fbpx

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 10 Air Humidifier Terbaik Malaysia 2022 (Murah & Bagus)

Air Humidifier Terbaik
"Udara bilik lebih selesa dengan Humidifier!"

Udara yang kering di rumah bukan sahaja akan membuatkan kulit kita kering malah kita juga akan cenderung kepada masalah pernafasan. Kalau sebelum ni korang ada experience sinus diwaktu pagi, kulit dan bibir merekah, atau masalah berdengkur, mungkin dah sampai masa korang ada 1 Air Humidifier terbaik di rumah, office atau kereta sebab fungsi Air Humidifier ni bagus dalam membantu mengatasi masalah berikut dan banyak menambah manfaat kepada kesihatan.

Harga Air Humidifier di pasaran hari ini tidak begitu mahal. Korang boleh beli jenama popular dari Shopee / Lazada mengikut review dan cadangan kami harini! Btw kalau korang nak cari device untuk membersihkan udara daripada alergen, habuk, kulat dan mengawal bau,  Air Purifier adalah pilihan yang lebih tepat!

Air Humidifier VS Air Purifier

Beza antara dua gajet ni senang je.

Air Humidifier lebih kepada untuk menangani masalah udara kering, ia berfungsi untuk meningkatkan kelembapan udara persekitaran korang.

Kalau Air Purifier pulak ia lebih kepada untuk membersihkan dan menapis udara dengan mengawal bau dan mengurangkan alergen, habuk dan kulat.

Fungsi Air Humidifier

Air Humidifier membantu menambahkan kelembapan dalam udara.

Udara yang tidak terlalu kering boleh membantu mengelakkan selsema dan batuk. Agensi Perlindungan Alam Sekitar (EPA) mengesyorkan agar kita mengekalkan udara di dalam rumah antara 30 dan 50 peratus tahap kelembapan.

Dengan tahap udara yang optimum, ia bukan saja membantu mengurangkan masalah kesihatan, Fungsi Air Humidifier juga boleh membantu melindungi perabot kayu, melembapkan tumbuhan rumah dan meningkatkan keselesaan persekitaran korang.

Semua produk ini boleh dibeli terus di :

Point Ringkas & List

Pilihan Shoptrack

Air Humidifier Terbaik di Malaysia

Sponsored
4.7/5
4.7/5
Sponsored

Deerma F329 Air Humidifier

Overview:
Kapasiti 5L, Tahan lebih 16 jam
30m2 area
Reka bentuk menarik, senyap dan 2 level wap
Kalau korang cari Air Humidifier terbaik yang murah dan cantik, Deerma F329 ni pilihan yang tepat. Berkapasiti 5L, korang tak perlu nak isi air banyak kali sebab Air Humidifier Terbaik ni boleh tahan lebih 16 jam! Wap air dari Air Humidifier ni boleh cover area lebih kurang 30m2. Selain reka bentuk yang menarik, Air Humidifier dari Deerma ni ada 2 pilihan level wap dan ia mengeluarkan bunyi yang sangat minimal. Dengan harga yang murah, tak hairan la ia antara Air Humidifier Terbaik pilihan Shoptrack!
Baca Detail
Brand Official Store di Lazada
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl9sxw2
1
1

Baseus 75ml Air Humidifier

Overview:
Kapasiti 75ml
30m2 area
Boleh add on disinfectant, aromatherapy, Rekaan kompak

Nak cari Air Humidifier terbaik yang boleh bawak kemana-mana? Boleh konsider jenama Baseus ni. Walaupun cuma berkapasiti 75ml, Air Humidifier ni ada kipas turbo yang kuat yang mampu memberikan kelembapan sehingga 30m2! Korang boleh add in Essential Oil (untuk Aromatherapy) dan Disinfectant (untuk nyah-kuman) dalam Air Humidifier Baseus ni. Reka bentuk yang kompak membuatkan Air Humidifier ni boleh muat dalam cup holder kereta korang! Nak pasang just cucuk je dekat USB port. Senang dan memudahkan.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/hpmtewx
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl9sxxd
2
2

Deerma 5L Air Humidifier LD300 Ultrasonic

Overview:
Kapasiti 5L, Tahan lebih 16 jam
35m2 area
Boleh mudah alih, aromatherapy

Satu lagi pilihan dari jenama Deerma iaitu model LD300! Yang menarik tentang model ni ialah ia menggunakan ‘standing design’ dengan 2 roda kecil yang memudahkan korag nak pindahkan ke mana-mana. Kapasiti tangki juga besar (5L) dan boleh tahan lebih 16jam. Wap dari Air Humidifier LD300 ni boleh cover sebanyak 35m2. Korang boleh drop 1-2 titik essential oil untuk efek aromatherapy.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/3nqsr4x
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl9sy2u
3
3

KONKA 4L Air Humidifier KZ-H950

Overview:
Kapasiti 4L, Tahan 16 jam
30m2 area
Humidifier, aromatherapy, UV Lamp Purification

Air Humidifier terbaik seterusnya ialah dari jenama Konka. Model KZ-H950 ni mempunyai 4L tangki yang boleh melembabkan udara persekitaran (30m2) sehingga 16jam. Juga ada aromatherapy untuk lebih menyegarkan udara, dan Lampu UV untuk memberikan ruang rumah lebih tenang dan zen. Design minimalis, senang nak bersihkan dan sesuai untuk pejabat dan ruang kedai.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/pip4pnx
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl9sy4w
4
4

MUJI Air Humidifier

Overview:
Kapasiti 500ml, tahan 3 jam
Sesuai untuk bilik tidur, dapur
Pelbagai warna LED, aromatherapy

Air Humidifier dari jenama MUJI ni sangat popular dikalangan rakyat Jepun. Rekaan yang minimal, ia berkapasiti 500ml dan tahan sehingga 3 jam penggunaan. Air Humidifier ni boleh tambah Essential Oil untuk feeling Aromatherapy. Dengan pelbagai warna LED, Air Humidifier dari MUJI ni sesuai untuk bilik tidur atau pun dapur. Harga dia juga sangat mampu milik. Dari segi harga, memang layak masuk senarai Air Humidifier terbaik ni.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/shj5kux
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl9sy95
5
5

XiaoMi Mijia SCK0A45 Smart Version Humidifier

Overview:
Kapasiti 4.5L, tahan 14-28 jam
Sesuai untuk ruang yang luas
Ada Smart app MIJIA, UV-C sterilization

Jenama Xiaomi juga ada mengeluarkan Air Humidifier terbaik untuk korang konsider! XiaoMi Mijia Smart Version Humidifier ni berkapasiti 4.5L. Sekali isi air boleh tahan sehingga 28jam! Sesuai diletakkan di ruang yang besar seperti ruang tamu dan pejabat. Yang menarik tentang Air Humidifier Xiaomi ni, dia ada teknologi Ultra-Violet C Sterilization dimana dia akan sterilise dulu air sebelum keluar menjadi wap. Korang boleh connect Air Humidifier ni ke Smart MIJIA app (boleh on Air Humidifier dari Smartphone). Best kan?

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shope.ee/9UQ6zKgJWc
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl9sybu
Pilihan Ramai
Deerma Smart Air Humidifier F600S
Best Selling
Shopee

Deerma Smart Air Humidifier F600S

HL Mini 3 in 1 Air Humidifier
Rating Terbaik
Lazada

HL Mini 3 in 1 Air Humidifier

Hiqili Remote Air Humidifier Aroma Diffuser
Shopee

Hiqili Remote Air Humidifier Aroma Diffuser

OEM Ultrasonic USB Air Humidifier
Best Selling
Shopee

OEM Ultrasonic USB Air Humidifier

Produk Berkaitan

Ambi-Pur-Bathroom-Freshener-(7ml-x-2)
Shopee

Ambi Pur Bathroom Freshener (7ml x 2)

Microfiber-Dry-Flat-Mop-With-Bucket
Best Selling
Shopee

Microfiber Dry Flat Mop With Bucket

Ambi-Pur-Room-Fresh-Gel-(180g-x-2)
Wajib Ada
Shopee

Ambi Pur Room Fresh Gel (180g x 2)

Sticky-Roller-Dust-&-Hair-Removal
Lazada

Sticky Roller Dust & Hair Removal

Trending

Advertisement

Soalan Lazim

Air Humidifier lebih kepada mengawal kelembapan udara manakala Air Purifier lebih kepada membersihkan udara.
Antara kebaikan yang kita boleh dapat dari Air Humidifier adalah mengurangkan masalah kesihatan seperti batuk, selsema yang disebabkan oleh udara kering.
Jenama Air Humidifier Terbaik pilihan Shoptrack adalah Deerma, Baseus, Xiaomi dan Muji.
#Hashtag
Share Artikel Ini
Share info ini

Artikel ini ditulis oleh

Luna Shoptrack
Luna Shoptrack
Working mother yang expert dalam multitasking. Deco rumah, thai food dan Ikea adalah suatu ketenangan bagi Luna.