool tanpa perlu usaha keras. Korang boleh padankan cap ni dengan outfit yang lebih cerah.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
19
Shopee
QR Code https://s.shopee.com.my/6fLJ4f9pPV
Lazada
QR Code https://invol.co/cll4d7d

Scan & Add to Cart

19
⚡ Best Price Today! Save More!

Levi's® Men's Headline Logo Flexfit® Cap D7966-0004

Topi Putih Universal
Overview:
Topi putih yang cantik dan bergaya.
Boleh style gabungan formal-casual dengan ni.
Affordable.
Topi putih Levi’s® Flexfit ni sesuai kalau korang nak gabung gaya formal dan kasual. Padankan dengan t-shirt warna netral dan rantai leher pendant yang menarik. Ia berpatutan dan menambah keanggunan pada setiap outfit, membuktikan bahwa style tak perlu mahal.
Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
20
20
⚡ Best Price Today! Save More!

Nylon waist bag

Beg Sandang Hitam
Overview:
Untuk pakai harian, travel dan jogging.
Bahan berkualiti tapi affordable.
Takda logo atau warna yang terang, sesuai untuk pakai casual.
Beg pinggang nilon H&M ni perfect untuk menjaga penampilan minimalis tapi bergaya. Ia ada zip atas, kompartemen dalam, dan tali pinggang yang boleh laras, ideal untuk masa bila korang hanya perlu bawa barang-barang penting.
Baca Detail
Preferred+ Store di Shopee

Kesimpulan

Pilihan aksesori yang tepat memang penting untuk memastikan gaya korang sentiasa on point. Bila korang pilih aksesori, pastikan korang ambil kira faktor seperti kesesuaian dengan pakaian, kualiti bahan, dan keselesaan. Ingat, aksesori bukan sahaja tambah gaya, tapi juga boleh tingkatkan keyakinan diri korang.

Berikut adalah beberapa item yang boleh korang pilih untuk menambah sentuhan bergaya pada penampilan formal, business atau casual:

  • Jam tangan
  • Cermin mata hitam
  • Dompet
  • Stokin
  • Tali pinggang
  • Cincin
  • Gelang
  • Rantai leher
  • Tali leher
  • Pin tali leher
  • Cardholder
  • Butang baju (baju melayu)
  • Topi
  • Scarf
  • Beg silang
  • Beg bimbit
  • Cufflinks
  • Topi fedora
  • Kacamata biru
  • Keychain

Panduan Saiz & Bentuk Cermin Mata Untuk Lelaki

Kredit: https://www.realmenrealstyle.com/

Selamat mencuba dan enjoy gaya baru korang!

Share Artikel Ini
Advertisement
#Hashtag
Artikel ini ditulis oleh
Hana Shoptrack
Hana Shoptrack
Environmentalist yang cinta pada alam semulajadi. Home gardening adalah hobby masa lapang Hana. Juga aktif dalam Yoga dan weekend hiking.
Inspirasi Travel
REVIEW BERKAITAN
Lihat kategori lain
error: Content is protected.