fbpx

No.1 Shopping Media in Malaysia

Baca artikel ini versi : Malay

Top 5 Vitamin C Terbaik Malaysia 2022 Untuk Kekal Sihat & Bertenaga

Vitamin C Terbaik
"Tingkatkan imuniti anda dengan Vitamin C!"

Pengambilan Vitamin C dalam pemakanan adalah penting bagi mengekal tubuh badan yang sihat. Dengan pengambilan yang cukup, badan kita akan akan kekal sihat dari segi dalaman dan luaran. Hari ni Hana nak share dengan korang 5 pilihan Vitamin C terbaik dan popular di Shopee & Lazada yang boleh di ambil untuk kekal sihat dan bertenaga!

Jenis Supplement Vitamin C

Terdapat pelbagai jenis suplemen Vitamin C terbaik yang ada dekat pasaran sekarang, antaranya adalah jenis chewable (kunyah, boleh makan begitu sahaja), tablet (telan bersama air) dan effervescent (larut kedalam segelas air). Perbezaan suplemen Vitamin C ini akan membezakan cara untuk kita consume.

Kebaikan Vitamin C

Terdapat banyak manfaat Vitamin C, antaranya adalah dapat menghasilkan kulit yang berseri kerana ia dapat meningkatkan penghasilan kolagen dalam badan kita. Selain itu, Vitamin C ini juga dapat membantu badan terhindar daripada terkena jangkitan kuman. Dengan adanya Vitamin C yang cukup dalam badan, ia akan bantu meningkatkan lagi sistem imun. Orang selalu ingat kalau Vitamin C je, mesti kena makan oren. Betul. Tapi dengan zaman teknologi sekarang, kita boleh dapatkan Vitamin C melalui suplemen! So korang tak perlu risau dah kalau tak sempat nak kupas oren pagi-pagi untuk dapatkan Vitamin C yang cukup.

Selain Vitamin C, kekalkan lagi kulit yang berseri dari segi luaran dengan moisturizer terbaik pilihan kami.

Available on :

Table of Contents

Best Vitamin C in Malaysia

1
1
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

CEBION Vitamin C 500mg Chewable Tablets 30s

Chewable - tak perlu air
500mg Vitamin C
Individual packet - senang dibawa ke mana mana

CEBION Vitamin C 500mg Chewable Tablets adalah sejenis Vitamin C yang boleh dimakan begitu sahaja tanpa memerlukan air. Vitamin C terbaik daripada Cebion ni mengandungi 500mg Vitamin C dalam setiap satu tablet. Korang boleh makan tablet ni 1 atau 2 kali sehari. Selain tu, packaging daripada brand Cebion ni sangat senang untuk korang bawa kemana-mana, macam gula-gula! Bukan nampak macam gula je, rasa dia pun manis macam gula! Kalau nak makan, just koyakkan packet dia and ngap! Senang je kan nak sihat sekarang!

Baca Detail
2
2
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Blackmores Vitamin C 500MG

Tablet form (Non-chewable)
500mg Vitamin C
Mempunyai bioflavonoids

Vitamin C terbaik seterusnya adalah daripada brand Blackmores. Blackmores sangat terkenal dengan pelbagai jenis produk vitamin dan suplemen di pasaran. Antara produk yang famous adalah Vitamin C 500mg ni! Vitamin C daripada Blackmores ni dalam bentuk tablet form dimana korang kena makan dan follow with minum air. Vitamin C ni tak manis tau! korang jangan kemam or hisap pula! Perbezaan Vitamin C brand Blackmores ni dengan brand lain adalah ia mampu menyokong pembentukan kolagen dan merupakan antioksidan yang membantu mengurangkan kerosakan radikal bebas pada sel-sel badan. Selain itu, Blackmores Vitamin C 500mg ini juga boleh mengekalkan tahap vitamin C di dalam badan. Yang lagi best, ia tidak mengandungi tambahan perisa atau pemanis buatan!

Baca Detail
3
3
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Biolife Non Acidic Vitamin C & Bioflavonoids

Tablet form (Non-chewable)
Non-acidic
1000mg Vitamin C

Vitamin C terbaik ketiga adalah daripada brand Biolife, Non Acidic Vitamin C & Bioflavonoids. Vitamin C dari Biolife ni sangat sesuai untuk orang yang ada perut yang sensitif seperti masalah gastric. Kerana produk ini adalah non-acidic. So korang yang adalah gastric tidak ada masalah kalau nak consume Vitamin C ni sebab dia sangat gentle dengan perut. Selain itu, produk ini juga mempunyai Bioflavonoids yang ditambah bersama dengan Vitamin C untuk memudahkan penyerapan dan penggunaan optimum vitamin C dalam badan.

Baca Detail
4
4
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Berocca Effervescent Vitamin B Group + Vitamin C

Effervescent tablet
500mg Vitamin C
Mengandungi Vitamin B Group, Magnesium, Calcium dan Zinc

Berocca Effervescent Vitamin B Group + Vitamin C adalah sejenis suplemen yang dalam bentuk effervescent. Dimana cara consume dia, korang kena larutkan dalam segelas air. Yang special pasal Vitamin C terbaik daripada brand Berocca ni adalah dia mengandungi bahan aktif lain seperti Vitamin B, Magnesium, Calcium dan Zinc. Khasiat bahan aktif ni adalah boleh support pembebasan tenaga untuk minda dan badan, membantu mengurangkan rasa letih ang lastly menyokong fungsi imun dan cognitive. Best kan? Korang just minum ni waktu pagi, confirm akan rasa energetic sepanjang hari!

Baca Detail
5
5
8.8 After Party Clearance - Up to 25% Off!

Flavettes Glow Effervescent

Effervescent tablet
1000mg Vitamin C
Mengandungi Vitamin E dan Glutathione

Vitamin C terbaik terakhir Hana nak share is Flavettes Glow Effervescent. Vitamin C daripada brand Flavettes ni lain sikit daripada Vitamin C yang lain, sebab dia ada bahan seperti Vitamin E dan Glutathione. Gabungan 2 bahan ini dengan Vitamin C akan membuatkan kulit “glowing” kalau korang consume in the long term! Antara khasiat Vitamin E adalah boleh merawat kulit yang rosak, menjaga kesihatan mata dan membantu keseimbangan hormon. Manakala benefit Glutathione adalah untuk memberi kelembapan dan kesegaran kesegaran kulit, memperlambatkan proses penuaan kulit dan membantu mencegah kolestrol. Cara nak consume Flavettes Glow ni, korang just larutkan sebiji dalam segelas air suhu bilik atau air sejuk dan minum. Ingat ya, kalau nak nak glowing minum 1 biji setiap hari!

Baca Detail
Advertisement

F.A.Q

Pengambilan Vitamin C adalah bergantung kepada faktor umur dan kondisi seseorang. Jumlah maksimum dos untuk satu hari adalah 2000mg. Namun tetapi, anda boleh dapatkan consultation daripada physician sekiranya tidak pasti.
Sekiranya anda seorang yang sangat busy dan tidak mengamalkan pemakanan seimbang, anda disarankan untuk mengambil Vitamin C ini bagi meningkatkan imun sistem dalam badan dan mencegah diri daripada terkena penyakit yang serius.
Jenama Vitamin C terbaik yang kami rekomen adalah Berocca, Biolife, Blackmores, Cebion dan Flavettes.
#Hashtag
Share this article
Share this info

Article by

Hana Shoptrack
Hana Shoptrack
Environmentalist who is in love with nature. Home gardening is more than a hobby. Also, yoga and weekend hiking.
Rating
4.5/5