fbpx

Media Shopping No.1 di Malaysia

Read this article in : English

Top 10 Air Fryer Oven Terbaik di Malaysia 2022

Air Fryer Oven Terbaik
"Jimat space - 2 in 1 function!"

Korang tengah pening ke nak beli Oven atau Air Fryer? Korang tahu tak sekarang ni ada kombinasi produk antara dua tu? Kira mcm 2 in 1 la hehe. Namanya Air Fryer Oven, so sini kita tengok mana Air Fryer Oven Terbaik! Senang ok, jimat ruang, duit dan tenaga! 

Air Fryer Oven Vs Air Fryer Biasa

Apa beza Air Fryer Oven dengan Air Fryer biasa?

Rupa Bentuk

Perbezaan ketara ialah dari segi rupa bentuk. Air Fryer Oven ni kebanyakannya menyerupai sama seperti oven iaitu dilengkapi dengan oven tray. Kalau air fryer biasa kita selalu nampak dia ada bakul yang boleh ditarik keluar.

Fungsi & Harga

Dari segi fungsi kedua-duanya menggunakan teknologi pengudaraan panas untuk menggoreng makanan tapi dengan Air Fryer Oven, korang boleh jugak guna untuk bakar/panggang/rotisserie. Dari segi harga, Air Fryer Oven lebih mahal sikit dari Air Fryer biasa tapi korang dapat save space & jimat duit dari beli Oven & Air Fryer asing-asing.

Kalau korang nak tahu lebih detail pasal Air Fryer, tengok list Air Fryer Terbaik kami. Untuk Air Fryer Oven, Luna akan explain lebih lanjut, teruskan baca ok! 

Boleh dibeli di :

Point Ringkas & List

Pilihan Shoptrack

Air Fryer Oven Terbaik di Malaysia

Terbaru
4.7/5
4.7/5
Terbaru
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

KHIND Multi Air Fryer Oven ARF9500 (9.5L)

Teknologi peredaran udara berkelajuan tinggi
6 preset pilhan menu
Boleh muat 1 ekor ayam
Pilihan utama Luna hari ni ialah dari KHIND! Apa yang menarik tentang Air Fryer Oven model ARF9500 ni, dia guna pakai teknologi peredaran udara berkelajuan tinggi dimana ia mampu mengurangkan penggunaan minyak untuk masakan yang lebih sihat! Paparan skrin digitalnya menggunakan kawalan sensor sentuh yang memuatkan 6 program masakan yang telah ditetapkan. Dengan kapasiti sebanyak 9.5L, korang boleh masak 1 ekor ayam tanpa perlu potong ok! So kalau korang yang nak buat ayam panggang tu boleh sangat sebab dia pun ada mod Rotisserie!
Baca Detail
Brand Official Store di Lazada
1
1
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

INNOFOOD Air Fryer Oven KT-CF22D (22L)

6 preset pilhan menu
Jimat minyak hampir 90%
Ada ciri keselamatan

Satu Air Fryer Oven terbaik pilihan Shoptrack ialah dari jenama INNOFOOD. Juga mempunyai 6 program masakan yang telah ditetapkan, Model KT-CF22D ini dikatakan mampu memberi penjimatan sebanyak 90% minyak masak. Air Fryer Oven dari INNOFOOD ni mempunyai ciri-ciri keselamatan seperti ‘Double Glass Door’ dan fungsi ‘Auto-off’. Kapasiti nya juga agak besar bagi Airfryer Oven iaitu sebanyak 22L. Macam macam korang boleh masak dalan ni ok.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
2
2
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Russell Taylors Oven Air Fryer AF-50 (12L)

Reka bentuk menarik
10 preset pilhan menu
Pelbagai fungsi – menggoreng, membakar, rotisserie.

Kalau korang minat reka bentuk yang menarik boleh pilih Air Fryer Oven dari Russell Taylors. Apa yang best tentang Air Fryer Oven ni adalah ia mempunyai 10 program masakan yang telah ditetapkan. So korang senang je nak masak nanti. Pilih je jenis masakan apa korang nak. Walaupun kapasitinya hanya 12L, ia dikatakan mampu untuk masak 2kg ayam dan 10 inci pizza ok. Cukup untuk 7-9 hidangan jadi sangat sesuai untuk korang yang ada family besar.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
3
3
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Giselle Digital 10-in-1 Air Fryer Oven (23L)

Saiz kecil dengan kapasiti yang besar
10 preset pilhan menu
Senang untuk dibersihkan

Bagi kategori mid range, Air Fryer dari Giselle layak untuk dikira Air Fryer Oven terbaik. Model KEA0340 ni mempunyai designn ala industrial! Dari luar nampak kecik je Airfryer Oven ni tapi sebenarnya kapasiti dia sangat besar iaitu 23L! Sebab rekabentuk dia kemas, senang untuk korang bersihkan. Giselle KEA0340 juga datang dengan 10 program masakan yang ditetapkan. Airfryer Oven dari Giselle ni juga boleh masak 1 ekor ayam. Ia juga boleh memuatkan lebih kurang 8 inch pizza, 6 roti bakar, 18 kepak ayam! So untuk korang yang family besar tu boleh la pilih Airfryer Oven dari Giselle ni.

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
4
4
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Riino Air Fryer Oven AF510T (12L)

Teknologi peredaran udara berkelajuan tinggi
16 preset pilhan menu
Banyak aksesori tambahan

Bagi korang yang cari Air Fryer Oven bersaiz kecil, ada satu Air Fryer Terbaik dari brand Riino! Yang paling menarik tentang Riino Air Fryer Oven ni, ia datang dengan 10 aksesori tambahan ok seperti tray, tong, rak dan bakul. Ia juga mempunyai teknologi peredaran udara 360 untuk membakar secara rata. Untuk model AF510T ni ia datang dengan 16 pilihan program masakan. So, dengan 1 alatan je korang boleh masak macam macam jenis ok! Bestttt

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
5
5
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

PerySmith Air Fryer Oven Ai Cooking Series AI10R (30L)

Sistem pemanasan 3D Airflow
18 preset pilhan menu
Kapasiti besar

PIlihan Air Fryer Oven seterusnya jatuh kepada jenama PerySmith! Air Fryer Oven dari Perysmith ni ialah yang paling besar kapasiti untuk rekomen harini iaitu sebanyak 30L. Wow! Sesuai untuk family yang ramai. Yang menarik dengan Airfryer Oven model Al10R ni ialah ia menggunakan teknologi sistem pemanas 2D Airflow dimana ia datang dengan kipas yang dikawal oleh AI yang sangat efisien untuk mengawal suhu secara stabil.Model ini mempunyai 18 pilihan masakan untuk membolehkan korang masak seperti chef!

Baca Detail
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Lihat Harga Terkini di Store Popular
Pilihan Ramai
Onemoon OA9 Large High-Capacity Air Fryer - Green (10L)
Shopee

Onemoon OA9 Air Fryer Oven - Green (10L)

Morgan Air Fryer Oven MAO-VORTEX PRO 22 (22L)
Shopee

Morgan Air Fryer Oven MAO-VORTEX PRO (22L)

Faber Air Fryer Oven FEO FRITTURO 220 (27L)
Lazada

Faber Air Fryer Oven FEO FRITTURO 220 (27L)

TRIO Air Fryer Oven TAO-2407 (24L)
Shopee

TRIO Air Fryer Oven TAO-2407 (24L)

Advertisement

Soalan Lazim

Perbezaan ketara ialah dari segi rupa bentuk. Selain itu fungsi Air Fryer Oven adalah lebih banyak dari Air Fryer Biasa. Harga juga mungkin beza.
Anggaran harga yang korang boleh dapatkan adalah serendah RM300 dan keatas.
Banyak! Antaranya adalah Khind, Russel Taylors, Riino, Innofood, Giselle & Perysmith.
#Hashtag
Share Artikel Ini
Share info ini

Artikel ini ditulis oleh

Luna Shoptrack
Luna Shoptrack
Working mother yang expert dalam multitasking. Deco rumah, thai food dan Ikea adalah suatu ketenangan bagi Luna.
Rating Artikel
4.5/5