fbpx

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 10 Jenama Air Fryer Terbaik Malaysia 2022 (Dari RM129)

Air Fryer Terbaik
"Lebih sihat tanpa minyak"

Banyak sangat model Air Fryer yg ada dekat pasaran sekarang ni. Lagi-lagi kat Shopee & Lazada tu. Tapi mana satu Air Fryer terbaik? So hari ni kita nak tengok Top 10 Air Fryer terbaik yg ada dipasaran Malaysia, popular online dan jimat elektrik. Harga pun serendah RM129 dah boleh dapat 1 dah. Ok jom!

Cara Air Fryer Berfungsi

Memasak menggunakan Air Fryer kini makin popular di serata dunia. Dengan pelbagai jenis jenama kini memasarkan Air Fryer di pasaran Malaysia dengan harga yang mampu milik, Air Fryer sekarang dah jadi alat yang mesti ada untuk korang yang nak kurangkan penggunaan minyak dalam masakan.

Apa Itu Air Fryer?

Air Fryer adalah alat dapur yang kita boleh guna untuk goreng makanan tanpa menggunakan minyak. Proses bijak ni membuat makanan memang still sedap dan rangup tanpa kalori lebihan dari minyak masak. Dari segi kesihatan pulak, memang korang pun dah tau manfaat kurangkan minyak masak kan.

Bagaimana Cara Air Fryer Berfungsi?

Air Fryer berfungsi dengan menggunakan bahagian atas air fryer sebagai mekanisma pemanasan. Dengan kipas dalam air fryer tu, udara panas dari bahagian atas akan terus ke bawah dan mengelilingi makanan dalam basket. Peredaran udara panas yang laju menghasilkan makanan yang crispy seperti proses goreng dengan minyak.

Apa Boleh Masak Dengan Air Fryer?

Ada banyak jenis masakan yang korang boleh buat dengan air fryer. Cara penggunaan pun simple, hanya masukkan bahan mentah ke basket, tekan butang dan tunggu masak. Tak payah dah risau pasal nak basuh kuali berminyak.

Selain air fryer, satu lagi cara mudah (dan murah) untuk kurangkan penggunaan minyak adalah dengan menggunakan kuali non stick dan pressure cooker. Berminat nak dapatkan Air Fryer & Oven sekali? Tengok list Air Fryer Oven Terbaik kami.

Semua produk ini boleh dibeli terus di :

Point Ringkas & List

Pilihan Shoptrack

Air Fryer Terbaik di Malaysia

Sponsored
4.7/5
4.7/5
Sponsored

Philips Specter Essential HD9200 Air Fryer (4.1L)

Air Fryer Kapasiti Besar Terbaik
Overview:
Kapasiti besar 4.1L + Rapid Air Tech + design lawa
Boleh bake, grill, roast ataupun guna untuk reheat
Temperature Control, Timer & Auto Shut Off
Antara air fryer terbaru dan paling cantik bagi kami adalah Philips Specter Air Fryer. Model ni kira agak high tech dengan harga yang tak terlalu mahal. Fungsinya agak multifunctional: korang boleh bake, grill, roast ataupun guna untuk reheat pun boleh. Dari segi kapasiti, Air Fryer ni agak besar iaitu 4.1L jadi padan dengan harganya. Ciri dalam Air Fryer lain semua ada kat sini: Temperature Control, Timer, Auto Shut Off, dan lain lain. Power yang dipakai sebenarnya agak rendah: hanya 1400kW walaupun kapasiti besar. Paling best, warna Rose and Gold tu yang buat dia unik. Kalau nak selalu guna Air Fryer, pilih ni!
Baca Detail
Brand Official Store di Lazada
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cletef0
1
1

Tefal Easy Fry Air Fryer EY20 (4.2L)

Overview:
Kapasiti besar 4.2 liter, sesuai untuk keluarga besar
Ada 60 min timer dengan auto off + bell reminder
Kawalan suhu dari 80 - 200 darjah celcius

Jenama Tefal memang popular bagi barangan kelengkapan dapur. Air Fryer terbaik dari Tefal ni antara model terbaik pilihan kami di Shoptrack. Bersaiz besar 4.2 liter lengkap dengan 4 fungsi utama iaitu, fry, bake, roast & grill. Kalau masak fries untuk 2 orang makan, hanya ambil masa 15 min je. Model ini sangat popular di Shopee & Lazada sampai dapat lebih 20k review. Power kan? One of the best choice!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/837is3r
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/clbwefp
2
2

Corvan F50 XXL Air Fryer (5L)

Air Fryer Digital
Overview:
Kapasiti XXL 5 liter, sesuai untuk keluarga besar
Digital display + 8 Preset Menu
Kawalan suhu dari 65 - 200 darjah celcius

Untuk korang yg ada family besar tak pun yg suka masa ayam seekor buat grill ke roast ke - model Air Fryer terbaik dari jenama Corvan ni memang pilihan yg paling ngam! Bersaiz XXL dilengkapi dengan Digital Display serta 8 Preset Menu yg complete utk semua jenis resipi. Senang sangat nak guna. Tekan-tekan siap! Ada fungsi auto-paused, auto-resume dan auto-shut off bila masakan dah siap. Semuanya auto youuu! Pilihan smart people! Lagi satu, model ni jimat elektrik!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/dztg3ur
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl92hm5
3
3

Riino Rapid Air Fryer Advance FY203 (4.0L)

Overview:
Kapasiti 4 liter, sesuai utk keluarga sederhana
Ada 6 Menu Timer & Recipe guide
Ada 2 knob kawalan suhu dan timer - 80 - 200 darjah celcius

Jenama Riino ni antara jenama barangan kelengkapan dapur yg kini popular di Malaysia. Model Air Fryer terbaik dari Riino ni jadi pilihan Shoptrack sebab simple, senang nak guna dan ianya antara pilihan Air Fryer murah yg ada di pasaran. Design dia pun cantik. Datang dengan rack non-stick food grade coating, dijamin selamat utk setiap resipi masakan. Air Fryer ini juga disertakan dengan 2 tahun warranty dari Riino sendiri. Not bad kan?

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/7xvprer
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/clbwejt
4
4

PerySmith 3D Air Fryer Ecohealth II Series PS1530 (4.2L)

Air Fryer Murah Terbaik
Overview:
Kapasiti 4.2 liter, sesuai utk keluarga besar
Ada 8 Menu Timer & Recipe guide
Ada 2 knob kawalan suhu dan timer - 0 - 200 darjah celcius

Jenama PerySmith ni tahun lepas agak viral. Model Air Fryer terbaik dari PerySmith yg ini antara yg paling popular sekarang dengan jumlah review sebanyak 19K di Shopee & Lazada. Memang terbaik! Dengan teknologi 3D Air Flow - yg membantu supaya masakan jadi lebih sekata dan masak dgn betul. Ada juga fungsi auto-shut off bila dah masak. Model ini juga datang dengan 2 tahun limited warranty dari PerySmith sendiri. Antara model Air Fryer murah dan terbaik pilihan online!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/fjm6yx9
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/cl92hq7
5
5

Giselle KEA0198 Air Fryer (3.0L)

Air Fryer Jimat Elektrik Terbaik
Overview:
Kapasiti 3 liter, sesuai untuk keluarga kecil
Ada 7 Menu Timer & Recipe guide
Ada 2 Knob kawalan suhu dan timer - 90 - 200 darjah celcius

Nampak kecil, tapi model Air Fryer terbaik dari Giselle ni masih muat untuk masak 1 ekor ayam tau! Dengan teknologi Rapid Air - model ni dikategorikan agak power walaupun ianya bersaiz kecil. Juga ada fungsi auto-shut off bila siap masak. Simple design - sangat sesuai untuk korang yg ada space yg kecil nak letak Air Fryer kat dapur tu. Dari segi harga, model ini antara jenama Air Fryer murah di pasaran! Sangat berbaloi!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Scan & Add to Cart
QR Code https://shp.ee/y4abbir
Scan & Add to Cart
QR Code https://invol.co/clbwf0s
Pilihan Ramai
Philips Smart Sensing Air Fryer HD9860 (7.3L)
Rating Terbaik
Lazada

Philips Smart Sensing Air Fryer HD9860 (7.3L)

Russell Taylors AF-24 Air Fryer (3.8L)
Lazada

Russell Taylors AF-24 Air Fryer (3.8L)

MMX Kelen Munoz KMAF4000MG Air Fryer (5L)
Best Selling
Shopee

MMX Kelen Munoz KMAF4000MG Air Fryer (5L)

Russell Taylors Z1 3D Air Fryer (4.2L)
Best Selling
Shopee

Russell Taylors Z1 3D Air Fryer (4.2L)

Produk Berkaitan

Sunlight Dishwash Liquid Extra Nature (900ml)
Shopee

Sunlight Dishwash Liquid Extra Nature (900ml)

Scotch Brite Scouring Sponge 21-5Pc
Shopee

Scotch Brite Scouring Sponge 21-5Pc

Yilizomana-Air-Fryer-Oven-Disposable-Paper-(50pcs)
Wajib Ada
Shopee

Air Fryer / Oven Disposable Paper (50pcs)

Kertas-Minyak-Pelapik-Dulang
Shopee

Non Stick Baking Paper Sheets

Non-Stick-Cooling-Rack-Tray
Best Selling
Shopee

Non Stick Cooling Rack Tray

10pcs-Measuring-Spoon-Set
Shopee

10pcs Measuring Spoon Set

Trending

Advertisement

Soalan Lazim

Air Fryer adalah alat memasak yang membolehkan pengguna mengoreng makanan tanpa minyak.
Air Fryer berfungsi dengan menggunakan bahagian atas air fryer sebagai mekanisma pemanasan.
Seperti alat elektronik lain, Air Fryer adalah selamat untuk digunakan jika dibuat oleh jenama yang disahkan.
#Hashtag
Share Artikel Ini
Share info ini

Artikel ini ditulis oleh

Kiah Shoptrack
Kiah Shoptrack
Homemaker yang positif dan friendly. Seorang yang suka explore makanan, serta juga suka baking pada waktu cuti.